Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

AR HOUSE in Atizapán de Zaragoza, State of Mexico by LUCIO MUNIAIN et al

Wednesday, October 23rd, 2013

Article source: LUCIO MUNIAIN et al

A composition of frames to paint within them using the sun, the shadows of the trees, with the wet landscape that leaves the rain.

Even when it maintains and architectural proportion in the spaces according their use, the house can be perceived as a sculpture. The dimensions are hard to scale and guessing the program from outside because it’s decontextualized.

Image Courtesy © Arq. Onnis Luque

  • Architects: LUCIO MUNIAIN et al
  • Project: AR HOUSE
  • Location: Atizapán de Zaragoza, State of Mexico
  • Photography: Arq. Onnis Luque
  • Construction built: 2010-2011
  • Built Area: 875 m2
  • Collaborators: Lucio Muniain, Marielle Rivero, Mario Hernández y  Luis Valdez
  • Engineering: Ing. Hugo Miranda
  • Software used: Autodesk AutoCAD and 3D Studio Max

House rehabilitation in Noutigos by Dom Arquitectura

Wednesday, October 23rd, 2013

Article source: Dom Arquitectura

The aim was to act respecting the current volumes of this old house, located close to the river in the village of Noutigos. Maintaining the stone facade, replacing the original windows in chestnut wood, we just only propose two new small and strategic openings in the south wall for their views and the natural light needed for specific locations. The new openings with iron frame and fixed glass contrast with the existing ones and which are treated with a chestnut wood.

Image Courtesy © Dom Arquitectura

  • Architects: Dom Arquitectura
  • Project: House rehabilitation
  • Location: Noutigos

BARRACRUDA’s in Mazatlán, Sinaloa, México by DESIGNA arquitectos

Wednesday, October 23rd, 2013

Article source: DESIGNA arquitectos

Barracruda’s is an interesting project for its conceptual diversity, it is a restaurant / bar for fine dining in seafood and beer, the concept was based on the waves of sea port including project sea colors, texture and heat this resulting provides a comfortable place for the customer.

Image Courtesy © Ivan Ibarra

  • Architects: DESIGNA arquitectos
  • Project: BARRACRUDA’s
  • Location: Mazatlán, Sinaloa, México
  • Photography: Ivan Ibarra
  • Design: Sergio Guerra
  • Project Leader: Rodolfo Velarde
  • Project Team: Sergio Guerra, Rodolfo Velarde, Juventino Chapa, Alberto Herrera
  • Year Built: 2012
  • M2 built: 250 m2
  • Graphic: Ivan Ibarra, Luis Llamas
  • Software used: Autocad and 3DS Max

Kaap Skil Museum in Oudeschild, Netherlands by Bolidt

Wednesday, October 23rd, 2013

Article source: Bolidt

Kaap Skil, the Maritime and Beachcombers Museum in Oudeschild, on the coast of the Dutch island of Texel, was opened in 2012. The building, designed by Mecanoo Architects, was recently shortlisted for the 2012 World Architecture Festival Awards. Kaap Skil, which features a light-coloured Bolidt floor, has already won the 2012 Daylight Award as well as an Architzer A+ Award.

Image Courtesy © Bolidt

  • Architects: Bolidt
  • Project: Kaap Skil Museum
  • Location: Oudeschild, Netherlands

Lady Bird Lake Hike and Bike Trail Restroom in Austin, Texas by Miró Rivera Architects

Wednesday, October 23rd, 2013

Article source: Miró Rivera Architects

The Lady Bird Lake Hike and Bike Trail is a linear park of scenic trails and landscaping that follows the banks of the Colorado River in downtown Austin. Very popular among runners and bike riders, the park provides residents and visitors with a rural escape in an urban setting. The Restroom—the first public restroom built in the park in over 30 years—was built by the Town Lake Trail Foundation, a community-based non-profit organization, in partnership with the city’s Parks and Recreation Department.

Image Courtesy © Paul Finkel | Piston Design

  • Architects: Miró Rivera Architects
  • Project: Lady Bird Lake Hike and Bike Trail Restroom
  • Location: Austin, Texas
  • Photography: Paul Finkel | Piston Design, Paul Bardagjy, Miró Rivera Architects
  • Software used: AutoCAD

K5-house in Kurume, Japan by Architect Show Co.,Ltd

Wednesday, October 23rd, 2013

Article source: Architect Show Co.,Ltd

House “Slow Life” is located in the city of Kurume land rich nature. Owner wanted to live healthily in nature.

Those in planning, was the basis of the concept of this house was to create ties with the residents around the house with people who live in the house.

Image Courtesy © Toshihisa Ishii

  • Architects: Architect Show Co.,Ltd
  • Project: K5-house
  • Location: Kurume, Japan
  • Photography: Toshihisa Ishii
  • Builder: Murozono constructionCo.,Ltd
  • District: Kyushu
  • Use: Residence
  • Site Area: 518.74
  • Bldg.Area: 135.53
  • Gross Floor Area: 204.91
  • Bldg.RCaotvioe rage: 26.13
  • Gross Floor Ratio: 32.40
  • Bldg.scale: 2 ground floor 1-storey basement
  • Structure: Mixed structure(reinforced concrete construction+Wooden)
  • Max.Height: 8.909 m
  • Parking Lot: Two cars
  • Exterior Finish: Siding board,wood
  • Complete year: May,2012
  • Client: Mr.Kakimoto

POUPEE in Paris, FRANCE by HOLDUP Architecture

Tuesday, October 22nd, 2013

Article source: HOLDUP Architecture

PLANNING
‘ PERCHED ON THE 5TH FLOOR OF A TYPICAL APARTMENT BUILDING IN THE VERY CORE OF PARIS, THIS REFURBISHMENT PROJECT WAS AN OCCASION TO TURN A SINGLE ROOM APARTMENT INTO A PROPER DOUBLE ROOM ONE.’

Image Courtesy © HOLDUP Architecture

  • Architects: HOLDUP Architecture
  • Project: POUPEE
  • Location: Paris, FRANCE
  • TYPOLOGY:  Studio flat
  • FLOOR AREA: 28sqm
  • STATUS: Built !
  • COMPLETION: May 2012
  • BUDGET: 35,000€
  • CONDITION: Private commission
  • SPONSORSHIP: Jung, Tollens, MLD
TEAM
  • Modeling : Helene Tamalet

FUNES in Funabashi, Chiba, Japan by N MAEDA ATELIER

Tuesday, October 22nd, 2013

Article source: N MAEDA ATELIER

FUNES intentionally overturns the conventional Japanese housing program of “pluming to the rear”. Whoever decided that the living room and bedroom are served space and the bath and kitchen are servant space? FUNES eradicates the warped lifestyle program controlled by this dry functionality, and flattens out the lifestyle air, to create an enriched lifestyle atmosphere full of discoveries from the reverse.

Image Courtesy © N MAEDA ATELIER

  • Architects: N MAEDA ATELIER
  • Project: FUNES
  • Location: Funabashi, Chiba, Japan
  • Design: 1993~1994
  • Construction: 1994
  • Structual system: Reinforced concrete+Steel frame, 3stories
  • Maximum height: 10.400mm
  • Consultants: Gorou Hata , structural
  • Site area: 79.21 m2
  • Built area: 61.46 m2
  • Total floor area: 136.38 m2

Major materials

  • Exterior: exposed concrete
  • Interior: painted concrete

I-house in Sasebo, Japan by Architect Show Co.,Ltd

Tuesday, October 22nd, 2013

Article source: Architect Show Co.,Ltd

The building site is a long, narrow piece of land between a coastline road and a cliff. The key design concept, besides assuring a sufficient living space, was to harmonize with the surrounding natural environment.

The land sits two meters below the roadside, and the natural slope of the land was daringly used without trying to restructure it. The building has a beautifully aesthetic form that makes it appear to be floating in the air. The north side facing the road is flat and simple. When approaching the house in a car, the white form of the west side of the building gradually gets larger, and reflects the sunlight.

Image Courtesy © Toshihisa Ishii

  • Architects: Architect Show Co.,Ltd
  • Project: I-house
  • Location: Sasebo, Japan
  • Photography: Toshihisa Ishii
  • Builder: ShiraishiconstructionCo.,Ltd.
  • District: Kyushu
  • Use: Residence
  • Site Area:  326.92
  • Bldg.Area: 129.18
  • Gross Floor Area: 242.98
  • Bldg.RCaotvioe rage: 39.51
  • Gross Floor Ratio: 66.88
  • Bldg.scale: 3 stories above ground
  • Structure: Mixed structure(reinforced concrete construction+Wooden)
  • Max.Height: 9.451 m
  • Parking Lot: Two cars
  • Exterior Finish: Undressed concrete,stucco
  • Complete year: December,2011
  • Client: Mr.Izawa

THE GARDEN in Hanoi, Vietnam by Bureau A

Saturday, October 19th, 2013

Article source: Bureau A

The Garden is an attempt to participate to a new fresh life that’s emerging within the particular space of a factory from the Soviet era in Hanoi. The space, well located at the border of the old French neighbourhood, near the Opera House is an ancient penicillinfactory. Invested mainly by artists, fashion designers and creative people of all kinds, the spaces inside the factory provide a new cultural dynamic to young Hanoi.

Image Courtesy © Boris Zuliani

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy