Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Noord in Barneveld, Netherlands by NL Architects

Friday, October 25th, 2013

Article source: NL Architects

ProRail, responsible for the railway network in the Netherlands, together with the so called spoorbouwmeester Koen van Velsen (‘the national supervisor for railway architecture’) started a campaign to make waiting more comfortable: Prettig Wachten.

Travelers experience waiting on a station as much longer then waiting within a vehicle. Surveys have indicated that waiting time is experienced as 3 times longer than it actually is. In this respect especially small and medium sized stations proof a big challenge. These smaller stations are usually unmanned, desolate, often creating a sense un-safety. What can we do to improve them?

Image Courtesy © Bart van Hoek

  • Architects: NL Architects
  • Project: Noord
  • Location: Barneveld, Netherlands
  • Photography: Bart van Hoek, Marcel van der Burg
  • Initiative ‘Prettig Wachten’ and Supervision: Spoorbouwmeester Koen van Velsen / ProRail
  • Client:ProRail
  • Project Architect: Gerbrand van Oostveen
  • Team: Kirsten Hüsig, Barbara Luns, Gert Jan Machiels and Gen Yamamoto with Aude Robert and Christian Asbo
  • Consultant: Movares
  • Contractor: Strukton

903 Poydras by Eskew+Dumez+Ripple

Friday, October 25th, 2013

Article source: Hunter Douglas Contract

Completed in 2010, 903 Poydras Street is the first residential high-rise constructed in downtown New Orleans since Hurricane Katrina.

The 21-story, 462,000-square-foot mixed-use residential space building is comprised of 10,000 square feet of retail space at street level, plus residential tenant space that includes 250 apartments, a lobby, pool deck, and fitness center, and a 500 car garage. The architects at Eskew+Dumez+Ripple designed the building to stand out of the crowd of commercial office towers, and to reflect the city’s signature sense of place – a place of community and belonging.

Image Courtesy © Eskew+Dumez+Ripple

  • Architects: Eskew+Dumez+Ripple
  • Project: 903 Poydras
  • Architect: Paul Marin
  • Mechanical Engineer: Mechanical Construction Co
  • Structural Engineer: Morphy Makofsky Inc
  • Electrical Engineer: Canzoneri & Associates
  • Civil Engineer: Morphy Makofsky Inc
  • Geotechnical Engineer: Eustis Engineering
  • MEP Engineer: Moses Engineers (Contract Administration Only)
  • Contractor: Gibbs Construction Company
  • Ceiling Manufacturer: Hunter Douglas Architectural Products
  • Ceiling Product Used: Techstyle® Acoustical Ceilings

House at Akatsuka, Itabashi ward, Tokyo by atelier HAKO architects

Friday, October 25th, 2013

Article source: atelier HAKO architects

The site is a narrow L shaped site that is located on Tokyo’s typical dwelling environment would be surrounded by the buildings around.

The client maked a request good balance of privacy and openness to us.

We created internal areas and terraces on skip floors, and linked these areas in a loop around the central void, while concealing from surrounding neighbors by the wall that is along site boundary.

House at Akatsuka, photo © shinsuke kera/urban arts

  • Architects: atelier HAKO architects
  • Project: House at Akatsuka
  • Location: Itabashi ward, Tokyo
  • Photography: shinsuke kera/urban arts,  atelier HAKO architects
  • Architect: Yukinobu Nanashima + Tomomi sano
  • Structural engineer: Shin’itsu hiraoka, hiraoka structural engineers
  • Constructor: Sanyo-jutaku
  • Completion: may 2012
  • Primary usage: Private residence
  • Structure: wooden construction, two stories above ground
  • Clients: couple with two children
  • Site area: 84.57 m2
  • Building area: 44.82 m2
  • Total floor space: 77.51 m2

BOX HOUSE in Strathfield, Australia by Zouk Architects

Friday, October 25th, 2013

Article source: Zouk Architects

The project is located in one of the most sought after region with exclusive real estate properties known as the golden triangle of Strathfield, NSW Australia. The leafy suburb predominantly has pre-war bungalows and houses contributing to conservative streetscapes. Due to the ineffectiveness of the existing dwelling in its planning, relation to outdoors surrounding and maintenance cost, the client has decided to start afresh by completely rebuilding.

Image Courtesy © 3.2.1 photography

  • Architects: Zouk Architects
  • Project: BOX HOUSE
  • Location: Strathfield, Australia
  • Photography: 3.2.1 photography
  • Area: 700sq, m
  • Year: 2013
  • Software used: Autocad and 3d Max

KLYPPRA VIP LOUNGE by Nuvist

Friday, October 25th, 2013

Article source: Nuvist

Vip Lounge generates a calm, tranquil and peaceful relaxation space for beach side places.

Lounge’s fluid and simple formal lines which remind us a wave form support calmness and peacefulness of the places with its lightness and simple form language and also thin structure system.

Image Courtesy © Nuvist

  • Architects: Nuvist
  • Project: KLYPPRA VIP LOUNGE
  • Id Number: Pro13015
  • Year: 2013
  • Dimensions: 7300x4650x270mm
  • Space: Outdoors

Shenzhen Stock Exchange HQ in China by OMA

Friday, October 25th, 2013

Article source: OMA

The essence of the stock market is speculation: it is based on capital, not material. The Shenzhen Stock Exchange is conceived as a physical materialization of the virtual stock market: it is a building with a floating base, representing the stock market – more than physically accommodating it.

Photography by Philippe Ruault

  • Architects: OMA
  • Project: Shenzhen Stock Exchange HQ
  • Location: Shenzhen, China
  • Photography: Philippe Ruault
  • Status: Competition: 1st prize 2006. Completion: October 2013
  • Client: Shenzhen Stock Exchange
  • Site: 39,000 m2, in the downtown area of Shenzhen at the meeting point of the north-south axis between Mount Lianhua and Binhe Boulevard, and the east-west axis of Shennan Road, Shenzhen’s main artery
  • Program: Total 265,000 m2; 180,000 m2 above ground: Shenzhen Stock Exchange’s offices, Listing Hall, conference centres, a Chinese art gallery, a technical operations centre, canteen, and a restaurant / club, rental offices, a registration & clearing house, a securities information company, and a retail area; 85,000 m2 below ground.
  • Partners in charge: Rem Koolhaas and David Gianotten, in collaboration with Ellen van Loon and Shohei Shigematsu
  • Associate in charge: Michael Kokora
  • On Site Team: Yang Yang, Wanyu He, Daan Ooievaar, Joanna Gu, Vincent Kersten, Yun Zhang
  • Design Team: Kunle Adeyemi, Ryann Aoukar, Sebastian Appl, Laura Baird, Waichuen Chan, Jan Dechow, Lukas Drasnar, Matthew Engele, Leo Ferretto, Clarisa Garcia Fresco, Alasdair Graham, Jaitian Gu, Matthew Haseltine, João Ferreira Marques Jesus, Matthew Jull, Alex de Jong, Santiago Hierro Kennedy, Klaas Kresse, Miranda Lee, Anna Little, Luxiang Liu, David Eugin Moon, Cristina Murphy, Se Yoon Park, Ferdjan Van der Pijl, Franscesca Portesine, Idrees Rasouli, Korbinian Schneider, Wolfgang Schwarzwalder, Felix Schwimmer, Richard Sharam, Lukasz Skalec, Christine Svensson, Lukasz Szlachcic, Ken Yang Tan, Michela Tonus, Miroslav Vavrina, Na Wei, Xinyuan Wang, Leonie Wenz, Su Xia, Yunchao Xu, Yang Yang, Yun Zhang

T3-house in Fukuoka, Japan by Architect Show Co.,Ltd

Friday, October 25th, 2013

Article source: Architect Show Co.,Ltd

The site was a wood frame apartment building surrounded on all four sides by schools and existing housing. It was a limited space in the center of town, which demanded a design that ensured a high-quality environment. Increasing the stiffness enabled the use of design aspects that are not possible to use with ordinary wood frame housing.

A complete view of the structure from the south fronting road , Image Courtesy © Toshihisa Ishii

  • Architects: Architect Show Co.,Ltd
  • Project: T3-house
  • Location: Fukuoka, Japan
  • Photography: Toshihisa Ishii
  • Builder: TsutsuiKensoconstructionCo.,Ltd
  • Primary use: For housing only
  • Structure: Two floors above ground, Stiff wood frame construction
  • Size (Total floor area): 181.60㎡
  • Design period: February 2010, May 2010
  • Construction period: June 2010, October 2009
  • Completion of construction: October 2009

Energizing Downtown in Detroit by Incite Design

Thursday, October 24th, 2013

Article source: Incite Design

Detroit is a unique city in so many ways. It has a rich heritage but has perhaps more important in our view is its potential for embracing new ways of inhabiting spaces. Our goal was to bring the vibrancy and possibility back to the city in the form of a structure that brings together ingenuity and thoughtfulness to this site. We wanted to look forward to the promise of something re-imagined but also acknowledge what was there before and propose as part of the project a digital repository where citizens can contribute to the shared memories.

Image Courtesy © Incite Design

  • Architects: Incite Design
  • Project: Energizing Downtown
  • Location: Detroit
  • Architect: Jeffrey Veffer

Nectar Restaurant in Yucatán, México by R79

Thursday, October 24th, 2013

Article source: R79

In one of the most crowded avenues of the city with a clearly commercial calling, whe had the opportunity to design a very particular and different Mall, a Theme one, not as the other retail spaces along in it which were in better or worst scenarios places full of beauty but lack of meaning.

Image Courtesy © David Cervera

  • Architects: R79
  • Project: Nectar Restaurant
  • Location: Yucatán, México
  • Photography: David Cervera
  • Architect in charge: Roberto Ramirez Pizarro
  • Year of construction: 2012-2013
  • Built  área: 208m2
  • Client: Chef Roberto Solís Azarcoya
  • Design Team: Daniela Álvarez, Cristina Madera, Gerardo Trejo, Eduardo Vadillo
  • Construction: Constructora MIGA, Ing. Mauricio Gamboa
  • Lighting Design: Iluminacion del Sureste,  Carlos Aranda
  • Furniture Design: Hemisferio Derecho, Eduardo Rodríguez + Kuché, Juan Luis Estrella

Controlar Headquarters in Alfena, Portugal by ADOFF.ZURCATNAS

Thursday, October 24th, 2013

Article source:  ADOFF.ZURCATNAS

Concept

Based on the pre-existence of a large building which serves as a “skin” to maintain, the concept of action is based on dividing the interior space in “boxes” spaced to the existing construction and arranged according to the program and spans in the original facades. This proposal aims to build within the built and add without touching in order to integrate without merging two distinct approaches to architecture, the existing and the new proposal.

Image Courtesy © Joao Morgado – Architecture Photography

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy