Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Refugium by a staircase in Lake Vättern, Closeto Omberg by Petra Gipp Arkitektur

Wednesday, February 19th, 2014

Article source: Petra Gipp Arkitektur

The promenade begins at the entrance to the house, continues through the volume and leads on down to the water. A column of light, through the roof, allows the light of the sky to flow down the concrete wall that goes straight through the building.  A wall that embraces the stairs and allows for a fireplace at the edge of the cliff.

Image Courtesy © Åke E:son Lindman

  • Architects: Petra Gipp Arkitektur
  • Project: Refugium by a staircase
  • Location: Lake Vättern, Closeto Omberg
  • Photography: Åke E:son Lindman
  • Structural engineer: Structor Malmö – Peter Bojrup, Mikael Rosengren
  • Electricity, security: Jarl Magnusson AB – Åke Lindberg
  • Plumming: Avlopp och Kretslopp AB – Anna Stridh
  • Contractor: Wilzéns Byggtjänst AB
  • Area: 116sqm
  • Project year: 2011-2013

Multi-family housing 42 apartments in Lille, France by Coldefy & Associés Architectes Ubranistes

Wednesday, February 19th, 2014

Article source: Coldefy & Associés Architectes Ubranistes

The project is located on one of the many industrial redevelopment sites in this part of northern France, on the Fives Cail Babcock site in an area in full urban renewal, studied and developed by l’AUC urban planners.

The site is bordered to the west by an alley containing rows of low-rise “workers’ housing” (two stories + attic). This alley runs between rue des Rogations, located to the south of the property, and rue Pierre Legrand to the north that contains single-family houses (three stories + attic) with large gardens in the center of the block.

Image Courtesy © Julien Lanoo

  • Architects: Coldefy & Associés Architectes Ubranistes
  • Project: Multi-family housing 42 apartments
  • Location: Lille, France
  • Photography: Julien Lanoo
  • Team: Thomas Coldefy, Isabel van Haute, Oliver Page, Simon Ducreu, Florian Giroguy, Laurence Ployaert, Geoffrey Cordonnier
  • Client: CIRMAD
  • Project area: 3034m² living space
  • Budget: 4 390 533 € HT
  • Delivery: February 2013
  • Caracteristic: Low Energy Building
  • Award: Prix Tuile Terre Cuite Wienerberger
  • Client: CIRMAD
  • Project area: 3034m² living space
  • Budget: 4 390 533 € HT
  • Delivery: February 2013
  • Caracteristic: Low Energy Building
  • Award: Prix Tuile Terre Cuite Wienerberger

visitor centre: Emscher Village in Oberhausen, Germany by OOZE architects

Wednesday, February 19th, 2014

Article source: OOZE architects

The temporary Visitors Center for EMSCHERKUNST.2013 and the Art Camp for local art associations are made from re-used oversea containers which house the different programs. By keeping the layout strictly on ground level and referring to a path through a village, not only the space inside matters, but also the various in-between spaces, sheltered by a roof or open-air.
In this way a variety of social spaces are created while keeping the site fully permeable.

Image Courtesy © Roman Mensing

  • Architects: OOZE architects
  • Project: visitor centre: Emscher Village
  • Location: Oberhausen, Germany
  • Photography: Roman Mensing
  • AREAS: 1263m2
  • CLIENT: Emscher genossenschaft
  • TEAM: Eva Pfannes,Sylvain Hartenberg, Augustin Roy-Verger
  • STRUCTURAL ENGINEER: Reto Bonomo

CONTRACTORS:

  • Steel: Leo Kok – Tiggelovend-Kok
  • Fabric: Gerrie Enninga – Zonlicht
  • Interior fitting, external wood works: Jasper Vandermade
  • Garden: Stefanie Strauß
  • DATE: June 2013 – October 2013

1.14 The Kite by C+S Architects

Wednesday, February 19th, 2014

Article source: C+S Architects

1.14 is a team, a group of educators, work to support families taking care of their children after the school hours and during holidays. 1.14 use a new pedagogical approach, which is different according to the age of the children: from 1 to 6 year old everything is worked out as a game.

Detail of the entrance, Image Courtesy © Alessandra Bello

  • Architects:  C+S Architects
  • Project: 1.14 The Kite
  • Photography: Alessandra Bello and Pietro Savorelli
  • Architecture and landscape: Carlo Cappai, Maria Alessandra Segantini, C+S Architects
  • C+S team: Davide Testi, Alessandro Pizzolato. Fabrizio Maiorana
  • Site supervision: Davide Testi
  • Structures: Toso Riccio Ingegneria
  • MEP: Luca Bovo, Nicola Pizzo
  • Security: Davide Testi
  • Management and budget control: Davide Testi
  • Client: Chiaramente srl
  • General contractor: Ager co srl

Rehabilitation of the Primary Educational Centre “San Julián” in Jaén, Spain by gabriel verd arquitectos

Wednesday, February 19th, 2014

Article source: gabriel verd arquitectos

The School of  San Julian is located in the town center of Marmolejo, has two old building of the years 70th and 60th built in a rectangular plot with an area of 8,741 m2. The works consisted in building a new Gymnasium and adapting the old centre to the new schools regulations.

Image Courtesy © gabriel verd arquitectos

  • Architects: gabriel verd arquitectos with Simone Salinas
  • Project: Rehabilitation of the Primary Educational Centre “San Julián”
  • Location: Jaén, Spain

Chronology

  • 2008 August: competition
  • 2010 May: draft
  • 2011 June: end of work

collaborators

  • Structures (structures): Santiago Bermejo Oroz
  • Technical Architects (Technical Architect): Eduardo Vázquez
  • Promoter: ISE Andalucía, Infrastructure and Educational Services , Ministry of Education of the Andalusian
  • Builder: JUBUCONSA
  • Total Built: (Built surface) 3,421 m²
  • Construction cost (cost): 1,859,945 Euros

Jellyfish House in Marbella, Spain by Wiel Arets Architects

Wednesday, February 19th, 2014

Article source: Wiel Arets Architects

Located in Marbella, on the Mediterranean coast of Spain, the Jellyfish House’s neighboring buildings block its view onto the nearby sea. Appropriately, it was chosen to cantilever the house’s pool from its roof, so that the beach and sea can always be seen while sunbathing or swimming. The house is organized around two paths of circulation: a ‘fast’ and ‘slow’ set of stairs, which intertwine and traverse the house’s four levels of living.

Image Courtesy © Jan Bitter

  • Architects: Wiel Arets Architects
  • Project:  Jellyfish House
  • Location: Marbella, Spain
  • Photography: Jan Bitter
  • Program: Housing
  • Size: 650 m2
  • Date of design: 1998-2001
  • Date of completion: Winter 2013
  • Project team: Wiel Arets, Bettina Kraus, Lars Dreessen, Dennis Villanueva, Carlos Ballesteros
  • Collaborators: Paul Draaijer, William Fung, Johannes Kappler
  • Client: Private
  • Consultants: West 8, ABT BV, Cauberg-Huygen Raadgevende Ingenieurs BV, Nieto Sobejano Arquitectos S.L.

TANATORY OF MONTEALEGRE DEL CASTILLO.ALBACETE in Spain by Diaz Romero Arquitect

Wednesday, February 19th, 2014

Article source: Diaz Romero Arquitect 

The program consists of the execution of an area that distinguished public uses and  private uses. The building has different access for different uses, that  improving performance. On the one hand we find the area for personal, and second, the general public and workers, so that both paths are independent not exist any eye contact between the two, except for the showroom of the dead.

Image Courtesy © MIGUEL SOUTO

  • Architects: Diaz Romero Arquitect
  • Project: TANATORY OF MONTEALEGRE DEL CASTILLO.ALBACETE
  • Location: Spain
  • Photography: MIGUEL SOUTO
  • Software used: Autocad, Renders, Sketchup and Cinema 4d
  • PROMOTER: EXCMO.  TOWN HALL OF ALPERA
  • BUILT AREA: 181.17M²

House in Daizawa, Japan by Nobuo Araki / The Archetype

Wednesday, February 19th, 2014

Article source: Nobuo Araki / The Archetype

Situated in a calm residential area of Setagaya, Tokyo, the rectangular house faces southward, with a garden at the rear. Several meters in front of the house, a concrete wall has been constructed to provide sufficient privacy to the glass-façade house, while retaining a sense of openness.

Image Courtesy © SHIMIZU KEN

  • Architects: Nobuo Araki / The Archetype
  • Project: House
  • Location: Daizawa, Japan
  • Photography: SHIMIZU KEN
  • Completion: June2013
  • Building type: personal residence

Consultant

  • Structure: G.DeSIGN/TakeyukiGaino
  • Facility: SH/Koji Nagai , ShuNagasawa
  • Lighting: On&Off/Shinji Yamaguchi
  • General constructor: Watanabetomi Corporation
  • Structure: wooden structure
  • Number of floors: 2 stories
  • Site area: 165.37 m2
  • Building area: 66.04m2
  • Total floor area: 111.15 m2

Chiasso Railway Station Site in SWITZERLAND by C+S Architects

Wednesday, February 19th, 2014

Article source: C+S Architects

The Italian joint-venture between Antonio Citterio Patricia Viel and Partners and C+S Architects, in collaboration with a swiss Engineering team wins the international competition for the re-qualification of the railway station area of Chiasso in Switzerland.

Street view of the school, Image Courtesy © C+S Architects

  • Architects: C+S Architects
  • Project: Chiasso Railway Station Site
  • Location: SWITZERLAND
  • Structural engineering: Pini Swiss Engineers SA (Ing. Civile, Geologo)
  • C+S Team: Luca Caroti, Laura Frasson, Nikolina Lukin, Alessandro Mimiola, Alessandro Pizzolato, Giada Saviane, Davide Testi ACPV & Partners Team, Mattia Cattaneo, Alberto Maria Ficele, Valerio Pozzi, Pierpaolo Solieri

KEYPARK in Ankara, Turkey by VEN Architecture

Wednesday, February 19th, 2014

Article source: VEN Architecture

The project is located at the junction of two busy boulevards, Alacaatl? and Beyler blvd. The units constitute a wide-low  rise commercial campus, spread on an inclined corner lot, giving different volume and depth perception from different perspectives. The concept is established on two notions: urban permeability and human scale. The relationship between the boulevard and courtyard-square is supported by the voids among the masses lined on the periphery of the lot.

Image Courtesy © Özgür ÖZDEMiRCAN – Arda AYDERMAN

  • Architects: VEN Architecture
  • Project: KEYPARK
  • Location:  Ankara, Turkey
  • Photography: Özgür ÖZDEMiRCAN – Arda AYDERMAN
  • Software used: REVIT Architecture.
  • Design Team: Gül GÜVEN, Ceyda GÖKMEN, Fatih Erduman, Recep Aygın, Nihat Beyoğlu
  • Client: Kaanhan EYÜBOĞLU
  • Structural Engineer: KONKAN MÜHENDiSLiK, YÜKSEL KONKAN
  • Mechanical Eng: BAYHAN MÜHENDiSLiK, GÖKÇEN BAYHAN, Bayhan Engineering – Gökçen Bayhan
  • Elec. Eng: ÖZER MÜHENDiSLiK, ÖZDAL GÜNGÖR
  • Landscape: PROMİM PROJE, SELAMİ DEMİRALP
  • Promim Project: Selami Demiralp
  • Project Year: 2011
  • Construction: 2011-2013
  • Const. Area: 21.400 m²
  • Site Area: 16.850 m²
  • Consultant: Ahmet Şahin (architect)
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy