Open side-bar Menu

Author Archive

Maison Birks boutiques in Montreal, Canada by Sid Lee Architecture

Sunday, December 22nd, 2013

Article source: Sid Lee Architecture

MaisonBirks, Canada’s leading jeweller founded in Montreal in 1879, , mandated Sid Lee Architecture to revisit its visual identity, redefine its boutique experience, which had until then remained traditional, and develop the first single-brand boutique, where only Maison Birks’ creations would be offered. Two new boutiques were built simultaneously in Quebec (Quartier DIX30) and in Ontario (Mapleview), and were officially opened for business in September 2013.

Image Courtesy © Sid Lee Architecture

Cinema Cente in Matadero de Legazpi, Madrid by CHURTICHAGA + QUADRA-SALCEDO arquitectos

Sunday, December 22nd, 2013

Article source: CHURTICHAGA + QUADRA-SALCEDO arquitectos

Memory, memories, even bad memory always twist and fly when we work on architectural past, … yes, make a story, choose the tone, cadence, rhythm, accents, a story that naturally coexist with collective memory of the old slaughterhouse of Madrid, with another early report of new application dedicated to the movies while curled up with the forgetfulness of their own recurrent obsessions…

Image Courtesy © Fernando Guerra

  • Architects: CHURTICHAGA + QUADRA-SALCEDO arquitectos
  • Project: Cinema Cente
  • Location: Matadero de Legazpi, Madrid
  • Photography: Fernando Guerra
  • Program: Refurbishment and conversion of an old slaughterhouse into a public cinema center housing a film archive, film and television studio, two cinemas, offices, canteen, and summer film patio
  •  Area: Built-up Area:2.688 m2
  • Year: Design: 2009 • Completion: 2011
  •  More details: Cost: 4.104.843 €
  •  Client: Madrid City Council

  • Principal Designer: Josemaria de Churtichaga
  • Project Design Team: Mauro Doncel Marchán, Natanael López Pérez
  • Building Design Team: Leticia López de Santiago

Didomestic in Madrid, Spain by Elii

Sunday, December 22nd, 2013

Article source: Elii

The scope of the project covers from the development of a customised functional proposal for a user that is turning a new leaf to the rehabilitation of the structure, the insulation, the facilities and the modernisation of the existing construction systems.

The selected approach removes all obstacles from the floor to provide the greatest possible flexibility. Two basic elements are used: firstly, the central core, comprising the staircase, some shelves and the larder. The core is at the centre of the main space under the mansard roof. It connects the access floor and the space under the roof and allows the natural lighting coming through the roof into the living room. Secondly, there are two side strips for the functional elements (kitchen, bathroom, storage space and domestic appliances).

Image Courtesy © Miguel de Guzmán

  • Architects: Elii
  • Project: Didomestic
  • Location: Madrid, Spain
  • Photography: Miguel de Guzmán
  • Team: María Sole Ferragamo, Miguel Galán, Pablo Martín de la Cruz
  • Client: Dido Fogué
  • Const. Company: Dionisio Torralba Construcciones
  • Model: elii – Inmaculada Mariscal, Leonor Acero


  • Size: 57,60 m2
  • Starting Date: Ene 2013
  • Ending Date: Julio 2013

Creative Flair Clothes The Yard Hotel in Milan, Italy by Inkiostro Bianco

Sunday, December 22nd, 2013

Article source: Inkiostro Bianco

The Yard – a classy Milanese concept house with an international flavour and just as stone’s throw away from Duomo, Navigli and the Design District – today inaugurates a brand new area completely and skilfully interpreted by Inkiostro Bianco. Inkiostro Bianco specialises in the production of artistic and customizable wallpapers, created using the most advanced and sophisticated digital technologies.

Image Courtesy © sabine schweigert

  • Architects: Inkiostro Bianco
  • Project: Creative Flair Clothes The Yard Hotel
  • Location: Milan, Italy
  • Photography: sabine schweigert

Studio Schoot in Oirschot, Netherlands by Diederendirrix Architects

Sunday, December 22nd, 2013

Article source: Diederendirrix Architects

Studio Schoot lies in a green setting on the edge of the village of Oirschot. By placing most of the communal areas on the first floor, maximum advantage is taken of the panoramic view of the church tower of Oirschot to the front and the sport fields to the back. The use of apertures and open connections creates interesting sight lines and relationships which emphasize the spacious character of the building.

Image Courtesy © Diederendirrix Architects

Casa_SSM in Monferrato, Italy by Diego Bortolato Architetto

Saturday, December 21st, 2013

Article source: Diego Bortolato Architetto

This was a project for a New Villa developed on the northwest of Italy, Monferrato Coutryside Area, Piedmont, that follow principle of bioarchitecture.

The development of the new private residence , is based on the juxtaposition of two main bodies , the master house and an annex of service, united by a single large roof , oriented and designed to maximize solar gain during the winter and to protect and reduce the penetration of the same during the summer. A third building , detached from its predecessors is thegarage.

Image Courtesy © Daniela Bortolato

  • Architects: Diego Bortolato Architetto
  • Project: Casa_SSM
  • Location: Monferrato, Italy
  • Photography: Daniela Bortolato
  • General Contractor: LIgnoalp DAMIANIHOLZ&CO S.p.A. Brixen
  • Concrete and Logistic con construction site: Agest Costruzioni
  • Concrete: Ing. Claudio and Sofia Valenzano
  • Concrete Pavings: Capodicasa Sas.
  • Parquet Floorings: Bonardi Matteo per CP Parquet
  • Lights: Sacchi Giuseppe S.p.A. Resp. sig. Mauro Stanchi
  • Project: Luglio 2010
  • Construction: Settembre 2011 Luglio 2012
  • House Surf.: 350 Mq. Land
  • Area: 5.000 Mq
  • Software used: Sketchup, Vectorworks and Revit

SHIRASU in Kagoshima, Japan by ARAY Architecture

Saturday, December 21st, 2013

Article source: ARAY Architecture

The resident did not rely on energy in South Kyushuof high temperature and humidity, and hoped for ecology life with the environment.

The wind of land is felt, rain water is saved, and it enjoys gardening. It is native life. The site is a residential quarter that extends on a Shirasu plateau near from the Kagoshima City downtown. I then thought native house (eco-house) with the soil (Shirasu) as the material that formed this plateau native by the made Shirasu block.

Image Courtesy © DAICI ANO

  • Architects: ARAY Architecture
  • Project: SHIRASU
  • Location: Kagoshima, Japan
  • Photography: DAICI ANO
  • Architect In Charge: Asei Suzuki
  • Structural design: tmsd & takashi manda structural design
  • Contractor: tagzhaus
  • Site Area: 228.9 sqm
  • Building Area: 88.0 sqm
  • Floor Area: 143.9 sqm
  • Date of completion: 2013.07.15.
  • Software used: AutoCad, VectorWorks, Photoshop and Illustorator.

VUC Syd Education centre in Haderslev, Denmark by AART Architects

Saturday, December 21st, 2013

Article source: AART Architects  

The new education centre for VUC Syd in Haderslev, Denmark, has no traditional classrooms. Instead, it appears as a vibrant and visually engaging educational environment, in which group areas, presentation spaces, dialogue cubicles and quiet zones allow for a more diverse approach to education.

Image Courtesy © Adam Moerk

  • Architects: AART Architects & ZENI Architects
  • Project: Education centre
  • Location: Haderslev, Denmark
  • Photography: Adam Moerk, Thomas Moelvig, AART Architects
  • Status: Completed in October 2013
  • Size: 8,600 m2
  • Client: VUC Syd
  • Engineer: COWI

Green Edge House in Fujieda, Sizuoka, Japan by mA-style architects

Saturday, December 21st, 2013

Article source: mA-style architects

There was the building site on a gently sloping hill.It is land for sale by the lot made by recent land adjustment here.The land carries the mountains on its back in the north side and has the rich scenery which can overlook city in the south side.However, it was hard to feel the characteristic of the land because it was a residential area lined with houses here.Consideration to the privacy for the neighborhood was necessary in a design here because it was a residential area.

Image Courtesy © Nacasa & Partners Makoto Yasuda

  • Architects: mA-style architects
  • Project: Green Edge House
  • Location: Fujieda, Sizuoka, Japan
  • Photography: Nacasa & Partners Makoto Yasuda
  • Date of Completion: December 2012
  • Principal Use: House
  • Structure: steel construction
  • Site Area: 200.90m2
  • Total Floor Area: 73.01 m2
  • Structural Engineer: Nakayama Kashiro

Estar Móveis in São Paulo, Brazil by SuperLimão Studio

Saturday, December 21st, 2013

Article source: SuperLimão Studio

Located in a building on the corner of the street, the store should house the contemporaneity of the collection and the brand´s new language. It has acted in the market for over 60 years and in this new undertaking, it searches for a new esthetic language printed on its products and also in the architecture.

Image Courtesy © Maira Acayaba

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy