Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Drijf in Lelystad, Netherlands by Attika Architekten

Friday, November 14th, 2014

Article source: Attika Architekten

Drijf in Lelystad” consists of eight floating dwellings, for eight families in Lelystad, the Netherlands. Having lived on water in their childhood, these families always dreamt to live on water again. The families united in a collective partnership called “Drijf in Lelystad” (Float in Lelystad) and commissioned Attika Architekten to design eight different but matching floating homes. The municipality of Lelystad, a New Town in a polder 4,8 metres under sea level, provided a water location by widening an existing ditch (poldersloot).

Image Courtesy © Bart van Hoek

Image Courtesy © Bart van Hoek

  • Architects: Attika Architekten
  • Project: Drijf in Lelystad
  • Location: Oeverzegge 1-15, Lelystad, the Netherlands
  • Photography: Bart van Hoek
  • Client: CPO Drijf in Lelystad
  • Engineer: Ingenieursburo Meijer & Joustra bv, Heerenveen
  • Installations: Breman, Kampen
  • Year: 2012
  • Area: 160-200m²
  • Contractor: ABC Arkenbouw

(more…)

DublDom Home in Kommunarka, Russia by Ivan Ovchinnikov

Friday, November 14th, 2014

Article source: Ivan Ovchinnikov

DublDom – serial modular home, designed to carry off the shelf and installed on site in one day. The house has all communications – electricity, water and sewage, so the area can only connect to the shared network. Standard features already included all the necessary sanitary equipment, furniture and household appliances. The main advantage of the project in a factory making that can significantly improve the quality and reduce the cost of the final product.

Image Courtesy © Ivan Ovchinnikov

Image Courtesy © Ivan Ovchinnikov

  • Architects: Ivan Ovchinnikov
  • Project: DublDom Home
  • Location: Kommunarka, Russia
  • Area: 26-40m2
  • Date: 2013

(more…)

The museum garden at the National Gallery of Art in Copenhagen, Denmark by POLYFORM

Friday, November 14th, 2014

Article source: POLYFORM 

The new landscape in front of The National Gallery of Denmark is designed as a melting pot – where art can mix with urban life. The urban space is created by Danish POLYFORM Architects and Dutch landscape architects Karres en Brands and has received a warm welcome from the Copenhageners. At the opening event the museum set a new visitor record as almost 8.000 people celebrated the city’s new artsy urban space.

Courtesy © Wichmann+Bendtsen

Courtesy © Wichmann+Bendtsen

  • Architects: POLYFORM
  • Project: The museum garden at the National Gallery of Art
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Photography: Wichmann+Bendtsen, Helle Kristiansen
  • Software used: Autocad and for renderings Photoshop, Rhino and Illustrator.
  • Client: The National Gallery of Denmark/ City of Copenhagen/ Annie og Otto Johs. Detlefs Foundation
  • Area: 10.000 square meters
  • Budget: 2,7 million euros
  • Team: Thomas Kock, Jonas Sangberg, Sylvia Karres, Bart Brands, Signe Hertzum, Nikolaj Frølund Thomsen, Henrik Thomas Faurskov, Sofie Mandrup, Sofia Bergman, Tomas Degenaar, Elke Krausmann, Sander Vedder, Marianne Weeke Borup og Julie Thorsø Hansen

(more…)

O House in Bucharest, Romania by SYAA

Friday, November 14th, 2014

Article source: SYAA 

The particularity of this project is the very small (116sqm), plot and the desire of two friends to build together their urban apartments, each of them with its own appendix functioning as a professional space – a wine bar and a recording studio respectively. These special additions, along with the reduced imprint of the house, dictated a vertical spatial layout: the wine bar and duplex belonging to one of the clients were placed on the underground, ground floor and first floor, thus also enjoying the presence of a small courtyard, whereas the recording studio and the other duplex were placed on the terraced attic, the second and the third floors. The result was a five-level building with four functional units. The height – unusual for a house – as well as the owners’ lifestyle and requests led to the design of four different access ways and a semi-open exterior staircase, integrated in the building’s envelope. The wine bar, located on the underground level and open to the public, communicates directly with the street through a buffer space on the ground floor.

Image Courtesy © Cosmin Dragomir

Image Courtesy © Cosmin Dragomir

  • Architects: SYAA
  • Project: O House
  • Location: Bucharest, Romania
  • Photography: Cosmin Dragomir
  • Software used: Autodesk’s AutoCAD and 3ds Max
  • Client: V.Damboviceanu & C. Stefanescu
  • Structural Engineering: eng. Simona Paraschiv;
  • MEP Engineering: eng. Florentina Radu, eng. Mirela Neculai, eng. Florin Potera
  • Sound & acoustic consultant: eng. Flavius Oros
  • Plot area: 116sqm
  • Built area: 390sqm
  • Height: U+GF+3F+A

(more…)

Wien Energie / Spittelau in Vienna, Austria by Söhne&Partner architects

Friday, November 14th, 2014

Article source: Söhne&Partner architects

Wien Energie is known as an open, flexible, ecological and customer-oriented company. All these attributes are also included in the design. Just as Wien Energie supplies power and energy for an entire city the basic idea of the design is to develop a system that combines all the different exhibition areas through a kind of network as well.

Image Courtesy © Söhne&Partner architects

Image Courtesy © miss3

  • Architects: Söhne&Partner architects
  • Project: Wien Energie / Spittelau
  • Location: Vienna, Austria
  • Architectural renderings: miss3

(more…)

S-house in Saitama, Japan by YuusukeKarasawa Architects

Friday, November 14th, 2014

Article source: YuusukeKarasawa Architects

The project is a small house built in a residential area near Omiya station in Saitama. Two 50m2 floors are cross over in two levels on a site that measures around 100 m2. Each level is quartered, two opposing floors of which are elevated. The eaves surrounded at the middle of the ceiling height of the other two floors intertwine with the elevated floors, creating a space characterized by a complex network. The elevated floors of the two levels continue to a diagonal wall, as well as to the floors above. The floors branch out again to continue above, staggering against the exterior eaves to compose a uniquely intricate elevation. This complicated structural logic is applied not just in the elevation but throughout the interior space as well, where the floors themselves entwine diagonally, with a void that looks out to the opposing space created at the center of this complicated floor. Although this opposing space seen from the void appears to continue visually, one can only arrive at it by traveling through the complicated levels, and taking a drastic detour after moving to a different floor. While visually adjacent, the flow is one that requires a long traveling distance.The commonly understood three dimensional depth and the sense of distance are being disturbed, creating architectural spaces where various distances become complicated, much like what is happening in infospheres like the internet. This architecture realizes such network–type spaces, where various distances become increasingly complex, as a “network of complex levels” in which multiple levels are networked and layered over one another. Our hope is that this complex, layered network space will become a new architectural form that captures the various activities borne out of today’s informational society, where diversity and order are being demanded at the same time.

Image Courtesy © koichitorimura

Image Courtesy © koichitorimura

  • Architects: YuusukeKarasawa Architects
  • Project: S-house
  • Location: Oomiya, Saitama, Japan
  • Photography: koichitorimura
  • Consultants: Structured Environment- Alan Burden,HiroakiInukai,structural
  • General contractor: O’hara Architectural and Construction, Ltd-Akira Ohara, SatoshiKikuch
  • Structural system: steel frame
  • Site area: 89.46m2

(more…)

Paperwhite in Montreal, Canada by Jean Verville architecte

Friday, November 14th, 2014

Article Source: V2com

The residence, located in Greenfield Park, was designed for a young family settling to a suburb close to Montreal. The architect’s proposition is a sculptural composition that spreads in simple geometrical forms. The division of the volumes, the recess position of the main body just like its angle suggest a singular perspective and a dynamic volumetric that present a sensitive integration of contemporary architecture to a district dating from the 50s. Harmonizing in size, color and profiles with the sloping roof houses of the sector, the new construction is all covered by a white wood cladding.

Image Courtesy © Jean Verville architecte

Image Courtesy © Jean Verville architecte

  • Architects: Jean Verville architecte
  • Project: Paperwhite
  • Location: Montreal, Canada
  • Photography: Jean Verville, Nancy Marie Bélanger, Hugo Didier
  • Typology: Dwelling
  • Area: 320 square meters
  • Year designed: 2012
  • Year built: 2013
  • Clients: Michelle Masse et Jérôme Fradette
  • Project team: Jean Verville, Jean Benoit Viau, Stéphane Piché, Alain Gamache

(more…)

Bum Shack by UMA

Friday, November 14th, 2014

Article source: UMA

Our shelter was designed to be interactive with its visitors in a playful way, with a front facade shingled with bum sliders and a backside that consists of a big pile of snow.

Image Courtesy © UMA

Image Courtesy © UMA

  • Architects: UMA
  • Project: Bum Shack
  •  Software used: Autocad, SketchUp, Keyshot and Photoshop

(more…)

Casa Hamar in Hedmark county, Norway by Gudmundur Jonsson Arkitektkontor

Friday, November 14th, 2014

Article source: Gudmundur Jonsson Arkitektkontor

The building is a 3-story house containing the basement as a two studio-apartments for hire. There is an excellent view towards south, a situation that has formed the two glazed volumes that are cantilevered and stretching towards the view. The top-floor is retracted a bit in order to give the overall impression of a lower building in the landscape and as well acting as an important creator of the composition. The longitudinal 2-storey-woid in the center of the house is emphasizing the connection between the two main spaces an simultaneously creating a spacious flow between stories.

Image Courtesy © Gudmundur Jonsson Arkitektkontor

Image Courtesy © Gudmundur Jonsson Arkitektkontor

  • Architects: Gudmundur Jonsson Arkitektkontor
  • Project: Casa Hamar
  • Location: Hamar, Norway
  • Stories: 3 stories
  • Consultants: Not decided yet
  • Structural system: Not decided yet
  • Major materials: Concrete
  • Site area: approx. 6000 m2 (An Agricultural site)
  • Footprint area: 348,0 m2
  • Total floor area: 464,0 m2
  • Design: 2014-2015
  • Construction: 2015-2016

(more…)

The hut for life quietly with parakeet+dog+cat+fish in Chiba, Japan by tai_tai STUDIO

Thursday, November 13th, 2014

Article source: tai_tai STUDIO

Demand of the client
He want to live quietly with dog + cat + parakeet+ goldfish.
He wants to get enough area to make a garden.

Image Courtesy © tai_tai STUDIO

Image Courtesy © AKH+AKI

  • Architects: tai_tai STUDIO / Hidekazu Wakabayashi & Akiko Wakabayashi
  • Project: The hut for life quietly with parakeet+dog+cat+fish
  • Location: Ooami-Shirasato city,Chiba,Japan
  • Photography: AKH+AKI
  • Function: house
  • Site area: 276.68㎡
  • Architectural area: 81.57㎡
  • 
Total floor area: 81.57㎡
  • Structure: wood
  • Year: 2013

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy