Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Loft apartment in Moscow, Russian Federation by Ruetemple

Sunday, May 18th, 2014

Article source: Ruetemple

Top-floor apartment with an attic. Our task was to turn an uninhabitable attic into a comfortable and bright loft. Requirements of the customer – a feeling of light and space, functional furniture, attractive playrooms, ample storage space. The result: the loft apartment with maximum functionality and comfort, minimum decor.

Image Courtesy © Ruetemple

Image Courtesy © Ruetemple

  • Architects: Ruetemple
  • Project: Loft apartment
  • Location: Moscow, Russian Federation
  • Photography: Ruetemple
  • Architect In Charge: Alexander Kudimov, Daria Butahina, Natalia Gubareva
  • Area: 150 sqm
  • Year: 2014

(more…)

KOUHSAR VILLA in Kordan, Iran by NextOffice, AlirezaTaghaboni

Sunday, May 18th, 2014

Article source: NextOffice, AlirezaTaghaboni

INNOVATIONTS AND DISTINCTIONS

Our initial intention for the project was in fact to problematize the connection amongst-form, space, and structure. The project came toour studio after a year of being on hold due to the client’s dissatisfaction.

Image Courtesy © Parham Taghiof, MandanaMansouri

Image Courtesy © Parham Taghiof, Mandana Mansouri

  • Architects: NextOffice, Alireza Taghaboni
  • Project: KOUHSAR VILLA
  • Location: Kordan, Iran
  • Photography: Parham Taghiof, Mandana Mansouri
  • Clients: FereshtehKarimian,Khosro Zomorodi
  • Date: 2010-2013
  • Architect in Charge: Alireza Taghaboni
  • Design development: RoohollahRasooli
  • Design associates: MasoudSaghi,Farideh Aghamohammadi
  • Structural strengthening consultant: Vahid Gharekhaninia
  • Landscape consultant: Babak Mostofisadri
  • Supervision: MasoudSaghi,Roohollah Rasouli
  • Construction: EjrayeKhas Office
  • Graphic & Presentation: Hiva Farajpour Bakhtiari, Farzad Kafaee, AsalKarami, Sepideh Sarrafzadeh Zargar
  • Area: 5000 sqm
  • Total Built Area: 1118sqm

(more…)

Vila Aspicuelta in São Paulo, Brasil by TACOA arquitetos

Sunday, May 18th, 2014

Article source: TACOA arquitetos

The eight houses that compose Vila Aphins challenge the logic of vertical buildings: the different units are disposed side by side horizontally, and function vertically. The street continues through the villa, partially covered by the building, and gives access to the staircase of each individual unit. The parking lot, gardens and common areas are also placed on this street.  On the first floor of every house, one single area provides space for the kitchen, dining and living.

Image Courtesy ©  Leonardo Finotti

Image Courtesy © Leonardo Finotti

  • Architects: TACOA arquitetos
  • Project: Vila Aspicuelta
  • Location: São Paulo, Brasil
  • Photography: Leonardo Finotti
  • Architect In Charge: Rodrigo Cerviño, Fernando Falcon
  • Street address of the structure (if publicly accessible): RuaAspicuelta 71
  • Start end dates (design): July 2010 / July 2011
  • Start end dates (construction): January 2012 / June 2013
  • Collaborator: Eloá Augusto Gonçalves
  • Client: Aphins Incorporação Imobiliária
  • Size (usable floor area): 590 m2
  • Size (total floor area): 915 m2
  • Materials: Concrete, glass, aluminium, wood.

(more…)

New construction of rehearsal building for “Ballett am Rhein” in Düsseldorf, Germany by gmp Architekten von Gerkan, Marg und Partner

Sunday, May 18th, 2014

Article source: gmp Architekten von Gerkan, Marg und Partner

The architects von Gerkan, Marg and Partners (gmp) are designing the new rehearsal building for the ballet company of Deutsche Oper am Rhein. In a consortium with HOCHTIEF Solutions, they were commissioned by Düsseldorf City Council in a PPP scheme.

Image Courtesy ©  gmp Architekten von Gerkan, Marg und Partner

Image Courtesy © gmp Architekten von Gerkan, Marg und Partner

  • Architects: gmp Architekten von Gerkan, Marg und Partner
  • Project: New construction of rehearsal building for “Ballett am Rhein”
  • Location: Düsseldorf, Germany
  • Collaborate: HOCHTIEF Solutions AG and HMI, BIG and Capatti Staubach
  • Design: Volkwin Marg and Hubert Nienhoff with Kristian Spencker
  • Team members: Veit Lieneweg, Silvia Schneider, Michael Scholz, Daniel Tome
  • Client: The City of Düsseldorf
  • GFA: 4,500 m²

(more…)

Gilmosery in Seocho -gu, Seoul, South Korea by Kim in-cheurl+archium

Sunday, May 18th, 2014

Article source: Kim in-cheurl+archium

Gilmosery is office building for Settle Bank, the company that develop internet banking software. In order to demolish the existed residential home, and construct new building, architectural regulations(land ratio, floor space index, height, regulations on the road width and sunlight width) were treated with flexibility as basic conditions of the given site, rather than restrictions.

Image Courtesy © Kim in-cheurl+archium

Image Courtesy © Kim in-cheurl+archium

  • Architects: Kim in-cheurl+archium
  • Project: Gilmosery
  • Location: 1550-12 Seocho-dong, Seocho -gu, Seoul, Korea
  • Supervisor: Jo joonyoung
  • Site area: 383㎡
  • Floor area: 220.99㎡
  • Total floor area: 1028.97㎡
  • Building to land ration: 57.70%
  • Floor area ration: 199.94%
  • Building scope: B1, 6F
  • Structure: RC STRUCTURE
  • Outside finishing: Exposed concrete +THK24Low-E pair glass
  • Inside finishing: Exposed concrete +THK3 Epoxy lining
  • Structural engineer: SEN Structural engineers Co.,LTD
  • Mechanical engineer: ENG Energy Design Lab & Geuk dong electronic design lab
  • Construction work: COAZ Construction
  • Design period: 03.2011~08.2011
  • Construction period: 09.2011~05.2012
  • Client: Settlebank Co.,Ltd.

(more…)

NTI head office in Leiden, Netherlands by Liong Lie Architects

Sunday, May 18th, 2014

Article source: Liong Lie Architects

Liong Lie Architects has designed the new interior of the NTI head office in Leiden, Holland. NTI stands for more than 70 years of cutting-edge distance education. The new learning according to NTI is the ideal combination of online learning and classroom meetings.

Image Courtesy ©  Hannah Anthonysz

Image Courtesy © Hannah Anthonysz

  • Architects: Liong Lie Architects
  • Project: NTI head office
  • Location:  Leiden, Netherlands
  • Photography: Hannah Anthonysz
  • Client: NTI
  • Program: Education, office and callcentre
  • Total m2: 2200 m²
  • Total amount of rooms: 7 classrooms: total 500m2
  • Callcentre: 60 work spaces
  • Office: 95 work spaces
  • Design team: Liong Lie, Roeland de Jong, Michael Schuurman, Rajiv Sewtahal
  • Project management: Goed4U, Leidschendam
  • Built: 30November2013
  • Timespan: 5 Months: design including realisation

Contractors:

  • Builders: FDV Groep, Giessenburg
  • Electrical engineering : Elektro Groeneweg Installatie BV, Rotterdam
  • Walls: Plan Effect, Geldermalsen
  • Flooring: Kampschreur BV, Zoeterwoude-dorp
  • Acoustic panels + prints: in-zee, Schiedam
  • Security: Hillsafety, Alphen aan den Rijn
  • Airco: Compair, Capelle aan de IJssel
  • Interior builders: Dokter Interieurbouw, Barneveld

(more…)

Villa Dalí in The Hague, Netherlands by 123DV

Sunday, May 18th, 2014

Article source: 123DV

Home is where the art is

Capturing the character of Dalí, Jugendstil forms, Spanish facades and nautical life in one villa.

The ‘Villa Dalí’ clients asked for a very personal house which would reflect their passions. They are nautical minded and have a love of art, sculptures and especially the work of Salvador Dalí. During the initial design discussions 123DV architecture were also showed pictures of ancient Spanish architecture. They were fascinated by the closed white stucco facades and metal fences in Jugendstil design. So the challenge was to combine in one villa the beautiful Jugendstil forms, the closed facades, the treasures of the diving world and the unique works of the artist Dalí.

Closed white stucco facade inspired by Spanish architecture., Image Courtesy ©  Christiaan de Bruijne

Closed white stucco facade inspired by Spanish architecture., Image Courtesy © Christiaan de Bruijne

  • Architects: 123DV
  • Project: Villa Dalí
  • Location: The Hague, Netherlands
  • Photography: Christiaan de Bruijne
  • Project architect: Liong Lie
  • Project leader: Jasper Polak
  • Design team: Roeland de Jong, Berry van Empel, Jerzy Woźniak, Fred Gerdes
  • Advisor construction: Kees Luyten, Rotterdam
  • Advisor installations: Paans Installatiebedrijven, Leerdam
  • Main contractor: Aannemersbedrijf Van Breukelen, Soest
  • Landscape architect: Hoveniersbedrijf H.G. Peters, The Hague
  • Light plan: Mark van Gelder icw 123DV
  • Floors: Self leveling floor by Gietvloer Nederland, Dordrecht
  • Walls: Loam stuck and Tadelakt from Tierrafino, by H. Schuurink & Zn, Rotterdam
  • Wood work and fitted furniture: Padauk, Rosewood and Skai leather by Dokter Interieurbouw, Barneveld
  • Plot surface: 1800 m²
  • Gross building volume: 1776 m³
  • Gross floor surface: ca. 430 m²
  • Start construction: February 2008
  • Completion: December 2009

(more…)

Jaarbeurs Supernova in Utrecht, The Netherlands by Liong Lie Architects

Saturday, May 17th, 2014

Article source: Liong Lie Architects

A brand new dimension in congress and events

Supernova is a conference area within the Jaarbeurs Utrecht (the largest fair and conference centre of The Netherlands).

The 3500 m2 area includes a foyer and four meeting rooms: one for 454 persons, two meeting rooms for 80 persons each and one meeting room for 460 persons, which can be divided into two smaller rooms.

This area will also be the connection between other buildings such as the existing conference center Mediaplaza and a future cinema.

Image Courtesy © Christiaan de Bruijne

Image Courtesy © Christiaan de Bruijne

  • Architects: Liong Lie Architects
  • Project: Jaarbeurs Supernova
  • Location: Utrecht, The Netherlands
  • Photography: Christiaan de Bruijne
  • Total area: 3500 m²
  • TransitZone: 2000 m², 1100 persons
  • Total amount of rooms: 4 conference rooms: 1 for 454 persons, 2 for 80 persons each and 1 for 460 persons
  • Design team: Liong Lie, Roeland de Jong, Rajiv Sewtahal, Jasper Polak, Michael Schuurman, Dagmara Chechelska
  • Time span: 7 Months – design including realization
  • Brand development: Leaders against routine
  • Co-designer TransitZone furniture: Studio Edward van Vliet
  • Contractor: Vios Bouwgroep BV

(more…)

Brick Wall House in Woerden, Netherlands by 123DV

Saturday, May 17th, 2014

Article source: 123DV

The location of this residence is highly exceptional: flanked by small-scale detached semi-classical houses with gabled roofs on one side, a large apartment block planned on the other. The client wanted his dwelling to provide maximum privacy. The house represents the transition between these two worlds: the façade facing the apartment block is closed with the exception of a protruding stairwell that offers an intriguing view along the façade; the other side of the building consists of an informal configuration of rectangular volumes fitted with a large number of windows.

Image Courtesy ©  Martijn Heil

Image Courtesy © Martijn Heil

  • Architects: 123DV
  • Project: Brick Wall House
  • Location: Woerden, Netherlands
  • Photography: Martijn Heil
  • Client: L. Yeh (Private)
  • Program: private residence
  • Project architect: Liong Lie
  • Design team: Floor Theuns, Jasper Polak
  • Advisor construction: Kees Luyten, Rotterdam

Advisor installations:

  • Main contractor: aannemersbedrijf Theo van der Kroon, Vlist
  • Wood work and fitted furniture: Brandwacht & Meijer
  • Plot surface: 582 m2
  • Gross building volume: 863 m3
  • Gross floor surface: 190 m2
  • Start construction: September 2008
  • Completion: June 2009

(more…)

Jalan Mat Jambol in Singapore by Zarch Collaboratives

Saturday, May 17th, 2014

Article source: Zarch Collaboratives

Approaching the house from the street level, one notices a raw, chamfered concrete fascia. The windowless façade reveals the interior of the house, almost as if the house is still in a state of construction, primitive in its language of expression. The raw elevation provides glimpses of a spiral staircase drum, with a seemingly makeshift timber box protruding from the articulated structural elements, augmenting the sense of theatrics in a neighbourhood of quiet terrace houses.

Image Courtesy © Albert Lim

Image Courtesy © Albert Lim

  • Architects: Zarch Collaboratives
  • Project: Jalan Mat Jambol
  • Location: Jalan Mat Jambol, Singapore
  • Photography: Albert Lim
  • Completion Time: 2012
  • Project Team: Randy Chan
  • Site Area: 1700 sq ft (Built up 3700 sq ft)
  • Text Write up: Jolene Lee

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy