Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Conference and Coaching Center in Stollhof, Austria by cp architektur

Wednesday, January 29th, 2014

Article source: cp architektur

The challenge of the project was to plan a medium conference- and coaching centre for multinational Fast Moving Consumer Goods companies.

The architectural form establishes a symbiosis between the landscape and building topography with the aim to steer the eye towards nature and the site. Through the adaption of the prevailing site topography in the building shape – in form of roof pitches and ascending ramps – the visual perception of the site is reflected.

Image Courtesy © Philipp Kreidl

  • Architects: cp architektur
  • Project: Conference and Coaching Center
  • Location: Stollhof, Austria
  • Photography: Philipp Kreidl
  • Client: Co. Revina SA Niederlassung Österreich
  • Operator: Co. GreenWell GmbH
  • Project start: 01, 2009
  • Completion: 12, 2012
  • Floor area: 2527m²
  • Site area: 10184m²
  • Interior designer: Mag. arch. Christian Prasser
  • Project manager: Arch. Dipl.-Ing. Johanna Maria Priebe

Consultants

  • General contractor: Co. RD Rýmařov s.r.o., Rýmařov
  • Execution planning: Co. RD Rýmařov s.r.o., Rýmařov
  • Building physics: Co. AMiP-Industrial Engineering GmbH, Mödling
  • Water engeneering: Co. IBL-ZT GmbH, Wiener Neustadt
  • Pre-structural engeneering: Co. Brand&Partner, Maria Enzersdorf,
  • Pre-services engeneering: Co. HTB-plan, Wien

Interior

  • Joinery: Co. Gerhard Kienpointner GmbH, Waidring
  • Furniture: Co. Pario Design, Oberwaltersdorf
  • Lightning: Co. XAL GmbH, Graz
  • Visualization reference: © new ages – René Reiter, Graz

CONVERTIBLE COURTYARDS HOUSE in Victoria, Australia by Christopher Megowan Design

Wednesday, January 29th, 2014

Article source: Christopher Megowan Design

As the name suggests, the Convertible Courtyards House, Christopher Megowan Design, kinetically adapts to the notoriously variable climate found in Melbourne, Australia. This project added a kitchen, living area, dining area, bathroom, master bedroom, ensuite and two decks to a previously overlooked yet charming weatherboard cottage in the inner urban suburb of Prahran. Nestled on an intimate street, the existing house is one of a series of heritage protected cottages.

Image Courtesy © Christopher Megowan Design

FUSCHIA VILLA in Thao Dien District 2, VietNam by MimANYstudio + REALarchitecture

Tuesday, January 28th, 2014

Article source: MimANYstudio + REALarchitecture

In the premium villa project in Ha Long Bay population by the Group Compliance Chau Tuan Chau and Jencap as an investor , Fuschia Villa was designed and built in Thao Dien district 2 do need to know whether the first moke up . MimANYstudio and REALarchitecture has designed and completed in June 10-2013. Project ideas designed in the spirit of minimalist detail to space to serve for one type of customers especially love the sophistication, powerful and simple space.

Image Courtesy © Qa

  • Architects: MimANYstudio + REALarchitecture
  • Project: FUSCHIA VILLA
  • Location: Thao Dien District 2, VietNam
  • Photography: Qa
  • Design Team: Minh Tran, Joshua Levine ,PH Thinh
  • Area: 415 sqm
  • Year: June 2013
  • P Structural Engineer:K&B
  • Services Engineer: K&B
  • Main Contractor: Kien Long Construction

SPAR Flagshipstore in Budapest, Hungary by LAB5 Architects

Tuesday, January 28th, 2014

Article source: LAB5 Architects

SPAR decided to open its new supermarket at a shopping mall called MOM Park, situated in the heart of a wealthy district of Budapest. They had the idea of building up a unique interior, which provides a high quality costumer experience. To chose the designer of this flagship store, they invited architects and interior designers to take part in a non-open competition, and submit sketches of ideas. LAB5 architects won because of the look and feel of a market space, with a friendly industrial atmosphere. Luckily later 90% of the original ideas could have been realised.

Island-shape grouping of counters, Image Courtesy © Zsolt Batár

  • Architects: LAB5 Architects
  • Project: SPAR Flagshipstore
  • Location: Budapest, Hungary
  • Photography: Zsolt Batár
  • Competition: March 2013.
  • Design: May 2013.
  • Construction: June – September 2013.
  • Interior designers: LAB5 architects | Linda Erdélyi, András Dobos, Balázs Korényi, Virág Anna Gáspár.
  • Colleagues: András Debreczeni, Zoltán Szegedi, Tamás Tóth, Zoltán Vámos
  • Signage design: Zsuzsi Tolnai, Rita Halasi
  • Client: SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft
  • Constructor: EMEL Kft
  • Furnitures: Enter Team, Solymosi, Art-Innova, Hi-Macs, Amos
  • Lights: Solinfo, Zumtobel, Enter Team
  • Lamp, recycled from wine bottles: Toboz Design
  • Floor: Porcelaingres
  • Shop-furnitures: Hauser, Umdasch

The Room Bar & Club in the Radisson Blu Hotel Hamburg in Germany by LUCEM GmbH

Tuesday, January 28th, 2014

Article source: LUCEM GmbH

New hotspot in Hamburg: „The Room“ Bar & Club presents the world’s first Light Transmitting Concrete bar with single LED pixel technology.

The 4 star superior Hotel Radisson Blu in Hamburg with its exceptional design is located in the heart of the vibrant metropolis Hamburg directly next to the ICE Dammtor train station and the downtown oasis, the botanical garden „Planten un Blomen“. For demanding business travellers and tourists, the hotel is an ideal spot within Hamburg downtown area with stylish ambience, first class service and an unique panorama view over the city of Hamburg.

Image Courtesy © LUCEM GmbH

  • Architects: LUCEM GmbH
  • Project: The Room Bar & Club in the Radisson Blu Hotel Hamburg
  • Location: Germany
  • Owner: The Room Betriebs GmbH, Hamburg
  • Designer: FRANK THEUERKAUF, Hamburg
  • Year: 2013
  • Material: LUCEM LINE Anthrazit
  • Format: 120 cm x 60 cm
  • Thickness: 15 mm
  • Area: 40 qm
  • Mounting system: Metal frame
  • Light technology: Single-pixel-LED realised by Amptown, Hamburg
  • Installation: Köster+Heins Ladenbau, Hamburg

Red Pepper House in Lamu, Kenya by Urko Sanchez Architects

Tuesday, January 28th, 2014

Article source: Urko Sanchez Architects

The client, Fernando Torres, wanted a private residence that shared a connection with Lamu but was secluded from the main town itself. He had a passion for architecture and at the same time liked to be in contact with nature. Combining these two attributes, a chance was presented to create a form of organic architecture that had a balance of traditional craft and modern requirements. The client had great respect for the environment and wished that the design process preserved the forest as much as possible. Likewise, the construction process and eventually the running of the building were to share the same attribute.

Image Courtesy © Stevie Mann

  • Architects: Urko Sanchez Architects
  • Project: Red Pepper House
  • Location: Lamu, Kenya
  • Photography: Stevie Mann, Alberto Heras
  • Year 2007-2009
  • Client Fernando Garcia Torres, SPAIN
  • Collaborators  Satt, Fernando Navadijos
  • Gross Area 1500 m2

Aman: Minimalistic residence by Leading Design Architectural Studio

Tuesday, January 28th, 2014

Article source: Leading Design Architectural Studio

Image Courtesy © Leading Design Architectural Studio

Wurth Administration Building in Rorschach, Switzerland

Tuesday, January 28th, 2014

Article source: SEFAR® Architecture

The Würth Administration Building, on the shores of Lake Constance in Rorschach, Switzerland, features a SEFAR® Architecture Vision fabric interlayer that complements the beauty of the surrounding landscape. Its double skin of glass creates a distinctive aesthetic that alternately reflects and transmits natural light, offering an appealing building exterior and a truly unique workspace for employees.

Image Courtesy © SEFAR® Architecture

  • Fabric Manufacturer: SEFAR® Architecture
  • Project: Wurth Administration Building
  • Location: Rorschach, Switzerland

Pipa Fit-Out in Auckland, New Zealand by Creative Arch

Tuesday, January 28th, 2014

Article source: Creative Arch

The owners of this historic warehouse required Creative Arch to produce an inspirational facility which would excite the staff and students of the performing arts school to be housed within its industrial walls.

Image Courtesy © Butel Park

  • Architects: Creative Arch
  • Project: Pipa Fit-Out
  • Location: Auckland, New Zealand
  • Photography: Butel Park, DRAW Photography LTD

House in Ontinyent, Spain by Borja García

Tuesday, January 28th, 2014

Article source: Cristina Arroyo

We are in the historic heart of Ontinyent (Valencia), in a old textiles factory now converted into the headquarters of the outdoor furniture manufacaturer Gandia Blasco. The aim of the project is to integrate new residential activity into the existing building. For this reason the house is proposed as an extension of modulation and structural system of the old buiding.

Image Courtesy © Borja García

  • Architects: Borja García (Clara Gironés, Sergio García-Gasco, Jorge Cortés and Manuel Martínez)
  • Project: House in Ontinyent
  • Location: Ontinyent, Spain
  • Client: Gandía Blasco
  • Area: 550 sq meters
  • Year: 2012
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy