Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

HouseVDV in Destelbergen, Belgium by Graux & Baeyens Architecten

Thursday, February 13th, 2014

Article source: Graux & Baeyens Architecten

This single family house is locatedjust outside the town of Ghent. The plot is part of a domain where us to be a castle destroyed in WWII. Parts of the surrounding wall is still standing and is a silent reminder of this history.

House VDV appears simultaneously familiar and strange.

Image Courtesy © Filip Dujardin

  • Architects: Graux & Baeyens Architecten
  • Project: HouseVDV
  • Location: Destelbergen, Belgium
  • Photography: Filip Dujardin
  • Function: dwelling
  • Design year: 2011
  • Construction year: 2012-2013
  • Square meters: 410m² + 73m² basement
  • Ingeneer: LIME bvba
  • Contractor: Builthingsnv
  • Materials: Copper cladding, Aluminum window frames, Wooden floors Oak, Carrera Marble floors.

Casa Uliva in Estado de México by DIN interiorismo

Wednesday, February 12th, 2014

Article source: DIN interiorismo

Renovating spaces is an important activity of interior design and allows architecture to extend its use in a dignified and functional way. In the project for this house one of the most important objectives was to incorporate the exhibition family´s art collection into a contemporary atmosphere.

Image Courtesy © Arturo Chavez

  • Architects: DIN interiorismo
  • Project: Casa Uliva
  • Location: Estado de México
  • Photography: Arturo Chavez
  • Associates: Liliana Naranjo – Arely Martínez – Montserrat Pueblita
  • Area: 1921 m2
  • Year: 2013

La Planta in Jalisco, México by Agraz Arquitectos

Wednesday, February 12th, 2014

Article source: Agraz Arquitectos

Where there was once decomposed organic matter, now there is art, sports and leisure. It is the conversion of a sewage treatment plant into a multidisciplinary center.

After being built nearly two decades ago in Tlajomulco de Zuñiga, this place never really worked and saw its contents come into a rapid estate of decomposition. Years later, local authorities called for new meanings for the place, making it a great challenge.

Image Courtesy © Mito Covarrubias

  • Architects: Agraz Arquitectos
  • Project: La Planta
  • Location: Jalisco, México
  • Photography: Mito Covarrubias
  • Software used: Autocad, Sketchup and 3dMax
  • Awards: Honourable Mention at the VII Biennal of Jalisco Architecture 2013
  • Cliente: Tlajomulco de Zuñiga City Government, Enrique Alfaro Ramírez, Alberto Uribe Camacho, Ismael del Toro Castro
  • Project: 2011
  • Completion: 2013
  • Author: Agraz Arquitectos S.C., Ricardo Agraz
  • Collaborators: Erick Martínez, Miguel Sánchez, Juan Antonio Jaime, Brenda Barron, Blanca Moreno, Gabriela Villarreal, Javier Gutiérrez, Gabriel Gómez, Humberto Dueñas, Marc Fernández, Fernanda Palma, Israel Picos, Javier H. Aguirre, Leticia Macias.
  • Construction: Tlajomulco Public Works Office, Hugo Luna Vázquez – Strategic Project Coordinator, David Miguel Zamora Bueno – Minister of Public Works , Public bidding, Gama Constructores y Asociados S.A. de C.V. – Francisco Javier Peregrina Barajas.
  • Art Direction: Francisco Morales Dufour, Adrián Guerrero
  • Site area: 32 990 m2
  • Construction area: 1375 m2

Daoíz y Velarde Cultural Centre in Madrid, Spain by Rafael de La-Hoz

Wednesday, February 12th, 2014

Article source: Rafael de La-Hoz

A project guaranteeing continuity for Madrid’s architectural heritage

The architect Rafael de La-Hoz completes the Daoíz y Velarde Cultural Centre

As part of the Daoiz y Verlarde complex of former barracks the objective is to preserve the architecture; a representative sample of Madrid’s industrial and military heritage.

Image Courtesy © Alfonso Quiroga

  • Architects: Rafael de La-Hoz
  • Project: Daoíz y Velarde Cultural Centre
  • Location: Madrid, Spain
  • Photography: Alfonso Quiroga

Extension of Gubbio Cemetery in Italy by andrea dragoni architetto

Tuesday, February 11th, 2014

Article source: andrea dragoni architetto 

The enlargement of the Gubbio cemetery is the result of studies of a new model of public building. On the one hand, it has developed the latest phase of growth of the monumental cemetery in Gubbio, one of Italy’s most important medieval cities. On the other hand, it intends to redefine its meaning and centrality within the structure of the city.

Image Courtesy © Alessandra Chemollo_ORCH

  • Architects: andrea dragoni architetto (Andrea Dragoni, with Francesco Pes)
  • Project: Extension of Gubbio Cemetery
  • Location: Italy
  • Photography: Alessandra Chemollo_ORCH
  • Software used: Autocad.
  • Discipline: Architecture –Site specific artwork
  • Program: Cemetery
  • Construction year: 2011
  • Gross External Area: 4035 mq
  • Collaborators: Andrea Moscetti Castellani, Giorgio Bettelli, Michela Donini, Raul Cambiotti, Antonio Ragnacci, Cristian Cretaro, Matteo Scoccia
  • Client: Comune di Gubbio
  • Artists: Sauro Cardinali, Nicola Renzi
  • Structural design: Giuseppe Artegiani, Marco Bacchi
  • Plants Design: Italprogetti (Moreno Dorillo, Elvisio Regni)
  • Safety coordination: Claudio Pannacci
  • Director of works: Francesco Pes, Paolo Bottegoni
  • Maquette: Giuseppe Fioroni
  • Surface area: 4035 mq
  • Construction area: 1800 mq
  • Overall volume: 6000 mc
  • Design: 2004-2005
  • Execution: 2005-2011

NovaBell’s TriBeCa in the New CET in Hungary by sabine schweigert

Tuesday, February 11th, 2014

Article source: sabine schweigert

The new Budapets’s multipurpose centre, the CET (Central European Time), or Bálna (whale), as it was immediately renamed on account of its curvy whale-like shape, is a modern building rising on the banks of the Danube is a three-story space devoted to all kinds of art, shopping and entertainment.

Image Courtesy © sabine schweigert

  • Architects: sabine schweigert
  • Project: NovaBell’s TriBeCa in the New CET
  • Location: Hungary

LA JOLLA BEACH HOUSE by JUAN CARLOS DOBLADO

Tuesday, February 11th, 2014

Article source: JUAN CARLOS DOBLADO

The house in La Jolla is placed on the beach of the same name off the coast of the Pacific. The land has a natural / artificial dichotomy, as is opposite a pond built large-scale fashion strip between the condo and the sea. Part of the land has a 1.80 meter embankment acts as a containment pond.

Image Courtesy © JUAN CARLOS DOBLADO

  • Architects: JUAN CARLOS DOBLADO
  • Project: LA JOLLA BEACH HOUSE
  • Area: 300.00 m2
  • Built area: 468.84 m2
  • Year: 2014

Infant and Primary Educational Centre “Ángeles Martín Mateo” in SEVILLE, SPAIN by gabriel verd arquitectos

Tuesday, February 11th, 2014

Article source: gabriel verd arquitectos

In no Man’s Land, in an aggressive environment surrounded by heavy traffic, heavy industry, along a poor neighborhood  on an old slag lies the plot of the school. There is a gap of almost four meters that will be used to protect the building from the noise of the highway A-92, providing adequate protection in addition to parents and students during the hours of entry and exit to the centre, keeping a safe distance from the busy roads surrounding the site.

Image Courtesy © Jesús Granada

  • Architects: gabriel verd arquitectos with Simone Salinas
  • Project: Infant and Primary Educational Centre “Ángeles Martín Mateo”
  • Location: SEVILLE, SPAIN
  • Photography: Jesús Granada, Gabriel verd

Chronology

  • 2008: competition
  • 2008: project
  • 2010: realisation
  • Promoter: ISE Andalucía, Infraestructuras y Servicios Educativos, Consejería de Educación dela Juntade Andalucía
  • Builder: Díaz Cubero
  • Built surface: 1.970 m²
  • Cost: 2.061.422 Euros

SAE Institute new campus in Milan, Italy by Ghigos Ideas

Tuesday, February 11th, 2014

Article source: Ghigos Ideas

The project for the new SAE campus in Milan works with the brand multiplication. The logo is translated into signage, furnishing and architecture, in order to communicate the company identity, mission and values to let more effectively experience those by students and people. SAE visual identity, constituted by horizontal lines, is broken down into its elements to turn into an architectural element, thus a more effective communication tool.

Image Courtesy © Ghigos Ideas

  • Architects: Ghigos Ideas
  • Project: SAE Institute new campus
  • Location: Milan, Italy

KIA Landgraaf by diederendirrix architects

Tuesday, February 11th, 2014

Article source: diederendirrix architects

diederendirrix architects made the winning design for Landgraaf’s new Knowledge, Information and Advice Centre (KIA). Construction starts early 2015.

The municipality of Landgraaf (the Netherlands) has been working for quite some time on a multi-purpose centre, which will bring together a range of services and organisations under one roof. The existing city hall will be extended with a pavilion, a transparent space in contact with and with views of its surroundings on all sides. The heart of the new KIA coincides with the existing city hall’s central space. The new heart has its main entrance on the Raadhuisplein (city hall square) but will also have a prominent entrance at the rear of the city hall together with a green passage leading to Lichtenberg City Park.

Image Courtesy © diederendirrix architects

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy