Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Kangju Community Center in Kunshan, China by Pu Miao Architecture

Sunday, February 2nd, 2014

Article source: Pu Miao Architecture

With modern buildings increasingly being designed as one large and centralized mass, this design revisited the decentralized model. Catering for senior residents living in the apartments around the park, the community center has a porous exterior appearance which resembles a forest that attracts people to enter.

Middle part of south elevation, Image Courtesy © Pu Miao Architecture

  • Architects: Pu Miao Architecture
  • Project: Kangju Community Center
  • Location: Kunshan, China
  • Software used: Autocad 2005.
  • Project Period: 2005-2006
  • Client: Kunshan City Construction, Investment and Development Co., Ltd.

Designer

  • Landscape: Zhuang Wei (Shanghai Landscape Architecture Design Institute, same below)
  • Structure: Xu Man
  • Plumbing: Li Wen
  • Electrical Engineering: Zhou Leyan

Townsville Flats in Queensland, Australia by Jeffery S. Poss, Architect

Sunday, February 2nd, 2014

Article source: Jeffery S. Poss, Architect

The plan amplifies the stunning front and laterals views to the water, as well as rear views back to Castle Hill.  Neighboring buildings are masked from the dwelling units by angling sidewalls, allowing centrally located spaces views of the waterfront.  The structure throughout is white precast concrete.

Image Courtesy © Jeffery S. Poss, Architect

  • Architects: Jeffery S. Poss, Architect
  • Project: Townsville Flats
  • Location: Queensland, Australia
  • Year: 2010-14
  • Design Associates: Workus Studio

Ordination Vienna Woods in Wienerwald, Purkersdorf by juri troy architects

Saturday, February 1st, 2014

Article source: juri troy architects

Not far from the Viennese boarder – in between the Wien River and the Wiener Street as well as in close proximity to Josef Hoffmann’s well-known sanatorium dating from 1905 – lies the Wienerwald surgery. The three-story high solid building accommodates three apartments in the top floor, which are illuminated by means of cut in terraces.

Image Courtesy © juri troy architects

  • Architects: juri troy architects
  • Project: Ordination Vienna Woods
  • Location: Wienerwald, Purkersdorf
  • Start of planning: June 2011
  • Start of construction: December 2012
  • Completion: September 2013

1/2 Stadium in Shijingshan district, Beijing by Interval Architects

Saturday, February 1st, 2014

Article source: Interval Architects

The project calls for an intervention of the existing sport ground in a public school of Beijing.  We define the project as a 1/2 stadium because the scale, size, formal expression and use of the architecture stand in between an official stadium and a blank sport field.

Image Courtesy © GU Yunduan

  • Architects: Interval Architects
  • Project: 1/2 Stadium
  • Location: Shijingshan district, Beijing
  • Photography: GU Yunduan
  • Software used: Rhino and Autocad
  • Principal Architect: Oscar KO, GU Yunduan
  • Site Area: 17,000㎡
  • Completion Date: November, 2013

Catalan Institute of Economists Headquarters in Barcelona, Spain by Roldán + Berengué, arqts

Saturday, February 1st, 2014

Article source: Roldán + Berengué, arqts

The new headquarters of the Catalan Institute of Economists of Barcelona occupies a narrow site with380 m²(1,247 ft²) of surface area and32 meters(105 ft.) of street frontage at the far end of the Plaza Gal·laPlacídiaadjacent to Via Augusta. Once the urban reformation of the plaza is completed, the site will overlook a pedestrian space of 145 x45 meterswith trees, and will be bordered by the formerly mentioned street.

Image Courtesy © Jordi Surroca

  • Architects: Roldán + Berengué, arqts
  • Project: Catalan Institute of Economists Headquarters
  • Location: Barcelona, Spain
  • Photography: Jordi Surroca, Miquel Darder, Marcel Erminy
  • Contractor: TAU-ICESA
  • Surface: 3.080 m2
  • Budget: 3.602.747 € (PEM); 4.287.269 € (PEC sin IVA)
  • Address: PlazaGal·laPlacídia, 32. 08006 Barcelona
  • Project date:2009
  • Construction date: 2011-2013

LOFTINESS HOUSE in Vila Nova de Cerveira, Portugal by Atelier – Nuno Ribeiro

Saturday, February 1st, 2014

Article source: Atelier – Nuno Ribeiro

A place where the landscape dominates and terraces form the terrain, mountain and farm land consolidation merge with the idea of this intervention. A modern architecture where white prevails along with granite, a drawing of simple shapes where readings were not forgotten the traditional architecture of the area. A silhouette marked by coverage throughout the run of the house as an electrocardiogram if it is, they form a record of changes and sensations generated by the various spaces inside expiring on glimpse of a landscape where time to along with our look.

Image Courtesy © Atelier – Nuno Ribeiro

  • Architects: Atelier – Nuno Ribeiro
  • Project: LOFTINESS HOUSE
  • Location: Vila Nova de Cerveira, Portugal
  • Project: Private Residence

HOUSE WIND in Jalisco, México by Agraz Arquitectos

Saturday, February 1st, 2014

Article source: Agraz Arquitectos

Every project has a connotation that makes it different, unique and unrepeatable. The Wind House has two unusual features, the first one is that it is in a suburb that has not been built yet, having no neighbors whatsoever, and it faces the stunning Primavera Woods. The other one is it’s calling to be a house where kids will grow, the youngest a newborn and the eldest only four years old. And this is doubtlessly the real job, to create the scenery where this kid’s childhood will take place, and therefore several aspects are handled differently.

Image Courtesy © Mito Covarrubias

  • Architects: Agraz Arquitectos
  • Project: HOUSE WIND
  • Location: Jalisco, México
  • Photography: Mito Covarrubias
  • Project: 2011
  • Construction: 2013
  • Author: Agraz ArquitectosSC., Ricardo Agraz
  • Manager project: Brenda Barrón
  • Collaborators: Juan Antonio Jaime, Humberto Dueñas, Blanca Moreno, Miguel Sánchez, Marc Steven Fernández, Javier H. Aguirre, Gabriela Villarreal, Erick Martínez, Jessica Magaña, Gabriel Gómez, Javier Gutiérrez, Fernanda Palma.
  • Construction: Ing. Carlos Ávila
  • Site area:577 m2
  • Construction area:500 m2

Casa K in Rotterdam, Netherlands by PEÑA architecture

Saturday, February 1st, 2014

Article source: PEÑA architecture

The former Kralings Museum at the Hoflaan has been transformed starting in 2010 into a luxury apartment building. The building contains three apartments with a communal entrance and an elevator that offers access to the upper floors. The Casa K project involves the street level apartment which consists of two layers: a ground floor of 195 m2 and a basement of 90 m2. The apartment has a garden of over 600 m2 .

reading area – ground floor, Image Courtesy © Cornelie de Jong

  • Architects: PEÑA architecture
  • Project: Casa K
  • Location: Rotterdam, Netherlands
  • Photography: Cornelie de Jong, Gabriel Peña
  • Client: Confidential
  • Project architect: Gabriel Peña
  • Construction: Steinvoort BV
  • Furnitures: 13speciaal
  • Lighting: LichtNL
  • Gross floor area: 285 M2 , 600 M2 garden
  • Status: completed 2013

Campus Roskilde in Denmark by Henning Larsen Architects

Saturday, February 1st, 2014

Article source: Henning Larsen Architects

Programme:  Campus Roskilde unifies the professional bachelor educations for teachers, kindergarten teachers, social educators, social workers and physiotherapists. Campus Roskilde facilitates more than 50 classrooms, a workshop zone, a multi-purpose hall, a science zone, clinic zone, music & drama zone, conference rooms, auditoriums, library, cafeteria, café, group- and meeting rooms, and study space.

Image Courtesy © Peter Jarvad

  • Architects: Henning Larsen Architects
  • Project: Campus Roskilde
  • Location: Roskilde, Denmark
  • Client: University College Sealand
  • Gross floor area: 20,000 m2
  • Year of construction: 2010 – 2012
  • Type of assignment: First prize in international competition
  • Collaborators: Enemærke & Pedersen, Cowi and Thing & Wainø Landscape Architects
  • Photography: Peter Jarvad & Kontraframe

WALMART.COM OFFICE in Brazil by Estudio Guto Requena

Saturday, February 1st, 2014

Article source: Estudio Guto Requena

PRE-DESIGN RESEARCH METHODOLOGY
The design for the Walmart.com Offices was derived from a research methodology developed by Estudio Guto Requena. Interviews and dynamic online exchanges with company employees were conducted to assess values , needs and expectations. Three principal focal points emerged from this process: digital culture, the Walmart.com brand and brasilidade (Brazilian identity). This research also informed the choice of colors, materials, forms, programing and design concepts.

Image Courtesy © Fran Parente

  • Architects: Estudio Guto Requena (Architect Guto Requena Development)
  • Project: WALMART.COM OFFICE
  • Location: Brazil
  • Design: 2012
  • Completed: May 2013
  • Total area: 6,400 m²
  • Development and co-designers: Architect Paulo de Camargo, Architect Lucas Ciciliato
  • Collaborator: Architect Tatiana Sakurai
  • Construction and construction documents: Uficcio Architecture and Engineering
  • Landscaping: Camila Opipari
  • Render: Lucas Corato
  • Office furniture: Bortolini
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy