Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Valley House in Tasmania, Australia by Philip M Dingemanse

Wednesday, April 22nd, 2015

Article source: Philip M Dingemanse

The Valley House is shaped and adapted to the contours of a northwest-facing valley. Viewing down to the nearby city and river beyond, the house is centered on this valley outlook.

Image Courtesy © Luke Hesketh

Image Courtesy © Luke Hesketh

  • Architects: Philip M Dingemanse
  • Project: Valley House
  • Location: Launceston, Tasmania, Australia
  • Photography: Luke Hesketh
  • Software used: ArchiCAD
  • Structural Consultant: AJL Consulting
  • Floor Area: 267sqm
  • Construction Completion: December 2014

(more…)

House CS in Central Coast, Chile by Alvaro Arancibia + Sebastian Coll

Wednesday, April 22nd, 2015

Article source: Alvaro Arancibia + Sebastian Coll

This is a weekend house located on the central coast of Chile, 160 kilometers away from Santiago. The brief was to design a family house that could fit up to 12 people within a hilly site where the sea views are only possible in its highest point. In response to this, one of the main strategies was to rise the house above the surrounding dwellings and maximize the built area at that level, arranging the public programme on top and the private programme on the bottom. Due to the house faces south, the main floor follows a sloping roof that brings light from north and protects the public area from the sunset. Beside it, a lower height volume faces the street, concentrating the kitchen and main services, which are treated with a system of sliding shutters that control the privacy and views from the exterior. This volume does not only work as a buffer zone between exterior and interior but also as a scalar element that conceals the overall size of the house. In terms of materials, intention behind the choice of them was to use rough and cheapest construction systems such as concrete and brick for the core structure and then start dressing the house with finer elements such as glass, timber and steel that could give lightness to the house. These are used in many ways in the upper storey, becoming the flooring, ceiling, staircases, and ventilated cladding, among others.

Image Courtesy © Alvaro Arancibia + Sebastian Coll

Image Courtesy © Alvaro Arancibia + Sebastian Coll

  • Architects: Alvaro Arancibia + Sebastian Coll
  • Project: House CS
  • Location: Cachagua, Central Coast, Chile
  • Materials and Structure: Reinforced concrete, expanded polystyrene brick, steel and timber
  • Area: 350 m2
  • Year: 2014

(more…)

Customi-Zip in Gyeonggi-do, Korea by Dongjin Kim / L’EAU design Co.,Ltd.

Wednesday, April 22nd, 2015

Article source: Dongjin Kim / L’EAU design Co.,Ltd. 

People from this current era who doesn’t want to own same product as others.
Product provides customized item by disassemble and reassemble in different combination. As a result, customized product is generated per user¡¯s taste.
In case of product customizing, typically the manufacturer or craftsman produce products per the client ¡¯s request, but it seem like it is focusing on changing the appearance only.

Image Courtesy © Park Wan-soon

Image Courtesy © Park Wan-soon

  • Architects: Dongjin Kim / L’EAU design Co.,Ltd. 
  • Project: Customi-Zip
  • Location: 416-4, Gwacheon-dong, Gwacheon-si, Gyeonggi-do, Korea
  • Photography: Park Wan-soon
  • Site Area: 435.00㎡
  • Building area: 217.09㎡
  • Gross floor Area: 560.84㎡
  • Structure: RC
  • Building scope: B1-F1
  • Design period: 2010. 04 ~ 2011. 04
  • Construction period: 2013. 04 ~ 2015. 03

(more…)

BLANCO OOSTDUINKERKE RESIDENCE in the dunes, Belgium by BURO II & ARCHI+I

Wednesday, April 22nd, 2015

Article source: BURO II & ARCHI+I

The design of these two multi-storey properties respects the scale of the adjacent residential centre.
Both buildings are able to optimally integrate in the landscape as a result of their underground garage and the planting of dune grasses.

Image Courtesy © Bart Heijnens

Image Courtesy © Bart Heijnens

  • Architects: BURO II & ARCHI+I
  • Project: BLANCO OOSTDUINKERKE RESIDENCE
  • Location: the dunes, Belgium
  • Interior architecture: Frederic Kielemoes
  • Project management: Hectaar nv
  • Structural conception: BM Engineering
  • Structural work: Jean-Marc Deprez
  • Safety coordination + EPB reporting: ac coördinatie gcv

(more…)

THE MINTON in Singapore by DP Architects

Tuesday, April 21st, 2015

Article source: DP Architects

In today’s highly competitive home property market, what is valued is a design that differentiates the individual’s living experience, in line with market trends.

The Minton, completed in 2014, comprises ten 15-storey and eight 17-storey apartment blocks, with a total of 1,145 units including 24 units of penthouses. Despite its size, the development is an example of a unique high-rise living concept, built on a creative interpretation of the landscape and the provision of differentiated amenities. All blocks are oriented in the north-south direction in three linear rows, ample spaces maintained between the blocks. The design takes full advantage of the site topography in the use of open spaces and landscaping to create distinctively different experiences, facilitated by bridges and sky terraces connecting the blocks. Two of the three sky terraces accommodate spa facilities for residents, while the third serves as a landscaped deck connected to a bridge that links the different levels in this development.

Image Courtesy © Marc Tey

Image Courtesy © Marc Tey

  • Architects: DP Architects
    Project: THE MINTON
  • Location: Singapore
  • Photography: Marc Tey
  • Project Team Members: Tong Bin Sin, Mike Lim, Wang Tse Lip, Toh Li Chuin, Divino Carrillo, Firman Saleh, Jacob Sandoval, Joseph Chua, Mochamad Herman Irfany, Pek Hui Xian, Roslinah Ahmad, Ross Vinco, Rowell Mendoza, See Phei Kee, Tan Teng Siew
  • Area: 123,900sqm
  • Year of Completion: 2014

(more…)

Regency Dormer in Edinburgh, Scotland by Konishi Gaffney Architects

Tuesday, April 21st, 2015

Article source: Konishi Gaffney Architects

The project was to extend a small 1st floor flat into the loft and create a new bedroom with dormer. A simple brief complicated only by the lack of headroom in the loft, the client’s design ambition and conservative planning rules in this conservation area of Edinburgh.

Image Courtesy © Alan Craigie

Image Courtesy © Alan Craigie

  • Architects: Konishi Gaffney Architects
  • Project: Regency Dormer
  • Location: Edinburgh, Scotland
  • Photography: Alan Craigie
  • Completed: July 2013
  • Budget: £32,000
  • Contractor: Gloss Projects
  • Zinc: Artisan Roofing
  • Engineer: Burnt Siena Structures

(more…)

Odense Katedralskole, High school in Denmark by Cubo Arkitekter A/S

Tuesday, April 21st, 2015

Article source: Cubo Arkitekter A/S

The project is a reformation and extension of the high school, Odense Katedralskole, situated in the heart of H.C. Andersen´s home town of Odense.

Image Courtesy © Martin Schubert

Image Courtesy © Martin Schubert

  • Architects: Cubo Arkitekter A/S
  • Project: Odense Katedralskole, High school
  • Location: Odense, Denmark
  • Photography: Martin Schubert and Egon Jacobsen
  • Landscape: EBD Arkitekter Aps.
  • Engineer: Lemming &Erikssen.
  • Area (of extension): 3000 m2
  • Year: 2013

(more…)

Revitalisation of Spikeri Square and Daugava waterfront promenade in Riga, Latvia by Arplan, Ltd.

Tuesday, April 21st, 2015

Article source: Arplan, Ltd.

Historically, Spikeri was a warehouse district with 58 warehouses, built in the late 19th century, to store cargo from ships and train freights. Nowadays only 13 warehouses have been preserved, yet it is enough to feel the historic atmosphere. Spikeri square is a public space, constantly exposed to the changes of urban development and society evolution process, thus the historical environment is authentic and multi-layered, reflecting the citizen attitude towards cultural and historical values, accumulated there over centuries.

Image Courtesy © Aivars Silins, Ilze Denisova

Image Courtesy © Aivars Silins, Ilze Denisova

  • Architects: Arplan, Ltd. (Rolands Bruzgulis)
  • Project: Revitalisation of Spikeri Square and Daugava waterfront promenade
  • Location: Maskavas iela 6, Latgales priekšpilsēta, Rīga, LV-1050, Latvia
  • Photography: Aivars Silins, Ilze Denisova
  • Size of the site: Waterfront length 1 600.00m; project area 57 582.00m2; cost: 136.00 €/ m2 
  • Completed: August 2013 (started 2011) 
  • Client: Riga City Council City Development Department
  • General contractor: Merks, Ltd. ; Saldus Celinieks, Ltd.
  • Technical architects: Valters Bruzgulis, Rihards Millers, Ksenija Semjonova, Salvis Stafeckis

(more…)

VALLE DE EGÜÉS TOWN HALL IN Navarre, SPAIN by Juan M. Otxotorena

Tuesday, April 21st, 2015

Article source: Juan M. Otxotorena 

The built complex is located in plot EP-13 of the ‘Ecocity’ of Sarriguren. It is destined to become the new Town hall of the Valley. It meets to a fairly articulated and complex and very detailed programme of requirements, for which a detailed description of the planned uses and distribution by storeys was provided.

Image Courtesy © José Manuel Cutillas

Image Courtesy © José Manuel Cutillas

  • Architects: Juan M. Otxotorena
  • Project: VALLE DE EGÜÉS TOWN HALL
  • Location: Sarriguren, Valle de Egües, Navarre, SPAIN
  • Photography: José Manuel Cutillas
  • Collaborators architects: Gloria Herrera, Iñigo Jiménez
  • Quantity surveyors: Isabelino Río
  • Structure engineering: José Ignacio Etayo
  • Promoter: Andacelay Society
  • Construction company: ACR
  • Construction area: 7.894,15 m2
  • Budget: 4.829.658 €
  • Date: November 2011

(more…)

NEW BUILDING IN ‘EL REDÍN’ HIGH SCHOOL in Navarre, SPAIN by Juan M. Otxotorena

Tuesday, April 21st, 2015

Article source: Juan M. Otxotorena

The program’s requirements of the project is based on the expectations of the growing number of students of the College, given the evolution of the demand for places. And it is built around the requirements of current legislation, under the specification of the educational project.

Image Courtesy © José Manuel Cutillas

Image Courtesy © José Manuel Cutillas

  • Architects: Juan M. Otxotorena
  • Project: NEW BUILDING IN ‘EL REDÍN’ HIGH SCHOOL
  • Location: Pamplona, Navarre, SPAIN
  • Photography: José Manuel Cutillas, Rubén Pérez Bescós
  • Collaborator architects: Gloria Herrera
  • Quantity surveyor: Isabelino Río
  • Structural engineer: José Ignacio Etayo
  • Site area: 22.200 m²
  • Building area: 1.478,00 m2
  • Construction date: May 2013
  • Client: FEISA
  • Construction company: ACR

(more…)

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise