Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

House 10 by vPPR Architects

Tuesday, March 10th, 2015

Article source: vPPR Architects

The project involves the refurbishment of a 145sqm mid-terraced Chelsea property from a single bedroom house to a three bedroom family home. The reconfiguration and new kitchen extension on the ground floor allow the upper two floors to be freed up for bedrooms and bathrooms.

Image Courtesy © vPPR Architects

Image Courtesy © vPPR Architects

I2-house in Nagasaki, Japan by Architect Show Co.,Ltd

Tuesday, March 10th, 2015

Article source: Architect Show Co.,Ltd

I2-house [court house] locates in crowding resident area in Nagasaki city of Nagasaki prefecture, its floor-age is 76.42 m², and two generation lives in it.

To the east and south of the house, there are streets. In the eastern side, a two-floor house is opposite to it, and in the southern side, a two-floor shop stands in opposite side of the road. The two other sides of the house are adjacent to existed resident houses. Roughly speaking, the environment of construction planning is not promising.

Image Courtesy © IshiiNorihisa

Image Courtesy © IshiiNorihisa

  • Architects: Architect Show Co.,Ltd (Masahiko Sato)
  • Project: I2-house
  • Location: Inasa city in Nagasaki
  • Photography: IshiiNorihisa
  • Client: Mr.Ide
  • Site Area: 76.42㎡
  • Bldg.Area: 52.60㎡
  • Gross Floor Area: 129.37㎡
  • Bldg.Coverage Ratio: 68.83%
  • Gross Floor Ratio: 169.28%
  • Structure: Wooden
  • Max.Height: 9.69m
  • Complete year: September,2014

(more…)

House Passage of LAndscape in Toyota, Japan by Masaki Ihara/ ihrmk

Tuesday, March 10th, 2015

Article source: Masaki Ihara/ ihrmk

This is a house for the family of three.
Tanada, terraced paddy field, widely appears to its south and the west. My first visiting of this site was in early summer, three years ago. Bright green and reflection of water of the rice field just after the rice-planting, natural sounds of breeze rusting the leaves of lemon trees and Magnolia figo slightly and sound of running water from the waterway had created comfortable scenery there. It was calm place and there was nothing to cutting off my view from the site.

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

  • Architects: Masaki Ihara/ ihrmk
  • Project: House Passage of LAndscape
  • Location: Toyota, Aichi, Japan
  • Photography: Hiroshi Ueda
  • Software used: Sketchup, Vectorworks and Photoshop
  • Year: 2014
  • Work finished: 2014
  • Main structure: Wood
  • Site area: 243.11sqm
  • Total floor area: 99.0 sqm(1f:50.91sqm / 2f:48.02sqm)
  • Building area: 62.11sqm
  • Structural design: Atsushi Fujio/ Fujio and associates
  • Garden design: Ryo Tabata/ ENZO
  • Constractor: Maruchou Home

(more…)

Contemporary Villa in Tuscany, Italy by Storm Studio Architecture

Tuesday, March 10th, 2015

Article source: Storm Studio Architecture

A villa sited in the Tuscany countryside which is respondent to the requests of a young couple.
The shape of the project solves the great height difference from the street level to the garden, using a series of embankments at various levels which mixed stone and grass. The metallic roof (an oxidized copper roof) has its own life and its purpose is to lighten the structure of the ground floor.

Image Courtesy © Storm Studio Architecture

Image Courtesy © Storm Studio Architecture

  • Architects: Storm Studio Architecture
  • Project: Contemporary Villa in Tuscany
  • Location: Tuscany, Italy
  • Software used: AutoCad, Rhinoceros 3D, Maxwell Render, Photoshop

(more…)

The Interactive Sliced House by michael jantzen studio

Tuesday, March 10th, 2015

Article source: michael jantzen studio

The Interactive Sliced House is part of the House as a Metaphor series of public art installations that play with the iconic house shape in a variety of abstracted contexts, juxtaposing the house with other recognizable symbols. Minimal and conceptual, these structures are meant to interrogate the meaning and function of the house by exploring how simple interventions affect its interpretation. In this case, the intervention consists of a series eight segments (or slices) that make up the entire shape of the symbolic house. Two of the slices at either end of the house are solid forms except for a doorway located at the center, both of these slices are fixed to a concrete pad. The other six slices in between the solid forms are open frame silhouettes that can be moved on tracks (mounted into the concrete pad) back and forth in and out of alignment with the two ends of the structure. In this way, the entire shape of the house can be changed by fragmenting it in many different ways in order to form very unexpected spaces in and around the structure.

Image Courtesy © michael jantzen studio

Image Courtesy © michael jantzen studio

(more…)

Gragg Apartments in Portland, Oregon by Potestio Studios

Tuesday, March 10th, 2015

Article source: Potestio Studios

The Gragg building is a three-unit infill building set on a 2500 square foot former parking lot in an evolving, mixed-use Portland neighborhood.

SW view, Image Courtesy © Potestio Studios

SW view, Image Courtesy © Potestio Studios

  • Architects: Potestio Studios
  • Project: Gragg Apartments
  • Location: Portland, Oregon
  • Software used: Autocad and Sketchup
  • TEAM: Richard Potestio
  • YEAR COMPLETED: 2013
  • SIZE: 4000 SF
  • TYPE: Multi-Family Residential – 3 units
  • CLIENT: Randy Gragg

(more…)

Residence L&N in Fitzroy North, Australia by Open Studio Pty Ltd Architecture

Tuesday, March 10th, 2015

Article source: Open Studio Pty Ltd Architecture

House Alterations & Additions in Fitzroy North – Completed 2014

The project is an extensive renovation and addition to a single storey Victorian house on a tight block in North Fitzroy. After living in the house for some years, the clients wanted a warm and relaxed family home and also wanted to accommodate grandparents who visit regularly.

Image Courtesy © Open Studio Pty Ltd Architecture

Image Courtesy © Open Studio Pty Ltd Architecture

(more…)

Post-Industrial Apartment in Warsaw, Poland by Chalupko Design

Tuesday, March 10th, 2015

Article source: Chalupko Design

This post-industrial apartment is located in the center of Warsaw in a building of an old factory of silver and bronze which was recently revitalized. The owner, french foreigner, asked designers from Chalupko Design to create a modern, cosy interior which would fit to the historical building and its facade. That’s why the apartment is finished in industrial style. There are such characteristic elements as bricks, platform table, black steel book shelf and bar-chairs. All kept in modern and light style. The space is calm, neutral, but also warm and pleasant. The beige palette is contrasted with walnut wood, black granite counter-top, black steel elements in the living room, dark grey tiles in the bathroom and dark wallpaper in the bedroom. The overall impression is that of warmth and lightness. Modern lighting completes it.

Image Courtesy © Chalupko Design

Image Courtesy © Chalupko Design

  • Architects: Chalupko Design
  • Project: Post-Industrial Apartment
  • Location: Warsaw, Poland

(more…)

Villa Melkeveien in Oslo, Norway by LOGG Arkitekter

Tuesday, March 10th, 2015

Article source: LOGG Arkitekter

Kebony announced its latest residential project, Villa Melkeveien, in Oslo, Norway. Situated on a sunny hillside in Holmenkollen overlooking Oslo, the floor to ceiling windows provide spectacular views of the city, stretching out towards the Oslo Fjord. A strikingly modern building designed by LOGG Arkitekter, the villa is wrapped in horizontal Kebony cladding and glass and is truly breath-taking in appearance, contrasting and yet complementing to the other villas in the neighborhood.

Image Courtesy © LOGG Arkitekter

Image Courtesy © LOGG Arkitekter

  • Architects: LOGG Arkitekter (Diederik Advocaat Clausen)
  • Project: Villa Melkeveien
  • Location: Oslo, Norway
  • Photography: LOGG Arkitekter

(more…)

PINGUINO III in Santa Fe, Argentina by CLAUDIO WALTER Arquitectos Asociados

Tuesday, March 10th, 2015

Article source: CLAUDIO WALTER Arquitectos Asociados

Our client, a regional supermarket chain charges us the remodeling and expansion of one of its branches located in a neighborhood environment with individual low houses, over a boulevard that runs through virtually the entire city.

The existing part consisted in the sales floor, a small deposit of products and the parking for customers. For the expansion two adjoining properties with land of generous dimensions were incorporated.

Image Courtesy © Ramiro Sosa

Image Courtesy © Ramiro Sosa

  • Architects: CLAUDIO WALTER Arquitectos Asociados
  • Project: PINGUINO III
  • Location: Rafaela, Santa Fe, Argentina
  • Photography: Ramiro Sosa
  • Year of construction: 2013
  • Area: 1063 m²
  • Team: Arq. Claudio Walter, Arq. Ana Piuzzi, Ing. Civil Leandro Schmithalter, Paola Lambrecht

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy