Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Lustica Bay Resort in Radovici, Montenegro by EDSA

Saturday, October 19th, 2013

Article source: EDSA

The richly textured landscape combined with the presence of a strong history and architectural language provides the inspiration for the planning and design of Luštica Bay Resort. With its dramatic setting, Luštica Bay Resort offers a variety of residential and hotel offerings.

Image Courtesy © EDSA

  • Architects: EDSA
  • Project: Lustica Bay Resort
  • Location: Radovici, Montenegro
  • Client: Lustica Development A.D.
  • Scope: Master Planning and Detailed Design Services
  • Scale: 440 Hectares.
  • Software used: Sketch-up, Adobe Creative Suite programs like Photoshop, Illustrator, and InDesign as well as AutoCAD Maps, Civil 3D, and Mcolor

H-house in Fukuoka, Japan by Architect Show Co.,Ltd

Saturday, October 19th, 2013

Article source:  Architect Show Co.,Ltd

This house was built in the residential area of Fukuoka prefecture Itoshima.

Because it is surrounded by housing on three sides, I designed a house that can grow at ease safely children.

Appearance and design which worked of the contrast of black and white, I have finished the impression that modern and stylish.

Image Courtesy © Toshihisa Ishii

  • Architects: Architect Show Co.,Ltd
  • Project: H-house
  • Location: Fukuoka, Japan
  • Photography: Toshihisa Ishii
  • Builder: Miraizu constructionCo.,Ltd.
  • District: Kyushu
  • Use: Residence
  • Site Area: 167.76
  • Bldg.Area: 90.56
  • Gross Floor Area: 148.5
  • Bldg.RCaotvioe rage: 53.99
  • Gross Floor Ratio: 79.67
  • Bldg.scale: 2 stories above ground
  • Structure: Wooden
  • Max.Height: 7.557 m
  • Parking Lot: Two cars
  • Exterior Finish: Siding
  • Complete year: December,2012
  • Client: Mr.Hatae
  • Software used:  DRA-CAD

san mauro torinese cemetery extension in Torino, Italy by Raimondo Guidacci

Saturday, October 19th, 2013

Article source: Raimondo Guidacci

The cemetery of San Mauro Torineseis extended in its west side, at the feet of the Superga hill.

The area intended for building up is defined from one side by an elevated wall and in the other side by some funeral chapels, built close to the existing cemetery.

Image Courtesy © Beppe Giardino

  • Architects: Raimondo Guidacci
  • Project: san mauro torinese cemetery extension
  • Location: Torino, Italy
  • Photography: Beppe Giardino
  • Collaborators: Francesco Negri, Nadia Saglietti
  • Area: 700 sqm
  • Year: 2010 project, 2010-2011 construction
  • Structural Engineer Stefano De Pippo (ARCHING Srl)
  • Geologist: Andrea Valente Arnaldi
  • Client: San Mauro Torinese Municipality
  • Contractor: ICF – Impresa di costruzioni Ferrara

Centre Clignancourt, an extension of the Sorbonne University in Paris, France by GPAA – Gaëlle Péneau Architectes Associés

Friday, October 18th, 2013

Article source: GPAA – Gaëlle Péneau Architectes Associés

AN AMBITION FOR CITY AND UNIVERSITY

The University of Paris IV-Sorbonne’s Clignancourt Centre was built in 1968 on a former military site located between Boulevard Ney and the Paris Beltway, in the city’s 18th arrondissement. Its renovation, begun in 2009, is part of the redevelopment of the entire Clignancourt neighbourhood.

Image Courtesy © GPAA – Gaëlle Péneau Architectes Associés

  • Architects: GPAA – Gaëlle Péneau Architectes Associés
  • Project: Centre Clignancourt, an extension of the Sorbonne University
  • Location: Paris, France
  • SPV Management and Project Management: Bouygues bâtiment Île-de-France
  • Cost of works: € 36 M before tax
  • Signage and furnishings: € 2.7 M before tax
  • Surface area: 20,212 sq. m
  • Delivered: March 2013

Sennkka Pier Lounge by Nuvist

Friday, October 18th, 2013

Article source: Nuvist

We wanted to design more sophisticated and effective pier for beach side but also we did not want to a make an annoying solid structures because beaches represents calmness and peacefulness.

We created branchy fluid form which has been inspired by water and wind formations during the exploring forces if their motion. And transformed for special usage needs which are like sunbathing, resting and event spaces. We designed curvilinear lightness form which respect to visual peacefulness taste for a beach side area.

Image Courtesy © Nuvist

  • Architects: Nuvist
  • Project: Sennkka Pier Lounge

D-house in Tosu City, Japan by Architect Show Co.,Ltd

Friday, October 18th, 2013

Article source: Architect Show Co.,Ltd

This house was built in the subdivision in Tosu in Saga.

A lots of Subdivision was homogenize site, and also houses were similar environment.

D-house(House of Polygon) concept was unique house in among them.

Image Courtesy © Toshihisa Ishii

  • Architects: Architect Show Co.,Ltd
  • Project: D-house
  • Location: Tosu City, Japan
  • Photography: Toshihisa Ishii
  • Builder: FukudaconstructionCo.,Ltd.
  • District: Kyushu
  • Use: Residence
  • Site Area: 226.83 
  • Bldg.Area: : 98.49
  • Gross Floor Area: 119.39
  • Bldg.RCaotvioe rage: 43.42
  • Gross Floor Ratio: 52.63
  • Bldg.scale: 2 stories above ground
  • Structure: Wooden
  • Max.Height: 7.726 m
  • Parking Lot: Two cars
  • Exterior Finish: Siding
  • Complete year: March,2013
  • Client: Mr.Doi

House in Hyogo, Japan by Shogo ARATANI Architect & Associates

Friday, October 18th, 2013

Article source: Shogo Aratani Architect & Associates

The site is located on a corner lot of a fancy residential area on a hill, and faces toward sloped roads on the west and north sides. This residential area was developed about a half century ago. As time has passed, small-scale developments have been undertaken due to dividing and uniting lots.

Image Courtesy © Shigeo Ogawa

  • Architects: Shogo Aratani Architect & Associates
  • Project: House
  • Location: Hyogo, Japan
  • Photography: Shigeo Ogawa
  • Date of Completion: July, 2013
  • Principal Use: House
  • Structure: Reinforced Concrete
  • Site Area: 359.64m2
  • Building Area: 166.23m2
  • Total Floor Area: 202.80m2 (47.61m2/BF, 119.33m2/1F, 35.86m2/2F)
  • Structural Engineer: S3 Associates Inc.
  • Construction: Atelier Eight Co.,Ltd.

Material Information

  • Exterior Finish: Exposed Concrete / Repellents
  • Floor: Medium Density Fiberboard t6 / Oil Paint
  • Wall: Plasterboard t12.5 / Emulsion Paint
  • Ceiling: Wooden Fiber Cement Board t15 / Heat Insulation t50

casa 3 in Foggia, Italy by Raimondo Guidacci

Friday, October 18th, 2013

Article source:  Raimondo Guidacci

This two-family house is located in Orsara di Puglia (southItaly), in a hill slope called Piano Paradiso.

The house is composed by an underground level, designed as garage, a groundfloor and an attic.

The main feature of this project is the roof, indeed it is modelled by the combination of three different skillion roofs with opposite orientation: two pointed towards the town centre and one oriented to the mountains. The entrance is placed on one side, connected with a minor street running along the slope.

Image Courtesy © Beppe Giardino

  • Architects: Raimondo Guidacci
  • Project: casa 3
  • Location: Foggia, Italy
  • Photography: Beppe Giardino
  • Area: 200 sqm
  • Year: 2005 project, 2006-2011 construction
  • Structural Engineer: Giuseppe Sgobbo
  • Client: Domenico Curcio
  • Contractor: Impresa di costruzioni Curcio

Village Memorial Hall in Freshford, UK by Hewitt Studios LLP

Friday, October 18th, 2013

Article source: Hewitt Studios LLP

Hewitt Studios recently won an invited competition to redesign the Freshford Village Memorial Hall, near Bath. Their vision was to provide a welcoming and attractive multipurpose focus for local community activity, complementing its outstanding rural setting.

Image Courtesy © Hewitt Studios LLP

  • Architects: Hewitt Studios LLP
  • Project: Village Memorial Hall
  • Location: Freshford, UK
  • Type Of Project: Community
  • Client: Trustees of Freshford Village Memorial Hall
  • Contract Value: c.£2.5m TBC
  • Software used: Vectorworks, Sketch-up

CORE in Joplin, Missouri by Q4 Architects

Friday, October 18th, 2013

Article source: Q4 Architects

CORE recently won first prize in the AIA Designing Recovery design competition for the Joplin, Missouri site.

Designed by Q4 Architects, CORE in Joplin, MO is designed to address the local vernacular by combining two single-cell homes: a centrally located \”Safe House\” acts as the hearth and divides a \”Perimeter House\”. The Safe House contains all of the functions of ‘home’ that are necessary for a family to recover quickly from disaster and live for an extended period of time until rebuilding is possible.

Image Courtesy © Q4 Architects

  • Architects: Q4 Architects
  • Project: CORE
  • Location: Joplin, Missouri
  • Software used: Autocad, Revit, and the Adobe Creative Suite
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy