Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

City Living Chelsea 2017 – Gold medal and Best in Fresh gardens in London by Kate Gould Gardens

Sunday, July 9th, 2017

Article source: Kate Gould Gardens

City Living is a contemporary garden on several levels imagined in a typical urban apartment block. While these dwellings are often cold and slightly forbidding in appearance they could easily be transformed with the addition of attractive green outdoor spaces for residents use with comfortable and sheltered seating areas surrounded by appealing planting and tranquil water features.

Image Courtesy © Kate Gould Gardens

  • Architects: Kate Gould Gardens
  • Project: City Living Chelsea 2017 – Gold medal and Best in Fresh gardens in London
  • Location: Chelsea, London

(more…)

Circular Pavilion Abn Amro in Amsterdam, the Netherlands by de Architekten Cie.

Sunday, July 9th, 2017

Article source: de Architekten Cie.

The new ABN AMRO Pavilion is unique in the Netherlands: the first built example of a purely sustainable and circular design. The main thought behind circular design is that the impact of the building causes the least possible reduction of the world’s resources. The circular economy is waste-free and resilient and that is the exact idea behind this Pavilion. Right from the start the recyclability of all materials used were taken into account.

Image Courtesy © de Architekten Cie.

  • Architects: de Architekten Cie.
  • Project: Circular Pavilion Abn Amro
  • Location: Amsterdam, the Netherlands
  • Project Architect: Hans Hammink
  • Project Manager: Jeanne Leung,  René Bos, Stephan Oelers
  • Landscape designer: Dark green i.s.m. The Architects Cie.
  • Contractor: BAM
  • Structural engineer: BAM Construction + Engineering
  • Installation Advisor: BAM Construction + Engineering

(more…)

Electrotheatre Stanislavsky in Moscow, Russia by Wowhaus

Sunday, July 9th, 2017

Article source: Wowhaus

Objective:

To transform the elongated building of the former cinema into a contemporary theatrical platform in which any part – be it the hall, foyer or staircase – can be used by a stage director while simultaneously conforming to the demands involved in restoration of an architecturally significant building as well as the needs of modern technology, which are often mutually exclusive.

Solution:

The main principle of the «Electrotheatre» concept is the transformability of spaces and the openness of internal processes. Mobile barriers divide the technical and public zones, and the functions of these zones can be interchangeable.

main photo, Image Courtesy © Ilya Ivanov

  • Architects: Wowhaus
  • Project: Electrotheatre Stanislavsky
  • Location: 23 Tverskaya Street, Moscow, Russia
  • Photography: Ilya Ivanov
  • Workshop Heads: Dmitry Likin, Oleg Shapiro
  • Chief Project Architect: Edward Rusenko
  • Senior Architect: Mikhail Kozlov
  • Author: Nina Smirnova
  • Architects: Maria Gulida, Viktoria Kudryavtseva, Olga Lebedeva, Anastasia Maslova, Darya Melnik, Maria Panova, Anna Proshkuratova, Olga Rokal, Alexandra Chertkova, Anna Rodionova, Darya Mozhaeva
  • Structural engineer: Sergei Belugin
  • Chief Project Engineer: Irina Ishunina
  • Design Period: 2013–2014

(more…)

Ilot Queyries in Bordeaux, France by MVRDV

Friday, July 7th, 2017

Article source: MVRDV 

Designed to fully exploit this exceptional location, Ilot Queyries’ facades adapt to their opposite views towards the River Garonne and the historic city. The plan aims to reflect the qualities of Bordeaux World Heritage Site city centre whilst adding new qualities. Emblematic of the masterplan are facades with 45° angles which are used as a tool to generate maximum ventilation, daylight and sun. These angles have also opened the possibilities to create innovative housing. The larger building at the riverfront will have a distinct gold-splashed façade, whilst different shades of ceramic tiles, give a textured effect from top to bottom. The glass-fronted rooftop restaurant offers panoramic views of the historic city and river. At the heart of this collective dwellings is its large public courtyard with a garden of alder, birch and high grasses.

Image Courtesy © MVRDV

  • Architects: MVRDV
  • Project: Ilot Queyries
  • Location: Quai de Queyries, Bordeaux, France
  • Client: Kaufman & Broad, ADIM
  • Co- architects: Flint
  • Design team: Winy Maas, Jacob van Rijs. Nathalie de Vries with Jeroen Zuidgeest, Nils Christa, Marie Saladin, Thomas Boerendonk, Roxana Aaron, Marco Gazzola, Adam Mierzwa, Florian Hoanen and Antoine Ceunebroucke
  • Vizulisation: Antonio Luca Coco, Paolo Mossa Idra, Kirill Emelianov, Tomaso Maschietti and Constanza Cuccato
  • Landscape Design: Sabine Haristoy
  • Year: 2014+

(more…)

Beijing Fangshan Elevated Subway Stations in China by Qing-X Architectural Studio

Friday, July 7th, 2017

Article source: Qing-X Architectural Studio 

A station Embodies Elegancy and Simplicity

Beijing Subway Fang Shan Line, connecting with Line 9 at Guo Gong Zhuang station, in Feng Tai district, to Liang Xiang Su Zhuang, in Fang Shan district, Beijing, has 11 stations in total with 9 above-grounds and 2 undergrounds with the overall track length 24.799 km.

Image Courtesy © Jiming Wu

  • Architects: Qing-X Architectural Studio
  • Project: Beijing Fangshan Elevated Subway Stations
  • Location: Fang Shan Line, connecting with Line 9 at Guo Gong Zhuang station, Feng Tai district, to Liang Xiang Su Zhuang, Fang Shan district, Beijing
  • Photography: Jiming Wu
  • Client: Beijing infrastructure Investment Co., LTD, Beijing MTR Construction Administration CORP., Beijing Subway Co., LTD
  • Structural Engineer: Hongyu Wan
  • MEP Consultant: BIAD-WWS, STEDI
  • Lighting consultant: BIAD-WWS, STEDI
  • Quantity surveyor: STEDI

(more…)

Seaside Periscope in Gdynia, Poland by Adam Wiercinski Architekt

Friday, July 7th, 2017

Article source: Adam Wiercinski Architekt 

The idea for a public toilet in Gdynia is closely related to the location of the given area. View of the open sea and extending walking paths, suggested concept of creating building that besides its primary function will be set in a seaside tourist character. Periscope building allows its users to observe sea from the interior not through the traditional window. By placing the upper mirror of this periscope mechanism at a height of 4m, view of the water is raised above the boulevard’s level and so the strolling people. Users of the public toilet can see an undisturbed yet always different image of the Baltic Sea. Monolithic, concrete building owes its shape to the hidden periscope structure, but due to the rounded arcade and used raw materials, building with its profile resembles the nearby breakwater, blending with the local landscape. In the gap between the women’s and men’s toilet, there is a tribune from which people can enjoy view of the Baltic Sea. Its form, in contrast to the traditional benches, can hold a larger group of people. Wooden finish of the tribune and its surrounding walls warms raw style of the building. Inside the toilet, as well as outside the building, walls are covered with concrete. Free space under periscope construction is filled with huge pebbles, reminding the breakwater. Simple interior exposes periscope’s mirror with Baltic Sea view. Direct access to the building allows independent use of all the toilet rooms. Whole object in its form and function blends with the coastal mood, creating entirely new point on the promenade path.

Image Courtesy © Adam Wiercinski Architekt

  • Architects: Adam Wiercinski Architekt
  • Project: Seaside Periscope
  • Location: Gdynia, Poland
  • Software used: Sketchup, Photoshop, Autocad
  • Year: 2014

(more…)

Voice in Tochigi, Japan by studioLOOP

Friday, July 7th, 2017

Article source: studioLOOP

This is a project for husband, wife, and 2 children. Voice is a house located in Tochigi, Japan. The site is located on the north side of the subdivision site, and the east, west, and south side are surrounded by the neighbor’s house. We focused on reconsideration of openness and privacy, so first of all the floors of each floor were open windows on the south side. On the first floor, the inner veranda and the external deck were made continuous so that the line of sight faces the garden where the lawn spreads. The deep roof and sleeve walls protect wooden sash while blocking the strong sunlight of the summer and the gaze from the neighbor. On the second floor where the bedroom lined up, a wall was set up on the terrace to save the privacy from the outside, the east west and the upper part were opened, and the light was reflected on the white wall to secure the illuminance. Because the interior spaces are connected through openings and void, so spaces are filled with the voices of families.

Image Courtesy © studioLOOP

  • Architects: studioLOOP
  • Project: Voice
  • Location: Tochigi, Japan

(more…)

GAGUA CLINIC – Maternity Hospital in Tbilisi, Georgia by Tsutskiridze+Architects

Friday, July 7th, 2017

Article source: Tsutskiridze+Architects

The project presents completely new building with new vision and innovative conception.

Building’s architecture, interior and also furniture design was created by author’s own design.

Main purpose of architecture and also design concept is concrete and colors as architectural detail, also as main component part of design. Green and yellow’s gradation as symbols of productivity and new life, implied by building’s functional purpose, they became main line of design.

Image Courtesy © Tsutskiridze+Architects

  • Architects: Tsutskiridze+Architects (David Tsutskiridze)
  • Project: GAGUA CLINIC – Maternity Hospital
  • Location: Tbilisi, Georgia
  • Built Area: 13000 m2
  • Year: 2017
  • Status: Built

(more…)

Climbing house in Goiânia, Brazil by LEO ROMANO

Friday, July 7th, 2017

Article source: LEO ROMANO 

The architectural party of the House of the Climbing was defined in order to value the conditions offered by the place. Observed the physical and topographic conditions, as well as the solar orientation and the winds, the volume was defined from the choice of the concrete as main constructive element. However, poetics is in the way this material has taken shape. In the main volume, the social and leisure area is defined by a light coverage. The prestressed concrete happens like a smooth curved line, almost like a leaf hovering in the air. In contrast, the social area is present by a solid rectangular volume, which at the same time is \”heavy\”, \”floats\” on two sculptural pillars. Under this volume, garden, garage and a climbing wall coexist harmoniously.

Image Courtesy © LEO ROMANO

  • Architects: LEO ROMANO
  • Project: Climbing house
  • Location: Goiânia, Brazil

(more…)

Casa CSF in Mexico City by López Duplan Arquitectos

Friday, July 7th, 2017

Article source: López Duplan Arquitectos

The lot shape is a basic rectangle and we adjusted the project to its size to get the most benefit from the space. On the facade 2 planes are clearly appreciated as part of the same volume. We decided to use stone as the main material to add strength and enhance the personality of the project. The second plane was softened with vegetation to mark the difference between both and define a gesture of the presence of nature throughout the design.

Image Courtesy © Héctor Armando Herrera

  • Architects: López Duplan Arquitectos (Arq. Claudia López Duplan)
  • Project: Casa CSF
  • Location: Mexico City
  • Photography: Héctor Armando Herrera
  • Year: 2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise