Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

38 Housing units in Rue Bonnet, France by Avenier Cornejo Architectes

Friday, January 6th, 2017

Article source: Avenier Cornejo Architectes 

The 38 social housing units at 10/12 rue Bonnet in the city of Clichy-la-Garenne completed for Efidis (social housing landlord) are located at the doorstep of Paris, along the périphérique beltway.

At the edge of the capital and its inner suburbs, they look towards both the Clichy-Batignolles district and the new high court designed by Renzo Piano, and the greater Paris area. Inside and out, they embody the metropolitan issue of eliminating borders. The architects seem to have set a roadmap to relay the dynamism that characterizes the urban development zone of Batignolles in a disparate environment. It is this double relationship with the city dictating the physiognomy of the building that seems to transcend the limits of the périphérique to connect two different urbanities towards a common future.

Image Courtesy © Takuji Shimmura

Image Courtesy © Takuji Shimmura

  • Architects: Avenier Cornejo Architectes
  • Project: 38 Housing units 
  • Location: Clichy-la-Garenne 92110, France – 10/12, rue Bonnet
  • Photography: Takuji Shimmura and Avenier Cornejo
  • Client: Efidis / groupe SNI
  • Project leaders: Miguel Cornejo, Christelle Avenier, Somanad Petitjean, Julia Leroy
  • Engineering firms: EVP Ingénierie, CFERM Ingénierie, Fabrice Bougon
  • Cost: 4500 000 € ex-Tax
  • Total floor area: 2739 sqm
  • Plot area: 430 sqm
  • Garden: 57 sqm
  • Floor area apartments: 2 563 sqm
  • Floor area commercial space: 90 sqm
  • Floor area billiard room: 86 sqm
  • Completion: June 2016

(more…)

Cantine antinori in Firenze, Italy by Archea Associati

Friday, January 6th, 2017

Article source: Archea Associati 

The site is surrounded by the unique hills of Chianti, covered with vineyards, half-way between Florence and Siena. A cultured and illuminated customer has made it possible to pursue, through architecture, the enhancement of the landscape and the surroundings as expression of the cultural and social valence of the place where wine is produced. The functional aspects have therefore become an essential part of a design itinerary which centres on the geomorphological experimentation of a building understood as the most authentic expression of a desired symbiosis and merger between anthropic culture, the work of man, his work environment and the natural environment. The physical and intellectual construction of the winery pivots on the profound and deep-rooted ties with the land, a relationship which is so intense and suffered (also in terms of economic investment) as to make the architectural image conceal itself and blend into it. The purpose of the project has therefore been to merge the building and the rural landscape; the industrial complex appears to be a part of the latter thanks to the roof, which has been turned into a plot of farmland cultivated with vines, interrupted, along the contour lines, by two horizontal cuts which let light into the interior and provide those inside the building with a view of the landscape through the imaginary construction of a diorama. The façade, to use an expression typical of buildings, therefore extends horizontally along the natural slope, paced by the rows of vines which, along with the earth, form its “roof cover”. The openings or cuts discreetly reveal the underground interior: the office areas, organized like a belvedere above the barricade, and the areas where the wine is produced are arranged along the lower, and the bottling and storage areas along the upper.

Image Courtesy © Pietro Savorelli

Image Courtesy © Pietro Savorelli

  • Architects: Archea Associati (Laura Andreini, Marco Casamonti, Silvia Fabi, Giovanni Polazzi)
  • Project: Cantine antinori
  • Location: Bargino, San Casciano Val di Pesa, Firenze, Italy
  • Photography: Leonardo Finotti and Pietro Savorelli
  • Client: Marchesi Antinori srl
  • Artistic supervision: Marco Casamonti
  • Assistant art director: Francesco Giordani
  • Engineering: HYDEA
  • Bulding site supervisor: Paolo Giustiniani
  • Structural design: AEI Progetti
  • Design of plants: M&E Management & Engineering
  • Oenological plants: Emex Engineering, Marchesi Antinori
  • General contractor: Inso
  • Cost: € 85.052.831
  • Chronology:
    • Beginning of design 2004
    • Opening of building site 2007
    • Completion date 25 October 2012

(more…)

Cabin Geilo in Norway by LUND HAGEM ARKITEKTER AS

Friday, January 6th, 2017

Article source: LUND HAGEM ARKITEKTER AS 

Situated at 982 meters above sea level, this cabin has harsh winter conditions and heavy snowfall. The site has a panoramic view overlooking the valley of Geilo. During winter the cabin is only accessible with ski or snowmobile.

Image Courtesy © Marc Goodwin

Image Courtesy © Marc Goodwin

  • Architects: LUND HAGEM ARKITEKTER AS
  • Project: Cabin Geilo
  • Location: Gilo, Norway
  • Photography: Marc Goodwin
  • Software used: Microstation and SketchUp
  • Size: 150 m2
  • Completion: 2015

(more…)

MERCADO DE GETAFE in Madrid, Spain by A-cero

Friday, January 6th, 2017

Article source: A-cero

A-cero presents one of his latest works. In this case, it is a public building which holds a cultural and leisure center for Getafe village, in the outskirts of Madrid.

The main idea of the project is to reconvert completely a deserted building from years, which in a moment was the municipal market. The plot where is located, it is in the center of the city in the main square where it is also the city council.  The status of the existing building was semiruins and the proposal of the city council was to give to the townspeople a multifunctional center focus above all in cultural events.

Image Courtesy © Rubén P. Bescós and Inés Mollá for RecordUs

Image Courtesy © Rubén P. Bescós and Inés Mollá for RecordUs

  • Architects: A-cero (Joaquín Torres & Rafael Llamazares architects)
  • Project: MERCADO DE GETAFE
  • Location: Getafe, Community of Madrid, Spain
  • Photography: Rubén P. BescósInés Mollá for RecordUs
  • Construction: TCM Construction Workshop
  • Date of project: January 2,014
  • End date of work: October 2,015

(more…)

The Point in Tadley, England by Ayre Chamberlain Gaunt

Friday, January 6th, 2017

Article source: Ayre Chamberlain Gaunt

The new two-storey, 410m2 building caters for around 100 young adults and houses two multi-purpose halls, music room and recording studio, café, a series of activity pods and break-out spaces as well as an outside recreation space. The £860,000 project is used by 11-19 year olds during weekday afternoons and evenings and is available to the wider community during the daytime and weekends.

Image Courtesy © Hufton+Crow

Image Courtesy © Hufton+Crow

  • Architects: Ayre Chamberlain Gaunt
  • Project: The Point
  • Location: Tadley, Hampshire, England
  • Photography: Hufton+Crow
  • Client: Tadley & District Community Association
  • Structural engineer: KFR Consulting
  • Quantity surveyor: APS Associates
  • Main contractor: Francis Construction
  • Hard landscaping: Ayre Chamberlain Gaunt
  • Planting scheme: Place Design + Planning
  • Highways: JPC Highway Consultants
  • Ecology: Ecological Planning & Research Ltd
  • Gross internal floor area: 410m2
  • Funding for the building included: Tadley Town Council – £236,000; Public Works Loan – £150,000; Turbury Allotment Charity – £330,000; Greenham Common Trust – £70,800; Basingstoke and Deane Borough Council – £24,090; Local infrastructure Fund – £201,000.
  • Total cost: £860,000
  • Start on site date: April 2015
  • Completion date: July 2016

(more…)

Raadhuis in Krimpen aan den IJssel, The Netherlands by Fokkema & Partners Architecten

Friday, January 6th, 2017

Article source: Fokkema & Partners Architecten

Fokkema & Partners developed the interior design for the new – energy neutral – City Hall of Krimpen with an energy label A++. A welcoming entrance invites citizens to visit the City Hall for the services in the public area, which have open counters with a view through the building and to water around it. Flexibility fits the new way of working in the City Hall, which translates to a large diversity of workplaces and ways to arrange various spaces.

Image Courtesy © Horizon Photoworks

Image Courtesy © Horizon Photoworks

  • Architects: Fokkema & Partners Architecten (Marieke van Schaaijk, Rick Rijkse)
  • Project: Raadhuis
  • Location: Krimpen aan den IJssel, The Netherlands
  • Photography: Horizon Photoworks
  • Software used: SketchUp and Autocad
  • Client: Gemeente Krimpen aan den IJssel
  • Size: 1.700 m²
  • Start: September 2013
  • Status: Delivered April 2015

(more…)

Waterscape / Memory of Spring in Hakone, Japan by Moriyuki Ochiai Architects

Friday, January 6th, 2017

Article source: Moriyuki Ochiai Architects

The following renovation project aimed to transform a botanical garden into a museum of craft works. Deliverables included a multi-purpose space with a kitchen, a dining space, and a stage for special exhibitions and performances, such as concerts and plays.

full view, Image Courtesy © Takumi Ota

full view, Image Courtesy © Takumi Ota

  • Architects: Moriyuki Ochiai Architects
  • Project: Waterscape / Memory of Spring
  • Location: Hakone, Japan
  • Photography: Takumi Ota
  • Design Team: Moriyuki Ochiai, Wakana Sujishi, Jillian Lei, Charlotte Jacob, Florentina Carrier,Marie Uno,Marina Masuda
  • Constructor: Ueno Construction
  • Special Paint: Osamu Yamaguchi

(more…)

Estudio Nan arquitectos by Nan arquitectos

Friday, January 6th, 2017

Article source: Nan arquitectos

The project for our office reflects our image and values. We are different from other studios and we demonstrate it with this space, which determines how clients perceive our practice.

It is a design that really represent us and makes our office a comfortable, nice and cozy space. These aspects are key as we spend many hours a day there and it influences our well-being.

Image Courtesy © Nan arquitectos

Image Courtesy © Nan arquitectos

 

 

  • Architects: Nan arquitectos (Alberto Reiriz, Vicente Pillado, Wenceslao López)
  • Project: Estudio Nan arquitectos

(more…)

OnCube in Shanghai, China by gmp · von Gerkan, Marg and Partners Architects

Friday, January 6th, 2017

Article source: gmp · von Gerkan, Marg and Partners Architects

gmp completes new office complex in China

The OnCube office complex has been completed on the industrial site of the Caohejing company in Shanghai to plans by the architects practice von Gerkan, Marg and Partners (gmp). The design of the new building has been derived from the basic theme of a square – both in its outer appearance and in its details and landscaping. The strictly geometric double grid of the facade provides a sophisticated visual three-dimensional effect. This gives the solid office block lightness and, within its heterogeneous surroundings, makes it into a landmark that is conspicuous in its precision.

Elevation, streetview, Image Courtesy © Hans-Georg Esch

Elevation, streetview, Image Courtesy © Hans-Georg Esch

  • Architects: gmp · von Gerkan, Marg and Partners Architects
  • Project: Caohejing “OnCube”
  • Location: Shanghai, China
  • Photography: HG Esch
  • Design: Meinhard von Gerkan and Nikolaus Goetze with Magdalene Weiss
  • Project manager: Sun Yajin
  • Scheme design team: Cai Lei, Lin Yi, He Yanping, Zhang Yan, Christina Mann
  • Detailed design scheme: Cai Lei, Chen Jingcheng, Fang Min, Liu Yite, Di Miao-Weichtmann, Katharina Schneider, Florian Wiedey
  • Partner office in China: SIMEE
  • Client: Shanghai Caohejing Hi-Tech Park Development Corporation
  • GFA: 38,503 m² (above ground), 18,080 m² (underground)

(more…)

Villa Meijendel in Wassenaar, Netherlands by VVKH architecten

Friday, January 6th, 2017

Article source: VVKH architecten

House in dune landscape

A dense forest opens to a dune valley. Sunlight casts shadows of branches and leaves against tree trunks. In the distance, a golfer walks through the empty surreal landscape. This unique environment – trees, light and dunes – influences the design of “villa Meijendel” in such a way as if it has sculpted the house.

Image Courtesy © Ronald Knappers

Image Courtesy © Ronald Knappers

  • Architects: VVKH architecten (Thomas Gillet)
  • Project: Villa Meijendel
  • Location: Doornweg 4, Wassenaar 2243 GS, Netherlands
  • Photography: Ronald Knappers
  • Design: Ronald Knappers
  • Team: Ronald Knappers, Mark Verdoold, Hans Schepman
  • Interior design: Same-D
  • Landscape architect: West 8, Adriaan Geuze
  • Structural engineer: Breed Integraal Ontwerp
  • Advisor: ingenieursbureau Halmos
  • Building contractor: bouwbedrijf Kon

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy