Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

School extension in Antwerp, Belgium by Areal architecten

Friday, July 26th, 2013

Article source: Areal architecten 

Like the existing school (a modernist volume from the 50’s) embraces the main playground, the extension is positioned in a way that areas of security arise in its inner corners. The new volume integrates the pragmatic logic of the school campus, but not without creating some witty and special interventions adding functional value.

Image Courtesy © Thomas De Bruyne

  • Architects: Areal architecten
  • Project: School extension
  • Location: Antwerp, Belgium
  • Photography: Thomas De Bruyne and Areal architecten
  • Client: Gemeenschapsonderwijs GO! van de Vlaamse Gemeenschap
  • Competition design: september 2009
  • Construction: october 2012
  • Building cost: 2 890 000 euro
  • Surface: 2450 m²
  • Engineering: ABT België nv
  • Technical studies: Gebotec bvba
  • Software used: Autocad LT 2012, Sketch-up and Maxwell render

Kloof151 in Cape Town, South Africa by SAOTA

Friday, July 26th, 2013

Article source: SAOTA

The client’s brief was for a family home with a guest and a ‘work-from-home’ wing spread over two levels. The home was not only to enjoy the dramatic views of the Clifton beaches, but also to engage with the natural fynbos on the slopes of Lion’s Head to the North.

Image Courtesy © SAOTA

  • Architects: SAOTA
  • Project: Kloof151
  • Location: Cape Town, South Africa
  • Photography: SAOTA
  • Project Team: Philip Olmesdahl, Stefan Antoni & Johann van der Vyver
  • Interior Design: Mark Rielly & Ashleigh Gilmour
  • Completion Date: 2010

POLICE STATION in Seville, Spain by Paredes Pedrosa Arquitectos

Thursday, July 25th, 2013

Article source: Paredes Pedrosa Arquitectos

The new police station in Seville is a detached construction that leans on the southeast edge of the site and opens up towards a circular street. The building is shaped as an irregular four-pointed star, which determines the image of the building, inspired in a panoptical model. A landscaped strip then surrounds the construction. This natural belt is extended up to the exterior fence and it naturally embraces the wings of the building. This way, the proposed volume achieves an extensive facade length with a maximum number of rooms opening towards the outdoor spaces in between the wings.

Image Courtesy © Luis Asín

  • Architects: Paredes Pedrosa Arquitectos
  • Project: POLICE STATION
  • Location: Seville, Spain
  • Photography: Luis Asín,  pape
  • Project team: Álvaro Oliver, Álvaro Rábano, Clemens Eichner, Eva Urquijo, Djamila Hempel, Jorge López
  • Architects on site: Ángela García de Paredes. Ignacio Pedrosa, Álvaro Oliver
  • Technical control: Luis Calvo. Gonzalo Cátedra
  • Structure: GOGAITE S.L.
  • Mechanical engineer: GEASYT S.A

LE PAVILLON DU FAV 2013 in LA GRANDE MOTTE, France by DAVID HAMERMAN ARCHITECTE

Thursday, July 25th, 2013

Article source: DAVID HAMERMAN ARCHITECTE

Now since 2011, we implemented the realization Pavilion FAV. This flag allows the public reception and dissemination of information about the festival. It is also the starting point the course of the festival, a meeting place and discussion all visitors. Taking place strategically in the heart of the city, for 8th edition of FAV two pavilions have been completed.

Image Courtesy © Paul Kozlowski

  • Architects: DAVID HAMERMAN ARCHITECTE
  • Project: LE PAVILLON DU FAV 2013
  • Location: LA GRANDE MOTTE, France
  • Photography: Paul Kozlowski

Residential building in Montevarchi, Italy by Mauro Alpini

Thursday, July 25th, 2013

Article source: Mauro Alpini 

The project is located at the beginning of Montevarchi town centre half way, historically, between Florence and Arezzo on the state road. The work is made up of three buildings which are at right angles to the road and a cylinder element which encompasses two pre-existing buildings in a courtyard feature forming a central square.

Image Courtesy © Mauro Alpini

  • Architects: Mauro Alpini
  • Project: Residential building
  • Location: Montevarchi, Arezzo, Italy
  • Collaborators: Slaven Penovic, Marino Presenti
  • Year: 2005-2013
  • Software used: Autocad 2007, Cinema 4D

ATZ Living in Atizapán de Zaragoza, Mexico by CRAFT Arquitectos

Thursday, July 25th, 2013

Article source: CRAFT Arquitectos

The proposed concept is based on the intention of generating modules 15 m² where they develop each of the areas of architectural and which are generated by open and continuous spaces. These modules provide the ability to adapt to each family home as needed, with the ability to extend in a clean, orderly and low operating cost.

Image Courtesy © CRAFT Arquitectos

  • Architects: CRAFT Arquitectos
  • Project: ATZ Living
  • Location: Atizapán de Zaragoza, Mexico
  • Contributors: Arq. Alan Rahmane Azar, Arq. Michelle Cadena Chenge, Arq. Gerardo Gutiérrez, Arq. Mario Godínez, Lic. Jonathan Askenazi
  • Land: 140 m²
  • Built: 200 m²
  • Year: 2009

CASA DELLA MUSICA in UDINE, ITALY by GEZA

Thursday, July 25th, 2013

Article source: GEZA

BUILDING INSIDE A BUILDING

A new function (a place for music) for an old (and silent) building (a former bus depot) represents an architectural+technological challenge and a poetic content at the same time.

A new building rises inside the old one, and includes all the structural and technological solutions required. The new building does not touch the old one, which remains visible and gets more value from this addition.

Image Courtesy © Massimo Crivellari

  • Architects: GEZA
  • Project: CASA DELLA MUSICA
  • Location:  UDINE, ITALY
  • Photography: Massimo Crivellari
  • Client: Municipality of Cervignano del Friuli, UD
  • Realization: 2010
  • Area: 750 sm
  • Software used: Vectorworks

Dabbous in London, England by Brinkworth

Thursday, July 25th, 2013

Article source: Brinkworth

Briefed to create a brand identity and interior for Dabbous, a new restaurant situated on a corner site on Whitfield street, London, Brinkworth took inspiration from the minimal and natural presentation of the food to create a raw, industrial space and a contemporary, restrained brand identity.

Overall view of dining space on the ground floor, Image Courtesy © Louise Melchior

  • Architects: Brinkworth
  • Project: Dabbous
  • Location: London, England
  • Photography: Louise Melchior
  • Completion date: January 2012
  • Construction period: 8 weeks

Yongjia World Trade Centre in Wenzhou, China by UNStudio

Thursday, July 25th, 2013

 Article source: UNStudio 

The Yongjia World Trade Centre will create a new image for the WTC brand and will become a unique symbol for the new riverside city of Wenzhou. Wenzhou city lies in the dense economic zone along the coast of Southeast China, next to the Yangtze River Delta region. The deep water sea port outside of Wenzhou and the inland channel to the sea expands the city’s access advantages for international and domestic markets.

Image Courtesy © UNStudio

  • Architects: UNStudio
  • Project: Yongjia World Trade Centre
  • Location: Wenzhou, China
  • Client: Shanghai World Trade (Shanghai) Holdings Group
  • Building surface: 500.000 m² above ground
  • Building site: 4 plots total 154,900 m2, the developable area is 111,237 m2
  • Programme: Towers with Offices, Residential and Hotel, Podium with Retail and cultural functions
  • Status: Competition 1st prize
  • Credits: Ben van Berkel, Astrid Piber with Hannes Pfau, Ger Gijzen, Juliane Maier, Martin Zangerl and Sontaya Bluangtook, Amanda Chan, Albert Gnodde, Jan Kokol, Patrik Noome, Mo Lai, Jan Rehders, René Rijkers, Stefano Rocchetti, Shuang Zhang
  • LANDSCAPE CONSULTANT:  Loos van Vliet
  • STRUCTURE CONSULTANT: ARUP Shanghai
  • SUSTAINABILITY CONSULTANT: ARUP Hong Kong

MED Campus, Vienna International Competition 3rd Prize in Austria by Wolfgang Tschapeller ZT GmbH

Thursday, July 25th, 2013

A two-stage competition for the Med Campus in Graz was held in 2009/2010. The task was to concentrate the hitherto widespread facilities of the Medical University near the Provincial Hospital. The project provided for lecture halls, seminar rooms, laboratories, research facilities and administrative offices. It comprised a gross floor area of about 100,000 square meters structured in a volume of approximately 300,000 cubic meters.

Image Courtesy © Wolfgang Tschapeller ZT GmbH

  • Architects: Wolfgang Tschapeller ZT GmbH
  • Project: MED Campus, Vienna International Competition 3rd Prize
  • Location: Vienna, Austria
  • Project team: Jesper Bork, Thomas Stepany, Simon Oberhammer, Christian Tonko, Alexander Daxböck, Kadri Tamre, Manfred Hermann, Elena Valcheva, RüdigerSuppin, Hannes Schwed, GregorHolzinger
  • Gross Area: 93.810 m²
  • Volume: 382.342 m³
  • Estimated Construction Costs: 148 Mio Eur
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy