Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

RMS – Residence in Sao Paulo, Brazil by Architect Affonso Risi

Thursday, November 12th, 2015

Article source: Architect Affonso Risi

House with 3767 ft² on a flat  trapezoidal ground (39,37 ft  facing a green square, 22,31ft on the back and approximately 123 ft on both lateral limits), deployed along the two sides. The front façade is oriented to the north overlooking a square with trees.

Image Courtesy © Architect Affonso Risi

Image Courtesy © Architect Affonso Risi

  • Architects: Architect Affonso Risi
  • Project: RMS -Residence in Sao Paulo
  • Location: Sao Paulo, Brazil
  • Collaborators: Arch. Samuel Dias Cabrera and Felipe de Almeida Winandy
  • Software used: 3D Max

(more…)

House at Rua Alabarda in Sao Paulo, Brazil by Affonso Risi architect

Thursday, November 12th, 2015

Article source: Affonso Risi architect  

Urban house (281 m² / 3 023 ft ²) in an upward sloping ground, narrow (9,00 m/ 32,47 ft) and long (50,00 m/164 ft).

On the ground floor, one meter (3,23 ft) higher than the street, there’s an access, garage, studio and working areas. On this level , there’s also a little pool  filled with carps, from which  a flight of stairs in reinforced concrete emerges, leading  to the upper level, with all the house accommodations: access gallery, rooms, kitchen, verandas, office, 3 bedrooms and bathrooms. The office and the third bedroom open to the upper garden at the end of the ground.

There’s a solarium over the living room and kitchen, with a lawn and a wooden deck, reached by the continuation of the stairs.

Image Courtesy © Paulo Risi

Image Courtesy © Paulo Risi

  • Architects: Affonso Risi architect
  • Project: House at Rua Alabarda
  • Location: Sao Paulo, Brazil
  • Photography: Paulo Risi
  • Collaborators: William T.S.Miyagui, Frederico Sabella & Lucas Bittar
  • Builder eng: Lineu Botta de Assis
  • Completion date: 2008

(more…)

Kebony Brings Interactive Landscaping to Copenhagen, Denmark

Thursday, November 12th, 2015

Article source: Kebony

The historic ramparts at Vestvolden, Copenhagen, have been given another lease of life as the defining feature within the large municipal park. Designed by VEGA architects to bring the incredible story of the region’s history to life, “Play on the ramparts” is situated on the old fortifications, introducing play and movement to this historical landscape. Visitors to the expansive and undulating park are greeted by three thematic education stations installed in and amongst the physical remnants of a bygone era. The stations, in one small corner of the park, are designed to create a bridge between past and present, using traditional materials with a modern, sustainable twist, such as Kebony’s sustainable alternative to tropical wood.

Image Courtesy © Kebony

Image Courtesy © Kebony

  • Architects: Kebony, VEGA Architects
  • Project: Kebony Brings Interactive Landscaping to Copenhagen
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Completed: 2015

(more…)

Beach house at Ponta do Pulso, Brazil by Arch. Affonso Risi

Thursday, November 12th, 2015

Article source: Arch. Affonso Risi 

The main building, a two floor pentagon plan pavilion (258,80 m²/2 784 ft²), is almost entirely surrounded by the sea.The plan allows disposing 4 bedrooms upstairs opened as verandas to the sea landscape. The fifth vertex is an open space two stories high. The entire ground floor is also designed as a veranda with sliding glass doors.

Image Courtesy © Paulo Risi

Image Courtesy © Paulo Risi

  • Architects: Arch. Affonso Risi
  • Project: Beach house at Ponta do Pulso
  • Location: Ubatuba, São Paulo, Brazil
  • Photography: Paulo Risi
  • Software used: AutoCad
  • Collaborator: arch. Willian T.S.Miyagui
  • Builder: eng. Lineu Botta de Assis

(more…)

EXTENSION TO THE COURTHOUSE in León, Spain by Enrique Bardají & Asociados

Thursday, November 12th, 2015

Article source: Enrique Bardají & Asociados

The Judicial Shared Services Building is in Ponferrada next to the Sil riverside park. It is an independent building but designed as an extension to the existing courthouse which, together with two cultural and National Police Force buildings, complete the block and restrict the entry of light into the extension.

Image Courtesy © José Manuel Cutillas Medina

Image Courtesy © José Manuel Cutillas Medina

  • Architects: Enrique Bardají & Asociados
  • Project: EXTENSION TO THE COURTHOUSE
  • Location: Ponferrada, León. Spain
  • Photography: José Manuel Cutillas Medina
  • CLIENT: MINISTRY OF JUSTICE
  • Architects Design: Enrique Bardají Álvarez and Carlos Santi Merayo
  • Site Management: Enrique Bardají & Asociados, S.L.
  • CONSTRUCTION COMPANY: CEINSA
  • TECHNICAL ARCHITECT: Juan José Ruiz de la Fuente
  • STRUCTURAL ENGINEERING AND INSTALLATIONS: Valladares Ingeniería
  • CONSTRUCTION PERIOD: 2012-14
  • AREA OF ACTION: 3,527 m2
  • No. OF FLOORS: 4 + 2   

(more…)

Faculty of Health Sciences in Granada, Spain by MEDIOMUNDO Arquitectos

Thursday, November 12th, 2015

Article source: MEDIOMUNDO Arquitectos

MEDIOMUNDO arquitectos believe in the development of an intelligent architecture: one that stimulates and integrates the broad values ​​and technological and cultural conditions of the place where it belongs. As architects working in innovation, they fled the standard to travel between the logic of creative production and industrial production. They consider integration very important, equally, cultural value, work and modes of local creative production are always necessary to avoid industrialization and standardization.

01_mediomundo

(more…)

NO.V.A PROJECT in Rio de Janeiro, Brazil by STUDIO ARTHUR CASAS

Thursday, November 12th, 2015

Article source: STUDIO ARTHUR CASAS

Part of Italian group ENEL Brasil, aiming Rio’s 2016 Olympics and the challenges of energy and water supply in Brazil, started with the support of Rio’s universities and the city of Niteroi, the project N.O.V.A. (which stands for We Live Tomorrow Now, in Portuguese). It sought to seek alternatives to answer contemporary concerns on sustainability, flexibility and adaptation of architecture to present and future challenges. It is not about forging concepts for a theoretical future; on the contrary, the objective is to break the cliché of a house that never becomes reality and to propose concrete evolving schemes. Existing technologies and behavioral patterns guided the project and the engagement in bringing collective consciousness for problems requiring alternative social behaviors.

Image Courtesy © STUDIO ARTHUR CASAS

Image Courtesy © STUDIO ARTHUR CASAS

  • Architects: STUDIO ARTHUR CASAS
  • Project: NO.V.A PROJECT
  • Location: Rio de Janeiro, Brazil
  • AUTHOR: Arthur Casas
  • CO AUTHORS: Beto Cabariti, Rodrigo Carvalho, Cristiane Trolesi, Gabriel Ranieri, Ana Julia Sprovieri, Nara Telles, Daniel Vianna, Marilia Pelegrini and Regiane Khristian
  • COLLABORATORS: Alessandra Fuccillo, Eduardo Mikowski, Fernanda Müller, Gabriela Amaral, Lucas Takaoka and Raul Valadão.
  • PROJECT DATE: November 2014
  • PROJECT COMPLETION: May 21st 2015
  • PLOT AREA: 2500m²
  • BUILT AREA: 390m²

(more…)

House In The Dunes by Stelle Lomont Rouhani Architects

Thursday, November 12th, 2015

Article source: Stelle Lomont Rouhani Architects

The house is situated in an environmentally sensitive area with a fragile dune scape. The ocean resides within walking distance and becomes visually apparent on the second floor and roof deck. With the ocean comes the harsh salt air.

Image Courtesy © Stelle Lomont Rouhani Architects

Image Courtesy © Stelle Lomont Rouhani Architects

(more…)

Moreschi Walking Pleasure in Milan, Italy by Migliore+Servetto Architects

Sunday, November 8th, 2015

Article source: Migliore+Servetto Architects

The exhibit Walking Pleasure at Triennale di Milano is a tribute to the 70 years  anniversary of the brand Moreschi and the project is conceived by Migliore+Servetto Architects as a multy-sensory experience.  Within Triennale Impluvium, the guest is asked to reflect on the concepts of  walking and motion from different points of view.

Image Courtesy © Andrea Martiradonna

Image Courtesy © Andrea Martiradonna

(more…)

Vives university college – campus Bruges in Belgium by SAR architecten

Sunday, November 8th, 2015

Article source: SAR architecten

In the Middle Ages, Bruges had two big ambitions: to have a sea port and a university, fine ambitions that the magnificent old city could barely realize despite its many efforts. During history Antwerp and Ghent took over the leading roles in those matters and Bruges became during three centuries ‘Bruges la morte’. However at the end of the 20th century Bruges is the 3rd seaport of the BENELUX, and in 2009 the VIVES University College was built, associated to the well known ‘University of Louvain’.

Campus east side (1) , Image Courtesy © Christine Deboosere

Campus east side (1) , Image Courtesy © Christine Deboosere

  • Architects: SAR architecten
  • Project: Vives university college – campus Bruges
  • Location: Xaverianenstraat, 10, BE 8000 Bruges, Belgium
  • Photography: Christine Deboosere, Toon Grobet (nv Zumtobel Lighting sa)
  • Software used: Autodesk AutoCAD, Microstation, Adobe Photoshop, Adobe Indesign, Adobe Illustrator
  • Architects in Charge: Johan Bosschem, Jan De Vloed
  • General contractor: Strabag Belgium NV – registered office Gent
  • Associate firm: Architektenburo De Vloed bvba
  • Design team: Thierry Halsberghe, Eveline Vandenbogaerde, Veerle De Langhe, Patrick Persoons
  • Landscape: Buro voor Vrije Ruimte VOF (more…)
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise