Open side-bar Menu

Author Archive

Hataitai House in Wellington, New Zealand by John Mills Architects

Saturday, October 19th, 2013

Article source: John Mills Architects 

This is a trueWellington home .Spectacular views, but facing the morning sun, with a slope to challenge any engineer. Situated on the eastern flank of Mt Victoria, near the city, with magnificent views over Evans Bay, Shelly Bay, and the Tararua mountain ranges to the north.

Image Courtesy © Paul McCredie

  • Architects: John Mills Architects
  • Project: Hataitai House
  • Location: Wellington, New Zealand
  • Photography: Paul McCredie
  • Engineer: Clendon, Burns and Park.
  • Area: 244 sm
  • Completed: 2011
  • Software used:  Vectorworks

TETRIS HOUSE in Toronto by Reza Aliabadi [rzlbd]

Saturday, October 19th, 2013

Article source: Reza Aliabadi [rzlbd]

We have all played the game “Tetris” at least once in our lives. We were mesmerized by the magic of geometry and rewarded by our efficiency. For rzlbd Tetris is not just a game of block arrangement and fast performance, but it is a quest of effective design. If a designer of space was as structured as Tetris blocks, there would be virtually zero wasted space within a building.

Image Courtesy © borXu Design

  • Architects: Reza Aliabadi [rzlbd]
  • Project: TETRIS HOUSE
  • Location: Toronto
  • Photography: borXu Design
  • Project Team: Reza Aliabadi, Ehsan Zareian
  • Structure: Ali Saeed
  • Construction Management: Doreen Development Inc.
  • Building Type: Single family house
  • Basics: Two & half story wood structure
  • Lot: 40’X110′
  • Living Area: 3000 sqft
  • Design: 2012
  • Completion: Summer 2013

17 m2 in Gothenburg, Sweden by Torsten Ottesjö

Saturday, October 19th, 2013

Article source: Torsten Ottesjö

Walking into this apartment in the heart of Gothenburg is penetrating a very complex and whimsical brain: that of designer Torsten Ottesjö. Borne out of the client’s desire to optimize space, Ottesjö together with Lars Isestig has transformed this apartment into an intricate, multi-leveled nest, comprised of two stairways, a bedroom, a bathroom with shower, a fully-equipped kitchen, an office, a closet, a living room guest bedroom and dining area—all within a mere 17m2 x 3,6m (183 sq ft x 11,8 ft).

Image Courtesy © Torsten Ottesjö

I remember you in Setagaya, Japan by N MAEDA ATELIER

Saturday, October 19th, 2013

Article source: N MAEDA ATELIER

I remember you” is an algorithm based architecture for a residence that was designed in collaboration with Norisada Maeda Atelier and Columbia University based design team Proxy.

For this project two kinds of algorithms have been used: one for the major form and another one for the space. In order to automatically determin those two parameters, a programming trial has been developed and set up.

Image Courtesy © N MAEDA ATELIER

  • Architects: N MAEDA ATELIER
  • Project: I remember you
  • Location: Setagaya, Japan
  • Site area: 70.04m2
  • Total floor area: 94.98m2
  • Function: Private residence
  • Structural system: Steel Structure 3F
  • Finish of construction: October 2009

Major materials

  • Exterior: Paint finish
  • Interior: Paint finish

Fairfax Avenue Apartment in Sydney, Australia by Rolf Ockert Design

Saturday, October 19th, 2013

Article source: Rolf Ockert Design

We were approached by a bachelor who had just bought a penthouse apartment in an upmarket suburb of Sydney’s East. The apartment occupied the entire top floor of a 1940’s building and  had great views over Sydney harbour. On the downside it was not very well laid out and the living area was small. The connection of the living area as well as access to the large terrace was also not ideal.

Image Courtesy © Sharrin Rees

  • Architects: Rolf Ockert Design
  • Project: Fairfax Avenue Apartment
  • Location: Sydney, Australia
  • Photography: Sharrin Rees
  • Furniture and Decoration selection: Nerida Bawtree
  • Builder: Brianda Projects

Key Materials:

  • Walls: Existing, patched and painted
  • Feature wall:  Wenge veneer crown cut
  • Living Room extension and new windows: Aluminium framed E-glass, natural satin anodise
  • Flooring: Oak engineered floorboards over Regupol acousticunderlay
  • Decking: Blackbutt Timber, oiled
  • New Decking Handrail: Steel flats, galvanised and painted
  • Ceilings: Plasterboard,set, painted
  • Joinery: Pacific Walnut or Wenge Crown Cut veneer
  • Kitchen: Wenge Crown Cut veneer, 2-pack polyurethane spray and “Emperor light” stone
  • Bathrooms: Stone flooring, glass mosaic tiles

Metro Cable in Caracas, Venezuela by Urban-Think Tank

Saturday, October 19th, 2013

Article source: Urban-Think Tank

In July of 2003, UTT organized an informal, but very public, presentation and symposium at Caracas’ central university to protest the government plan and begin the process of exploring alternatives.  Attended by architects, planners, various other experts, university activists, and barrio leaders, the meeting stunned government planners: speakers from San Agustín were not only vehement in their objections, they were eloquent and well-informed.

Image Courtesy © Iwan Baan

  • Architects: Urban-Think Tank
  • Project: Metro Cable
  • Location: Caracas, Venezuela
  • Photography: Iwan Baan, Daniel Schwartz, Urban-Think Tank

Lustica Bay Resort in Radovici, Montenegro by EDSA

Saturday, October 19th, 2013

Article source: EDSA

The richly textured landscape combined with the presence of a strong history and architectural language provides the inspiration for the planning and design of Luštica Bay Resort. With its dramatic setting, Luštica Bay Resort offers a variety of residential and hotel offerings.

Image Courtesy © EDSA

  • Architects: EDSA
  • Project: Lustica Bay Resort
  • Location: Radovici, Montenegro
  • Client: Lustica Development A.D.
  • Scope: Master Planning and Detailed Design Services
  • Scale: 440 Hectares.
  • Software used: Sketch-up, Adobe Creative Suite programs like Photoshop, Illustrator, and InDesign as well as AutoCAD Maps, Civil 3D, and Mcolor

H-house in Fukuoka, Japan by Architect Show Co.,Ltd

Saturday, October 19th, 2013

Article source:  Architect Show Co.,Ltd

This house was built in the residential area of Fukuoka prefecture Itoshima.

Because it is surrounded by housing on three sides, I designed a house that can grow at ease safely children.

Appearance and design which worked of the contrast of black and white, I have finished the impression that modern and stylish.

Image Courtesy © Toshihisa Ishii

  • Architects: Architect Show Co.,Ltd
  • Project: H-house
  • Location: Fukuoka, Japan
  • Photography: Toshihisa Ishii
  • Builder: Miraizu constructionCo.,Ltd.
  • District: Kyushu
  • Use: Residence
  • Site Area: 167.76
  • Bldg.Area: 90.56
  • Gross Floor Area: 148.5
  • Bldg.RCaotvioe rage: 53.99
  • Gross Floor Ratio: 79.67
  • Bldg.scale: 2 stories above ground
  • Structure: Wooden
  • Max.Height: 7.557 m
  • Parking Lot: Two cars
  • Exterior Finish: Siding
  • Complete year: December,2012
  • Client: Mr.Hatae
  • Software used:  DRA-CAD

san mauro torinese cemetery extension in Torino, Italy by Raimondo Guidacci

Saturday, October 19th, 2013

Article source: Raimondo Guidacci

The cemetery of San Mauro Torineseis extended in its west side, at the feet of the Superga hill.

The area intended for building up is defined from one side by an elevated wall and in the other side by some funeral chapels, built close to the existing cemetery.

Image Courtesy © Beppe Giardino

  • Architects: Raimondo Guidacci
  • Project: san mauro torinese cemetery extension
  • Location: Torino, Italy
  • Photography: Beppe Giardino
  • Collaborators: Francesco Negri, Nadia Saglietti
  • Area: 700 sqm
  • Year: 2010 project, 2010-2011 construction
  • Structural Engineer Stefano De Pippo (ARCHING Srl)
  • Geologist: Andrea Valente Arnaldi
  • Client: San Mauro Torinese Municipality
  • Contractor: ICF – Impresa di costruzioni Ferrara

Centre Clignancourt, an extension of the Sorbonne University in Paris, France by GPAA – Gaëlle Péneau Architectes Associés

Friday, October 18th, 2013

Article source: GPAA – Gaëlle Péneau Architectes Associés


The University of Paris IV-Sorbonne’s Clignancourt Centre was built in 1968 on a former military site located between Boulevard Ney and the Paris Beltway, in the city’s 18th arrondissement. Its renovation, begun in 2009, is part of the redevelopment of the entire Clignancourt neighbourhood.

Image Courtesy © GPAA – Gaëlle Péneau Architectes Associés

  • Architects: GPAA – Gaëlle Péneau Architectes Associés
  • Project: Centre Clignancourt, an extension of the Sorbonne University
  • Location: Paris, France
  • SPV Management and Project Management: Bouygues bâtiment Île-de-France
  • Cost of works: € 36 M before tax
  • Signage and furnishings: € 2.7 M before tax
  • Surface area: 20,212 sq. m
  • Delivered: March 2013
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy