Open side-bar Menu

Author Archive

Casa GP in León, Mexico by TALLER5 ARQUITECTOS

Thursday, November 16th, 2017


The Casa GP project is the result of a clear definition of needs as well as an excellent and open relationship with the client, who clearly expressed his or her concerns for the optimal development
of the project.

Image Courtesy © Oscar Hernández

  • Project: Casa GP
  • Location: León, Gto. México.
  • Photography: Oscar Hernández.
  • Associates: Arq. Maja Czeznik, Arq. Julio Rivera, Arq. Juan Vallejo, P.A.E.G.A. Maximiliano Jaime, Víctor Marín, Arq. Alejandra Robles.
  • Landscape: Arq. Salvador Mendiola
  • Area: 180 M2


Ecotone in Paris, France by Triptyque

Thursday, November 16th, 2017

Article source: Triptyque 

The group of architects Triptyque, Duncan Lewis, Oxo and Parc with the Compagnie de Phalsbourg alongside Engie Avenue, Encoders & Company, Hertel Investissement win the “Le Coteau” site in Arcueil (France), as part as the public contest “Inventons la Métropole du Grand Paris”.

A new South gate for the Metropole du Grand Paris

The site “Le Coteau” is an exceptional location at the southern entrance of the metropolis. Overhanging the A6, Paris and its monuments, it benefits from metropolitan accessibility – A6, RER B, and in the near future, lines 14 and 15 of the Grand Paris Express – and is at the heart of important health and digital economy clusters.

Image Courtesy © Triptyque

  • Architects: Triptyque (Duncan Lewis Scape Architecture, Parc Architectes, OXO Architectes)
  • Project: Ecotone
  • Location: Paris, France 
  • Landscaping: Atelier Georges
  • Scientific Committee: the National Museum of Natural History, the CEEBIOS (center of excellence in biomimicry of Senlis), CIBI and Lab Crigen (Engie), Novobiom (clearance), Innoside, SAS Oxipio (start-up logistics), EPEA Paris (eco circ.), Les Bergers Urbaubs (urban agriculture.)
  • Engineering / Acoustics: Elan (BET DD), Lamoureux Acoustics (BET Acoustics), Arcadis ESG (BET structure).


School Campus De Vonk – De Pluim in Knokke-Heist, Belgium by NL Architects

Thursday, November 16th, 2017

Article source: NL Architects 


To accommodate the merger of two primary schools the city of Knokke-Heist has developed an ambitious project: a so-called Passiefschool. The building has to comply with the highest environmental standards which should lead to a maximal consumption of 15 kWh per square meter for heating and cooling. A number of measures have been taken, some technical and some architectonic, to reach this goal. So besides triple glass, heavy duty insulation and the ‘Canadian Well’ for instance, the building features a ‘Volcano’ for night ventilation and a multifunctional porch to block the direct rays of the sun.

Image Courtesy © NL Architects

  • Architects: NL Architects
  • Project: School Campus De Vonk – De Pluim
  • Location: Knokke-Heist, Belgium
  • Client: Gemeente Knokke-Heist
  • Project Leader: Sarah Möller
  • Team: Guus Peters, Gertjan Machiels, Gerbrand van Oostveen, Giulia Pastore, Michael Schoner and Gen Yamamoto with Shuichiro Mitomo, Justine Lemesre, Jasper Selen, Christian Asbø, Mindaugas Glodenis, Else Ferf Jentink, Luca Kaptein Roodnat (cover drawing)
  • Structural Engineer: ABT België


SISMA – laser technology in Vicenza, Italy by ViTre Studio

Thursday, November 16th, 2017

Article source: Nicolli srl 

For this building, Nicolli designed and installed the glass shell with purposely designed metal sun breakers inspired by the laser technology of the company. The double function of screening and porch of the sun breakers is achieved with only three types of beams (in aluminium) and one type of tilted risers (in steel), both with simple geometric shapes. The whole sun breaker system was conceived for maximum protection from sun rays in all seasons.

Image Courtesy © Marco Zorzanello

  • Architects: ViTre Studio (ing. Lorenzo Dalla Vecchia with Elisa and Massimo Dalla Vecchia architects)
  • Project: SISMA – laser technology
  • Location: Piovene Rocchette (Vicenza) – Italy
  • Photography: Marco Zorzanello
  • Software used: Autocad


Reception room of the domain of biar in Montpellier, France by Brengues Le Pavec architectes

Thursday, November 16th, 2017

Article source: Brengues Le Pavec architectes 

The binomial constitution is a recurrence in the foundation of an architecture firm. We might think it is almost obvious. The reason? A need for complicity? It seems that the union is strength. But the alchemy of an association is only possible if there is a same sensitivity and architectural ideology. The association is always a compromise and conciliation history. When it works, a look at four eyes focused on the projects is available to customers. Point significant that some perceive easily. For their part, they did not ask. No commercial strategy, no impact study, or marketing project.

Image Courtesy © RBrengues photos


The Residences of 488 University Avenue in Toronto, Canada by II BY IV DESIGN

Thursday, November 16th, 2017

Article source: v2com

II BY IV DESIGN first made its mark in the UK last year, and is back again dominating the highly prestigious ABB LEAF (Leading European Architecture Forum) Awards. The international design studio, with offices in Toronto, New York and London, just won notable accolades among an ambitious field of projects. In a competition primarily focused on architecture, with only two interior design categories, the ABB LEAF Awards sets the benchmark for the future of the industry.

Image Courtesy © Norm Li Architectural Graphics

  • Interior Designer: II BY IV DESIGN
  • Architects: CORE Architects
  • Project: The Residences of 488 University Avenue
  • Location: Toronto, Canada
  • Photography: Norm Li Architectural Graphics, Evan Dion


Villa Lumi in Nummela, Finland by avanto architects

Thursday, November 16th, 2017

Article source: avanto architects

Villa Lumi (lumi = snow) is bordered from three sides by streets. The incoherent suburban environment doesn’t provide any interesting views or starting points for the architecture. This is why the building turns around a courtyard. The noise of traffic is blocked with a glazed pool wing. Terrace courtyard, opening towards the evening sun from the west, is a place of several activities for the family living in the villa.

Image Courtesy © Anders Portman and Martin Sommerschield

  • Architects: avanto architects (Ville Hara and Anu Puustinen, architects SAFA)
  • Project: Villa Lumi
  • Location: Lemminkäisenkuja 1, Nummela,  Finland
  • Photography: Anders Portman and Martin Sommerschield
  • Interior design: the client together with the architects
  • Structural design: Marko Kujala, RI
  • HVAC design: Ekotek LVI-suunnittelu Oy/ Juhani Huttunen
  • Electrical design: InsinööritoimistoTechniplan Oy / Heikki Grundström
  • Gross floor area: 370m2
  • Design and construction: 2006-2014


Blue Building in Madrid, Spain by Rafael de La-Hoz Arquitectos

Thursday, November 16th, 2017

Article source: Rafael de La-Hoz Arquitectos

Innovation, sustainability and design together in the blueBUILDING 

Located in the city’s financial heart, just a few steps from La Castellana, the project the project is a benchmark for innovation, sustainability and design, developed by Zurich Group, to accommodate 300 to 1200sqm-offices, achieving the A Energy Performance Certificate and the LEED Gold rating.


Image Courtesy © Alfonso Quiroga

  • Architects: Rafael de La-Hoz Arquitectos
  • Project: Blue Building
  • Location: Calle Lázaro Galdiano, 6. Madrid, Spain
  • Design Director: Hugo Berenguer
  • Project Director: Javier Lallana, Ángel Rolan
  • Team Architects: Paola Merani, Silvia Rodríguez, Beatriz Heras, Cristina Galego
  • Cost consultant: Saúl Castellanos      
  • Quantity Surveyors: Amaya Díaz de Cerio, Alberto González Moreno


100 colors / Shinjuku Central Park in Japan by emmanuelle moureaux architecture + design

Thursday, November 16th, 2017


As a first outdoor installation, Emmanuelle has transformed the space in Shinjuku Central Park in Tokyo using full spectrum of floating colors. Having high rise buildings in the background, the 100 colored strands dance in the breeze, as if they are breathing in and out, creating a dynamic motion. This is the 2nd exhibition of the ‘100 colors’ series, which she plans to exhibit in different cities around the world.

Image Courtesy © Daisuke Shima / Nacasa & Partners


Gymnastic Training Center of Guimarães in Portugal by Pitágoras Group

Tuesday, November 14th, 2017

Article source: Pitágoras Group

With a 3100m2 of covered area, the Gymnastic Training Center of Guimarães is located at the East limit of the city park and was conceived for practice and training of high performance gymnastics.

Image Courtesy © Pitágoras Group

  • Architects: Pitágoras Group
  • Project: Gymnastic Training Center of Guimarães
  • Location: Guimarães, Portugal


Canon: oce crystalPoint
Bentley: Top 5 Reasons
AIA 2018 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise