Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

“Van Vitelli 2″ in Saint-Petersburg, Russian Federation by Mudrogelenko design

Wednesday, April 16th, 2014

Article source: Mudrogelenko design

The project was designed for young man. The main idea of this project is to use the most of the floor space, adapting it to stay active young men. Natural materials and mobile furniture, built-in lights for different lighting depending on the mood. Mobility premises carried out using a mechanical sliding partition designed by Astor Mobili. We used as a basis for graphical partitions in the hallway drawing human DNA.

Image Courtesy © Mudrogelenko design

  • Architects: Mudrogelenko design
  • Project: “Van Vitelli 2″
  • Location: Saint-Petersburg, Russian Federation
  • Total area: 120 m2
  • DESIGN TEAM: Mudrogelenko Dmitriy, Mudrogelenko Zlata
  • Main materials: Stone, Glass, Wood.
  • Light: XAL, Artemide
  • Door: Astor Mobili
  • Furniture: Edra

Chattarpur Farm House in Mehrauli Delhi, India by Horizon Design Studio Pvt Ltd

Wednesday, April 16th, 2014

Article source: Horizon Design Studio Pvt Ltd

The Client (Builder by profession) wanted to develop his plot in affluent south Delhi neighbourhood as a Weekend \”Home / Farm House\”. The requirement of the client was two bedrooms with attached toilets, living room, dining room and kitchen on the ground level only. However he added a extra room with attached toilet for guest on first floor.

Image Courtesy © Horizon Design Studio Pvt Ltd

  • Architects: Horizon Design Studio Pvt Ltd
  • Project: Chattarpur Farm House
  • Location: Mehrauli Delhi, India
  • Site Area: 1150 Sq m
  • Constructed area: 2500 sq foots

Prahran Hotel in Windsor, Australia by Techne Architects

Wednesday, April 16th, 2014

Article source: Techne Architects

The Prahran Hotel is a substantial two storey corner pub with a striking streamlined art deco facade. The rear of the venue had a poorly proportioned, internalised single storey extension and the clients brief for the project called to demolish and replace it with a dramatic double height space with a central courtyard.

Image Courtesy © Peter Clarke Photography

  • Architects: Techne Architects
  • Project: Prahran Hotel
  • Location: 82 High Street, Windsor VIC 3181
  • Photography: Peter Clarke Photography
  • Project completion date: May 2013
  • Project type: Hospitality (Pub)
  • Project address: 82 High Street, Windsor VIC 3181
  • Owner’s/Client name: Sand Hill Road
  • Project Team: Justin Northrop (Project/Design Director), Steve McKeag (Project Architect), Alex Lake (Architect), Melita Kei (Draftsperson), Francois Claassens (Draftsperson), Bianca Baldi (Interior Designer)
  • Project Size: 550m²
  • Project Cost: Undisclosed
  • Builder: Visual Builders
  • Structural Engineer: Parkhill Freeman

CASA BE in Paredes, Portugal by Spaceworkers

Wednesday, April 16th, 2014

Article source: Spaceworkers

The idea of a vernacular architecture (forgotten) and how it seeks to form a clear speech between the landscape and programmatic needs is something that we always admire.

A very successful example of this discourse, are the structures to support agriculture (normally function barns / granary), which in a more or less random would punctuate the countryside, as blocks of ephemeral appearance that levitated on the ground.

Image Courtesy © FG+SG

  • Architects: Spaceworkers
  • Project: CASA BE
  • Location: Paredes, Portugal
  • Photography: FG+SG
  • Principal architects: Henrique Marques e Rui Dinis
  • Year: 2007 – 2013
  • Size: 800m2
  • Client: Private
  • Project Team: Rui Rodrigues, Sérgio Rocha, Daniel Neto, Vasco Giesta e José Carlos
  • Diretor Financeiro: Carla Duarte
  • Engineering: aspp ENGENHEIROS, Lda

JET OFFICE in Poznań, Poland by PRACOWNIA ARCHITEKTONICZNA INSOMIA

Wednesday, April 16th, 2014

Article source: PRACOWNIA ARCHITEKTONICZNA INSOMIA

The main reason for the extraordinary shape of the building was a narrow and triangular plot. Such a dynamic shape ought to be, in our opinion emphasized by a matching dynamic form. The plot is a wedge between two busy streets: Piątkowska st. &  Aleje Solidarności st. and a tramway line. Paradoxically, vast  number of limitations and prescriptions made the design process much easier. The parallels about the building looking like a vessel are funny on one hand, but quite accurate on the other. The form had to be “sharpen” giving the outcome of marine analogies. JET OFFICE is a shape and form, not a decoration.

Image Courtesy © fotoarchitektura.pl- ANNA GREGORCZYK

  • Architects: PRACOWNIA ARCHITEKTONICZNA INSOMIA
  • Project: JET OFFICE
  • Location: Poznań, Poland
  • Photography: AGNIESZKA LIGUZ, fotoarchitektura.pl- ANNA GREGORCZYK
  • Investor: MASTERM
  • Year: 2012
  • Area: 2450m2
  • Designers team: Szymon Januszewski, Agnieszka Liguz, Julek Dudniczek, Marta Gasiorek, Marcin Calka.

Pardo + Aliaga Office Building by Doblado Arquitectos

Wednesday, April 16th, 2014

Article source: Doblado Arquitectos

The Pardo + Aliaga Bussines Centre is the corporate headquarters of a major Peruvian textile company. The facade is a tissue composed of a repeating pattern randomly based on gray reflective glass used on both sides. This tissue is folded on two sides defining the corner of the volume. Generate a series of cuts to the main building and the terrace floor management income.

Image Courtesy © Doblado Arquitectos

ANORO HOUSE in Sant Esteve de Palautordera by Anna & Eugeni Bach, arquitectes

Wednesday, April 16th, 2014

Article source: Anna & Eugeni Bach, arquitectes

The project consists on the extension of an existing weekend house near the village of Sant Esteve de Palautordera, one hour north from Barcelona.

The existing house had been enlarged with small additions after its completion, but the new room program almost doubled the original surface of the house, and therefore, the new construction couldn´t be understood as one more new volume added to the original. The strategy, from the very beginning, was to treat the overall project as a “dancing couple”, where every part has its own role while dancing the same song.

Image Courtesy © Jordi Bernadó

  • Architects: Anna & Eugeni Bach, arquitectes
  • Project: ANORO HOUSE
  • Location: c/ Ocells, 9, Sant Esteve de Palautordera
  • Photography: Jordi Bernadó
  • Collaborators: Albert Cabrer, Gracinda Ferreira, Carina Silva
  • Date of completion: 2013
  • Built surfgace: 242 m2 (128 m2 new house + 114 m2 refurbishment)
  • Promoter: Anoro-Clusa family
  • Constructor: Calam Tapias Construccions

Landmark monument in Tianjin, China by Rafael de La-Hoz Arquitectos

Wednesday, April 16th, 2014

Article source: Rafael de La-Hoz Arquitectos

TEDA (Tianjin Economic-Technological Development Area) is a gateway opening to the outside world, located at the heartland of the Bohai Economic Rim, in the core area of Tianjin Binhai New Area. As one of the first national bases for China’s advanced industrial and financial reform and innovation, the landmark monument aimed to represent the importance of TEDA´s 30 years of existence, as a liveable ecological environment and a prosperous and harmonious platform of China’s new economy.

Image Courtesy © Rafael de La-Hoz Arquitectos

  • Architects: Rafael de La-Hoz Arquitectos
  • Project: Landmark monument
  • Location: Tianjin, China
  • Client: TEDA
  • Project Design: Hugo Berenguer
  • Project Director: Zaloa Mayor
  • Project Team: Carolina Fernández y Borja Abellán
  • Quantity Surveyors: Saúl Castellanos
  • Graphic design: Daniel Roris and Luis Muñoz
  • Models: Fernando Mont and Víctor Hugo Coronel
  • Structures engineering: Ines Ingenieros
  • Intallations engineering: Als Lighting
  • Date of project: 2014

Hirslanden Heart Clinic in Zurich, Switzerland by Dost Architecture

Wednesday, April 16th, 2014

Article source: Dost Architecture 

Dost Architecture, a leading Swiss architectural firm with an ongoing concern for acoustics, was retained to develop a workflow and interior design concept to provide the expanding Hirslanden Heart Clinic with uncompromised functionality while also reflecting the organization’s intrinsic values.  To ensure optimal acoustics and speech intelligibility for the new clinic, Dost engaged Walters-Storyk Design Group, global acoustics/architectural specialists, to study all aspects of the clinic’s room and structural acoustics – the latter being critical due to doctor-to-patient conversation privacy issues. A range of eight acoustical room treatments was developed based on WSDG findings. The clinic’s rooms were individually analyzed, and a matrix was created to determine which application would most benefit each room.

Hirslanden Heart Clinic Zurich secretary cubical, Image Courtesy © Dost Architects, Buerobureau

Quality Chop Shop in Farringdon, London by Fraher Architects

Wednesday, April 16th, 2014

Article source: Fraher Architects

The shop sits next door to the Quality Chop House which has a reputation for excellent cooking and good quality ingredients. The Client approached us to consider design proposals for the refurbishment of the adjacent shop unit that had recently become available.

Image Courtesy © Jack Hobhouse

  • Architects: Fraher Architects
  • Project: Quality Chop Shop
  • Location: Farringdon, London
  • Photography: Jack Hobhouse
  • Joinery fabrication & installation: Fraher & Co
  • Client: Private Client
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy