Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Departamento Canelos in Mexico by RIMA Arquitectura

Sunday, July 23rd, 2017

Article source: RIMA Arquitectura

This 300 sq m apartment located on the west area of Mexico City is a full interior design lesson that shows the functional and aesthetic possibilities of an open space, loft style, which integrates in a sober and harmonic way the private areas.

Image Courtesy © Frank Lynen

  • Architects: RIMA Arquitectura
  • Project: Departamento Canelos
  • Location: Mexico
  • Photography: Frank Lynen
  • Architect manager: Lenin García
  • Project team: Lenin García, María Martínez, Luis Animas, Edwin Chulim
  • Landscape architecture: Arte Vivo
  • Acoustics: Hunter Douglas Techstyle y Juan José Flores Alexanderson
  • Automation: Domótica
  • Year: 2015

(more…)

Between Two Patios in Saint Ouen, France by OVERCODE architecture urbanism

Sunday, July 23rd, 2017

Article source: OVERCODE architecture urbanism

The project aims at improving the living space of a house that sits on a 100% built terrain. The house is located in a dense neighborhood near Paris, Saint Ouen (93).

The existing site was divided into 3 parts: a parking space on the street level, an old workshop in the center and a house at the back. The house has been recently restored and shelters on the ground floor the living spaces, which were very dark due to the warehouse in front of it.

Image Courtesy © David Foessel

  • Architects: OVERCODE architecture urbanism
  • Project: Between Two Patios
  • Location: Saint Ouen (93), France
  • Photography: David Foessel
  • Lead Architects:  Alejandro GARCIA MARTA / Claire GARCIA
  • Contractors: LISANDRE
  • Gross Built Area (square meters or square foot): 88 m² (extension)
  • Completion Year: 2015 – 2016

(more…)

C_29 / Optimist in Greece, Balkans by 314 Architecture Studio

Sunday, July 23rd, 2017

Article source: 314 Architecture Studio

The optical shop C_29 / ’Optimist’, is an interwar listed building of a total surface 90m2 and is located in the centre of Chalkida. The space is airy and expands along the central market and the back courtyard / patio which is formed in the core of the building. The building itself is a composite construction with the ground floor being made of bearing masonry and the two floors of reinforced concrete bearer and filling brickwork. The main design aspect was the creation of a gradient technique in the texture of materiality in order to emphasize the reflection and the absorbance of light. This gradient tool continues to exist and plays a significant role even to the choice of materials, resulting in their sound existence or their theoretical absence in the formed space. Some utilitarian objects are transformed into prismatic sculptures. The courtyard space is defined by an imaginary cube. What is more is that the plan does not allow visual contact to the courtyard and the shop. Therefore,  there is formed a wall at an angle of 45 degrees in the intermediate space fully covered by mirror , which results in visual continuity between the two spaces.

Image Courtesy © Panagiotis Voumvakis

  • Architects: 314 Architecture Studio
  • Project: C_29 / Optimist
  • Location: Chalkida, Euboea island, Greece, Balkans, Europe
  • Photography: Panagiotis Voumvakis
  • Software used: SketchUp, Photoshop
  • Design team: Pavlos Chatziangelidis, Giota Chala, Theodora Papadopoulou, Stelios Dilintas, Andrea Bratu, Karolina Balionyte, Angeliki Kokkosi, Maria Nikolousi, Elvin Demiri
  • Construction: SUCH
  • Year: 2015

(more…)

Happy Valley Residence in Hong Kong by Lim + Lu

Sunday, July 23rd, 2017

Article source: Lim + Lu 

Lim+Lu, the young New York-born multidisciplinary design practice, announced the completion of their apartment in Hong Kong that doubles as the pair’s showroom. The 1,200 square feet revamped apartment neighboring the Happy Valley Racecourse reflects the pair’s versatile and colorful design aesthetic.

Image Courtesy © Nirut Benjabanpot

  • Architects: Lim + Lu
  • Project: Happy Valley Residence
  • Location: Hong Kong
  • Photography: Nirut Benjabanpot

(more…)

Fleinvær Refugium in GildeskŒl, Norway by TYIN tegnestue Architects and Rintala Eggertsson Architects

Saturday, July 22nd, 2017

Article source: TYIN tegnestue Architects

A dream of the worldÕs most beautiful workspace

Three years ago HŒvard Lund stood in the office of TYIN Tegnestue. The musician from GildeskŒl presented a vision of creating the worldÕs most beautiful workspace on the isle of Fleinv¾r outside Bod¿, in the northernmost parts of Norway. The workspace would be a place where musicians, artists and other creative souls could rent rooms for shorter or longer timespans. The small isle offers a secluded working environment in an area of awe-inspiring natural beauty, surrounded on all sides by wild sea.

Image Courtesy © Pasi Aalto

  • Architects: TYIN tegnestue Architects and Rintala Eggertsson Architects (Sami Rintala, Andreas G. Gjertsen, Yashar Hanstad, Dagur Eggertsson)
  • Project: Fleinvær Refugium
  • Location: Fleinv¾r, GildeskŒl Kommune, Norway
  • Photography: Pasi Aalto
  • Software used: SketchUp
  • Client: HŒvard Lund
  • Professionals: Hanmo (welding), T¿mrer Stangvik (carpentry), Andrew Devine (carpentry), Ruben Stranger (carpentry), Harboe Leganger (engineer)
  • Students: Annika Persch Andersen, Simen Aas, Thea Hougsrud Andreassen, Edouard Bernard, Camille Boudeweel, Claudia Calvet Gomez, Steinar Hillers¿y Dyvik, Sophie Galarneau, William Gibson, Henrik Pfeiffer, Elise Aunet Tyldum, Espen Strandmyr Eide, Aurora Sch¿nfeldt Larsen, Kim Stroh, Erik Hadin, Anna van der Zwaag, Sara Lipinska, Harald Seljes¾ter, Tuva Andersen, Julia Kolacz, Mats Heggern¾s, Anne-Margrethe Lothe, Ulrikke Sch¿nfeldt, Anette Morvik Roberstad, Fredrik Asplin, Jan Fredrik Holmestrand, Alberto Reques, Sara Kamilla, Wik Edwina Brisbane, Adrian Aress¿nn Norwich, James Dugdale, Marek Lepiochin, Odin Ardach, Marie Norum, Tyra Mathilde Marsteng, Theodor Braat¿y, Jana Mentges, Simone Marusi, Pilou Passard, Quentin Desveaux, Rahel Haas, Ninni Westerholm, Ambra Aliraj, Sebastiˆ Mercadal, Ingrid Stenvik Larsen, Anna Maragno, Martin Boullay, Eirik SkŒrdalsmo, Even Egholm Fuglestad, Matilde Sundquist, Silva Marie Eikaas, Elisabeth Zachries, Beno”t Perrier, Martin Barrre, Julie Huseby, Agathe Ledoux, Ossian Quigley Berg, Roger Escorihuela, Emmanuel Banda
  • Workshop teachers: Sami Rintala, Andreas G. Gjertsen, Yashar Hanstad, Dagur Eggertsson, Carla Carvalho, Pasi Aalto, Kata Palicz
  • Cost: 6.000.000 NOK
  • Area: 123 m2
  • Building period: May 2013 – January 2017

(more…)

ATB Financial | Phil & Sebastian Coffee Roasters at Hudson Block in Calgary, Canada by Lemay + Toker

Saturday, July 22nd, 2017

Article source: v2com

Calgary-based Lemay + Toker, the product of a recent merger between architecture and interior design firm Toker + Associates and Montreal-based integrated services leader Lemay, has worked with community stakeholders and two valued clients to reinvent the historic Hudson Block in downtown Calgary as an inviting, community-oriented space showcasing local artists and the latest in retail design.

ATB Financial, Image Courtesy © Robert Lemermeyer, Lemermeyer Photography Inc.

  • Architects: Lemay + Toker
  • Project: ATB Financial | Phil & Sebastian Coffee Roasters at Hudson Block
  • Location: Calgary, Canada
  • Photography: Andy Nichols and Robert Lemermeyer, Lemermeyer Photography Inc.
  • Client: ATB Financial | Phil & Sebastian Coffee Roasters
  • Real estate developer: Triovest Realty Advisors Inc.
  • Project end date: 2016

(more…)

FL014 – “X” in Dalsland, Sweden by Förstberg Ling AB

Friday, July 21st, 2017

Article source: Förstberg Ling AB

”X” is our entry to a competition for a new type of house for Dalsland, a western region in Sweden. The central theme for the house is the double diagonal divison of the square footprint, hence the name ”X”. This X divides the house into four cardinal points and an equal number of rooms. As one moves around the X, the scenery and room change simultaneously.

Image Courtesy © Förstberg Ling AB

  • Architects: Förstberg Ling AB
  • Project: FL014 – “X” 
  • Location: Dalsland, Sweden
  • Competition entry: 2015

(more…)

Freiluft Barn Conversion in Rüegsauschachen, Switzerland by Freiluft

Friday, July 21st, 2017

Article source: Freiluft

How on earth does one come up with the idea of pouring a huge amount of concrete into an Emmental farmhouse? Certainly, one could find several practical reasons (statics, thermal storage mass or the like…). For us, the house needed something rough and immediate, something that could build up its own world in the former barn and hayloft. A concrete object now cuts through all three floors and supports the old roof. In addition to its structural qualities, it holds all the bathrooms and kitchen accommodations, as well as cabinets and storage space. Large windows open up the view into the impressive attic.

Image Courtesy © Freiluft

  • Architects: Freiluft
  • Project: Freiluft Barn Conversion
  • Location: Rüegsauschachen, Switzerland
  • Software used: Vectorworks

(more…)

Guest Pavilion in Sa Tuna, Spain by This is arquitectura

Friday, July 21st, 2017

Article source: This is arquitectura

The assignment consisted in the construction of a guest pavilion as an extension of the main house.

Our first thought was to create a shape clear and simple, a cuboid placed in the middle of the forest, changing as less as possible the surrounding characteristics, as if it had always been there.

Image Courtesy © Adrià Goula

  • Architects: This is arquitectura
  • Project: Guest Pavilion
  • Location: Begur, Sa Tuna, Spain 
  • Photography: Adrià Goula
  • Year of Design/Completion: 2016
  • Status: Finished

(more…)

El Batel Auditorium and Conference center in Cartagena, Spain by selgascano

Friday, July 21st, 2017

Article source: selgascano  

El “B” is this long construction, a body, that feeds on the heritage -the continuity- of a site’s treatment: THE Cartagena harbour, which is nothing but a harbour in Cartagena, borderline of the city from the sea.

A very pleasant walk can be designed for the city along this strip, a daily procession following the immutable edge. In fact, this promenade is what we encourage; it is what we insert in the building, in a dimensional continuum that seems to dig out an artificial beach, but is actually a continuity of history, because the old El Batel beach was right here, on this very spot. The harbour is artificial, not the beach. This reclaimed beach-ramp gradually submerges us below the waterline, with the pier’s horizontal line as a constant reference. At this point we cease to belong to the outside world and start to belong to ourselves, ourselves in movement, ourselves strolling, working on the 210 metre scale reserved site for ourselves.

Image Courtesy © Iwan Baan

  • Architects: selgascano
  • Project: El Batel Auditorium and Conference center
  • Location: Cartagena, Spain
  • Photography: Iwan Baan
  • Head Architects: José Selgas (Madrid 1965), Lucía Cano (Madrid 1965)
  • Assistant Architects: Lara Resco, Carlos Chacón, José de Villar, José Jaráiz, Lorena del Río, Blas Antón, Miguel San Millán, Julián Fernández, Beatriz Quintana, Jaehoon Yook, Jeongwoo Choi, Laura Culiáñez, Bárbara Bardín
  • Surveyors: Antonio Marmol, Joaquín Cárceles, Raúl Jiménez
  • Consultants: FECHOR (structures), JG installations (equipment), LASTRA-ZORRILLA (textile facades), Polimertecnic (translucent facades)

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Canon: CW910
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise