Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

2226 by be baumschlager eberle

Thursday, March 27th, 2014

Article source: be baumschlager eberle

Energy 

Two considerations formed the basis of our work. First, how can we maintain in the next thirty to forty years our quality of life and thereby conserve resources? The second, followed by the fundamental belief that we need to develop a home that reverses old fashioned mindsets: man no longer reacts to the house but the house to the man .For this we need much less equipment than is generally assumed. We have in 2226 no technical cooling, no heating, no additional ventilation but rather an intelligent software that controls heat output and natural air supply.

Image Courtesy © be baumschlager eberle

Multiple-generation house in Eichgraben, Austria by franz zt gmbh

Thursday, March 27th, 2014

Article source: franz zt gmbh

After the birth of their first daughter, the young family were taken by the idea of a single-family house in the  countryside. in the wienerwald they found a little house in need of rehabilitation with a large garden. prospective  possibilities of enlargement were already investigated before buying the property.the lean budget required a high  portion of own capital in order to take the first steps in renovating the old building and undertake thermal  sanitation.upon completion of sanitation, the second child had already been born, and thoughts regarding an  annexe became more concrete. also, the grandmother’s wish for a granny flat should be taken into consideration.  building regulations left little leeway regarding building density and height. in order to accommodate the entire  spatial programme, developing a two-storey structure was mandatory.

Image Courtesy © Kurt Kuball

  • Architects: franz zt gmbh
  • Project: Multiple-generation house
  • Location: Eichgraben, Austria
  • Photography: Kurt Kuball

INTERGENERATIONAL RESIDENCE in Rennes, France by a/LTA architectes

Thursday, March 27th, 2014

Article source: a/LTA architectes

This \” city fragment \” is conceived as a durable space, open and porous lending itself to new forms of function. The creation of a central garden provides clear and open spaces with unobstructed views for residents or passers-by alike which gives a more fluid link between public and private space, breaking down any impression of isolation. The question of urban density and environment are distinctive elements represented in the development of the project.

Image Courtesy © a/LTA architectes

  • Architects: a/LTA architectes
  • Project: INTERGENERATIONAL RESIDENCE
  • Location: Rennes, France
  • Client: NEOTOA
  • Date: Competition 2013 (1st Prize) / ON GOING
  • Cost: 10.1 M€.
  • Area: 8.350 M² (housing + activities + artit’s workshops)
  • Project manager: A.Plantady
  • Engineering: Ouest Structures + ALBDO + CDLP + Acoustibel + Desormeaux Paysagistes
  • Performance: BBC, RT 2012

Dongdaemun Design Plaza in Seoul, Korea by ZAHA HADID ARCHITECTS

Thursday, March 27th, 2014

Article source: ZAHA HADID ARCHITECTS

DDP is the first public project in Korea to utilize the 3-Dimensional Building Information Modelling (BIM) and other digital tools in construction. Throughout the design process, every building requirement was considered as a set of inter-related spatial relationships which will define the social interactions and behavioural structure in/around the project. These relationships became the framework of the design, defining how different aspects of the project, such as spatial organization, programmatic requirements, and engineering come together.

Image Courtesy © Virgile Simon Bertrand

  • Architects: ZAHA HADID ARCHITECTS
  • Project: Dongdaemun Design Plaza
  • Location: Seoul, Korea
  • Photography: Virgile Simon Bertrand
  • Client: Seoul Metropolitan Government
  • DESIGN: Zaha Hadid with Patrik Schumacher
  • ZHA PROJECT LEADER: Eddie Can Chiu-Fai
  • ZHA PROJECT MANAGERS: Craig Kiner and Charles Walker
  • Venue Operations & Management: Seoul Design Foundation
  • Site Area: 65,000 m2
  • Construction Floor Area: 86,574 m2 
  • General Building Dimensions: 188m (W) X 280 (L) X 34 m (H)

OCCIDENS MUSEUM in Pamplona, Spain by Vaillo+Irigaray Architects

Thursday, March 27th, 2014

Article source: Vaillo+Irigaray Architects

CATHEDRAL COMPLEX II c bC -XIX c

Occidens museum takes place into the Pamplona’s cathedral complex, crossing various spaces of different times: archaeological excavations II c fC-VIIIcaC, Romanesque palace, XI c, Archbishop’s Palace XII c, and the gothic constructions of the Archdeacon palace of the XIV-XVI c.

Image Courtesy © Ruben Perez Bescos

  • Architects: Vaillo+Irigaray Architects
  • Project: OCCIDENS MUSEUM
  • Location: Pamplona, Spain
  • Photography: Ruben Perez Bescos
  • Architect In Charge: Antonio Vaíllo, Juan L. Irigaray, Daniel Galar, Josecho Vélaz
  • Collaborators: Felipe Pou, Javier Gil, Iñigo Beguiristain, Ángel Álvarez, Oscar Martínez, Eva Fernández
  • Curator: Javier Aizpún
  • Structure: OPERA Ingeniería, Raúl Escrivá
  • Metal Works: LARUMBE, Goyo Larumbe
  • Lighting Elements: IRAGO
  • Fabrics: PERONI
  • Vinyls: LUMINOSOS ARGA
  • Glazing: IRALDE
  • Audiovisual: SIENA
  • Interactivecomunication: INNOVAE VISION
  • Woodenelements: DECONA
  • Cliente: Arzobispado de Pamplona
  • Project: octubre 2011, october 2011
  • Cost: 1.000.000 €
  • Surface: 2.000 m²

House Boz in Pretoria, South Africa by Nico van der Meulen Architects

Thursday, March 27th, 2014

Article source: Nico van der Meulen Architects

House Boz situated on a hill within a secluded nature estate in Pretoria East was originally destined for a very different location on a hillside in Mafikeng.  Boasting 180 degree views of the whole of Pretoria, this monumentally elevated site close to a hectare in size, boldly exhibits the latest architectural masterpiece by Nico van der Meulen Architects.

Image Courtesy © Barend Roberts, David Ross

  • Architects: Nico van der Meulen Architects
  • Project: House Boz
  • Location: Pretoria, South Africa
  • Photography: Barend Roberts and David Ross
  • Designed by: Werner van der Meulen
  • Residence size: 777 m²

COMMUNAL CREMATORIUM in Ringsted, Denmark by Henning Larsen Architects

Thursday, March 27th, 2014

Article source: Henning Larsen Architects

The crematorium in Ringsted, Denmark is designed with respect and consideration for the cremation process. In most crematoria, the chapel area is the main focus, while the cremation itself is confined to a back-of-house, functional area. Instead, at this communal crematorium, family and loved ones may follow the coffin all the way through the cremation process.

Image Courtesy © Henning Larsen Architects

  • Architects: Henning Larsen Architects
  • Project: COMMUNAL CREMATORIUM
  • Location: Ringsted, Denmark
  • Client: Communal Crematorium Zealand and Lolland-Falster I/S
  • Gross floor area: 2,700 m2
  • Year of construction: 2012 – 2013
  • Type of assignment: Cooperative agreement with the Danish state and municipality
  • Consulting Engineer: DAMGAARD Consulting Engineer ApS
  • Landscape: Landscape Architect Birgitte Fink

DreamCenter lifestyle entertainment hub in Shanghai, China by 3XN

Thursday, March 27th, 2014

Article source: 3XN

A 3XN designed IMAX theatre, retail and creative offices complex will be an iconic contribution to the 15 billion yuan (USD$2.4 billion) DreamCenter entertainment district on Shanghai’s West Bund.  The DreamCenter is being developed by DreamWorks Animation together with partners, CMC Capital Partners and Hong Kong developer Lan Kwai Fong Group.

Image Courtesy © AP

  • Architects: 3XN
  • Project: DreamCenter lifestyle entertainment hub
  • Location: Shanghai, China
  • Photography: AP

Flipboard Cafe in Melbourne, Vic 3000, Australia by Brolly Design

Thursday, March 27th, 2014

Article source: Brolly Design

Flipboard Cafe, calved from a lost site in the city, is a tiny multi-level nook that serves fine space with a side of excellent coffee and healthy food. The cafe is nestled in the intersection of an emergency exit from Bennetts Lane Jazz Club below, the thoroughfare to Brolly Studios behind, and a two decade old unused shop-front window.

Image Courtesy © Tanja Milbourne

  • Architects: Brolly Design
  • Project: Flipboard Cafe
  • Location: Melbourne, Vic 3000, Australia
  • Photography: Tanja Milbourne
  • Design Team: Martin Heide, Megg Evans
  • Area: 25 m2
  • Year: 2013
  • Costs: $150.000

Yellowtale Office in Toronto, Canada by atelier rzlbd

Wednesday, March 26th, 2014

Article source: atelier rzlbd

Yellowtail Office is an intervention project rather than a cosmetic renovation. Situated in Thornhill, Ontario, the small 10’ x 30’ retail space was converted to a chic suite to be used as a mortgage broker office.

Image Courtesy © atelier rzlbd

  • Architectsatelier rzlbd
  • Project: Yellowtale Office
  • Location: Toronto, Canada
  • Photography: atelier rzlbd
  • Project team: Ehsan Zareian, Bahar Joshanpoosh, Lailee Soleimani
  • Construction: Doreen Development
  • Building Type: Office
  • Area: 300 sqft
[10’ x 30’]
  • Design: Fall 2013
  • Completion: Winter 2014
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy