Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

House of Toilet in Ibukijima Island, Japan by Daigo Ishii + Future-scape Archtiects

Tuesday, January 14th, 2014

Article source: Daigo Ishii + Future-scape Archtiects

In the traditional local house in Ibukijima Island, the toilet is mostly established in a small cottage separated from the main house. In Ibukijima Island, the toilet is a peripheral space that is repelled and excluded from the main house.

The relation between the main house and the separated cottage resembles the relation between the main land and isolated Ibukijima island or between a big city and a remote district somewhere. Now, Ibukijima island is only connected with liner from Kanonji city of the main land, and the small isolated island serves as the periphery of the main land and the country of Japan.

Image Courtesy © Daigo Ishii + Future-scape Architects, See the east side elevation with alley between the walls.

  • Architects: Daigo Ishii + Future-scape Archtiects
  • Project: House of Toilet
  • Location: Ibukijima Island, Japan
  • Client: Kanonji-city
  • Structural engineers: Takumi Design Office
  • Mechanical engineers: Akeno Mechanical Design Laboratory
  • Construction company: Ii Koumuten Construction Company
  • Function: public toilet
  • Site area: 50.91m2
  • Building area: 50.91m2
  • Floor area: 50.91m2
  • Completion date: July, 2013
  • Structure: wood
  • Software used: Vectorworks (CAD), Photoshop and Illustrator.

Exterior finish

  • Roof: fiber reinforced plastic waterproofing
  • Exterior wall: fiber reinforced plastic waterproofing
  • Wall of alley: transparent polycarbonate corrugated sheet t=0.7mm + structural plywood painted with wood paint with water resistance

Interior finish

  • Floor: reinforced concrete finished with trowel white gravel
  • Wall: structural plywood painted with wood paint with water resistance, calsium silicate plate painted with NAD acrylic resin coating
  • Ceiling: structural plywood painted with wood paint with water resistance, calsium silicate plate painted with NAD acrylic resin coating

Infant Educational Centre “La Viña” in CÚLLAR VEGA, SPAIN by gabriel verd arquitectos

Tuesday, January 14th, 2014

Article source: gabriel verd arquitectos

Placed in the northern part of Cullar Vega’s city centre, the project articulates itself around the idea of creating a permeable building, in which the relationship between exterior and interior spaces is always protagonist. The general disposition is based on two differentiated and complementary axes. The transversal axis concentrates most of the public services and administrative areas. The longitudinal axis corresponds to the teaching activity, where classrooms are located.

Image Courtesy © Cosmin Dragomir

Chronology

  • Competition: 2007 January
  • End of work (2008-2009 realization): 2009 June

collaborators

  • Structures: Edartec Consultants
  • Technical Architect: Eduardo Vázquez
  • Mural:the child of picture
  • Promoter: ISE Andalucía, Infrastructure and Educational Services, Ministry of Education of the Andalusian
  • CONSTRUCTORA: Jubuconsa

AREA and COST

  • Del Solar Surface: 4032.00 sqm
  • Sup. Total Built: 1,619 sq ft
  • Building Cost: 1,983,255 Euros

House V2 in Dubrovnik, Lozica by 3LHD

Tuesday, January 14th, 2014

Article source: 3LHD

House V2 is located in Dubrovnik, in the urbanized area of Lozice. In an attractive location close to the sea, which is determined by steep topography made up of retaining walls, terraces and staircases an existing unsuitable house was replaced by a new one. In keeping with a long tradition of Mediterranean transformation and cultivation of nature and overcoming of “doc” (the local term for a depression: a smaller arable land area), stone walls and altitude differences were used as the basis for laying new topographic layers in horizontal and vertical direction. .

Image Courtesy © Marko Ercegovic

  • Architects: 3LHD
  • Project: House V2
  • Location: Dubrovnik, Lozica
  • Photography: Marko Ercegovic
  • Status: under construction
  • Project start date: 01.01.2003
  • Construction end date: 06/2013
  • Competition prize: first
  • Site area (m2): 959
  • Size (m2): 399
  • Footprint (m2): 246
  • Project team: Sasa Begovic, Marko Dabrovic, Tatjana Grozdanic Begovic, Silvije Novak, Romana Ilic, Marin Mikelic, Ivana Dabrovic / Ecoing d.o.o., Kristina Vidic / Ecoing d.o.o.
  • Project team collaborators: Hrvoje Vidovic / 3LHD, Caroline O’ Leary / 3LHD
  • Supervision: Gark konzalting d.o.o.
  • Main contractor: Alfaplan građenje d.o.o.

EL FABULOSO in Bogotá, Colombia by MEMA Arquitectos

Tuesday, January 14th, 2014

Article source: MEMA Arquitectos

Located in one of the busiest streets of the city of Bogotá, The Fabulous is a high end Bar / Restaurant with capacity for about 500 people. The space that is enveloped by a wood timbertissue is designed as an acoustic element for the place.

Image Courtesy © Mauricio Mendoza

  • Architects: MEMA Arquitectos
  • Project: EL FABULOSO
  • Location: Bogotá, Colombia
  • Photography: Mauricio Mendoza
  • Interior Design: MEMA Arquitectos + Collete Studio
  • Furniture Design: Colette Studio
  • Date: Octubre 2013
  • Size: 420 m2

10 Hanover Street in London, UK by Squire and Partners

Tuesday, January 14th, 2014

Article source:  Squire and Partners

Squire and Partners has completed a slender apartment building on London’s Hanover Street, featuring full height bespoke perforated shutters. The building forms part of a mixed-use development which also provides a new office building and the Hus Gallery of contemporary art.

Image Courtesy © Squire and Partners

  • Architects: Squire and Partners
  • Project: 10 Hanover Street
  • Location: London, UK
  • Client: Morgan Capital Partnership
  • M&E: MTT
  • Structure: Waterman
  • Quantity Surveyor: WT Partnership
  • Contractor: MACE
  • External shutter manufacturer: Astec Projects
  • Show Apartment Interior: Jess Lavers

Occupational Activity Center INCE in Mengeš, Slovenia by JEREB IN BUDJA ARHITEKTI D.O.O.

Tuesday, January 14th, 2014

Article source: JEREB IN BUDJA ARHITEKTI D.O.O.

The building of the Occupational Activity Center INCE Mengeš raises the question of placing modern-day architecture in the historical scenery of rural environment.
 The house located by the stream, on a distinctly elongated territory, is designed to follow village center typology and the organizational characteristics of old farm houses which are known for their separation of a public courtyard by the road and a backyard – a private garden by the stream, while focusing on the center’s specific program of institutional care and occupational therapy.

Image Courtesy © Blaž Budja

  • Architects: JEREB IN BUDJA ARHITEKTI D.O.O. ( Rok Jereb u.d.i.a., Blaž Budja u.d.i.a. )
  • Project: Occupational Activity Center INCE
  • Location: Mengeš, Slovenia
  • Photography: Blaž Budja
  • Use: institutional
  • Site Area: 3200 m2
  • Bldg. Area: 822m2
  • Gross Floor Area: 1898 m2
  • Bldg. Coverage Ratio: 29,8%
  • Gross Floor Ratio: 59,6%
  • Bldg. Scale: ground floor, first floor, technical floor (partial)
  • Structure: concrete
  • Max. Height: 12 m
  • Landscape Area: 2378 ㎡
  • Parking Lot: 17 cars
  • Exterior Finish: wood facade, sheet metal roof and facade
  • Project Team: Rok Jereb u.d.i.a., Blaž Budja u.d.i.a., Sara Zorzut u.d.i.a., Grega Smrekar, u.d.i.a., Nina Majoranc u.d.i.a., Tadeja Božičnik u.d.i.a.
  • Client: Ministry of Labour, Family and Social Affairs Republic of Slovenija
  • Complete Year: 2013

Sports Center Stopiče in Novo Mesto, Slovenia by Jereb in Budja arhitekti

Tuesday, January 14th, 2014

Article source: Jereb in Budja arhitekti

Sports Center Stopiče is located in a small village near the town of Novo Mesto, which is the capital of Dolenjska region. This project offers a new answer to the question as to how a contemporary public infrastructure is placed into a typical Slovenian countryside. The building serves as a sports hall for the existing local primary school and also doubles as a community sports centre.

Image Courtesy © Blaž Budja

  • Architects: Jereb in Budja arhitekti
  • Project: Sports Center Stopiče
  • Location: Novo Mesto, Slovenia
  • Photography: Blaž Budja
  • Investor: Urban Municipality Novo mesto
  • Open competition: 2007
  • Project: 2008/09
  • Construction: 2010/11
  • Area: 2350 m2
  • Investment: 4.200.000 EUR
  • Completion date: 30 September 2011
  • Authors – architecture: Jereb in Budja arhitekti, Rok Jereb u.d.i.a., Blaž Budja u.d.i.a.
  • Authors – landscape design: Tomaž Stupar u.d.i.ka. Project team: Rok Jereb u.d.i.a., Blaž Budja u.d.i.a., Petra Cegnar u.d.i.a., Sara Zorzut u.d.i.a., Tadeja Božičnik u.d.i.a., Nina Majoranc abs. arh., Ana Križaj u.d.i.a

(more…)

Safe Haven Library in Ban Tha Song Yang, Thailand by TYIN tegnestue Architects

Tuesday, January 14th, 2014

Article source: TYIN tegnestue Architects

In January 2009, TYIN invited 15 Norwegian architect students from NTNU to participate in a workshop at the Safe Haven Orphanage, Thailand. Associate Professor Hans Skotte and architect Sami Rintala led the workshop.

Bookshelves run the whole length of the back wall of the library giving room to hundreds of books in all kinds of languages, Image Courtesy © Pasi Aalto

  • Architects: TYIN tegnestue Architects
  • Project: Safe Haven Library
  • Location: Ban Tha Song Yang, Thailand
  • Photography: Pasi Aalto
  • Client: Safe Haven Orphanage          
  • Project: Library       
  • Cost: 29 000 NOK / 3 800 EUR
  • Building period: 12th – 29th January 2009     
  • Area: 128m2            
  • Built by: Professors and students from NTNU         
  • Students: Pasi Aalto, Jan Kristian Borgen, Mari Folven, Ragnhild Forde, Sunniva Vold Huus, Olav Fasetbru Kildal, Lene M. N. Kvaerness, Oda Moen Most, Orjan Nyheim, Karoline Salomonsen, Anne Sandnes, Ola Sendstad, Kristoffer B. Thorud, Caroline Tjernas, Anders Sellevold Aaseth
  • Professors: Sami Rintala, Hans Skotte 
  • Collaborator: Rintala Eggertsson Architects
  • Sponsors: Norsk Betongforening, Bygg Uten Grenser, Minera Norge, Spenncon, NTNU

(more…)

A HOUSE FOR ART COLLECTOR in Geneva, Switzerland by ChristianDupraz Architects

Tuesday, January 14th, 2014

Article source: ChristianDupraz Architects

I’d like a massive house, safe and fragrant like my childhood. I will make you a sheltered house like the ones I love.” It is through an on going conversation between the architect and client that the realisation of this house was achieved. On an exceptional site, along the edge of the centre of Geneva, this white house, with its pure geometry, is a part in itself. If the square plan is the basis for its composition, it surprises through its malleability and functional complexity.

Image Courtesy © ChristianDupraz Architects

  • Architects: ChristianDupraz Architects
  • Project: A HOUSE FOR ART COLLECTOR
  • Location: Geneva, Switzerland
  • Photography: Adrien Missika , Christian Dupraz Architects
  • Client name: Private
  • Date of completion: 2010-2007
  • Dimensions: 690 m2
  • Cost: N.D.

Safe Haven Bathhouse in Ban Tha Song Yang, Thailand by TYIN tegnestue Architects

Tuesday, January 14th, 2014

Article source:  TYIN tegnestue Architects

The new sanitary building houses the basic needs of the orphanage; the toilets, personal hygiene facilities and laundry. The internal structure was already built and became the framework for the project.

The most intimate functions are located within the two plastered concrete masses. The central zone contains concrete containers for bathing and opens out towards the vast teak plantation. The bathing area is only partly privatized, adapted to Karen culture. A tilted facade of bamboo covers the front of the building and creates a passageway, connecting the two functions together.

Image Courtesy © Pasi Aalto, South facade of Safe Haven Bathhouse with the teak plantation in the background.

  • Architects: TYIN tegnestue Architects
  • Project: Safe Haven Bathhouse
  • Location: Ban Tha Song Yang, Thailand
  • Photography: Pasi Aalto
  • Client: Safe Haven Orphanage
  • Project: Bathhouse
  • Cost: 22 500 NOK / 2 979 EUR
  • Building period: 12th – 29th January 2009
  • Area: 61 m2
  • Built by: TYIN tegnestue and local workers
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Canon
Bentley:Microstation License
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy