Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Heavenly Water Service Center of International Horticultural Exposition 2014 in Qingdao, China by HHD_FUN

Sunday, May 17th, 2015

Article source: HHD_FUN  

The International Horticultural Exposition 2014 opened in Qingdao on April 25th; the two service centers, “Heavenly Water (Tianshui)” and “Earthy Pond (Dichi)”, are named after the two extant lakes on Baiguo Mountain where the buildings are respectively located.  As the primary architecture of the Expo area, the buildings undertook multiple functions including circulation hub, activity center, restaurant, recreational landscape, cultural communication, exhibition, etc.  Considering the distinctive nature of the architecture and its geographical location, the following unique relationships require particular design treatments.

Image Courtesy © Zhenfei Wang

Image Courtesy © Zhenfei Wang

  • Architects: HHD_FUN
  • Project: Heavenly Water Service Center of International Horticultural Exposition 2014
  • Location: Qingdao, Shandong, China 
  • Photography: Zhenfei Wang, DuoCai Photograph
  • LDI: BDGQingdao beiyang architectural design co., LTD
  • Site area: 23000 m2
  • Floor area: 6539 m2
  • Completion Date: 2011-2014

(more…)

Scarlet Terre in Seoul, South Korea by Kim Dong-jin (Hongik University), L¡¯EAU design Co., Ltd.

Saturday, May 16th, 2015

Article source: Kim Dong-jin (Hongik University), L¡¯EAU design Co., Ltd.

This house, located in the residential area of Seongbuk-dong to the north of the old fortress at the edge of Mt. Bukak, looks over Seoul as if gazing straight at the downtown district.
In the row of high-walled houses on the northeastern slope, the walls of ‘Scarlett Terre’ are unified with its central structure, defining a boundary for the ground while providing a view to pedestrians.

Image Courtesy © Seunghoon Yum

Image Courtesy © Seunghoon Yum

  • Architects: Kim Dong-jin (Hongik University), L¡¯EAU design Co., Ltd.
  • Project: Scarlet Terre
  • Location: Seoul, South Korea
  • Photography: Seunghoon Yum
  • Site Area: 807§³
  • Building area: 218§³
  • Building scope: B1, 2F
  • Finishing: Finishing limestone horned C-black
  • Design period: 2005.1 – 200.5 11
  • Construction period: 2005. 11 – 2007. 2

(more…)

Extrude in Gyeonggi-do, South Korea by studio_GAON

Saturday, May 16th, 2015

Article source: studio_GAON

The site is near Han-river in Changwoo-dong, located at the city boundary of Hanam. It was left unused because many decades ago, the road along the river had been widened, making this land end in a weird shape. The land looked like a last piece of round pizza or a cheese cake piece on a neat dish. Because of the form, the land remained empty until we intervened. When we visited the site with the clients, it felt as if the land beckoned us to make use of it. This triangular area was about 123㎡, and after we offset and extruded the shape of the land, it became a triangular prism with 70㎡ of possible building area.

Image Courtesy © Youngchae Park

Image Courtesy © Youngchae Park

  • Architects: studio_GAON, Hyoungnam Lim, EunjooRoh
  • Project: Extrude
  • Location: Changwoo-dong, Hanam-si, Gyeonggi-do, South Korea
  • Photography: Youngchae Park
  • Project Team: Sangwoo Yi, Minjung Choi, Seongwon Son, Sungpil Lee, Hanmoe Lee, Joowon Moon
  • Cooperative Companies: Hanhwa·Hyundae Architects
  • Use: Commercial Facilities
  • Site Area: 123㎡ (more…)

TORRE DEL BORGO in Villa d’Adda, Italy by Arch. Gianluca Gelmini

Saturday, May 16th, 2015

Article source: Arch. Gianluca Gelmini

Torre del Borgo is one of the most famous fortified buildings in the history of Bergamo. The powerful and accurate quality of the medieval walls, the integrity of the fortified structure, the central position in the village, give to this artifact the most complete sense of monument. The restoration project has dealt with different aspects that conditioned the conservation, the use and the valorisation of the building: the structural instability of the walls and floors, the lack of an adequate system of connection between  plans, the total absence of plant networks, degradation and precariousness of internal and external stone facings, lack of windows and adequate interior finishes, on floors and walls. The entire work has developed pursuing a dual purpose, first identifying solutions to the problems of degradation, second offering an architectonic and functional reinterpretation of the building.The project is designed to be made into two functional lots of action: with the completion of Lot 1, are now fully accessible the four halls of the central tower and the spaces of the new building C intended to services and distribution. Important intervention is certainly the inclusion of the new system of ramps and walkways, made entirely with an iron structure, which is articulated between the spaces of the central tower and the new building, connecting the various levels of the complex. Lot 2 will include the redevelopment of public space in Piazza del Borgo with the creation of a large area covered and protected to the road, in direct continuity with the new pavement of the square. With the completion of the restoration project, Torre del Borgo will be able to accommodate the Public Library of Villa d’Adda.

Image Courtesy © Gianluca Gelmini

Image Courtesy © Gianluca Gelmini

  • Architects: Arch. Gianluca Gelmini
  • Project: TORRE DEL BORGO
  • Location: Via del Borgo, Villa d’Adda  (Bergamo), Italy
  • YEAR: 2012-2015
  • COLLABORATORS: Andrea Pressiani
  • DRAWINGS: Andrea Pressiani
  • AREA (Crypt poject): 200 mq

(more…)

Onderwijspark Ezinge in Meppel, Netherlands by Atelier PRO architekten

Saturday, May 16th, 2015

Article source: Atelier PRO architekten

The Ezinge education park is located in Meppel extending from the Ezinge residential neighbourhood, between the railway and cluster of sports fields. The elongated, bronze-tinted buildings accommodate five secondary schools and a sports complex. A new street, Dahliastraat, separates the school from the residences, and also enables the neighborhood to end with a new row of dwellings.

Image Courtesy © Maarten Noordijk

Image Courtesy © Maarten Noordijk

  • Architects: Atelier PRO architekten
  • Project: Onderwijspark Ezinge
  • Location: Ezingerweg 51- 85, Meppel, Netherlands
  • Photography: Christian van der Kooy, Maarten Noordijk
  • Software used: Revit
  • Design period: 2011 – 2013
  • Construction period: 2013 – 2014
  • Completion: July 2014
  • Gross floor area: 7.594 m2 (sport)+ 22.468 m2 (school)= 30.062 m2
  • Total building costs: € 20.021.892,-
  • Client: Woonconcept Onroerend Goed bv, Meppel
  • Project architect: Dorte Kristensen, Christina Kaiser
  • Project leader: Christina Kaiser, Ronald Peters
  • General contractor: Bouwcombinatie Hegeman/ WBC, Winterswijk

(more…)

The “Familienzentrum im Steinpark” kindergarten in Freising, Germany by neuburger, bohnert und müller Architekten

Saturday, May 16th, 2015

Article source: neuburger, bohnert und müller Architekten 

Design concept

The project was gained through a competition won in 2010. The task was to design a kindergarten for eight groups of children with a multipurpose hall, a dining hall and a staff room.

The polygonal shape of the area available for construction and the idea behind the design of putting the various rooms in separate buildings, creating a kind of “children’s village”, led to the star-shaped design of the facility, and to the placement of the different age-groups into individual and structurally separated buildings. Each unit – crèche, kindergarten, day-care centre, utility and staff – is given its own building. They are connected with each other by means of a central all-purpose hall, which we called the “Piazza”, and which is the heart of the child-care facility. What results is a subdivided pavilion in the midst of a treed park. Stations for play and educational purposes are distributed around the remaining garden.

Image Courtesy © Florian Schreiber

Image Courtesy © Florian Schreiber

  • Architects: neuburger, bohnert und müller Architekten 
  • Project: The “Familienzentrum im Steinpark” kindergarten
  • Location: Freising, Germany
  • Photography: Florian Schreiber
  • Software used: Vectorworks
  • Client: The City of Freising Building Authority
  • Landscape architects: Lynen & Dittmar landscape architects and urban planners, Freising
  • Structural engineering / structural fire protection: IG Blankenhagen + Cohrs, Seeshaupt / Freising
  • Building services: IBM-TGA GmbH, Moosburg / München
  • Competition 2010: 1st place
  • Realisation: 2012-13
  • Completion: Sept. 2013

(more…)

SEOUL SKYGARDEN in South Korea by MVRDV

Saturday, May 16th, 2015

Article source: MVRDV

About:

The Seoul Station Overpass was built in the 1970s to provide a vehicular connection from Namdaemun market, the largest traditional market in Seoul to the East, across the station area to the various parks in the West. Following intensive safety inspections in 2006, the City of Seoul deemed the 17-metre high structure of the overpass unsafe and intended to demolish and rebuild it, banning heavy vehicles’ access to the elevated roadway in 2009. Further consultation with residents and experts lead to the plan to regenerate the overpass, which totals 9.661 m2 in area, into a pedestrian walkway and public space, with the design competition launched in 2015.

Image Courtesy © MVRDV

Image Courtesy © MVRDV

  • Architects: MVRDV
  • Project: SEOUL SKYGARDEN
  • Location: Seoul, South Korea
  • Client: Seoul Metropolitan Government
  • Program: Transformation of 938 metre section of elevated highway (9.661 m2) into public space
  • Credits: Winy Maas, Jacob van Rijs and Nathalie de Vries with Wenchian Shi, Kyosuk Lee, Kai Wang, Jaewoo Lee, Ángel Sánchez Navarro, Antonio Luca Coco, Matteo Artico
  • Partners:
    • Landscape Designers: Ben Kuipers, Delft, Netherlands
    • Industrial Designers: Studio Makkink&Bey, Amsterdam, Netherlands
    • Local Architect: DMP, Seoul, Korea
    • Local Landscape Designer: KDI, Seoul, Korea
    • Structure: Saman and Cross, Seoul, Korea
    • Sustainability: EAN, Seoul, Korea
    • MEP: Samsin, Seoul, Korea
    • Traffic Engineers: Song Hyun R&D, Seoul, Korea
    • Lighting Design: Viabizzuno, Milan, Italy and NanamAld, Seoul Korea
    • App Design: nhtv, Breda, Netherlands
    • Cost Engineers: Myong Gun, Seoul, Korea
  • Year: 2015+

(more…)

Enexis Maastricht in Netherlands by atelier PRO architekten

Saturday, May 16th, 2015

Article source: atelier PRO architekten 

With the development and realization of three new regional offices in Maastricht, Zwolle and Venlo, all designed by Atelier PRO, Enexis is entering a new era as a transmission system operator, in which the development of an intelligent electricity grid is concurrent with the construction of energy-neutral housing.

Image Courtesy © Jeroen Musch

Image Courtesy © Jeroen Musch

  • Architects: atelier PRO architekten 
  • Project: Enexis Maastricht
  • Location: Willem Alexanderweg 80, Maastricht, Netherlands
  • Photography: Jeroen Musch
  • Project architect: Alex Letteboer and Bas Woldman
  • Project leader: Jaco de Koning
  • Client: Enexis
  • Gross floor area:  5912 m² (more…)

Le Tourp Cultural Center in Omonville-la-Rogue, France by Architecture Patrick Mauger

Friday, May 15th, 2015

Article source: Architecture Patrick Mauger

Located on the tip of the Cotentin peninsula, this architectural complex placed on the French supplementary historic monuments list aims to increase the number of tourists visiting the area and develop its natural and ethnological heritage.

Image Courtesy © Didier Boy de la Tour

Image Courtesy © Didier Boy de la Tour

  • Architects: Architecture Patrick Mauger
  • Project: Le Tourp Cultural Center
  • Location: Manoir du Tourp, 50440 Omonville-la-Rogue, France
  • Photography: Didier Boy de la Tour
  • Collaborators: Thierry Jourd’heuil landscape architect ,Normaprim, RFR., Hauguel & Mazier, Vareille
  • Programme: Exhibition and documentation space, offices, accommodation, restaurant
  • Client: Conservatoire du Littoral, La Hague Federation of Municipalities
  • Budget: 5.9 M€
    • Site Area: 2 300 m²
  • Status: Delivered in 2002

(more…)

“House with four houses” in Portugal by Prod architecture & design

Friday, May 15th, 2015

Article source: Prod architecture & design

This holiday house for a family of four is located in the north of Portugal. It’s shape is defined by the same number of individual volumes.They have similar dimensions but distinct orientations. Three of the volumes are orthogonally organized around a core, whilst a fourth rotates to match the direction of an existing neighbouring building. The proximity between the two constructions led to a desired dialogue. The modest dimensions of the existing building determined the scale of the house while the vernacular identity influenced its layout. Each volume has a two slope roof. Besides emphasizing its individuality it enabled to increase the plasticity of the composition.

Image Courtesy © Joao Morgado - Architectural Photography

Image Courtesy © Joao Morgado – Architectural Photography

  • Architects: Prod architecture & design
  • Project: “House with four houses”
  • Location: Portugal
  • Photography: Joao Morgado – Architectural Photography
  • Software used: Archicad

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy