Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Vista House in Tokyo, Japan by Satoshi Kurosaki/APOLLO Architects & Associates

Wednesday, November 26th, 2014

Article source: Satoshi Kurosaki/APOLLO Architects & Associates

The clients were a husband-and-wife couple. He works as the director of an advertising agency, while she works in the food business. The couple purchased a plot of land that faces the cliff of a plateau and commissioned us to build a wooden three-storey residence for themselves and their child.

Image Courtesy © Masao Nishikawa

Image Courtesy © Masao Nishikawa

  • Architects: Satoshi Kurosaki/APOLLO Architects & Associates
  • Project: Vista House
  • Location: Nishidai Itabashi ward Tokyo, Japan
  • Photography: Masao Nishikawa
  • Date of Completion: August 2011
  • Principal Use: Private Housing
  • Structure: Timber Structure
  • Site Area: 54.86m2
  • Total Floor Area: 111.78m2 (42.02m2/1F, 47.41m2/2F, 22.35m2/3F)
  • Structure Engineers: Kenta Masaki
  • Facility Engineers: Zenei Shimada
  • Construction: Honma Construction

(more…)

Housing Rehabilitation in La Cerdanya by Dom Arquitectura

Wednesday, November 26th, 2014

Article source: Dom Arquitectura

The project is located in a small village in La Cerdanya. Located on the north valley side and facing south, the dense rural core is formed by about 20 houses, is surrounded by fields and meadows where agriculture and farming are the main activities. Breathtaking views of the Cadi in front make this setting, a natural paradise.

Image Courtesy © Jordi Anguera Architecture Photography

Image Courtesy © Jordi Anguera Architecture Photography

  • Architects: Dom Arquitectura
  • Project: Housing Rehabilitation
  • Location: La Cerdanya
  • Photography: Jordi Anguera Architecture Photography
  • Team: Pablo Serrano Elorduy
  • Interior designer: Blanca Elorduy
  • Collaborators: Carlota de Gispert
  • Surface: 602,9 m2

(more…)

Jury Cafe in Melbourne, Australia by Biasol: Design Studio

Wednesday, November 26th, 2014

Article source: Biasol: Design Studio

Jury Cafe is located within the bluestone walls of a Melbourne historical site: Pentridge Village – formerly Pentridge Prison. The prison was decommissioned in 1997.

Image Courtesy © Martina Gemmola

Image Courtesy © Martina Gemmola

  • Architects: Biasol: Design Studio
  • Project: Jury Cafe
  • Location: Melbourne, Australia
  • Photography: Martina Gemmola
  • Area: 47sqm
  • Completion : March 2014

(more…)

ESPAÇO ESPELHO D’ÁGUA in Lisbon, Portugal by Duarte Caldas de Almeida

Wednesday, November 26th, 2014

Article source: Duarte Caldas de Almeida

This113m2 vertical garden is located in Espaço Espelho d’Água – a new restaurant/gallery/concert venue located next to the river in Belem, Lisbon. It wraps around the four walls of the kitchen that is inserted in the open space of this renovated 40s pavilion. Several windows cuts through the plant surface making a see-through space from side to side of the building.

Image Courtesy © Vertical Garden Design

Image Courtesy © Duarte Caldas de Almeida

  • Architects: Duarte Caldas de Almeida
  • Project: ESPAÇO ESPELHO D’ÁGUA
  • Location: Lisbon, Portugal
  • Photography: Bruno Lopes
  • Landscape architect: Vertical Garden design
  • Size: 113m2
  • Completion: date 2014

(more…)

JD House in Matosinhos, Portugal by Atelier d’Arquitectura J. A. Lopes da Costa

Wednesday, November 26th, 2014

Article source: Atelier d’Arquitectura J. A. Lopes da Costa

The long and narrow land faces the street to the East and has a slight slope on the West side.

The main access to the villa is made from the eastern street, opened within the subdivision. The access to the garage and the villa’s entrance is located at the further northern point of the street.

Image Courtesy © Manuel Aguiar

Image Courtesy © Manuel Aguiar

  • Architect: Atelier d’Arquitectura J. A. Lopes da Costa
  • Project: JD House
  • Architects: José António Lopes da Costa, Tiago Meireles
  • Location: Leça do Balio – Matosinhos, Portugal
  • Photography: Manuel Aguiar
  • Co-workers: Joana Jorge
  • Engineering: VELNOR
  • Project Date: 2008-2009
  • Building Date: 2011-2013

(more…)

Erskineville Studio in Sydney by Pivot Studio

Tuesday, November 25th, 2014

Article source: Pivot Studio

The project is for a secondary dwelling which will be used as an art studio and home office. The project is characterized by its high level external aesthetic detailing. A black glazed brick is chosen as the base building material with a cedar wall paneling system used as a secondary decorative cladding. The timber paneling is both decorative and functional with it being used as rotating timber shutters over the northern level 1 window which reveal splashes of colour and tone in a rotated position. The paneling arrangement acts as a ribbon, wrapping and shrouding the building whilst providing notions of flow and direction through its fluid and curvilinear arrangement and articulation.

Image Courtesy © Justin Alexander

Image Courtesy © Justin Alexander

  • Architects: Pivot Studio
  • Project: Erskineville Studio
  • Location: Erskineville, Sydney
  • Photography: Justin Alexander

(more…)

VA House in Murtosa, Portugal by atelier d’arquitectura j. a. lopes da costa

Tuesday, November 25th, 2014

Article source: atelier d’arquitectura j. a. lopes da costa

The house emerges with two overlapping structures topped by a triangular element (the stairs leading to the terrace).

The lower structure, more transparent and more “fragile”, supports the higher structure, dimmer and containing more rhythmic openings, where small volumes – the balconies – punctuate to the South.

Image Courtesy © Manuel Aguiar

Image Courtesy © Manuel Aguiar

  • Architects: atelier d’arquitectura j. a. lopes da costa
  • Project: VA House
  • Architects: José António Lopes da Costa, Tiago Meireles
  • Location: Torreira, Murtosa, Portugal
  • Photography: Manuel Aguiar
  • Co-workers: Joana Jorge
  • Engineering: VELNOR
  • Project Date: 2008-2009
  • Building Date: 2011-2013

(more…)

Kaleydo Hotel in Lombok, Indonesia by Studio Stag

Tuesday, November 25th, 2014

Article source: Studio Stag

Kaleydo Hotel is a hospitality project located in Gili Trawangan island of Lombok, Indonesia. The client asked for a contemporary concept which considers the vernacular character of the area. Without being in so much resemblance of the aesthetics and style of Indonesian architecture, StudiSTAG started analyzing the vernacular in a function and usefulness guidance. A more contemporary approach reached by evaluating the ratios of the vernacular, rationalizing the Indonesian style and using the local techniques and materials.

Image Courtesy © Studio Stag

Image Courtesy © Studio Stag

  • Architects: Studio Stag
  • Project: Kaleydo Hotel
  • Location: Lombok, Indonesia
  • Software used: 3dsmax and rhinoceros

(more…)

Nike: Conference center by openUU ltd

Tuesday, November 25th, 2014

Article source: openUU ltd

Nike: Conference is complete with movable partitions finished in unique Nike fabric and gym motifs. A corridor lounge area features custom furniture modelled after workout polymetric boxes, for easy re-arrangement, and a group workspace bracketed by a blackboard and Astroturf wall. A series of conference rooms are divided by movable partitions featuring white chain-link fence panels that adds unique texture, while providing apparel display structure. Movable partitions, along with sports markings on the wood floor makes it possible for a completely open, linked space.

All 3 conference rooms connected feature graphics, Image Courtesy © openUU ltd

All 3 conference rooms connected feature graphics, Image Courtesy © openUU ltd

  • Architects: openUU ltd
  • Project: Nike: Conference center

(more…)

Embroidered Flower Lobby in Bangkok, Thailand by TRIPASAI ARCHITECT

Tuesday, November 25th, 2014

Article source: TRIPASAI ARCHITECT

Pich Tripasai & Keiko Koide, from TRIPASAI ARCHITECT in Bangkok, have created a playful idea for personalizing a entry lobby of private residence. The space is enriched by contemporary craftsmanship and defined by a combination of Thai style wooden furniture and embroidered flower petal backdrop wall.

Image Courtesy © Tripasai Architect

Image Courtesy © Tripasai Architect

  • Architects: TRIPASAI ARCHITECT
  • Project: Embroidered Flower Lobby
  • Location: Bangkok, Thailand

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy