Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Sor Duilio, restaurant, fish market by Davide Coluzzi architect

Friday, September 27th, 2013

Article source: Davide Coluzzi architect 

The idea is to combine the activity of selling fresh fish to retail and restaurant.

The concept is based on the combination of elements that evoke the sea, as in a boat that floats surrounded by sea and fish scales.

Image Courtesy © Davide Coluzzi architect

HOUSE S in Klagenfurt-St. Martin, Austria by Smertnik Kraut Architekten

Friday, September 27th, 2013

Article source: Smertnik Kraut Architekten

The building results by the aim of the couple to alter the way of lifestyle and location after the children are grown up and moved out. The estate is located in a rural village near of the lake “Wörthersee” which became a part of the city during the time in cause of urban expansion. The estate isn’t visible by the street area and is only accessible by a narrow, lightly rising access road.

Image Courtesy © Andrew Phelps

  • Architects: Smertnik Kraut Architekten
  • Project: HOUSE S
  • Location: Klagenfurt-St. Martin, Austria
  • Photography: Andrew Phelps
  • Typology: Residential
  • Area: 356 sqm
  • Site Area: 1.639 sqm
  • Year: 2008-2009
  • Design & Project Team: Johannes Kraut, Wolfgang Hausladen

Clienia Klinik in Littenheid, Schwitzerland by dan pearlman GmbH

Friday, September 27th, 2013

Article source: dan pearlman GmbH

Lino Castle …

A castle offers protection, every kid knows that! This is especially true for “Lino Castle,” because in this case it concerns the psychiatric child and adolescent clinic at the Clienia clinic village in Littenheid in Eastern Switzerland. Here children and adolescents with depression, fear of school, ADHS, borderline disorders and traumas are treated – here they find help, safety and protection.

Image Courtesy © Guido Leifhelm

  • Architects: dan pearlman GmbH
  • Project: Clienia Klinik
  • Location: Littenheid, Schwitzerland
  • Photography: Guido Leifhelm
  • Client: Clienia Klinik Littenheid
  • Contact Person Client: Dieter Rung (division manager care and pedagogy)
  • Opening Date: 21th of August 2012
  • Size: 5 wards (ca. 1.915 sqm)
  • Designer: Volker Katschinski (Spatial Concept), Jork Andre Dieter (Communication Concept)
  • Project Participants: Knoblauch Productions GmbH (construction and implementation of the concept), PeachBeach Szamosi Wunderlich GbR (Illustration)

Peanuts in Hiroshima, Japan by UID Architects

Friday, September 27th, 2013

Article source: UID Architects

One circle is the completed form because it has strong centripetal characteristics. However, overlapping two circles changes the form that has various vectors and is not centripetal. It is that it becomes the space that does not prescribe the domain as various places to stay, and it is connected to the environment gently. I expect that babies bring up sensitivity in this architecture because “Peanut” is not completed form by the same token and is a plant bearing fruit in soil.

Image Courtesy © Hiroshi Ueda

  • Architects: UID Architects
  • Project: Peanuts
  • Location: Hiroshima,Japan
  • Photography: Hiroshi Ueda
  • Consultants: Konishi Structural Engineers – Yasutaka Konishi , Takeshi Kaneko, structural;, Toshiya Ogino Environment Design Office –, Toshiya Ogino
  • General contractor: Home Co. Ltd.-Kakuta Hiroki, Katsufumi Ichikawa, Atsuhiro Masuda
  • Structural system: wood structure
  • Used materials: concrete, wooden flooring (flooring)wooden board(wall), structural plywood(ceiling)
  • Site area: 1,501.81㎡
  • Built area: 118.74㎡
  • Total floor area: 118.74㎡
  • Date of completion: March, 2012

Corix Water Systems by Taylor Kurtz Architecture + Design

Thursday, September 26th, 2013

Article source: Taylor Kurtz Architecture + Design

This 78,000sf steel frame and concrete tilt panel facility provides manufacturing, warehouse and office space for the tenant, Corix Water Systems and Utilities.

Designed in response to a significantly sloping site, the main entrance and office floor is raised above the street level permitting a high quality of street-front expression while maintaining a low profile consistent with the neighbourhood context.

Image Courtesy © Taylor Kurtz Architecture + Design

The entrance plaza and canopy, detailed in concrete, steel, glass and cedar dominate the visual expression of the street-front elevation and set a tone that is more professional in appearance than industrial as one would expect in a development of this type. Adjacent to the entry canopy, a carefully considered composition of glazed slot monitor windows complete the street front elevation, permitting natural light to the warehouse and breaking down the scale of the street-facing north wall. The varied roof lines of these elements helps to further reduce the scale and visual bulk that is typical in industrial warehouse buildings.

Image Courtesy © Taylor Kurtz Architecture + Design

Below the office level is the Shop Floor, anchored by a 17,000sf manufacturing shop, contractor warehouse, storage warehouse, offices and grade level access to loading and receiving bays at the south and east yards. Adjacent to the central circulation and elevator core, a suite of feature spaces including testing labs, assembly rooms and geothermal centre are arranged to facilitate tours and to showcase the varied products and systems manufactured by Corix.

Image Courtesy © Taylor Kurtz Architecture + Design

Image Courtesy © Taylor Kurtz Architecture + Design

Image Courtesy © Taylor Kurtz Architecture + Design

Image Courtesy © Taylor Kurtz Architecture + Design

Image Courtesy © Taylor Kurtz Architecture + Design

Image Courtesy © Taylor Kurtz Architecture + Design

Herge Museum in Louvain-la-Neuve, Belgium by Christian de Portzamparc

Thursday, September 26th, 2013

Article source: Christian de Portzamparc

Fanny Rodwell wanted to create a museum intended for the work of her husband, Hergé, the Belgian creator of The Adventures of Tintin. Christian de Portzamparc designed it as strong architecture, space of surprises, events and colors. The route is an almost narrative sequence, prolonging the art of the « ligne claire » style and the color, in a space-tribute in the invention of Hergé and in the comic strip. Joost Swarte realized the museography inside rooms, which is not shown here.

Image Courtesy © Nicolas BOREL

  • Architects: Christian de Portzamparc
  • Project: Herge Museum
  • Location: Louvain-la-Neuve, Belgium
  • Photography: Nicolas BOREL, Christian de Portzamparc, Steve MUREZ
  • PROGRAM: Cultural facilities accommodating a museum dedicated to Hergé, as well as permanent and temporary exhibitions areas, a video projection room, a cafeteria, shops, studios, storehouses and administrative premises.
  • CLIENT: La Croix de l’Aigle SA, Fanny et Nick Rodwell, Studios Hergé
  • Client representatives: INCA – Walter de Toffol
  • MUSEOGRAPHY: Joost Swarte
  • LANDSCAPE DESIGNER: Jacques Wirtz
  • SURFACE: 3,600 sq.m.

HOUSE ON A WAREHOUSE in Torres Novas, Portugal by Miguel Marcelino

Thursday, September 26th, 2013

Article source: Miguel Marcelino

The briefing was to build a three-bedroom house on top of a warehouse built in the 80’s, where part of the roof was made with a flat slab and a small balcony, precisely with that idea of later building the house.

Given the constraints of the existing warehouse, the house shape turns out to be automatically set: a box that rests on the existing structure.

Image Courtesy © João Morgado

  • Architects: Miguel Marcelino
  • Project: HOUSE ON A WAREHOUSE
  • Location: Torres Novas, Portugal
  • Photography: João Morgado
  • Structural Engineering: 560Eng (João Esteves)
  • Plumbing Engineering: 560Eng (José Rodrigues)
  • Project: 2007-2010
  • Construction: 2011-2012
  • General Contractor: João Felício
  • Gross Floor Area: 138m2
  • Gross Volume: 437m3
  • Building Footprint: 114m2
  • Site Area: 4.108m2
  • Energy Efficiency Class: A
  • Client: Cândido Vieira
  • Software used: progeCAD

Social Houses in Motta di Livenza, Treviso, Italy by Matteo Thun & Partners

Thursday, September 26th, 2013

Article source: Matteo Thun & Partners

A.T.E.R. (L’Azienda territoriale per l’edilizia residenziale) in Treviso is a social institution that helps to relief housing problems and supports other public entities in order to give appropriate answers to pressing needs for public intervention in the territory that these subjects can not, often for lack of funds, individually provide.

Image Courtesy © Daniele Domenicali

  • Architects: Matteo Thun & Partners
  • Project: Social Houses
  • Location: Motta di Livenza, Treviso, Italy
  • Photography: Daniele Domenicali
  • CLIENT: A.T.E.R. Treviso
  • SERVICES PROVIDED: Architecture
  • TYPES: House with 12 apartments
  • TOTAL BUILDING AREA: 840 m² / 3685 m³
  • START DATE: 2006
  • END DATE: 2010

LA PLANICIE HOUSE II in LA MOLINA, LIMA, PERU by OSCAR GONZALEZ MOIX

Thursday, September 26th, 2013

Article source: OSCAR GONZALEZ MOIX

The concept of this house was born by very clear requests from customers. The principal were trying to keep and cherish as much green space and use low maintenance materials. It was a very rewarding process that turned into a special feeling called Space and Matter.

Image Courtesy © JUAN SOLANO

  • Architects: OSCAR GONZALEZ MOIX
  • Project: LA PLANICIE HOUSE II
  • Location: LA MOLINA, LIMA, PERU
  • Photography: JUAN SOLANO
  • CATEGORY: RESIDENTIAL ARCHITECTURE
  • CONSTRUCTOR: ING. JOSE LUIS BUSTIOS            
  • YEAR: 2012
  • BUILDING AREA: 905 M²
  • DESIGN TEAM: ERNESTO BARTRA, BEATRIZ RODRIGUEZ

ALPL in Austria by Smertnik Kraut Architekten

Thursday, September 26th, 2013

Article source: Smertnik Kraut Architekten

The estate and the farmhouse with adjacent forest have been in the family’s property for a long time before the decision was made to construct a summer residence. The actual residential building of the farm was too small by the size for the family. The barn in the close proximity was therefor large enough.

Image Courtesy © Josef Mandl

  • Architects: Smertnik Kraut Architekten
  • Project: ALPL
  • Location: Alpl-Styria, Austria
  • Photography: Josef Mandl
  • Typology: Residential
  • Area: 332 sqm
  • Site Area: 165.223 sqm
  • Year: 2008
  • Design & Project Team: Richard Smertnik
  • Software used: Archicad
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy