Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Pool Yard House in Panchkula, India by Studio Ardete

Friday, February 16th, 2018

Article source: Studio Ardete

Located on a busy sectoral road of the city of Panchkula, the Pool House was designed for an elderly couple and their visiting family and friends. The design brief was to visualize a house exuding comfort, designed for relaxation and leisure.

The concept was to place emphasis on the courtyard and pool areas, with these acting as the focal point of the space.

The facade has been designed in two individual masses.

Image Courtesy © Purnesh Dev Nikhanj

  • Architects: Studio Ardete
  • Project: Pool Yard House
  • Location: Sec – 7, Panchkula (Haryana), India
  • Photography: Purnesh Dev Nikhanj
  • Principal Architect: Ar Badrinath Kaleru
  • Built Up Area: 496SQMT
  • Completed: 2017

(more…)

Hygiene Station for Cattlefield Village School in Lincang, China by DOMAT Limited

Thursday, February 15th, 2018

Article source: DOMAT Limited

Cattlefield Village Primary School is in a mountainous region of western Yunnan Province, China. The original school was built in 2010, in partnership with charity foundation, NGO’s and local government. It serves students from seven local villages, with the furthest village a 90 minute walk from the site.

Image Courtesy © DOMAT Limited

  • Architects: DOMAT Limited
  • Project: Hygiene Station for Cattlefield Village School
  • Location: Cattlefield Village, Banka Town, Yongde, Lincang, Yunnan, China
  • Team: Maggie Ma, Mark Kingsley, Tanya Tsui, Adeline Chan, Juliette Song
  • Donor: KPMG Foundation
  • Supporting Donor: Yongde County Education Bureau
  • Local Design Institute: Kunming Zhuozhu Architecture Design Co. Ltd.
  • Contractor: Yunnan Yong Xin Construction Company Limited
  • Projected Cost: RMB 606,000 (including building, site formation, site landscape, 2 rubbish collection points, interior furniture and solar water heating system)
  • Area: 178sqm
  • Site Area: 308 sqm
  • Project Date: Completed on April 2017

(more…)

Apartment with Partitions in São Paulo, Brazil by Casa100 Arquitetura

Thursday, February 15th, 2018

Article source: Casa100 Arquitetura

The first request made by the resident of this apartment, was to have a minimalist environment, with references to Scandinavian architecture. She did not want many colors and not much information in the apartment. Architecture should speak for itself. The apartment originally had 2 bedrooms, and two bathrooms. With the changes made in the project, the master suite got bigger, and where the 2nd bedroom was, it turned into a large closet, which is a kind of entrance hall of the suite, and where the restroom is located. In the bathroom the idea was to join the 2 shower cabins turning into just one larger, for the suite, since the smaller one now turned into a restroom. The open kitchen to the living room has received a support counter which also serves as a dining space for 2 people. The air conditioning machine on the terrace was hidden by a perforated metal plate, and on it, the wooden shelf receives some plants for everyday uses. To maintain clarity throughout the apartment, and not visually diminish the room, the division between social and intimate wing was done with a dotted glass, allowing the good use of the natural light but also maintaining the privacy of the enclosed environment. The materials follow a more sober line, so we have plenty of white, wood in American oak leaves, and copper tubes that are shelf structures in the kitchen, living room and bedroom.

Image Courtesy © Casa100 Arquitetura

  • Architects: Casa100 Arquitetura
  • Project: Apartment with Partitions
  • Location: São Paulo, Brazil

(more…)

The new lunch room of \”Ex-GIL\” in Bolzano, Italy by ROLAND BALDI ARCHITEKT

Thursday, February 15th, 2018

Article source: ROLAND BALDI ARCHITEKT

The project is located within the headquarter of Eurac Research Center on Druso Avenue in Bozen, known as “ex-GIL”. The structure was designed by architects Mansutti and Miozzo, and was constructed in the years 1934 to 1936 in order to accommodate youth females enrolled in GIL (Gioventù Italiana del Littorio). Following the war, the building, renamed “Ex-GIL”, was used for different purposes, from supermarket to pornographic cinema, and was abandoned over time to a slow degradation. In 1995 an international architectural competition for the transformation of the ensemble into the new headquarters for Eurac Research was announced. The jury decided unanimously for the design of Graz-based architect Klaus Kada, who integrated the building which is under the protection of cultural assets with modern rational and transparent glass intersections.

foto: Oskar Da Riz

  • Architects: ROLAND BALDI ARCHITEKT
  • Project: The new lunch room of \”Ex-GIL\”
  • Location: Bolzano, Italy
  • Photography: Oskar Da Riz
  • Client: Eurac research
  • Architectural design: Roland Baldi architects with arch. Elena Casati
  • Acoustic: Arch. Christina Niederstätter
  • Structural engineering: Ing. Andreas Erlacher

(more…)

Bondy Pitch in France by laisné roussel

Thursday, February 15th, 2018

Article source: laisné roussel 

Supported by Nike, the renovation project for Kylian Mbappé’s first football pitch is the core of a widespread initiative engaging the local community in the outskirts of Paris.

A renewed public playing field is given back to the city as an energy container: an arena for self-expression by the means of genuine sport culture.

Led by Yard Agency, the project was designed by architecture office Laisné Roussel together and set designer Midori Hasuike.

Image Courtesy © laisné roussel

  • Architects: laisné roussel
  • Project: Bondy Pitch
  • Location: 3 Chemin du Petit Pont – Bondy (93), France
  • Team: Dimitri Roussel, Vânia Leandro, Etienne Gobin
  • Set Designer: Midori Hasuike

(more…)

Art Museum Videbaek in Denmark by Henning Larsen Architects

Thursday, February 15th, 2018

Article source: Henning Larsen Architects

The Arne Haugen Sørensen Museum is now officially open. An inviting pavilion in close connection to the surrounding nature. The building is an extension to Vestjyllands Kunstpavillon in Videbæk, Denmark.

A donation of 70 works of art from the Danish artist Arne Haugen Sørensen made it possible for Vestjyllands Kunstpavillon to expand the Kunstpavillon with further 400 m2 in connection to the existing pavillon. Having designed the first building, we re-established the collaboration with the museum and designed an extension that brings new life into the architecture while maintaining the original atmosphere and poetry.

It was a focal point in the design of the extension to continue the architectural vision from the first building to create a cohesion and one unity.

Image Courtesy © Henning Larsen/Kirstine Mengel

  • Architects: Henning Larsen Architects
  • Project: Art Museum Videbaek
  • Location: Videbaek, Denmark
  • Photography: Henning Larsen/Kirstine Mengel

(more…)

Mesterfjellet 1-10 School And Family Centre in Larvik, Norway by CEBRA

Thursday, February 15th, 2018

Article source: CEBRA 

The new Mesterfjellet School and Family Centre combines contemporary pedagogical theory with varied teaching environments, passivhaus level energy efficiency and excellent indoor climate in a 5-story school for 572 students on an urban site in Larvik. The school is a collaboration between the Danish architecture office CEBRA and Norwegian collaborators Various Architects, SPINN Arkitekter and landscape architects Østengen & Bergo. Mesterfjellet School creates a framework for a lively and a multifaceted educational universe with great spatial variation that supports the schools varying functions. An arena for learning and teaching, a workplace, and a social meeting place.

Image Courtesy © Mikkel Frost

(more…)

Les Trois Cochons in Copenhagen, Denmark by København Møbelsnedkeri

Thursday, February 15th, 2018

Article source: København Møbelsnedkeri

Værnedamsvej must be the hippest street in Copenhagen and a very lively street. Linking together two neighborhoods; Vesterbro and Frederiksberg, and with a traffic chaos that have become a part of the charm. In the past known as “The Butchers’ Street” (due to the large number of butchers on the street) but today people go there to eat breakfast, shop and in the evening, dine and drink wine. This building was too a formally butcher’s shop called “Slagter Ryholt” (1907-1999). We have kept some of the atmosphere with the vintage green tiles on the walls, and we still welcome our guests with the custom mosaic tiles and checkerboard showcasing the butchers name “Ryholt”. The French School are placed in the middle of the street and because of that, and the fact that all the cafés, delis and restaurants have a French atmosphere, the street is also known as “Little Paris”. Some of the materials such as the beautiful white Carrara marble tops for the bar, bread station and window seats, together with dark fumed oak tabletops and raw steel along with brass, we combine the classic bistro feel from Paris with excellent craftmanship. KBH Snedkeri is a local company committed to the craft of making handmade furniture. We combine the historic elements in the building with new, long lasting furniture that already had a story to tell, the moment they arrived. Everything is custom made and amazingly looks like it has been there forever. This is what the spirit of Copenhagen is to us.

Image Courtesy © København Møbelsnedkeri

(more…)

New Islands Brygge School in Copenhagen, Denmark by C.F. Møller Architects

Thursday, February 15th, 2018

Article source: C.F. Møller Architects 

C.F. Møller and Tredje Natur present a new lower-secondary school building at Islands Brygge, which provides the framework for physical, sensory and experience-based learning, with special focus on food and movement.

COPENHAGEN: The New Islands Brygge School is taking shape between Islands Brygge’s vibrant city life and Amager Commons’ green countryside – a new school building for lower-secondary pupils, and with special focus on food and movement. The school building will accommodate a total of 784 pupils up to school-leaving age, as well as the school’s staff and a sports hall. The building will cover around 10,000 square metres, with outdoor areas of 4,000 square metres.

Image Courtesy © C.F. Møller Architects

  • Architects: C.F. Møller Architects
  • Project: New Islands Brygge School
  • Location: Artillerivej 126, 2300 København S, Danmark
  • Client: Københavns Kommune and Byggeri København (BYK)
  • Conceptual building and landscape design: C.F. Møller Architects in collaboration with Tredje Natur
  • Engineer: MT Højgaard
  • Size: 9819 m2
  • Year: 2016

(more…)

NÆRVÆR in Copenhagen, Denmark by NORM ARCHITECTS

Thursday, February 15th, 2018

Article source: NORM ARCHITECTS 

Norm Architects has created the latest sweet spot in Copenhagen for close and intimate gatherings called Nærvær. Nærvær means “Presence” and is about exactly that — the thing that we are all longing for; time for each other, being attentive and making eye contact. In its essence, Nærvær is about being in the moment, being present.

Image Courtesy © NORM ARCHITECTS

  • Architects: NORM ARCHITECTS
  • Project: NÆRVÆR
  • Location: Copenhagen, Denmark

(more…)

Bentley: Top 5 Reasons
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise