Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Issam Fares Institute for Public Policy and International Affairsat at American University in Beirut, Lebanon by Zaha Hadid Architects

Sunday, June 15th, 2014

Article source: Zaha Hadid Architects

The Issam Fares Institute for Public Policy and International Affairs (IFI) building by Zaha Hadid Architects (ZHA) at the American University of Beirut (AUB) continues the on-going implementation of the 2002 AUB Campus Master Planby Sasaki Associates(in collaboration with Machado and Silvetti, MGT of America, and Dar Al-Handasa, Shair and Partners)to advance the university’s academic mission in the 21st Century with facilities of the highest international standards.

Image Courtesy © Hufton + Crow

Image Courtesy © Hufton + Crow

  • Architects: Zaha Hadid Architects
  • Project: Issam Fares Institute for Public Policy and International Affairsat
  • Location: American University in Beirut, Lebanon
  • Photography: Hufton + Crow, Luke Hayes
  • University President: Dr Peter Dorman
  • Facilities for Design & Planning Unit Director: Bassem Baroumi
  • IFI Project Manager: Alain Eid
  • Director:Dr Rami Khouri
  • Design:  Zaha Hadid and Patrik Schumacher
  • ZHA Project Architect: Saleem A. Jalil
  • ZHA Project Team: Christos Passas, Saleem A. Jalil, Graham Modlen, Human Talebi, Brandon Buck,MiyaUshida
  • ZHA Competition team: Saleem A. Jalil, RokhsanaRakhshani, Teakjin Kim, Ben Holland, CharbelChagoury, AnasYounes, Fulvio Wirtz, Mariagrazia Lanza, Renata Dantas.
  • Local Architect: Rafik El Khoury& Partners (Hazar Mansour, Roger Skaff)
  • Structural Engineering: Rafik El Khoury& Partners (Rafik El Khoury, Georges Sfeir, MayaCharry, Guy Ghosn, Roger Skaff)
  • Mechanical Engineering: ZEF London (DD stage) /Rabih. Rafik El Khoury& Partners(IssamMourrad)
  • Electrical Engineering: Rafik El Khoury& Partners (Karim Nammar)
  • Acoustic Consultant:Rafik El Khoury& Partners (WassimSader)

(more…)

KPOP Curve in Gyeonggi-do, Korea by Moon Hoon

Sunday, June 15th, 2014

Article source: Moon Hoon

Baekhyeon-dong is divided in almost equal parts by its main café street. The buildings in the surrounding areas are similarly subdivided by their function; the lower and ground levels are commercial, and the first and second levels are typically residential. Amidst this sea of homogeneity, these structures engage in a quiet struggle for distinction, through the variation of form and materials, Of these, the building at street address number 582 is a music agency owned by an IT company. Sitting at a fortuitous corner, it serves as a rare contrast to the numerous other constructions in Baekhyeon-dong that fail to make the most of their locations.

Image Courtesy © Nam Goong Sun

Image Courtesy © Nam Goong Sun

  • Architects: Moon Hoon
  • Project: KPOP Curve
  • Location: 582, Baekhyeon-dong, Bundang-gu, Seongnam-si, Gyeonggi-do, Korea
  • Photography: Nam Goong Sun
  • Programme: multi use building and multiplex house
  • Site area: 264.7m²
  • Building area: 131.74m²
  • Gross floor area: 435.85m
  • Building scope: B1, 3F
  • Parking: 4
  • Height: 13.68m
  • Building to land ratio: 49.77%
  • Floor area ratio: 136.20%
  • Structure: RC

(more…)

Higashihayashiguchi Dwelling with shop in Shiga, Japan by ALTS DESIGN OFFICE

Sunday, June 15th, 2014

Article source: ALTS DESIGN OFFICE

This plan is a project of the store combination house which is not seized with the established concept such as “the Japanese food stores such as cafe” in “dwelling, such as a shop”. Because we were the land where a site was built along former Tokaido of the Minakuchi inn which was the 50th post town of fifty-three stages of the Tokaido, the building did it with the placement plan that we prepared in neighboring cityscape and did first floor region with simple space constitution to assume a store, second floor region a house.

Image Courtesy © ALTS DESIGN OFFICE

Image Courtesy © ALTS DESIGN OFFICE

  • Architects: ALTS DESIGN OFFICE (Sumiou Mizumoto / Yoshitaka Kuga)
  • Project: Higashihayashiguchi Dwelling with shop
  • Location: Shiga, Japan
  • Construction: built of wood
  • Number of stories: 2
  • Gross area: 99.83 ㎡
  • Completed date: 2014.6

(more…)

TH Residence in Aguascalientes, Mexico by NDS Noise Design Studio

Sunday, June 15th, 2014

Article source: NDS Noise Design Studio

Visual continuity is the perfect concept to describe TH Residence. This project, winner of the contest organized by the owners in which also participated prominent architects of the region, is located in the Campestre “El Oasis”, near from Cañada Honda Mountain, Aguascalientes, Mexico. The residence follows a line of contemporary rustic design, which reinterprets Mexican haciendas (ranch) because of its distribution and use of materials.

Image Courtesy © NDS Noise Design Studio

Image Courtesy © NDS Noise Design Studio

  • Architects: NDS Noise Design Studio (humberto linares cardona)
  • Project: TH Residence
  • Location: Aguascalientes, Mexico

(more…)

GEH house in Kodaira, Tokyo, Japan by I.R.A./International Royal Architecture

Sunday, June 15th, 2014

Article source: I.R.A./International Royal Architecture

GEH house is located on the main street of Kodaira-City, Tokyo.

Our challenge was to design a wide comfortable space on which enough sunlight pours, in the small site surrounded by tall buildings but west side.

Image Courtesy © Nobuaki Nakagawa

Image Courtesy © Nobuaki Nakagawa

  • Architects: I.R.A./International Royal Architecture
  • Project: GEH house
  • Location: Kodaira, Tokyo, Japan
  • Photography: Nobuaki Nakagawa
  • Area: 93.15sqm
  • Design Team: AkinoriKasegai , Daisuke Tsunakawa
  • Collaborators: Hideyuki Hagiuda (Structure design)
  • Project Year: 2013

(more…)

G2 Shanghai in China by Atelier INDJ

Saturday, June 14th, 2014

Article source: Atelier INDJ

Atelier I-N-D-J has completed their latest project; Located on Huai Hai Road, Shanghai G2极贰 is a contemporary Cantonese seafood restaurant.

A dramatic 14m long Jelly fish aquarium bisects the restaurant, creating an engaging entry sequence screening the main dining space with the narrow aquarium. The entry corridor allows mediated views through the tank to the dining space beyond with areas of overlap to allow playful views between users – perfect photo-opp for the social-media addicted Chinese youth.

Image Courtesy © Atelier INDJ

Image Courtesy © Atelier INDJ

  • Architects: Atelier INDJ
  • Project: G2 Shanghai
  • Location: Shanghai, China
  • Size: 530s qm

(more…)

Santral Istanbul Contemporary Arts Museum in İstanbul, Turkey by Emre Arolat Architects

Saturday, June 14th, 2014

Article source: Emre Arolat Architects

Istanbul Bilgi University seeked for the renovation of Silahtaraga Power Plant, a typical modern industrial setting formed between 1910′s and 1950′s, to be transformed into a museum, recreational and educational center. This institution covers a site of 107.000 m², between the rivers Alibeykoy and Kagithane, at the end of Golden Horn that had been the center and main scene of Istanbul for many centuries, that had been discredited and become worn from the end of 19th century to 1990’s and that has started to glare once again with many projects after being rediscovered in last 15 years.

Image Courtesy © Emre Arolat Architects

Image Courtesy © Emre Arolat Architects

  • Architects: Emre Arolat Architects
  • Project: Santral Istanbul Contemporary Arts Museum
  • Location: İstanbul, Turkey

(more…)

Suntro House in Oaxtepec, México by JORGE HERNANDEZ DE LA GARZA

Saturday, June 14th, 2014

Article source: JORGE HERNANDEZ DE LA GARZA

The Suntro House is located in the residential area of Oaxtepec, Mexico among delightful natural surroundings, with the natural slopes of Tepozteco to the north and the highway leading to Haciendas de Yautepec to the south.  The lot is oriented to the northeast with a splendid view of Tepozteco. The sunlight falling on this white volume creates striking images produced by the whimsical movements of shadows and reflections.  Even in the height of summer, the responsive shape promotes cool interiors by allowing a continuous circulation of air while maintaining a presence that optimizes the potential of its setting. The exposed concrete floor creates a sense of continuity between interior and exterior of the building. The uneven topography was utilized by placing the pool at street level and lowering the house at midlevel.

Image Courtesy © Paul Czitrom

Image Courtesy © Paul Czitrom

  • Architects: JORGE HERNANDEZ DE LA GARZA
  • Project: Suntro House
  • Location: Oaxtepec, México
  • Photography: Paul Czitrom
  • Design team: Carlos Rubio Martinez
  • Completion year: 2007
  • Deasign year:2006
  • Area: 254 m2
  • Client: Grupo Suntro
  • Furniture: Gandiablasco By Designet
  • Art: Victor Reyes
  • Sculptures: Alfonso Magaña

(more…)

Casa Spodsbjerg by ARKITEMA ARCHITECTS

Saturday, June 14th, 2014

Article source: ARKITEMA ARCHITECTS

On a plot facing the Storebælt, that previously held an old summer house from the 1920ies a new house has been constructed. A residence that can house a growing family with both children and grandchildren. A dwelling that is the summer home of a couple and at the same time function as an ideal setting for family weekends and sunny summer holidays.

Image Courtesy © ARKITEMA ARCHITECTS

Image Courtesy © ARKITEMA ARCHITECTS

(more…)

Redchurch Loft Apartment in Shoreditch, London E2 by Studio Verve Architects

Saturday, June 14th, 2014

Article source: Studio Verve Architects

Located in the heart of Shoreditch, the Redchurch Loft is a mix of nine loft-warehouse-style apartments positioned enviably on Redchurch Street and Old Nichol Street. Studio Verve was commissioned to design the interiors of one of the largest apartments from shell in.

Image Courtesy © Luke White

Image Courtesy © Luke White

  • Architects: Studio Verve Architects
  • Project: Redchurch Loft Apartment
  • Location: Redchurch Lofts,19 Redchurch Street, Shoreditch, London E2
  • Photography: Luke White and Time & Space
  • Client: JCS Developments
  • Builder: Rosguill Developments
  • Concrete walls: Opus Magnum & Mass Concrete
  • Kitchen & Curved bookshelves: Opus Magnum
  • AV and Lighting: Halcyon AV
  • Bathroom fittings: Time & Space
  • Completion: Feb 2014
  • Floor Area: 149.5 sqm
  • Project Team: Vivian Chan, Ula Witkowska

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy