Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Apartments in Rouen, France by Dmitry Grynevich

Thursday, January 25th, 2018

Article source: Dmitry Grynevich 

For work we got a large room with a well-preserved stucco. The hosts wanted us to create eclecticism for them, but it’s unusual. In other words, we needed a fresh design with modern, branded furniture and a smart home system.

Image Courtesy © Dmitry Grynevich

  • Architects: Dmitry Grynevich
  • Project: Apartments in Rouen
  • Location: Rouen, France

(more…)

Elwood House in Australia by STAR Architecture

Thursday, January 25th, 2018

Article source: STAR Architecture 

Elwood House of Heaton Avenue sits within a tree-lined streetscape that comprises a mix of contemporary and heritage buildings within a council heritage overlay – predominantly Californian bungalows with red brick façades and terracotta tiled roofs, set back from the street with formal gardens and timber fences. Prior to renovation, Elwood House was a tired, 100-year-old example of these in poor condition but with bones intact. The client, who valued the history and style of the building wanted to invest in its retention and restoration. Details such as tuckpointing of façade brickwork, new cobbled bluestone driveway, reinstated timber fence and formal geometric front garden designed by Lachie Anderson Landscapes has strengthened the heritage fabric of the street. Internally, the restoration of leadlight windows, timber hardwood floors, ornamental skirtings, elaborate architraves and high ceilings with decorative plasterwork repainted with traditional heritage colours brings the building back to life and restores its formal grandeur.

Image Courtesy © Peter Bennetts

  • Architects: STAR Architecture
  • Project: Elwood House
  • Location: Elwood, Australia
  • Photography: Peter Bennetts, BBQ Deck
  • Structural Engineer: ACOR Kersulting
  • Interior Design: Fiona Lynch
  • Landscape Design: Lachie Anderson
  • Builder: STAR Kolektiv

(more…)

Morinoie nursery school in Sendai, Japan by Fujimori Architect Office

Thursday, January 25th, 2018

Article source: Fujimori Architect Office 

The site is located in the central area of Sendai city, an area influenced by recent land readjustment projects. It is expected that this area will continue to develop and increase in residential population. With these circumstances in view, we designed an “urban-style” nursery school building that can efficiently accommodate increased numbers of children, while also encouraging their curiosity, creativity, and connection with the local community.

Image Courtesy © Shigeo Ogawa

  • Architects: Fujimori Architect Office
  • Project: Morinoie nursery school
  • Location: Sendai, Japan
  • Photography: Shigeo Ogawa, Masahiko Fujimori
  • Building Area: 211.31m2
  • Total Floor Area: 662.83 m2
  • Completion Date: March, 2017

(more…)

Renovation in Shizuoka, Japan by Shuhei Goto Architects

Thursday, January 25th, 2018

Article source: Shuhei Goto Architects

It is a project that converts office and apartment building over 40 years into single family house. The site is located in a residential area close to central ​​Shizuoka city.In the area,it is difficult to predict the future environment.Because a lot of houses are rebuilding due to aging.So we attempted to create a depth between the private room and the city.

South facade(evening), Image Courtesy © kenta hasegawa

  • Architects: Shuhei Goto Architects
  • Project: Renovation in Shizuoka
  • Location: Shizuoka, Shizuoka Prefecture, JAPAN
  • Photography: kenta hasegawa
  • Site area: 102.34m2
  • Building area: 50.35m2
  • Total floor area: 85.74m2
  • Complete: 8.2016

(more…)

Villa for Older Brother in Lavasan, Iran by nextoffice

Thursday, January 25th, 2018

Article source: nextoffice 

The spatial structure of this project is based on how to combine an umbrella-like roof towering over a pool resembling a bowl. These two elements look roughly alike in plan as well as section.

Image Courtesy © Majid Jahangiri

  • Architects: nextoffice
  • Project: Villa for Older Brother
  • Location: No.10, Saba Alley, Nasim St., Payam St., Imam Khomeini Blvd., Lavasan, Iran
  • Photography: Majid Jahangiri
  • Client: Ali Yarmohammadi
  • Area: 800 sqm.
  • Design year: 1390
  • Runtime: 2012- 2017

(more…)

Tetusa Oasis Thermal Resort in Cesme, Turkey by ENOTA

Thursday, January 25th, 2018

Article source: ENOTA 

Tetusa Oasis Thermal Resort is an extensive wellness and medical facility set in the midst of low-rise housing area in coastal town Cesme in Turkey. In this well known leisure town with a long history of thermal water exploitation the decision was made to enrich the town’s offer with new central thermal complex including spa, water park, hotel, medical prevention center, elderly care facility and some other supporting programs.

Image Courtesy © ENOTA

  • Architects: ENOTA
  • Project: Tetusa Oasis Thermal Resort
  • Location: Cesme, Turkey
  • Client Tetusa Company
  • Project team Dean Lah, Milan Tomac, Tjaž Bauer, Nuša Završnik Šilec, Zoran Beloševac, Polona Ruparčič, Peter Karba, Goran Djokić
  • Year: 2015

(more…)

Phoenix in Turin, Italy by BLAARCHITETTURA

Wednesday, January 24th, 2018

Article source: BLAARCHITETTURA 

The apartment is a unit on the fourth floor of a ‘30s building, located in the San Salvario district. The three-sided exposure makes the apartment very bright and gives great breath to all spaces.

The elements that generate the project are the use of existing walls and the creation of new ones through three lightweight elements with dual functions.

Image Courtesy © BLAARCHITETTURA

  • Architects: BLAARCHITETTURA
  • Project: Phoenix
  • Location: Turin, Italy
  • Project: Alberto Lessan, Jacopo Bracco
  • Project Team: Mattia Venir, Massimiliano Kufahl, Marie Deruyter, Thomas Pepino, Rubén Martinez
  • Size: 75 m2
  • Date: 2016

(more…)

Maggie’s Centre Barts in London, England by Steven Holl Architects

Wednesday, January 24th, 2018

Article source: Steven Holl Architects

The site in the center of London is adjacent to the large courtyard of St. Bartholomew’s Hospital. Founded in Smithfield in the 12th century, the hospital is the oldest in London and was founded at the same time as the St. Bartholomew the Great Church in 1123. Rahere founded the church and hospital “for the restoration of poor men.” Layers of history characterize this unique site, connecting deeply to the Medieval culture of London.

Maggie’s Centre Barts and the St Bartholomew’s Hospital’s square, Image Courtesy © Iwan Baan

  • Architects: Steven Holl Architects
  • Project: Maggie’s Centre Barts
  • Location: London, England
  • Photography: Iwan Baan
  • Client: Maggie Keswick Jencks Cancer Caring Centres Trust (Maggie’s)
  • Project Team: Bell Ying Yi Cai, Gemma Gene, Martin Kropac, Christina Yessios
  • Landscape Architect: Darren Hawkes Landscapes
  • Site Area: 725 m2
  • Landscape Area: 525 m2
  • Building Area: 607 m2
    (more…)

Lycee Schorge Secondary School in Koudougou, Burkina Faso by Kéré Architecture

Wednesday, January 24th, 2018

Article source: Kéré Architecture 

Located in the third most populated city in Burkina Faso, the Lycée Schorge Secondary School will not only set a new standard for educational excellence in the region, it will also provide a source of inspiration by showcasing locally-sourced building materials in an innovative and modern way.

Image Courtesy © Iwan Baan

  • Architects: Kéré Architecture
  • Project: Lycee Schorge Secondary School
  • Location: Koudougou, Burkina Faso
  • Photography: Iwan Baan
  • Client: Stern Stewart Institute & Friends
  • Design Team: Jin-Gul David Jun, Pedro Montero Gosalbez, Dominique Mayer, Diego Sologuren Martin, Marta Migliorini, Jaime Herraiz, Adriana Arteaga, Blake Villwock, Johanna Lehmann
  • Construction management and supervision: Association Dolai, Francis Kére, Marta Migliorini, Nataniel Sawadogo, Wéneyida Kéré
  • Built area: 1660 m²
  • Design and Planning phase: 2014 – 2015
  • Construction phase: 2015-2016
  • Status: Completed 2016

(more…)

FPA / Francesca Pasquali Archive in Bologna, Italy by CICLOSTILE ARCHITETTURA srl

Wednesday, January 24th, 2018

Article source: CICLOSTILE ARCHITETTURA srl

A barn from the 1960s turned into a workplace for the artist, an experimental and narrative environment where the light and surrounding hills shape the architecture.

Image Courtesy © Fabio Mantovani

  • Architects: CICLOSTILE ARCHITETTURA srl
  • Project: FPA / Francesca Pasquali Archive
  • Location: Bologna, Italy
  • Photography: Fabio Mantovani
  • Client: Francesca Pasquali
  • Consultants: EN7 srl
  • Eng.: Massimiliano Marchesini
  • Dimension: 250 square meters
  • Status: 2017 – finished

(more…)

Canon: oce crystalPoint
Bentley: Top 5 Reasons
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise