Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

TAKAHASHI HIROKO OSHIAGE STUDIO in Tokyo, Japan by Jo Nagasaka/Schemata Architects

Friday, November 21st, 2014

Article source: Jo Nagasaka/Schemata Architects

We renovated the old steel building, originally used as a factory / office, into a workspace for an artist to use for the next several decades. In order to improve the building performance, we applied fireproof coating and structural reinforcement. The construction of the original building was based on the value of “quantity over quality.” As a result, you can see various gaps and distortions all over the building after 40 years, which are made even more clearly visible by newly applied coating and finishes. We intend to transform these gaps and distortions into unique spaces where one encounters unexpected experiences.

Image Courtesy © TAKAHASHI HIROKO INC.

Image Courtesy © TAKAHASHI HIROKO INC.

  • Architects: Jo Nagasaka/Schemata Architects
  • Project: TAKAHASHI HIROKO OSHIAGE STUDIO
  • Location: 4-11-2 Narihira Sumida Tokyo
  • Photography: Shiori Kawamoto
  • Software used: Vectorworks
  • Project team: Masami Nakata
  • Construction: Eiger(building・interior), E&Y(furniture), Kazumasa Higurashi(garden), Yoshiki Maeshiba(planting)
  • Site area: 219.21㎡
  • Building area: 140.85㎡
  • Total floor area: 324.10㎡
  • Floors: 3
  • Structure: steel
  • Completion: 09/2014

(more…)

Kahurangi School in Wellington, New Zealand by Stephenson&Turner

Friday, November 21st, 2014

Article source: Stephenson&Turner

Kahurangi School is the latest new school in the Wellington region. Kahurangi School, meaning “prized” or “precious” opened in September 2013, merging two existing schools, Strathmore Community School and Miramar South School. The design creates a new beginning, with buildings that provide a strong sense of its identity, reflecting the rich cultural diversity of its community and with Pasifika/Maori in particular.

Image Courtesy © Stephenson&Turner

Image Courtesy © Stephenson&Turner

  • Architects: Stephenson&Turner
  • Project: Kahurangi School
  • Location: Wellington, New Zealand
  • Software used: Revit

(more…)

Stone House in Oxfordshire by The Manser Practice Architects + Designers

Friday, November 21st, 2014

Article source: The Manser Practice Architects + Designers

The clients for this new-build house approached us having purchased a plot of land set in deciduous woodland in Oxfordshire. We were tasked with designing an open and unique house which could make the most of the beautiful surroundings.

Image Courtesy © The Manser Practice Architects + Designers

Image Courtesy © The Manser Practice Architects + Designers

(more…)

Nanshan Cultural Centre in Shenzhen, China by ZOBOKI-DEMETER and Associates Architects

Thursday, November 20th, 2014

Article source: ZOBOKI-DEMETER and Associates Architects

A new performing arts facility inaugurated recently in Shenzhen, China, designed by architects Gabor Zoboki and Nora Demeter of ZOBOKI-DEMETER Architects has joined the ranks of the most unique cultural venues in China. The building houses a multi-functional concert hall holding 1400 seats, a children’s theatre of 350 seats, extensive public spaces, all embodied in a large complex of cultural and sports facilities in the heart of Nanshan District. The project is the result of a design process of several years, during which time the architects paid special attention to the local needs as defined by the Client, the Mayor of the District who wished to ensure that the building was planned and built from the perspective of the local community. Despite the general practice in large Asian metropolises, the concert hall works without amplification, promising to offer a new concert venue with world-class acoustics within its wooden-clad hall. Adjacent to the large concert hall a smaller theatre has been created, envisaged as a venue for smaller productions, most notably offering a facility for children, one of the most significant members of the growing cultural communities emerging in China. The complex is linked to a larger sports facility, hosting an array of athletic and sports facilities for the residents and students of Nanshan.

Image Courtesy © Zoboki-Demeter and Associates Architecs

Image Courtesy © Zoboki-Demeter and Associates Architecs

  • Architects: ZOBOKI-DEMETER and Associates Architects
  • Project: Nanshan Cultural Centre
  • Location: Shenzhen, China
  • Leading architects: Gabor Zoboki DLA habil., Nora Demeter DLA
  • Project architects: Csaba Silvester, Zoltán Turi, István Országh
  • Team: Gábor Szatmári, László Rózsás, János Erőss, Péter Böhler, Nóra Hess, Endre Finta, Csaba Rajnai, Richárd Borzák, László Kakas, Linda Tolnai, Miklós Leits, Béla Reppert, Adrián Savanyú, Krisztián Jancsó, Béla Szokolay, Erik Halmosi, Eszter Kovács
  • Client: Nanshan Bureau for Projects, Shenzhen
  • Theatre technology consultant: Lőrinc Strack, Zsuzsa Tompai
  • Acoustics consultant: Federico Cruz Barney, Studio DAP, Paris (more…)

House in Moscow, Russia by Nico van der Meulen

Thursday, November 20th, 2014

Article source: Nico van der Meulen 

Nestled in a dense pine forest in Barvikha; Russia, this site is situated within a secured estate in Moscow. Positioned along the river and small lake in close proximity to the health resort for the Russian politici, the Barvikha Sanatorium, it comes as no surprise that this estate became very sought after by many influential people in Russia.

Image Courtesy © Nico van der Meulen

Image Courtesy © Nico van der Meulen

  • Architects: Nico van der Meulen
  • Project: House in Moscow
  • Location: Barvikha Village, Moscow, Russia
  • Software used: Revit
  • Residence size: 4400 m²

(more…)

Budapest Underground Line M4 – Kálvin tér Station in Hungary by Palatium Stúdió Ltd.

Thursday, November 20th, 2014

Article source: Palatium Stúdió Ltd.

Underground line M4 in Budapest, Hungary has been the largest infrastructure project of the city for the last decades. Kálvin tér is one of the largest stations on the new line, due to its position as an interchange station with line M3 under a busy inner city square. The complex functional requirements of the station have resulted in a rather complex spatial arrangement. Since the initial decision was to use cut-and-cover construction technologies to create station structures, the basic architectural idea was to use the advantages of this system, and create large open spaces over the platforms. In our case, the main spatial attractions are the structural elements with their characteristic curved forms. Approaching passengers can feel the drama of movement in space as the escalators are placed freely in the void of the huge open concrete box. Arriving by the elevators through the strata of space holds a similar surprise. The roughness of the surfaces of the large structural elements and the perimeter walls is balanced by the fine finishes of elements closer to the passengers. The interconnection tunnel between the two underground lines has a vivid colour scheme which creates a link between two epochs of urban infrastructure.

Image Courtesy © Tamás BUJNOVSZKY

Image Courtesy © Tamás BUJNOVSZKY

  • Architects: Palatium Stúdió Ltd. 
  • Project: Budapest Underground Line M4 – Kálvin tér Station
  • Location: Hungary
  • Photography: Tamás BUJNOVSZKY
  • Software used: AutoCAD, ArchiCAD 
  • Team: Zoltán ERŐ, Balázs CSAPÓ, Dóra BRÜCKNER, Zsolt KOSZTOLÁNYI, Máté ANTAL

(more…)

EN ROUTE GINZA in Tokyo, Japan by Schemata Architects / Jo Nagasaka

Thursday, November 20th, 2014

Article source: Schemata Architects / Jo Nagasaka

I designed slightly oversized furniture for a relatively high space (with 6-meter ceiling height),  containing fitting rooms, hanger racks and a stock room. And it is comprised of industrial materials commonly used in construction sites such as FRP piping, wooden boxes and steel frames.

Image Courtesy © Kenta Hasegawa

Image Courtesy © Kenta Hasegawa

  • Architects: Schemata Architects / Jo Nagasaka
  • Project: EN ROUTE GINZA
  • Location: Chuo-ku, Tokyo
  • Photography: Kenta Hasegawa
  • Software used: Vectorworks
  • Project team: Naoki Takatsuka
  • Design: Tamotsu Yagi(sign), PARTY(communication design)
  • Usage: Apparel shop
  • Construction: Tanseisha
  • Floors: 1F+ 2F
  • Floor area: 1F :155.15㎡  2F:197.0㎡
  • Completion: 09/2014

(more…)

Starship Children’s Hospital in Auckland, NewZealand by Stephenson & Turner

Thursday, November 20th, 2014

Article source: Stephenson & Turner

Stephenson & Turner (S&T) are proud to have carried out the architectural and building services for Starship Children’s Hospital, which opened its doors back in 1991 – recently celebrating its 23rd birthday.

Image Courtesy © Stephenson & Turner

Image Courtesy © Stephenson & Turner

  • Architects: Stephenson & Turner
  • Project: Starship Children’s Hospital
  • Location: Auckland, NewZealand

(more…)

Yachtsman’s House by The Manser Practice Architects + Designers

Thursday, November 20th, 2014

Article source: The Manser Practice Architects + Designers

We were approached by our client, a yachtsman, to design a modern house in a natural river inlet with a very scenic shoreline comprised of houses dispersed within mature trees. The site had obvious appeal as a residential location but gaining planning permission was a challenging prospect as it had an existing industrial use and was within an Environment Agency Flood Plain.

Image Courtesy © The Manser Practice Architects + Designers

Image Courtesy © The Manser Practice Architects + Designers

(more…)

20 prepared dc-motors, 81 cardboard boxes 70x70x70cm in Mannheim, Germany by Zimoun + Hannes Zweifel

Thursday, November 20th, 2014

Article source: Zimoun + Hannes Zweifel

The installation is comprised of 81 cardboard boxes of 70x70x70 cm which are suspended on the ceiling in a grid of 80×80 cm. The boxes hang between floor and ceiling and  can be seen from two different levels. 20 dc-motors are mounted and distributed along the handrail of the first floor. When activated, they set the boxes in motion by means of thinn nylon ropes connected vertically to the individual boxes, causing them to move with varying intensity and directions. Since the spaces between the boxes are small, the movement of one box is affecting neighboring boxes, leading to a very complex overall performance of the suspension, which constantly changes and progresses. The collision of the boxes and the friction caused when they collide gives rise to a multitude of sounds and noises. The acoustic perspective changes as the viewer moves along the exhibition space and can be experienced in constantly new ways. This installation was conceptualized, developed and presented in joint collaboration between Zimoun (artist) and Hannes Zweifel (architect).

Image Courtesy © Studio Zimoun.

Image Courtesy © Studio Zimoun.

  • Architects: Zimoun + Hannes Zweifel
  • Project: 20 prepared dc-motors, 81 cardboard boxes 70x70x70cm
  • Location: Mannheim, Germany
  • Photography: Studio Zimoun
  • Dimensions: 10m x 10m x 6m.
  • Exhibition: August 10 – September 21, 2014
  • Curated: Hortense Pisano and Martin Stather

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy