Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Fontys Sports College in Eindhoven, Netherlands by Bolidt

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: Bolidt

Built to a design by Mecanoo Architects, Fontys Sports College in the Dutch city of Eindhoven has been nominated in the Schools category of the World Architecture Festival awards. The interior design of the project, including a Bolidt flooring system, also features on the shortlist for an INSIDE Award in the Education category. Earlier this year, the building was nominated for the title of South Region BNA Building of the Year.

Image Courtesy © Bolidt

  • Architects: Bolidt
  • Project: Fontys Sports College
  • Location: Eindhoven, Netherlands

ANTONIO SOLÁ in La Condesa, Mexico by DCPP Arquitectos

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: DCPP Arquitectos

Antonio Solá is an apartment building located in Condesa, in Mexico City. The plot is rectangular and its dimensions are 9 x 27 m. The street where it is located has very scarce vegetation.

We sought to establish an urban and visual relation with nature, generating a bond and connecting the existing green areas of the urban context.

Image Courtesy © OnnisLuque

  • Architects: DCPP Arquitectos
  • Project: ANTONIO SOLÁ
  • Location: La Condesa, Mexico
  • Photography: OnnisLuque
  • Date: 2012
  • Built Surface: 850 m2

KOYA no SUMIKA in Yaizu, Japan by mA-style architects

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: mA-style architects

This is an extension plan for a young couple’s house next to the main house. The main house is a one story Japanese style house with about 200m2, which is commonly seen in rural areas. It is a big house with many rooms and mainly consists of large spaces for people to gather and to provide hospitality.

Image Courtesy © Kai Nakamura

  • Architects: mA-style architects
  • Project: KOYA no SUMIKA
  • Location: Yaizu, Japan
  • Photography: Kai Nakamura
  • Date of Completion: June 2013
  • Principal Use: Residence
  • Structure:  Built of wood
  • Site Area: 778.38m2
  • Total Floor Area: 82.55m2 (65.99m2/1F, 16.56m2/2F)
  • Structural Engineer: Daisuke Hasegawa

Material Information

  • Exterior Finish: Resin mortar
  • Floor: Trowel concrete , Japanese cedar flooring
  • Wall: Plasterboard t=12.5 Acrylic emulsion paint
  • Ceiling: Plasterboard t=9.5 Acrylic emulsion paint

The “Children´s Village” Library in Villa de las Niños, Zona 06, Guatemala by SOLIS COLOMER Y ASOCIADOS

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: SOLIS COLOMER Y ASOCIADOS

The “Children’s Village” Library located in Zone 6 of Guatemala is part of the Educational Facilities of the same name, a project developed by the Sisters of Mary, which focuses on training underprivileged children. This new set of buildings is part of the last phase of the educational complex, which has more than 15,000 m2 of construction distributed in modules of classrooms, workshops and sports facilities.

Image Courtesy © SOLIS COLOMER Y ASOCIADOS

  • Architects: SOLIS COLOMER Y ASOCIADOS
  • Project: The “Children´s Village” Library
  • Location: Villa de las Niños, Zona 06, Guatemala
  • Type: Educational, cultural.
  • Mts2: 800 mts2

CONTEMPORARY INTERPRETATION OF A TRADITIONAL ZAGORJE COTTAGE in Kumrovec, Croatia by PROARH

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: PROARH

The pre-existing traditional Zagorje cottage is situated on the green slopes near Kumrovec  and was structurally and statically in poor condition. It was renovated taking into consideration the characteristics of local heritage and design. The pre-existing house form is kept, while the porch is substituted with a glass cube.

Image Courtesy © Damir Fabijanić

  • Architects: PROARH
  • Project: CONTEMPORARY INTERPRETATION OF A TRADITIONAL ZAGORJE COTTAGE
  • Location: Kumrovec, Croatia
  • Photography: Damir Fabijanić
  • Author: Davor Mateković
  • Site area: 3865 m2
  • Built up area: 230 m2
  • Net area: 163m2
  • Project year: 2011
  • Completed: year: 2012
  • Software used: AUTOCAD

Shoreditch Church Penthouse in London, England by Space Group Architects

Wednesday, September 25th, 2013

Article source: Space Group Architects

Shoreditch is no longer up and coming; it is already here, it is alive and it is buzzing. This part of London has been gradually transformed from an arty but gritty neighbourhood into one of the capital’s most desirable areas without having lost its charm.It was our aim to capture this special moment in time. Theexisting building sits in a conservation area and used to contain dysfunctional offices throughout. Part of the brief was to achieve a Change of Use for a duplex penthouse at the top.

Image Courtesy © Space Group Architects

HEADQUARTERS STORE in WROCŁAW, Poland by BudCud

Tuesday, September 24th, 2013

Article source: BudCud

Street-wear store is located on the ground floor of a historic tenement house in the city centre of Wroclaw (PL). Shape of an existing volume became a major inspiration and an impulse to design Headquarters Store as an abstract landscape. Arches and gates from steel pipes, filled with glass panels, reinterpret contours of existing barrel vaults and deform standard clothes hanger. Contour objects – together with simple white furniture from medium-density fiberboard – create additional subspaces inside a boutique.

Image Courtesy © JAROSŁAW CEBORSKI

  • Architects: BudCud
  • Project: HEADQUARTERS STORE
  • Location: WROCŁAW, Poland
  • Photography: JAROSŁAW CEBORSKI
  • DESIGN: 2013
  • CONSTRUCTION: 2013
  • CLIENT: ASPA
  • PROGRAM: BOUTIQUE, OFFICE
  • AREA: 90.5 m2
  • STATUS: COMPLETED
  • TEAM BUDCUD: MATEUSZ ADAMCZYK, AGATA WOŹNICZKA
  • Software used: AutoCAD, Rhinoceros, Adobe Photoshop and Adobe Illustrator

Light Walls House in Toyokawa, Japan by mA-style architects

Tuesday, September 24th, 2013

Article source: mA-style architects

The site is in a shady location where a two-story neighboring house closely stands on the south side, and even the shade and shadow on the path intensify the impression of darkness. Therefore, the design intended to create a space with uniformly distributed light by adjusting the way of letting daylight in, and the way of directing the light. By taking into consideration the space for the residents, the functions for living, and the relationship with the surrounding environment, creation of a diversity and richness in the house was intended by controlling the concept of light.

Image Courtesy © Kai Nakamura

  • Architects: mA-style architects
  • Project: Light Walls House
  • Location: Toyokawa, Japan
  • Photography: Kai Nakamura
  • Date of Completion: March 2013
  • Principal Use: Residence
  • Structure: Built of wood
  • Site Area: 266.24m2
  • Total Floor Area: 82.81m2 (82.81m2/1F, 6.90m2/Loft F)
  • Structural Engineer: Daisuke Hasegawa

Material Information

  • Exterior Finish: Siding
  • Floor: Trowel concrete , Maple flooring
  • Wall: Japanese linden plywood
  • Ceiling:  Structural plywood , Skylight

Nursing home Boswijk in Vught, Netherlands by EGM architecten

Tuesday, September 24th, 2013

Article source: EGM architecten

Personal and social space

The Boswijk is a care centre for elders with dementia, designed in close collaboration with the client and with a strong vision as starting point. The centre was to be of a scale that related to its users, and not to be like a traditional nursing home. In spite of their dementia, the patients should be able to live their lives as it always was.

Image Courtesy © EGM architecten

  • Architects: EGM architecten
  • Project: Nursing home Boswijk
  • Location: Vught, Netherlands
  • Photography: EGM architecten
  • Area: 8000 m2
  • Client: Van Neynselgroep
  • Completion date: 2011

CH house in Tel Aviv, ISRAEL by Domb architects

Tuesday, September 24th, 2013

Article source: Domb architects

A house in the periphery of Tel Aviv, ISRAEL.

The design is clean and very limited in architectural elements. Basic finish materials: white plaster, iron and glass.

The old house served the family while raising children. Now, when the children left home, it is home for the couple and serves for hosting the family and the grandchildren.

Image Courtesy © Amit Geron

  • Architects: Domb architects
  • Project: CH house
  • Location: Tel Aviv, ISRAEL
  • Photography: Amit Geron, ISRAEL
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy