Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Nidera in Rotterdam, Netherland by Fokkema & Partners Architecten BV

Friday, September 16th, 2016

Article source: Fokkema & Partners Architecten BV

At the 5th floor of the new skyscraper ‘De Rotterdam’, Fokkema & Partners designed a new office for the international trade company Nidera. The interior celebrates the scale and character of the building, but above all it identifies with the characteristics of the company, where ‘bold’ and ‘corporate’ meet.

Image Courtesy © Horizon Photoworks

Image Courtesy © Horizon Photoworks

  • Architects: Fokkema & Partners Architecten BV
  • Project: Nidera
  • Location: Wilhelminakade 177, 3072 AP Rotterdam, the Netherlands
  • Photography: Horizon Photoworks
  • Architect Exterior O.M.A.
  • Client: Nidera
  • Size: 4.500 m2
  • Start Date: January 2015
  • Completion Date: November 2015

(more…)

Hua Hin Penthouse – HHP in Prachuap Khiri Khan, Thailand by Ayutt and Associates design (AAd)

Friday, September 16th, 2016

Article source: Ayutt and Associates design (AAd)

This Luxury Penthouse is located on the top floor of low-rise condominium in Hua Hin, The coastal resort town by the Gulf of Thailand. The apartment is designed as a vacation house for a single family, an escape from the crowded capital city. The client’s brief is for a flexible and open-plan living space in combination with a series of sea-view bedrooms that reflect modern living standards. Ayutt and Associates design (AAd) is trying to create a harmonious meeting point between sky and sea, overlooking the breathtaking infinity beach.

Image Courtesy © Soopakorn Srisakul and Ayutt Mahasom

Image Courtesy © Soopakorn Srisakul and Ayutt Mahasom

  • Architects: Ayutt and Associates design (AAd)
  • Project: Hua Hin Penthouse – HHP
  • Location: Penthouse, level 8th, Hua Hin condominium, Prachuap Khiri Khan, Thailand
  • Photography: Soopakorn Srisakul and Ayutt Mahasom
  • Software used: AutoCAD, 3D Max, Photoshop, Sketch up
  • Lighting designer: Ayutt and Associates design (AAd)
  • Lead designer: Ayutt Mahasom
  • Area: 350 sq.m.
  • Project Year: 2016

(more…)

Deckweiß in Berlin, Germany by brandt + simon Architekten

Friday, September 16th, 2016

Article source: brandt + simon Architekten

A large Berlin block of flats in Bötzow district, built in 1905, with a representative front building, side wing and rear wing was extensively refurbished in a partially inhabited state.

The originally rich stucco facade of the front building had mostly dropped off and the remaining elements were irredeemably dilapidated.

Image Courtesy © brandt + simon architekten

Image Courtesy © brandt + simon architekten

  • Architects: brandt + simon Architekten
  • Project: Deckweiß – Refurbishment and new build attic of a block of flats
  • Location: Berlin, Germany
  • Planning of structural framework: Dr.-Ing Christian Müller, Frank Niehues
  • Work stages: 1-9
  • Gross floor space: 4400 m2
  • Living space: 3030 m2
  • Construction phase 1: 2001/2002
  • Construction phase 2: 2011 – 2013
  • Completion: 2013

(more…)

Life Science Centre of Vilnius University in Lithuania by Architektūros linija

Friday, September 16th, 2016

Article source: Architektūros linija

The key idea of the Life Science Centre architecture are the science and teaching complex modules forming the public space layout and comprising the integral whole like different cells of the matter. Cube-shaped volumes in open spaces of Saulėtekis, reiterating the natural context and building a humanist, traditional urban structure characteristic of the city of Vilnius, resemble a feature of the historical Vilnius University ensemble – a cosy inner courtyard. The volumes comprising the square perimeter and the entrance to the building are moved out over the glass vestibule and the merging space unites the areas of the main lobby, the courtyard and the passage, seamlessly linking them with the environment.

Image Courtesy © Tadas Černiauskas

Image Courtesy © Tadas Černiauskas

  • Architects: Architektūros linija
  • Project: Life Science Centre of Vilnius University
  • Location: Saulėtekio al. 9, Vilnius, Lithuania
  • Photography: Martynas Slapšys, Tadas Černiauskas (Tadao Cern)
  • Software used: AutoCad
  • Engineers: UAB Ekoprojektas, Viltekta
  • Project authors: architects Gintaras Čaikauskas, Miroslav Šejnicki, Virginija Venckūnienė, Vytenis Raugala
  • Building volume: 137 000 m³
  • Total building area: 24 084 m²
  • Parking places: 317
  • Project year: 2015
  • Realization: 2016

(more…)

Ding Hui Yuan Zen & Tea Chamber in Beijing, China by He Wei Studio/3andwich design

Friday, September 16th, 2016

Article source: Sunshine PR

This is a factory renovation project. Rebuilt into an office in its latest renovation, the old factory experienced several times of renovation after its construction in 1970s. Unlike other factories with large space, the factory doesn’t have a big space span while the height is normal showing no special features. However, a 100 square meters backyard is quite impressive. Based on the owner’s requirement, designers need to reconstruct it into a Zen Chamber.

The night view of the facade, the inner light creates the feeling of tranquility, Image Courtesy © Zou Bin

The night view of the facade, the inner light creates the feeling of tranquility, Image Courtesy © Zou Bin

  • Architects: He Wei Studio/3andwich design (He Wei)
  • Project: Ding Hui Yuan Zen & Tea Chamber
  • Location: Beijing, China
  • Photography: Zou Bin, He Wei
  • Client: Better Lift Art Club Co., Ltd
  • Architecture and Interior design team: Chen Long, Wang Qi, Zhao Zhuo-Ran
  • Lighting design team: Zhang Xin, Han Xiao-Wei, Zhou Xuan-Yu
  • Special adviser: Xue Xiao-Ming, Zhang Yi-Cheng
  • Contractor: Beijing GHLH Construction CO., LTD
  • Land area: 300 sqm
  • Construction area: 450 sqm
  • Design time: 2014 – 2015
  • Construction time: 2015 – 2016.01

(more…)

Shenzhen Luohu Friendship Trading Centre in China by Aedas

Friday, September 16th, 2016

Article source: Aedas

Designed by Aedas, Shenzhen Luohu Friendship Trading Centre is a redevelopment of a current department store to be transfigured into a new skyscraper with a 7-storey retail podium at the heart of Luohu in Shenzhen, China. The design creates a vibrant and porous podium by staggering up various retail boxes in dynamic and organic forms in response to the bustling surroundings, delivering a new sustainable and iconic design for the city.

Image Courtesy © Aedas

Image Courtesy © Aedas

  • Architects: Aedas
  • Project: Shenzhen Luohu Friendship Trading Centre
  • Location: Shenzhen, China
  • Director: Wai Tang
  • Client: Shenzhen Friendship Trading Centre Co. Ltd
  • Gross floor area: 130,000 square metres
  • Completion year: 2020

(more…)

Papa’s hostel in Zhejiang Province, China by He Wei Studio/3andwich design

Friday, September 16th, 2016

Article source: Sunshine PR

The project is located in Pingtian village, Sidu Township, Songyang County, Lishui city, Zhejiang Province. The original building was an ordinary rammed earth dwelling with two floors in civil structure, covering a total of 270 square meters. People generally call the place “Papa’s Home” since it belonged to the owner, the elderly Jiang Binlong. The goal of design is to renovate it into a place with new functions and spaces. We decided to put papa’s home with a young face — transforming it into a youth hostel with international standard after discussions with the owners and the local government.

The ground floor provides the young people with communication space, Image Courtesy © He Wei, Chen Long

The ground floor provides the young people with communication space, Image Courtesy © He Wei, Chen Long

  • Architects: He Wei Studio/3andwich design (He Wei)
  • Project: Papa’s hostel
  • Location: Pingtian Village, Sidu Township,Songyang County, Lishui City, Zhejiang Province, China
  • Photography: He Wei, Chen Long
  • Client: Jiang Bin-Long (a local villager from Pingtian village)
  • Architectural design team: Chen Long, Li Qiang, Chen Huang-Jie, Cheuk Chun-Yung
  • Architectural design company: He Wei Studio/3andwich design
  • Lighting design team: Zhang Xin, Han Xiao-Wei, ZhouXuan-Yu
  • Cost of Construction: RMB 200, 000
  • Area: 270 square meters
  • Design year: 2014 – 2015
  • Completion time: 2015.09

(more…)

Central Park Residence in Cluj-Napoca, Romania by Dico si Tiganas architecture and engineering

Friday, September 16th, 2016

Article source: Dico si Tiganas architecture and engineering

When the client demanded three rectangular residential towers on a site with irregular contour, surrounded by a winding stream that derives from the Somes river and by clusters of poplar trees that surround the nearby sports park, we took the responsibility to come up with a different approach: a building that integrates the three separate units in one unitary volume with a layout that undulates on the site so that it makes the most of the natural light and views. It also provides a sheltered space and a private, quiet area, in the resulting concave space. This space is an artificial landscape, a green leisure and relaxation area that is shaped as a green roof for the underground parking.

Image Courtesy © Cosmin Dragomir

Image Courtesy © Cosmin Dragomir

(more…)

Project M in Brisbane, Australia by Studio 15b

Friday, September 16th, 2016

Article source: Studio 15b

This home was built in the 1950’s and over the years passed down the generations of the one family. Since originally built, the home had been altered in an ad-hoc way, and so the time had come for it to be stripped back to basics, raised and built-in and under for today’s modern lifestyle of the current family needs. This allowed Studio 15b to work with a clean slate which enabled us to re-orientate the spaces to best suit the northern rear aspect – creating the distinct sculptural M roof form.

Image Courtesy © Studio 15b

Image Courtesy © Studio 15b

  • Architects: Studio 15b
  • Project: Project M
  • Location: Brisbane, Australia
  • Software used: Revit

(more…)

Indoor Swimming Pool For Sundbyberg in Stockholm, Sweden by U.D. Urban Design AB

Thursday, September 15th, 2016

Article source: U.D. Urban Design AB 

The indoor swimming pool located in Sundbyberg, originally designed by Åke Östin in 1978 has now been expanded to accommodate the municipality’s growing population. The new addition includes a new 25-meter pool with a height adjustable bottom, a children´s swimming pool, a new side entrance, locker rooms, offices, conference rooms and a large sun deck. The project also included a new wellness center run by an independent operator.

Image Courtesy © Per Kristiansen

Image Courtesy © Per Kristiansen

  • Architects: U.D. Urban Design AB (Erik Jarlöv, Christina Eriksson, Anna Undén)
  • Project: Indoor Swimming Pool For Sundbyberg
  • Location: Sundbyberg, Stockholm, Sweden
  • Photography: Per Kristiansen
  • Software used: ArchiCad
  • Client: The City of Sundbyberg
  • Construction: NCC Construction Sverige AB, Strängbetong AB, Sundbybergs plattsättningsentrepenad AB
  • Gross Floor Area: 3500 m² existing and 3500 m² new space
  • Year of completion: 2015

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy