Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Endesa World Fab Condenser in Barcelona, Spain by MARGEN-LAB

Thursday, October 2nd, 2014

Article source: MARGEN-LAB

The pavilion was built with the means of CNC machines and other digital fabrication techniques, during the week of the BCN Fab10 (the 10th international congress on digital fabrication, organised by the Fab Lab Network and hosted this year in Barcelona at IAAC – Institute of Advanced Architecture of Catalonia)

Image Courtesy © Adria Goula

Image Courtesy © Adria Goula

  • Architects: MARGEN-LAB
  • Project: Endesa World Fab Condenser
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: Adria Goula
  • Architect team: Daniel Ibáñez, Rodrigo Rubio
  • Promoted: IAAC
  • Supported: ENDESA

(more…)

Mercat dels Encants in Barcelona, Spain by b720 Fermín Vázquez Arquitectos

Thursday, October 2nd, 2014

Article source: b720 Fermín Vázquez Arquitectos

The new market “Mercado dels Encants” in Barcelona acts as a mediation device between the renovated Plaza de las Glorias, and the axis of the Meridiana, an area popularly known as “el Bosquet de les Glòries”.

Image Courtesy © b720 Fermín Vázquez Arquitectos

Image Courtesy © b720 Fermín Vázquez Arquitectos

  • Architects: b720 Fermín Vázquez Arquitectos
  • Project: Mercat dels Encants
  • Location: Plaza de las Glorias. Barcelona, Spain
  • Client: Barcelona d’Infraestructures Municipals (BIMSA), Barcelona City Council
  • Architects team: Francesc de Fuentes, Cristina Algas, Sonia Cruz, Guillermo Weiskal, Albert Freixes, Gemma Ojea, Javier Artieda, Angel Gaspar, Oriol Roig, Juan Pablo Porta, Leonardo Novelo
  • Structural Engineering: BOMA
  • Services Engineering: Grupo JG
  • Competition: October 2006
  • Project: 2008-2009
  • Execution : 2010-2013
  • Gross floor area: 35.440 m²

(more…)

NATIONAL ART MUSEUM OF CHINA (NAMOC) in Dongcheng, Beijing by Jean Nouvel

Thursday, October 2nd, 2014

Article source: Jean Nouvel

In the presence of Mr. Laurent Fabius, Minister of Foreign Affairs and International Development, Mrs. Liu Yandong, deputy Prime Minister of the People’s Republic of China in charge of Education, Culture, Sciences, Health, Tourism and Sport announced officially on Thursday, September 18th the launch of the design and construction of the National Art Museum of China (NAMOC) by the French Architect Jean Nouvel and the Beijing Institute of Architectural Design (BIAD).
Located next to the historic axis of Beijing and symbolically connected to the Forbidden City, the new National Art Museum of China will take its place by its size – 130 000 square meters – and by the importance of its collections – from the Ming Era to today – among the greatest museums of the world.

Image Courtesy © Jean Nouvel

Image Courtesy © Jean Nouvel

  • Architects: Jean Nouvel
  • Project: NATIONAL ART MUSEUM OF CHINA (NAMOC)
  • Location: Dongcheng, Beijing
  • Gross area: 130.000 m²
  • Plot: 30,000 m²
  • Program: 
    • Permanent exhibition galleries
    • Temporary exhibition galleries
    • Research Centre
    • Education Centre
    • Public spaces and reception
    • Auditorium
    • Reserves
    • Administration of the museum
    • Services

(more…)

Pathé Foundation in Paris, France by Renzo Piano Building Workshop

Thursday, October 2nd, 2014

Article source: Renzo Piano Building Workshop

The Foundation Jerôme Seydox-Pathé is an organization dedicated to the preservation of Pathé’s heritage, and to the promotion of the cinematographic art. Its new headquarters will be located in avenue des Gobelins, on the site of a XIX century disused theater.

View of the building by night from avenue des Gobelins , Image Courtesy © Michel Denancé

View of the building by night from avenue des Gobelins , Image Courtesy © Michel Denancé

  • Architects: Renzo Piano Building Workshop
  • Project: Pathé Foundation
  • Location: Paris, France
  • Photography: Michel Denancé, Paul Raftery
  • Client: Foundation Jérôme Seydoux – Pathé
  • Design team: B. Plattner and T.Sahlmann (partner and associate in charge) with G.Bianchi (partner), A.Pachiaudi, S.Becchi, T.Kamp; S.Moreau, E.Ntourlias, O.Aubert, C.Colson, Y.Kyrkos (models)
  • Consultants:  VP Green (structure); Arnold Walz (model 3d); Sletec (cost consultant); Inex (MEP); Tribu (Sustainability); Peutz (acoustics); Cosil (Light); Leo Berellini Architecte (interiors)
  • Date: 2006-2014

(more…)

Trommen Cultural Centre in Horsholm, Denmark by Arkitema Architects

Thursday, October 2nd, 2014

Article source: Arkitema Architects

Trommen Cultural Centre transforms the existing library and music venue ”Trommen” into an cultural centre. The existing building was designed by architect Knud Munk in 1988, and the conversion is made in respect of the original ideas.

Image Courtesy © Arkitema Architects

Image Courtesy © Arkitema Architects

  • Architects: Arkitema Architects
  • Project: Trommen Cultural Centre – New decor and master plan for the existing cultural center and library
  • Location: Horsholm, Denmark
  • Client: Center for Kultur og Fritid Centre for Culture and Spare time, Hørsholm Municipality 
  • Size: 3986 m2 new decor and master plan

(more…)

RAMONA RESTAURANT in SAO PAULO, Brazil by MM18 ARCHITECTS

Thursday, October 2nd, 2014

Article source: MM18 ARCHITECTS

Ramona is a restaurant with bar and pocket show spaces, located on the ground floor of a building at a very famous corner downtown. São Paulo
The program is distributed in 3 levels (basement, ground floor and mezzanine) and the aesthetic (concept?) emerged from the existing structure that has been preserved, the slab grid that was hidden under a plaster lining.

Image Courtesy © PEDRO VANNUCHI

Image Courtesy © PEDRO VANNUCHI

  • Architects: MM18 ARCHITECTS
  • Project: RAMONA RESTAURANT
  • Location: SAO PAULO, Brazil
  • Photography: PEDRO VANNUCHI
  • TEAM: Mila Strauss + Marcos Paulo Caldeira
  • INTERIOR: MM18 ARCHITECTURE
  • PROJECT START DATE: JUNE 2012
  • Date of BUILDING: JAN 2013
  • LAND AREA: 178,76m²
  • BUILT AREA: 358,90m²

(more…)

TORREÃO HOUSE in Brasília, Brazil by Bloco Arquitetos

Thursday, October 2nd, 2014

Article source: Bloco Arquitetos

The house is located in a residential area in Brasília, far away from the urban center and occupied by small gated communities. This part of the city still presents some characteristics of the original countryside that has originated it, with wide open spaces and native vegetation. The young couple´s desire to have a house that would integrate itself with the surrounding landscape was the starting point of the project. Our objective was to use the architecture to highlight the landscape, not the other way around. An existing natural preservation area in the south and west sides of the plot and its strong descending slope towards the backside have both directed our response. A big existing artificial landfill located three meters below the street level was extended using the soil that was digged out for the construction of the house. We used the resulting space to place all the internal areas in only one level. That decision has allowed the house to remain partially hidden below the street level, providing an unblocked view to the landscape.

Image Courtesy © Haruo Mikami

Image Courtesy © Haruo Mikami

  • Architects: Bloco Arquitetos
  • Project: TORREÃO HOUSE
  • Location: Brasília, Brazil
  • Photography: Haruo Mikami
  • Authors: Matheus Seco, Daniel Mangabeira and Henrique Coutinho
  • Colaboration: Tatiana Lopes, Guilherme Mahana, Victor Machado, Bruno Pessoa and Rodrigo Scheel
  • Built Surface: 400sqm
  • Project Date: 2011
  • Construction: 2012-2014
  • Structural Engineer: André Torres
  • Electrical  and Plumbing Projects: Victor Silvério
  • Contractor: Moura Figueiredo
  • Physical Model: AEscala

(more…)

MR_DESIGN OFFICE in Shibuya, Japan by Jo Nagasaka/Schemata Architects

Wednesday, October 1st, 2014

Article source: Jo Nagasaka/Schemata Architects

We designed an office for MR_DESIGN, as known as a graphic designer Kenjiro Sano. The interior space is defined by the layout of the furniture, which has been meticulously designed. This enables the optimum use of the spacious interior, as it does not need partitions. Even in the meeting space, where partitions are usually required, we have established a free-flowing space by the use of umbrellas. These are commonly used as light reflectors, but they also function as sonic-reflection collectors that enable people to have conversations without partitions. This lighting system was designed for the editing of graphics in professional studios, its light-diffusion effect preventing shadows being cast onto the top of the table. As a further iconic element of the office, we have designed slopes connecting the interior spaces.

Image Courtesy © Takumi Ota

Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: Jo Nagasaka/Schemata Architects
  • Project: MR_DESIGN OFFICE
  • Location: Jingumae, Shibuya, Tokyo
  • Photography: Takumi Ota
  • Construction: Eiger(total), yuhei Nakamura(epoxy), E&Y(furniture)
  • Design: Izumi Okayasu(technical Lighting cooperation)
  • Floor area: 188.20m²
  • Completion: 06/2010

(more…)

TherMitte by Nissen & Wentzlaff Architects BSA SIA AG

Wednesday, October 1st, 2014

Article source:  Nissen & Wentzlaff Architects BSA SIA AG

Competition, 2004 – first place: There are three structures: a four-storey residential building along the Hauptstrasse, with a walkway which reduces noise levels, a separate structure within this unit to house the banking premises, and a three-storey residential unit parallel to the first at the rear of the plot. This layout creates an internal courtyard, which can be accessed through two generous entrances from the two neighboring streets, which also serve as entrances to the residential units behind and to the services housed on the ground floor. The buildings are enclosed in wooden latticework, creating a filigreed and calm membrane between the internal and external spaces.

Image Courtesy © Nissen & Wentzlaff Architekten

Image Courtesy © Nissen & Wentzlaff Architekten

(more…)

Villa VY in Mälarhöjden, Sweden by Kjellander + Sjöberg

Wednesday, October 1st, 2014

Article source: Kjellander + Sjöberg

Villa VY, Swedish for view, is designed for a family who wanted a robust new house, which is well adapted for their own desires and which is unconventional, with room for different degrees of joint activities, privacy and flexibility.

Image Courtesy © Åke E: son Lindman

Image Courtesy © Åke E: son Lindman

  • Architects: Kjellander + Sjöberg
  • Project: Villa VY
  • Location: Mälarhöjden, Stockholm
  • Photography: Åke E: son Lindman
  • Architects Team: Stefan Sjoberg & Annica Carlsson (Equator Stockholm)
  • Client: Private
  • Status: Completed
  • Size: 155 sq m
  • Year: 2008

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy