Open side-bar Menu

Author Archive

ZING PR in Surry Hills, Australia by Rolf Ockert Design

Wednesday, September 11th, 2013

Article source: Rolf Ockert Design

Design Statement

Our practice was approached by a client interested in purchasing a neglected warehouse in a run down but up-and-coming area of Surry Hills, south of Sydney’s CBD, to accommodate a growing PR company. Following an inspection and a quick concept design the client decided to purchase the property and commission ROD for the fitout.

Image Courtesy © Rolf Ockert Design

L’Atelier in Normandy, France by AAVP Architecture

Tuesday, September 10th, 2013

Article source: AAVP Architecture

In the town centre, close to the Place d’Armes, the town of Gournay-en-Bray has just completed a cultural centre which houses a multimedia library and cultural activities. This new centre is built on the site formerly occupied by the Damau factory.

The “Workshop” (a reference to the old Damau factory workshops) meets two major challenges: building a contemporary structure at the back of the plot by redefining the relationship with its natural environment (gardens, alleys, neighbouring stone walls) and surrounding structures (noble styles, traditional shelters, buildings with character) ensuring the new structure is readable in relation to existing buildings by framing the views from the main and secondary entrances.

Image Courtesy © Luc Boegly

  • Architects: AAVP Architecture
  • Project: L’Atelier
  • Location: Normandy, France
  • Photography: Luc Boegly
  • Spaces for cultural activities: multimedia library, music and dance school
  • Contractor: Ville de Gournay-en-Bray (76)
  • Project management: AAVP, Vincent Parreira, architect Marie Brodin, project manager, AAVP Architecture mandataire, Camebat, Gilles Pasquier, economist, Beton Ingenierie – BET structures, fluides, SSI, OPC, William Wong Min, project manager Yves Lebail, driver.
  • Surface: 2 545 m² SHON 7 700 m² ground area
  • Cost of work:  5 790 000 € HT
  • Schedule opening: july 2013 competition: december 2006

OPENING OF SIBLINGSFACTORY in Brussels, Belgium by JDS architects

Tuesday, September 10th, 2013

Article source: JDS architects

JDS invites you to join Siblingsfactory for the opening of their new concept store in downtown Brussels today!  We’re excited to have designed this new space in the heart of Brussels.

The store’s opening will be paired with the 100th anniversary of Le Mont Saint Michel.

Image Courtesy © JDS architects

  • Architects: JDS architects
  • Location: Brussels, Belgium
  • Software used: Autocad, Rhino, 3ds max and photoshop


Tuesday, September 10th, 2013

Article source: RRC STUDIO

New Town Masterplan is a new residential district included in the larger project of the development of the area of Pudong across from the city center of Shanghai. The complex of 450.000 sqm is characterized mainly by residential types surrounded by large spaces dedicated to different utilities.

Image Courtesy © RRC STUDIO

  • Architects: RRC STUDIO
  • Location: PUDONG, CHINA
  • Photography: RRC STUDIO
  • DATE: 2013
  • CLIENT: Private
  • TYPE: Urban Design, Residential, Retail
  • BUILT-UP AREA: 450.000 sqm – 4.9 milion sqft
  • DATA: 5.500 apartments

De Lemos in Viseu, Portugal by J. M. Carvalho Araújo, Arquitectura e Design S.A

Tuesday, September 10th, 2013

Article source: J. M. Carvalho Araújo, Arquitectura e Design S.A.

Answering the request for the conception and design for a Gourmet Restaurant, we developed the project with the idea of a Guesthouse, private equipment as complement of the first. The group intends to relate to the wine production, and to frame this investment in a global brand strategy, instead of an isolated act in the territory.

Image Courtesy © Hugo Carvalho Araújo

  • Architects: J. M. Carvalho Araújo, Arquitectura e Design S.A
  • Project: De Lemos
  • Location: Viseu, Portugal
  • Photography: Hugo Carvalho Araújo
  • Team: José Manuel Carvalho Araújo, Joel Moniz, Sandra Ferreira, Emanuel de Sousa, Ana Vilar, André Santos, Liliana Costa, Nuno Vieira, Pedro Mendes, Carlos Santos, José João Santos, Leandro Silva.
  • Client: Celso de Lemos Esteves.
  • Date: 2007 – 2012.
  • Latitude:  40º 34’ 40.8504” N
  • Longitude:  7º 58’ 51.963” W
  • Landscape: JBJC – João Bicho e Joana Carneiro, Arquitectura Paisagista, Lda.
  • Interior Architecture: Nini Andrade Silva.
  • Engineering, management and supervision: Eng.º Carlos Pires.
  • Contractor: Eduardo Oliveira Irmãos, Lda.

MEDICAL OFFICE CUTS in Navarre, Spain by Iñigo Esparza Arquitecto

Tuesday, September 10th, 2013

Article source: Iñigo Esparza Arquitecto

The medical centre is constructed in a trapezoid-shaped plot and has an extension of3.300 square meters. The intervention proposed to locate the building next to the west limit of the site forming a large outdoor area in front of it. In this way, this open space was transform in 2.400  square meters of public park.

The building, compound of two different pieces, is a one-storey construction which contribute to accesibility and funcionality.

Image Courtesy © Berta Buzunariz

  • Architects: Iñigo Esparza Arquitecto
  • Location: Navarre, Spain
  • Photography: Berta Buzunariz
  • Promoter: CITY OF COURTS
  • Author: ANDREW ESPARZA IÑIGO Architect, M. ALONSO OSÉS Affairs Architect
  • Contributors: Alejandra Gomez Martinez Architect, Jesus Gutierrez Architect, Corera, Tanco Canadas Mikel Technical Architect , Fitero Engineering
  • Project manager: Iñigo Architect Andres Esparza
  • Builder: Ariana, S.A.
  • Surfaces helpful: 446.35 m²
  • Surface: 569.20 m² built
  • Budget Execution Material: 550.083,15 euros

Works Execution Dates

  • Starting: November 2009 Artwork
  • End of Work: October 2010
  • Software used: Autocad

MAZZO Amsterdam in Rozengracht 114, Netherlands by Concrete Architectural Associates

Tuesday, September 10th, 2013

Article source: Concrete Architectural Associates

Mazzo, the eighth member of the IQ creative family in Amsterdam, is the Italian sister of Brasserie Witteveen – both in hospitality concept and in the interior there is an obvious connection. As with Witteveen the name and location of Mazzo share a history in the city of Amsterdam. Six years ago Mazzo was a famous and notorious disco in the monumental building on the Rozengracht.

Image Courtesy © ewout huibers for concrete

  • Architects: Concrete Architectural Associates
  • Project: MAZZO Amsterdam
  • Location: Rozengracht 114, Netherlands
  • Photography: Ewout Huibers
  • Client: IQ creative
  • Project team: Rob Wagemans, Ulrike Lehner, Marc Brummelhuis, Sofie Ruytenberg (graphic design), Femke Zumbrink (graphic design), Erik van Dillen
  • General Contractor: Roord Binnenbouw, Amsterdam, NL
  • Metal Constructions: Smederij van Rijn, Hazerswoude Rijndijk, NL
  • Total area: 400 m2

Red Rock HQ in Sydney, Australia by Rolf Ockert Design

Tuesday, September 10th, 2013

Article source: Rolf Ockert Design

Design Statement

In 2011 we were approached by a client we had built a house for to design the new office for his company. In his opinion the house we had designed for him is still “the best house in the world” and he expected nothing less for his new office fit out. Indeed the only design brief other than the number of workstations to be accommodated was that it had to be “funky”.

Image Courtesy © Rolf Ockert Design

The Calf & Bloom café in Amsterdam, Netherlands by Concrete Architectural Associates

Tuesday, September 10th, 2013

Article source: Concrete Architectural Associates


The Calf & Bloom café, situated on the ground floor of the ʻKalvertorenʼ shopping centre, connects the end of the Kalverstraat with the Singel canal, by the Bloemenmarkt (flower market). The owner of Calf & Bloom approached concrete to develop a new total concept for the former Replay café. In addition to a new interior design, the name, menu and graphics were also changed.

Image Courtesy © Ewout Huibers

  • ArchitectsConcrete Architectural Associates
  • Project: The Calf & Bloom café
  • Location: Amsterdam, Netherlands
  • Photography: Ewout Huibers
  • Client: Replay café, Willem Honnebier
  • Project team: Rob Wagemans, Lisa Hassanzadeh, Tobias Koch, Joyce Kelder, Merijn Verduyn, Sofie Ruytenberg (graphic design), Jesse Nolte (graphic design)


  • General contractor: Horstermeer Interieuren, Nederhorst den Berg, NL
  • Fixed furniture: Horstermeer Interieuren, Nederhorst den Berg, NL
  • Loose furniture: Satelliet, Amsterdam, NL, ByOtten agenturen, Den Dungen, NL, Raw materials, Amsterdam, NL
  • Lighting: Tierlantijn Lighting, Rijsbergen, NL
  • Metal constructions:  K. Schrijver B.V., Nederhorst den Berg, NL

FAMILY BENCH by Valentin Garal

Tuesday, September 10th, 2013

Article source: Valentin Garal 

family bench is a collaboration by the spanish designer Valentin Garal for Le Porc-Shop, a mexican hand-crafted furniture workshop. Family Bench is an object conceived for the “non places” often forgotten and lacking of character. It is made of solid willow wood, with an outstanding crafted work on the cage. Its construction moves to a concept of excellence for the social and sentimental scope. Pedagogical in its design, functions as a bank of family ties. It requires a tender care by all members that surround the Family Bench. With a touch of irony, is a reflective piece destined to become a point of meeting, discussion and preservation of social relations.

Image Courtesy © Valentin Garal

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy