Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

The re-invention of the call centre in Zurich, Switzerland by Evolution Design

Wednesday, October 25th, 2017

Article source: Evolution Design

When you think of a call centre you probably picture a line of people seated in row upon row of desks in a featureless back room. But call centres are changing. In many companies, they are now the first point of contact with customers and are increasingly important in growing new business and ensuring customer satisfaction. High tech and fast paced, with multiple contact points from email and messaging systems to video and voice calls, they also require motivated and well-trained staff. As companies recognise their growing importance, the boiler room approach is disappearing and call centres are beginning to morph into a corporate centrepiece.

Image Courtesy © Peter Würmli

  • Architects: Evolution Design
  • Project: The re-invention of the call centre
  • Location: Zurich, Switzerland
  • Photography: Peter Würmli
  • Design team: Stefan Camenzind, Tanya Ruegg, Stefanie Wandiger, Ekaterina Kozhevnikova
  • Client & Address: VodafoneZiggo Group B.V. Weena-Zuid 170, 3012 Rotterdam, The Netherlands
  • Size: 4’560 m2
  • Completion: November 2015

(more…)

22 social dwellings next to the Chipiona Cemetery in Spain by Gabriel Verd with Simone Solinas

Wednesday, October 25th, 2017

Article source: Gabriel Verd with Simone Solinas 

A plot available in an old slaughterhouse that had to be demolished …. next to the cemetery… in an area with a low income population

The project arises from the need to accommodate families with difficulties that irregularly occupied the ruins of the old slaughterhouse in Chipiona. It´s important to point that this plot was located next to the village cemetery.

Image Courtesy © Jesús Granada

  • Architects: Gabriel Verd with Simone Solinas
  • Project: 22 social dwellings next to the Chipiona Cemetery
  • Location: Chipiona, Spain
  • Photography: Jesús Granada
  • Client: Empresa Municipal CAEPIONIS, S.L. (Ayuntamiento de Chipiona)
  • Site: Calle Río Guadinana, Chipiona, Cádiz
  • Technical architect: Eduardo Vázquez
  • Structural engineers: Santiago Bermejo Federico Farina
  • Student: Ronit Shmaryahu
  • Construction cost: 1.245.045 €
  • Building Area: houses 2.046,15 m2, garage 1.385,85 m2, urbanization 448 m2
  • Competition: 2005
  • Completion: 2016

(more…)

Aalto University, Otakaari 1 in Helsinki, Finland by Architects NRT Ltd

Wednesday, October 25th, 2017

Article source: Architects NRT Ltd

The former main building of the Helsinki University of  Technology took on a new role when three universities  were merged as Aalto University in 2010. The Otaniemi  Campus designed by Alvar Aalto was chosen as the shared home of the Aalto Schools of Engineering, Business and
Arts & Design.

Image Courtesy © Tuomas Uusheimo

  • Architects: Architects NRT Ltd
  • Project: Aalto University, Otakaari 1
  • Location: Otakaari 1, 02100 ESPOO, Helsinki, Finland
  • Photography: Tuomas Uusheimo
  • Software used: ArchiCAD versios 13-16 and we also used several other programs for text editing, listings, and layouts.
  • Detailed information: Former TKK main building Original design by Alvar Aalto 1964 Phase 2-4 renovation
  • Client/Contractor: Aalto University Properties Ltd.
  • Project acquisition method: Bidding competition 2009

(more…)

Meeting place-Sonvico in Switzerland by Studio Enrico Sassi Architect

Wednesday, October 25th, 2017

Article source: Studio Enrico Sassi Architect

The urban regeneration and traffic calming project for the new Spazio Incontro at Sonvico is part of a wider masterplan for the Dino and Sonvico areas. The underlying concept that informs the general project can be summarized in five points:

  1. Identifying an independent pedestrian route separate from the Cantonal road
  2. Improving and redeveloping the pedestrian route that runs through the entire area
  3. Marking the route with consistent materials so that it is easily legible
  4. Redevelop the public realm and pedestrian routes as tools for mitigating car traffic
  5. Improve, where necessary, the availability of services and urban infrastructure (parking, benches, new public spaces).

Image Courtesy © Marcelo Villada

  • Architects: Studio Enrico Sassi Architect
  • Project: Meeting place-Sonvico
  • Location: Sonvico, Switzerland
  • Photography: Marcelo Villada
  • Client: City of Lugano
  • Engineer: Mauri e associati
  • Contractor: Implenia Svizzera SA
  • Landscape design consultant: Giuliano Greco, Oikos 2000

(more…)

Asahi Kindergarten Phase I & Phase II in Tohoku, Japan by TEZUKA ARCHITECTS

Tuesday, October 24th, 2017

Article source: TEZUKA ARCHITECTS

Asahi Kindergarten Phase I

The original Asahi Kindergarten was lost in the Tohoku earthquake on 11 March 2011. Tezuka Architects, funded by Japan Committee for UNICEF, designed and reconstructed the Asahi Kindergarten on a highland area by using the huge trees that killed by the salt water of 2011 tsunami. These trees have meaningful symbols for the local villagers as they were planted along the approach to Daioji Temple, the main temple on the hill which its height is just enough to elude tsunamis in the long history. Many villagers survived because the priest of the temple used to teach them to escape to the temple.

Image Courtesy © TEZUKA ARCHITECTS

  • Architects: TEZUKA ARCHITECTS
  • Project: Asahi Kindergarten Phase I & Phase II
  • Location: Minamisanriku, Miyagi Prefecture, Tohoku, Japan
  • Software used: Autocad
  • Client: Phase IUNICEF
  • Lead Architects: Takaharu + Yui Tezuka
  • Design Team: Ryuya Maio, Shigefumi Araki, Takahiro Kitamura, Takehiro Ota
  • Constructor: CHUTO
  • Structural Engineer: TIS & PARTNER
    (more…)

34 Dwellings, Nursery And Emergency Shelter in Paris, France by MUOTO Architectes

Tuesday, October 24th, 2017

Article source: MUOTO Architectes 

The project responds to the challenge of combining three different programs along Rue Stendhal in Paris : social housing, nursery and emergency centre. The organization of the building allows all three programs to coexist peacefully and take advantage of the unique features of the site such as: privacy, natural lighting in the nursery, independence, and large exterior spaces for the dwellings. The emergency shelter is arranged to be compact and provides multiple views and orientations. Sitting on a hill, the building stands in dialogue with the large horizon of the East Paris landscape. Its volumes are designed to maximize energy efficiency and user comfort. The courtyard, balconies and dwellings are oriented to achieve the best sun angles all year round. Each volume preserves distant views to neighbouring condominiums, and aims to blend cohesively into the skyline of the neighbourhood and eastern Paris. The inward facing elevation opens up to the linear garden at the rear of the building which brings light and fresh air into the dwellings and the nursery.

Image Courtesy © Maxime Delvaux

  • Architects: MUOTO Architectes 
  • Project: 34 Dwellings, Nursery And Emergency Shelter
  • Location: Paris, France
  • Photography: Maxime Delvaux
  • Software used: Autocad, Rhinoceros, Adobe
  • Client: RIVP
  • Consultants: Fabrice Bougon, Bollinger & Grohmann, Espace-Temps, Nobatek
  • Certifications: Bbc rt 2012, pLAN CLIMAT VILLE DE PARIS
  • Budget: 11 000 000 €
  • Surface area: 5 180 sqm
  • Year: Competition 2009, completion 2017

(more…)

House in a House in Bernolákovo, Slovakia by PLURAL

Tuesday, October 24th, 2017

Article source: PLURAL

The programme of a family house is divided into two concentric parts. The inner part is comprised of basic dwelling components. The outer part consisting of the additional programme creates an in-between space – neither a house, nor a garden.

Image Courtesy © Daniela Dostálková

  • Architects: PLURAL (Martin Jančok, Michal Janák, Ivana Čobejová)
  • Project: House in a House
  • Location: Bernolákovo, Slovakia
  • Photography: Daniela Dostálková
  • Landscape architect, LABAK: Michal Marcinov
  • Designer – custom interior lights design: Ľubica Segečová
  • Structural engineer, GEOSTAT: Samuel Šimonovič
  • Year of completion: 2016

(more…)

La Barquière in Marseille, France by Pietri Architectes

Tuesday, October 24th, 2017

Article source: v2com

La Barquière is a 62-housing project located in the 9th district of Marseille (France). The urban neighbourhood offers to the project a unique setting. Drawn in keeping with its context, this project respects all the family owner wishes. The owner wanted to keep the old building dated from the 18th century. The existing old building and the wooded environment proximity forced the project to become part of a complex height.

Image Courtesy © Mathieu Ducros

  • Architects: Pietri Architectes
  • Project: La Barquière
  • Location: Marseille, France
  • Photography: Mathieu Ducros, Nicolas Vaccaro
  • Software used: Autocad, SketchUp

(more…)

House in Matsuyacho In Osaka, Japan by Shogo ARATANI Architect & Associates

Tuesday, October 24th, 2017

Article source: Shogo ARATANI Architect & Associates

This property is located in a densely developed residential neighborhood of Osaka. The client had lived on the site since childhood, so when he commissioned us to design a new house there, we began by soliciting extensive input from him because he of course knew the characteristics of the site intimately. Following these discussions, we decided we wanted to build a house that would enable him to discover new things within this familiar place.

Image Courtesy © Shigeo Ogawa

  • Architects: Shogo ARATANI Architect & Associates
  • Project: House in Matsuyacho
  • Location: Neyagawa-shi, Osaka, Japan
  • Photography: Shigeo Ogawa
  • Consultant: S3 Associates inc.
  • General contractor: IFA inc.
  • Structural system: Timber Flame
  • Site area: 119.68m2
  • Building area: 71.63m2
  • Total floor area: 120.26m2

(more…)

Double-Skin Facade Renovation At Brive-La-Gaillarde’s Hospital in Brive-la-Gaillarde, France by ESPAGNO MILANI ARCHITECTES ASSOCIES

Tuesday, October 24th, 2017

Article source: ESPAGNO MILANI ARCHITECTES ASSOCIES

Glass double-skin façade renovation at the Brive-la-Gaillarde existing Hospital. This new structure provides a thermal and acustics improvement to the building and fire security external ailes for an eventual intervention. This esthetic solution is made with curtain walls with an horizontal modular organisation, with different types of glass decorations that provide more or less sun protection depending on the location of the glass tile.

Image Courtesy © ESPAGNO MILANI ARCHITECTES ASSOCIES

  • Architects: ESPAGNO MILANI ARCHITECTES ASSOCIES
  • Project: Double-Skin Facade Renovation At Brive-La-Gaillarde’s Hospital
  • Location: Brive-la-Gaillarde, France
  • Photography: Sylvain Mille

(more…)

Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise