Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Hut Near the Lac de Joux in Le Pont, Switzerland by Kunik de Morsier architectes

Thursday, April 9th, 2015

Article source: Kunik de Morsier architectes

It is in the very special geography of the Swiss Jura, near the Lac de Joux (which freezes over in Winter), close to the ski slopes, hiking trails and bike routes where the R. family wished to settle. It is in this very special universe that the architects designed a singular space in response to the location and needs of the family by establishing strong relationships between inner spaces and territory.

Image Courtesy © Eik Frenzel

Image Courtesy © Eik Frenzel

  • Architects: Kunik de Morsier architectes 
  • Project: Hut Near the Lac de Joux
  • Location: Rue du Mollendruz 5, Le Pont, Switzerland
  • Photography: Eik Frenzel
  • Collaborators: Guillaume de Morsier, Valentin Kunik
  • Area: 160sqm
  • Year: 2015

(more…)

The Residences at Marina Gate in Dubai, UAE by Aedas

Thursday, April 9th, 2015

Article source: Aedas

Designed by Aedas, the project occupies one of the best locations in Dubai Marina, facing the Arabian Gulf on one side and the Dubai Marina on the other. It consists of three residential towers standing above a cluster of podium loft units with retail facilities at lower levels. The towers range from 43 to 56 storeys, offering spacious, modern apartments and duplex penthouses. They are tied together by a seven-storey podium that houses waterfront villas and boutique retail units. Each building has its own tropical pool deck, gym and facilities.

Image Courtesy © Aedas

Image Courtesy © Aedas

  • Architects: Aedas
  • Project: The Residences at Marina Gate
  • Location: Dubai, UAE
  • Client: Select Group
  • Gross floor area: 210,000 sq m
  • Completion year: 2017 (Phase 1)

(more…)

Myrto House by Vakis Associates

Thursday, April 9th, 2015

Article source: Vakis Associates

This is an exercise to make this two storey building appear as a single storey by placing the first floor on top of a ground floor stone plinth on the street side, hiding all ground floor activities. At the same time extensive shaded glazing on the garden and pool side is creating a horizontal void directly connecting and unifying the indoors with the outdoors. The combination of the heavy stone base and the continuous glazing makes the curved concrete structure on the first floor appear to be floating. The elevated site has unobstructed views to the Pentedaktylos mountains during the day and the lights of Nicosia town at night. The open space between the guest bedroom and living room creates a sheltered outdoor sitting area with an open fire. The plan is linear and all rooms share the same stunning views.

Image Courtesy © Vakis Associates

Image Courtesy © Vakis Associates

(more…)

OVO in Fideris, Switzerland by Camilo Rebelo

Thursday, April 9th, 2015

Article source: Camilo Rebelo

EGG project was an order from a client full of restlessness – OJ.
OJ acquired a sculpture, called ‘Seed’, of the contemporary Portuguese artist Rui Chafes. The piece built in iron finds its purpose in the universality of OJ’s mind that seeks values such as origin, purity and universal mystery.

In a second stage, OJ threw us the challenge to design and build a space to receive and expose the ‘Seed’, promoting a deep reflection between Art and Architecture. The designed space is in the basement of his home in Fideris, located in the Swiss Alps.

Image Courtesy © Patricio Guedes

Image Courtesy © Patricio Guedes

  • Architects: Camilo Rebelo
  • Project: OVO
  • Location: Fideris, Switzerland
  • Photography: Patricio Guedes
  • Software used: AutoCAD, Solidworks
  • Client: O. J.
  • Collaborators: Patricio Guedes
  • Project partner – sculptor: Rui Chafes
  • Engineering coordination: GOP – Gabinete de Organização e Projectos Lda. (more…)

Wooden High rise Housing in Stockholm, Sweden by Tham & Videgård Arkitekter

Thursday, April 9th, 2015

Article source: Tham & Videgård Arkitekter

A new mixed use development with 240 apartments in Loudden, Stockholm. All built in massive wood technique for the specialized wood construction developer Folkhem.

Stockholm is growing fast and the Loudden area, the former international transport harbour, on the northeastern island of Djurgården, is planned to be converted into a new urban area. In line with the overall direction for this new development to achieve real long term environmentally sustainable solutions, Tham & Videgård Arkitekter have developed a proposal for apartment blocks of solid wood.

Image Courtesy © Tham & Videgård Arkitekter

Image Courtesy © Tham & Videgård Arkitekter

  • Architects: Tham & Videgård Arkitekter
  • Project: Wooden High rise Housing
  • Location: Stockholm, Sweden
  • BTA total: 24,700 sq m
  • Number of apartments: 180-240 pcs
  • Responsible architects: Bolle Tham and Martin Videgård
  • Team: Jonas Tjäder, Johannes Brattgård, Ryan McGaffney
  • Client: Folkhem
  • Year: 2014

(more…)

USP LIBRARY in São Paulo, Brasil by AND-RÉ design & architecture

Wednesday, April 8th, 2015

Article source: AND-RÉ design & architecture 

A library defined by a continuous vertical visual and physical flow, achieved by the connection of floors with usable stairs. A library without boundaries, allowing flexibility and future space adaptability.

Image Courtesy © AND-RÉ design & architecture

Image Courtesy © AND-RÉ design & architecture

  • Architects: AND-RÉ design & architecture, SPACEGROUP, Maria Rodrigues de Azevedo
  • Project: USP LIBRARY
  • Location: São Paulo, Brasil
  • TEAM: Bruno André, Francisco Salgado Ré, Catarina Fernandes, Fernando Ferreira, Filipe Paixão, Maria Clara Rodrigues de Azevedo, Mariana Alves, Maria Teresa Ferreira, Silvia Acar
  • PROMOTER: Library Committee of the University of Law at USP
  • SCOPE: Library Competition Proposal
  • DATE: 2013

(more…)

E&M House in Misiones, Argentina by Módulo 3 arquitectura

Wednesday, April 8th, 2015

Article source: Módulo 3 arquitectura

E&M house is located in a private neighborhood in Posadas city, Misiones, Argentina.

The surface of the house measures 150m2 covered, with living room with kitchen downstairs and 2 bedroom, 1 suite, 1 wc and laundry with tender upstairs.

Also had expansive deck surfaces, barbecue grill and gallery ascending to 220m2 all together

It’s made of masonry and concrete together with large windows. The cover is of galvanized sheet.

Image Courtesy © Módulo 3 arquitectura

Image Courtesy © Módulo 3 arquitectura

  • Architects: Módulo 3 arquitectura
  • Project: E&M House
  • Location: Posadas, Misiones, Argentina
  •  Software used: Lumion, Artlantis.
  • Area: 220 m2
  • Year of project: 2014
  • Year of Construction: 2015 (execution)

(more…)

S. G. House in Oliveira de Azeméis, Portugal by Atelier d’Arquitectura J. A. Lopes da Costa

Wednesday, April 8th, 2015

Article source: Atelier d’Arquitectura J. A. Lopes da Costa

The house consists of two structures, perpendicular to each other, and a third one serving the swimming pool.

Due to its volume this house seems to have two floors, but it is, in fact, distributed almost exclusively in one. The structure of the living rooms, with a double height ceiling, which also houses the study and the gallery located on the first floor, grants it another volume dimension.

Image Courtesy © Manuel Aguiar

Image Courtesy © Manuel Aguiar

  • Architects: Atelier d’Arquitectura J. A. Lopes da Costa
  • Project: S. G. House
  • Location: Macieira / Oliveira de Azeméis, Portugal
  • Architect Team: José António Lopes da Costa and Tiago Meireles
  • Photography: Manuel Aguiar
  • Engineering: 
    • Structures: Eng. Ricardo Costa
    • Water Network and Drainage: Eng. Ricardo Costa
    • Electrical: Eng. Vítor Almeida
  • Building Date: 2006-2009
  • Project Date: 2004

(more…)

Saint-Denis Pleyel Emblematic Train Station in Paris, France by Kengo Kuma & Associates

Wednesday, April 8th, 2015

Article source: Kengo Kuma & Associates

Kengo Kuma & Associates won the first prize for the competition “Saint-Denis Pleyel Emblematic Train Station” in Saint-Denis, France.

The train station will be the first stone of a future global urban project in the site of Saint-Denis Pleyel. It will enable the site and the city to increase its metropolitan scale significantly. The project is designed as a unique opportunity to open up the district by connecting the two sides of the city over a huge railway network of the Parisian North station. The station becomes an extension of the public spaces on many levels. Multiple levels continue in spiral, so the station functions as a complex that brings in streets in vertical layer. Steel frames that evoke rail tracks are used in the curtain wall and many other parts of the structure, to emphasize the passage of time and history. This approach will make people be aware that the station is theirs and give them pleasant passing-by every day, connected with the network of the city.

Image Courtesy © Kengo Kuma & Associates

Image Courtesy © Kengo Kuma & Associates

  • Architects: Kengo Kuma & Associates
  • Project: Saint-Denis Pleyel Emblematic Train Station
  • Location: Saint-Denis – Paris, France
  • Developer: Société du Grand Paris
  • Total floor area: 45 000 m2
  • Height: 5 stories above ground and 4 below
  • Quantity Surveyor: LTA
  • Landscape design: AC&T Paysage
  • Lightning design: 8’18’’
  • Acoustician: PEUTZ &Associés
  • Sustainibility: AIA Studio Environnement
  • Façade engineer: RFR

(more…)

Toho Apartment Renovation in Fukuoka-city, Japan by Yusaku Matsuoka architects and associates

Wednesday, April 8th, 2015

Article source: Yusaku Matsuoka architects and associates

This is a full renovation project for a room in a 1978-built apartment. From the window, a beautiful view of one of the Fukuoka sights, Ohori Park, can be seen. Water surfaces in the park reflect sunshine and change their expression throughout the day. The first design policy was a utilization of this scenic view.

Image Courtesy © Yousuke Harigane/TechniStaff

Image Courtesy © Yousuke Harigane/TechniStaff

  • Architects: Yusaku Matsuoka architects and associates
  • Project: Toho Apartment Renovation
  • Location: Fukuoka-city, Japan
  • Photography: Yousuke Harigane/TechniStaff
  • Principal Use: Residence
  • Total Floor Area: 110m2
  • Date of Completion: November 2014

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy