Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Bryza by Projekt Kolobrzeg

Tuesday, May 13th, 2014

Article source: Projekt Kolobrzeg

THE MAIN OBJECTIVE OF THE PROJECT WAS TO ACCOMMODATE THE NEW SHOPPING MALL INTO THE ARCHITECTURAL MESS SURROUNDINGS AND CREATING THE NEUTRAL BACKGROUND FOR THE HISTORIC CHURCH BUILDING.

Image Courtesy © Projekt Kolobrzeg

Image Courtesy © Projekt Kolobrzeg

(more…)

B/S/H/ Inspiration House, Park 20|20 in Hoofddorp, The Netherlands by William McDonough + Partners

Tuesday, May 13th, 2014

Article source: William McDonough + Partners

Bosch Siemens Hausgeräte (B/S/H/) is home to five of the top brands in household appliances – Bosch, Siemens, Gaggenau, Neff and Constructa – in the first building completed at Park 20|20.

Designed as a flexible, innovative workplace, B/S/H/ includes a full-height atria with a Living Green Wall and Building Integrated Photovoltaic (BIPV) roof that maximizes energy and daylighting to showrooms that can be converted to offices as needed.

 Image Courtesy ©  William McDonough + Partners

Image Courtesy © William McDonough + Partners

  • Architects: William McDonough + Partners, (http://www.amazon.com/William-McDonough/e/B001KIKWHM)
  • Project: B/S/H/ Inspiration House, Park 20|20
  • Location: Hoofddorp, The Netherlands
  • Software used: Autodesk – Revit® building design software for Building Information Modeling (BIM).
  • Client: Delta Development Group
  • Owner: Bosch Siemens HOME
  • Program: Offices, product showrooms and Instructional spaces, restaurant, parking podium
  • Area: 12,528 gross square meters
  • Status: Completed 2011
  • Construction: Cost $14.2 Euro
  • Team: William McDonough + Partners, Masterplan Architect and Design Architect; KOW, Architect of Record; D/Dock Amsterdam, Interior Designer; Nelson Byrd Woltz, Landscape Architect; Techniplan Adviseurs BV, Civil and MEP Engineers; DGMR, Fire Engineer/BREEAM Consultant; Van Der Vorm Engineering, Structural Engineer; IBB Kondor, Contractor.

(more…)

The Wine Tasting Room for Le Monde in Pordenone, Italy by Alessandro Isola

Tuesday, May 13th, 2014

Article source: Alessandro Isola

The award winning Le Monde winery nestles between the sea and the hills of Friuli in Western Italy, an area steeped in traditional wine culture.

The focus of the wine tasting room project was to create a space devoted to sensory experience and that ensured a constant visual connection with the beautiful surrounding vineyard, via the existing gallery windows.
To enhance this connection two large tasting tables extend in line with the rows of vines that stretch as far as the eye can see outside.

Image Courtesy ©  Marco Alberi Auber

Image Courtesy © Marco Alberi Auber

  • Architects: Alessandro Isola
  • Project: The Wine Tasting Room for Le Monde
  • Location: Pordenone, Italy
  • Photography: Marco Alberi Auber
  • Design Team: Alessandro Isola, Peter Sawczuk
  • Area: 183 sqm
  • Year: 2014

(more…)

DWELLINGS in TOULOUSE, FRANCE by MATEO ARQUITECTURA

Saturday, May 10th, 2014

Article source: MATEO ARQUITECTURA

In Toulouse, near the airport and the river Garonne.

A housing development that seeks to optimize the living conditions of each of its cells. The whole is broken down to prioritize the meeting with the domestic rather than insisting on the abstraction of the idea.

Image Courtesy ©  Adrià Goula

Image Courtesy © Adrià Goula

  • Architects: MATEO ARQUITECTURA (Josep Lluís Mateo)
  • Project: DWELLINGS
  • Location: TOULOUSE, FRANCE
  • Photography: Adrià Goula
  • Client: KAUFMAN & BROAD
  • Project: 2011-2012
  • Construction: 2012-2013
  • Surface: 13.628 m2
  • Structural Engineering: BOMA Inpasa
  • Landscape: Manuel Colominas

(more…)

Temporary School Gymnasium in Massa Finalese, Italy by MIDE architetti + Paolo Didonè

Saturday, May 10th, 2014

Article source: MIDE architetti + Paolo Didonè

Following the 2012 earthquake that struck Emilia Romagna a competition was announce to rebuild a destroyed school gymnasium in Massa Finalese.

The site, which is located in the north-east side of a school park, is the border between the urban area and the country side, suggesting the new building to be the new “connecting tool” between these two realities.

The main focus is to create a structure able to soften the urban/country “boundary” and to characterize the whole of the school park as well:

Image Courtesy © Alessandra Bello

Image Courtesy © Alessandra Bello

  • Architects: MIDE architetti + Paolo Didonè
  • Project: Temporary School Gymnasium
  • Location: Massa Finalese, Italy
  • Photography: Alessandra Bello
  • Structural Engineers: Beniamino Didonè – Bruno Gonzato
  • Latitude: 44°51’11.52″N
  • longitude: 11°12’56.35″E
  • Client: Regione Emilia-Romagna
  • Construction Safety Manager: Antonio D’Auria
  • General Contractor: Fiorese s.r.l.
  • Timeline: 02/2013 Competition
  • Gross area of the project: 1 725 m2
  • Cost: 1 366 270,31 €

(more…)

Watch tower / Watertower Sint Jansklooster in The Netherlands by Zecc Architecten BV

Saturday, May 10th, 2014

Article source: Zecc Architecten BV

The water tower is situated in the middle of a protected nature reserve owned by Nature Monuments; De Wieden in the province Overijssel. BOEi and Nature Monuments took up the plan to transform the tower to a watchtower. A spectacular ‘ route architecturale” will lead you up to a height of 45 m. Upstairs four windows give you a 360 degree view of De Wieden.

Image Courtesy © Stijnstijl

Image Courtesy © Stijnstijl

  • Architects: Zecc Architecten BV
  • Project: Watch tower / Watertower Sint Jansklooster
  • Location: Sint Jansklooster, The Netherlands
  • Photography: Stijnstijl
  • Client: BOEi, Natuurmonumenten&Vitens
  • Date preliminary design: 2007
  • Acceptance: 2014
  • Project architect: Bart Kellerhuis, Marnix van der Meer
  • Project team: Tom Leerkes, Mark Gerritsen
  • Supervisor: Maneschijn Bouw
  • Contractor: Hofmanconstructies

(more…)

LUIS VIALE –PATERNAL BUENOS AIRES ARGENTINA by Nidolab arquitectura

Saturday, May 10th, 2014

Article source: Nidolab arquitectura

The Project was based  on a house built in the year  1918, located in La Paternal, a neighbourhood that still preserves the original grid of the city caracterized by small residential buildings, that managed to stay unaffected by the great movement of the city.

The owners, a very young couple, were searching for a new private room that would be built on an existing roof terrace, leaving the ground floor for the common areas, a recoding studio, a small showroom and a working space for a psychiatrist.

Image Courtesy © Daniela Mac Adden

Image Courtesy © Daniela Mac Adden

  • Architects: Nidolab arquitectura
  • Project: LUIS VIALE –PATERNAL  BUENOS AIRES ARGENTINA
  • Location: La Paternal, Argentina
  • Photography: Daniela Mac Adden
  • Total intervention area: 63m2
  • Construction method: Steel framing 
  • Colaborator: Candelaria Cadenas

(more…)

Dunes Bowl in Brera, Milan, Italy by Alessandro Isola

Saturday, May 10th, 2014

Article source: Alessandro Isola

By taking simple everyday objects such as bowls and serving trays the design reinterprets them in a more contemporary form by morphing them together to create a sculptural piece.

The shape was inspired by organic, free flowing forms such as sand dunes.  The two concave sections are in different sizes to hold aperitif snacks, hors d’oesurves or fresh fruit.

Image Courtesy © Alessandro Isola

Image Courtesy © Alessandro Isola

  • Architects: Alessandro Isola
  • Project: Dunes Bowl
  • Location: Brera, Milan, Italy

(more…)

The Cut (kitchen) by Alessandro Isola

Friday, May 9th, 2014

Article source: Alessandro Isola

The Cut re-configures, it surprises! It recognises the kitchen as a practical yet central space, a place to grab-and-go, a place to congregate and chat, a place to relax and dine. It knows that each of these occasions present themselves daily in our fast modern lives.

Image Courtesy © Alessandro Isola

Image Courtesy © Alessandro Isola

  • Architects: Alessandro Isola
  • Project: The Cut (kitchen)
  • Software used: MicroStation and Rhino

(more…)

241 Sports center Hector Berlioz Vincennes in France by Dietmar Feichtinger Architectes

Friday, May 9th, 2014

Article source: Dietmar Feichtinger Architectes

Program: Restructuration of the sport center Hector Berlioz, gym, Mindren hall for martial arts, Burgeat hall for boxing, fitness room, judo,  basketball, storage, cloakrooms and entrance hall.

Image Courtesy © DFA - David Boureau

Image Courtesy © DFA – David Boureau

  • Architects: Dietmar Feichtinger Architectes
  • Project: 241 Sports center Hector Berlioz Vincennes
  • Location: 112 bis, Avenue de Paris, 94304 Vincennes, France
  • Photography: DFA – David Boureau
  • Project team leader planning: José Luis Fuentes
  • Contractors: GENETON Entreprise générale
  • Client: City of Vincennes
  • Team: Dietmar Feichtinger Architectes (head designer); INGEROP (structural engineering, MEP engineering, cost planning, acoustics and sustainability)
  • Surface: 3 723 m²
  • Budget: 6.8 M€
  • Completion: October 2013

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy