Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Baie Marquet: Italian Design in Côte d’Azur by LPArchitecture | Longo Palmarini Architecture & Partners

Sunday, July 19th, 2015

Article source: LPArchitecture | Longo Palmarini Architecture & Partners

In one of the most glamorous part of the Côte d’Azur, just a flick of betting chip from the famous Casino of Monte Carlo, Immobiliere Marquet, a Pizzarotti Group Company, presents its first property development in collaboration with LPArchitecture studio based in Milan.

Image Courtesy © LPArchitecture | Longo Palmarini Architecture & Partners

Image Courtesy © LPArchitecture | Longo Palmarini Architecture & Partners

  • Architects: LPArchitecture | Longo Palmarini Architecture & Partners
  • Project: Baie Marquet: Italian Design in Côte d’Azur
  • Location: Côte d’Azur
  • Project management: Monaco Etudes Ingenierie
  • Structural design engineering: Intec sas_Antonio Collu
  • Mechanical system design: Fimatec s.a.m
  • Roof: KME S.p.A.
  • External windows: Gualini S.p.A.

(more…)

NOIE -cooperative house in Tokyo, Japan by YUUA Architects and Associates

Sunday, July 19th, 2015

Article source: YUUA Architects and Associates

Designing the relationship of collectivity and individuality

A cooperative house with eleven dwelling units located in the suburb of western Tokyo. Firstly, skeleton plan was provided to the potential residents. Infill design was developed based on this skeleton frame. Under such scheme, the challenge was to develop the space dynamically through interactivity of the skeleton and infill design instead of simply adjusting the infill design into the skeleton frame.

Image Courtesy © SOBAJIMA Toshihiro

Image Courtesy © SOBAJIMA Toshihiro

  • Architects: YUUA Architects and Associates
  • Project: NOIE -cooperative house
  • Location: Nakano-ku, Tokyo, Japan
  • Photography: SOBAJIMA Toshihiro
  • Interior Designers: YUUA Architects and Associates, SOL style
  • Structural Engineer: Hirotsugu Tsuboi Structural Engineers, RGB Structure
  • Plants Designer: SOLSO
  • Project Area: 796.59 m²
  • Building Area: 410.52 m²
  • Size: 978.72 m²
  • Year: 2011-2012

(more…)

Element Suzhou Science and Technology in Town Suzhou, China by Aedas

Sunday, July 19th, 2015

Article source: Aedas

Designed by Aedas, Element Suzhou Science and Technology Town opened its door to welcome international guests. This first Element hotel in Asia Pacific is well integrated into the green surrounding while maintaining its architectural presence.

Image Courtesy © Aedas

Image Courtesy © Aedas

  • Architects: Aedas
  • Project: Element Suzhou Science and Technology
  • Location: Town Suzhou, China
  • Project Design Director: Yu-chieh Chiang
  • Client: Suzhou Science & Technology Town (SSTT)
  • Gross floor area: 27,255 sq m
  • Completion year: 2015

(more…)

SCAPE in Montpellier, FRANCE by NAS architecture

Sunday, July 19th, 2015

Article source: NAS architecture

For the 10 years of the Festival of Lively Architecture and in an as exceptional place as the hotel Saint Côme’s courtyard, the biad for the main Pavilion must be thoughtful and contextual . It seemed important to use the differents elements that punctuate the courtyard as a basis for the overall development of the pavilion’s shape. Begining from the ground, the pavilion unfolds in a multitude of random steps that can serve as reading spaces for visitors, rest or stages for the various events that take place during the Festival. The pavilion includes columns that surround it to form a large reception area for the public. Because of its shape and generosity, that interiority intrigue, consisting of a wall set design, this space becomes a place of informations and meetings around the Festival.

Image Courtesy © Paul KOZLOWSKI

Image Courtesy © Paul KOZLOWSKI

  • Architects: NAS architecture (Hadrien BALALUD DE SAINT JEAN, Guillaume GIRAUD, Johan LAURE)
  • Project: SCAPE
  • Location: Montpellier, FRANCE 
  • Photography: Paul KOZLOWSKI
  • Software used: Revit, Autodesk
  • Client: Festival of Lively Architecture (FAV)
  • Project Area : 30 sqm
  • Delivery date: June 2015

(more…)

“Contemporary residential block in Clerkenwell designed by former Conran Director” in London by Doone Silver Architects

Sunday, July 19th, 2015

Article source: Doone Silver Architects 

Located in the heart of Clerkenwell, 63 Compton Street is a four-storey apartment  building, created for Nord Development. Replacing a 2-storey electrical substation,  the scheme adjoins a listed former public house and responds sensitively to the constraints  of a conservation area. From the street, the building ‘reads’ as a 3-storey  structure; the fourth storey is set back from the street, concealed behind a brick  parapet and creating a generous terrace.

Image Courtesy © Doone Silver Architects

Image Courtesy © Doone Silver Architects

  • Architects: Doone Silver Architects
  • Project: Contemporary residential block in Clerkenwell designed by former Conran Director
  • Location: Clerkenwell, London, UK
  • Client: Nord Development
  • Structural Engineer: Heyne Tillett Steel
  • M&E: Peter Deer Associates
  • Planning consultant: Savills
  • Cost consultant: Jackson Coles
  • Area: 538sqm
  • Cost: £1.3million

(more…)

Ecuador Expo in Milan, Italy by Zorrozua & Associates

Friday, July 17th, 2015

Article source: Zorrozua & Associates

ZORROZUA y ASOCIADOS as part of the Expo Milan 2015 Consortium, and with a proven track record in different sectors including architecture,  museography and interior design,  was tasked with the design, work  and project management of the Ecuador pavilion at Expo Milan 2015.

Image Courtesy © Zorrozua & Associates

Image Courtesy © Zorrozua & Associates

(more…)

WIESE in Stockerau, Lower Austria by synn architekten ZT-OG

Friday, July 17th, 2015

Article source: synn architekten ZT-OG

Balancing the efficient use of land with private parking needs requires creativeness and a new way of thinking. The ideal solution was found by providing capacity under the houses, claiming more space for outdoor activities and gardens while creating a pleasant living environment. The existing topography provided the ideal location for five refined spilt-level townhouses in a beautifully situated prominent area in Stockerau. An inclining interior wall acts as a divide between each dwelling; and the feature is mirrored once more in the street level view. The parking area leads comfortably down to the kitchen/dining area and smoothly flows up towards the bedroom area. Situated in the southern corner, two semi-detached properties are formed from a crystal-shaped exterior. Each property comes complete with private gardens.

Image Courtesy © synn architekten ZT-OG

Image Courtesy © synn architekten ZT-OG

  • Architects: synn architekten ZT-OG 
  • Project: WIESE
  • Location: Stockerau, Lower Austria
  • Client: GEBÖS – Gemeinnützige Baugenossenschaft Österreichischer Siedler und Mieter
  • Structure: Brick
  • Landscape Planners: zwoPK Landschaftsarchitektur
  • Useable Area: ca. 740m2
  • State: Finished
  • Construction: October 2013- March 2015

(more…)

Pop Up Luggage Space with elevated terrace in Rotterdam, Netherlands by TomDavid Architects

Friday, July 17th, 2015

Article source: Tom David Architects

The number of cruise ships coming to Rotterdam and docking at the Cruise Terminal is increasing each year. To cope with this growth and associated baggage handling, TomDavid Architects have designed an industrial structure that brings together business and pleasure: a Pop Up Luggage Space (P.U.L.S.) with an elevated terrace providing stunning views over the river and of Rotterdam’s skyline.

Image Courtesy © TomDavid Architects

Image Courtesy © TomDavid Architects

  • Architects: TomDavid Architects
  • Project: Pop Up Luggage Space with elevated terrace
  • Location: Rotterdam, Netherlands
  • Client: Port of Rotterdam | Cruise Port Rotterdam
  • Partners in charge: Tom van Odijk and David Baars
  • Structural engineer: ABT Delft

(more…)

Park House in Madrid, Spain by A-cero

Friday, July 17th, 2015

Article source: A-cero 

A-cero presents one of his last works in single family house. It is a residence of 1250 sqm built on a plot of 1,700 sqm.

Access from the street is produced by an entrance for vehicles and people but with separate application. All the limit of the plot is enclosed with a fence designed by A-cero made in the stone itself housing and black galvanized steel. The plot has a manicured garden noted for its practicality and consistency with the architecture of the house. The facade is made of limestone and black glass. In this case, Joaquín Torres and Rafael Llamazares project a more orthogonal design following the clients preferences, although the essence of the A-cero style. Are remarkable volumes in stone overhangs and large glass panels in black.

Image Courtesy © Roi Alonso

Image Courtesy © Roi Alonso

  • Architects: A-cero 
  • Project: Park House
  • Location: Madrid, Spain
  • Photography: Roi Alonso
  • Architect director: Joaquín Torres
  • Partner Architect : Rafael Llamazares
  • Date of project: March 2015

(more…)

KHVatec Headquarter in Seoul, Korea by THE_SYSTEM LAB

Friday, July 17th, 2015

Article source: THE_SYSTEM LAB

In 2010, when the architects were invited to the concept design phase, it was widespread that the area including the site would transform into a commercial zone (change in Floor-Area Ratio to occur: 250% ? 400%) within next 10 years. The client required three important factors into the design. First, the design should not stand out alone from the neighboring buildings, but still acquire the company¡¯s brand image. Second, to consider that it is IT related company therefore requires high-security, which limits openings. Third, to include a small theater and a gallery for the employees and the public in respect to cultural context that will continue from Seoul Art Center (note that Seoul Art Center is in close proximity of KHvatec Headquarters).

Image Courtesy © Yongkwan Kim

Image Courtesy © Yongkwan Kim

  • Architects: THE_SYSTEM LAB
  • Project: KHVatec Headquarter
  • Location: 1451-39 Seocho-dong Seocho-gu, Seoul, Korea 
  • Photography: Yongkwan Kim
  • Design: Chanjoong Kim
  • Design team: Younghwan Kim, Chungryul Lee, Sanghyun Park, Jinman Choi, Jinchul Choi
  • Client: KHVatec Co., Ltd
  • Interior: Kumkang enterprises (more…)
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise