Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

radical office transformation in Tampere, Finland by jvantspijker

Friday, September 20th, 2013

Article source: jvantspijker 

Re-Work: prize-winning design for radical office transformation

Q: Where do you feel you work and why would you go to a physical working place at all?

Q: Why would you go to a physical workplace at all?

Image Courtesy © jvantspijker

  • Architects: jvantspijker
  • Project: radical office transformation
  • Location: Tampere, Finland
  • Status: Competition Entry
  • Type: International design competition
  • Client: Nordic Innovation organization
  • Program/Size: 14000m2
  • Programs used: Photoshop, Illustrator, Indesign, Sketchup, SU Podium.

THE COLLECTION by Bureau A

Friday, September 20th, 2013

Article source: Bureau A

“Everything remembered, everything thought, all awareness becomes base, frame, pedestal, lock and key of his ownership. Period, region, craft, previous owners – all, for the true collector, merge in each one of his possessions into a magical encyclopaedia whose quintessence is the fate of his object.”

Walter Benjamin, The Arcades Project

Image Courtesy © Dylan Perrenoud

  • Architects: Bureau A
  • Project: THE COLLECTION
  • Photography: Dylan Perrenoud
  • Software used: AutoCad and Rhino

NORTH PRESBYTERIAN CHURCH in Ohio by SILO AR+D

Friday, September 20th, 2013

Article source: SILO AR+D 

PROJECT BACKGROUND:

North Presbyterian Church houses a unique congregation in urban Cleveland. With dwindling or relocated congregations, urban churches from a variety of denominations (including Presbyterian) are being closed and decommissioned at a staggering rate within Cleveland’s urban core. With a congregation from diverse socioeconomic and spiritual backgrounds, North Church has fought to continue its ministry within the blighted neighborhood it calls home.

Image Courtesy © Pease Photography

  • Architects: SILO AR+D 
  • Project: NORTH PRESBYTERIAN CHURCH
  • Location: Cleveland, Ohio, USA
  • Photography: Pease Photography
  • DESIGN TEAM: Marc Manack AIA, Principal; Kurt Weaver AIA, Project Architect; Charles Chambers LEED AP, Project Designer
  • AREA: 4900 SF (455 SQM)
  • PROJECT COMPLETION DATE: March 2013

Polyclinic for the destitute in Old Delhi, India by Romi Khosla Design Studios

Friday, September 20th, 2013

Article source: Romi Khosla Design Studios

In the heart of the old city of Delhi, on the edge of the railway line, sandwiched between a masjid and remains of a burnt slum, a  modern Polyclinic for the poorest of the poor has been built for the drug addicts, TB patients and the HIV positive people who live on the pavements of Lahori Gate.

Image Courtesy © Saurabh Pandey

  • Architects: Romi Khosla Design Studios
  • Project: Polyclinic for the destitute
  • Location: Old Delhi, India
  • Photography: Saurabh Pandey
  • Client Name: The Sir Sobha Singh Public Charitable Trust
  • Chief Architects: Romi Khosla, Martand Khosla
  • Design Team: Rajnish Pant
  • Area: 1093.50 Sqm
  • Date of Construction: 2009 – 2011
  • Electrical Consultant: SEMAC India
  • Structural Consultant: SEMAC India
  • Plumbing Consultants: SEMAC India

Equinox house by Ignatov Architects

Friday, September 20th, 2013

Article source: Ignatov Architects

The Equinox House is a small passive building made for discreet enjoyment of life in balance with nature. It aims to create a modest but sophisticated architectural object that delicately interacts with natural phenomena on all levels from embracing local views to tracing universal solar motion.

Image Courtesy © Ignatov Architects

Equinox passive house specifications:
  • Annual heating demand: 15 kWh/m2
  • Building envelope insulation values: 
  • Walls: 0.15 W, m2K, r
  • Roof: 0.10 W, m2K,
  • Glazing: 0.8 W, m2K
  • Site area: 1000m2
  • House footprint: 250m2
  • Total building area: 515m2

PIXY HALL in Kanagawa, Japan by Moriyuki Ochiai Architects

Friday, September 20th, 2013

Article source: Moriyuki Ochiai Architects

It is a interior of kindergarten which is specific for art education.

The plan proposes a multi-purpose space to carry out regular nursery activities as well as special activities for both children and adults such as concerts, performances, exhibitions and workshops for children.

Therefore, by installing playground equipment shaped like a big mountain, which prompt various activities, I aimed to create a space where children and adults can expand their imagination.

Image Courtesy © atsushi ishida, nacasa & partners

  • Architects: Moriyuki Ochiai Architects
  • Project: PIXY HALL
  • Location: Kanagawa, Japan
  • Photography: atsushi ishida, nacasa & partners
  • Use: Kindergarten
  • Area: 90sqm
  • Client: piccolino kindergarten

Awards( Firm )

  • iF Design Award  “Gold Award” (Germany )
  • INTERIOR DESIGN Best of Year Awards 2011 “Best of Year / 1st prize” ( USA )
  • SBID(Society of British Interior Design) International Award “Best Commercial Space/ 1st prize” (UK)
  • red dot design award  (Germany)
  • International Architecture Awards Shortlist (USA)
  • Design for Asia Awards  “Merit Award” (HongKong )
  • Modern Decoration International Media Award “Annual Commercial Space Award / 1st prize “(China )
  • Japanese Society of Commercial Space Designers Award
  • Japan Display Design Association Award
  • Japan Sign Design Association Award
  • Japan Kids Design Association Award …and many others

House in Pedrogão, Torres Novas, Portugal by Paulo Henrique Durão

Friday, September 20th, 2013

Article source: Paulo Henrique Durão

BELOW GROUND, ABOVE AIR

I take Saramago once again: “My relation with time is, above all, very specific….when trying to express it graphically; I understand time as a large screen, a huge screen, where every single event is projected, including the oldest and the most recent. On that screen, everything is side by side in a kind of chaos as if time was compressed and flattened on that surface; as if events, facts and people were shown and assembled chaotically instead of being diachronically assembled, and we were meant to find a meaning.” (1)

Image Courtesy © Montserrat Zamorano Gañán

  • Architects: Paulo Henrique Durão
  • Project: House in Pedrogão
  • Location: Pedrogão, Torres Novas, Portugal
  • Photography: Montserrat Zamorano Gañán
  • CLIENTS: Private
  • STATUS: Built
  • PROJECT: 2003
  • CONSTRUCTION: 2006 . 2008
  • COST: Confidential
  • COLLABORATION: Daniel Gil Tomé, Nelson Mercê
  • AREA: 285m2

SPECIALISTS

  • Model: AlexandreCalado
  • Structure: Eng Pedro Viegas
  • Constructor: António José Santos Cons.
  • Mechanics: Rui Regnaud
  • Software used: AutoCAD

Medical University in Varna, Bulgaria by STARH Stanislavov Architects

Friday, September 20th, 2013

Article source: STARH Stanislavov Architects

The purpose of the architectural project is to observe and visualize the potential of the property where the Medical University of Varna is situated. The need for new functional areas and aesthetic norms missing in the current building designed and built not for medical school is the heart of this research. The building of the Medical University of Varna is situated in an urban residential area in a square between Tsar Asen Str., General Gurko Str., Marin Drinov Str.  And Ivan Aksakov Str. in the vicinity to a park area.

Image Courtesy © STARH Stanislavov Architects

  • Architects: STARH Stanislavov Architects
  • Project: Medical University
  • Location: Varna, Bulgaria
  • Client: Medical University Varna
  • Program: university
  • Design year: 2013
  • Build up area: 29 661 sq.m

Ghose House in Thallagapura, Bangalore by Gaurav Roy Choudhury Architects

Thursday, September 19th, 2013

Article source: Gaurav Roy Choudhury Architects

The Ghose Residence sits on the outskirts of a burgeoning Bangalore. It looks over a valley which once was a lake, and will soon become embroiled in construction activity.

The Ghose Residence sits pretty on a rocky hill, with ‘private’ greenery all reveling in the ‘new urban home’; one which opens up to recoil, welcomes to fend off, and builds to sustain. The dichotomy of our escapist urban premise is not lost on it.

Image Courtesy © Sindhur Reddy

  • Architects: Gaurav Roy Choudhury Architects
  • Project: Ghose House
  • Location: Mantri Lakeview, Off Kanakpura Road, Thallagapura, Bangalore
  • Photography: Sindhur Reddy
  • Area: 4100 sqft
  • Duration of Construction: August ’11 to January ’13
  • Cost of Project: Rs. 48,00,000 (Forty-eight Lakhs)
Contractors:
  • Civil: LISA
  • Interiors: Interiors Espania

New city hall in Kiruna, Sweden by Henning Larsen Architects

Thursday, September 19th, 2013

Article source: Henning Larsen Architects

Henning Larsen Architects in collaboration with Tema Landscape Architects Sweden, WSP Engineers Sweden and UiWE Cultural Designers have won the competition for a new city hall in Kiruna in Northern Sweden. The city hall will mark the beginning of the development of an entirely new city centre in Kiruna.

Image Courtesy © Henning Larsen Architects

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy