Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

New ONO corporate headquarters in Pozuelo de Alarcón, Madrid by ACXT Architects

Thursday, September 12th, 2013

Article source: ACXT Architects

The need to renew the premises of an office block located in a suburb in the north area of Madrid was perceived as a chance to make the most out of an underused building. One intervention after another had made it more and more meaningless, with a broken up and confusing spatial organization structure and an environment that made it difficult for it to be seen from the urban surroundings. The operation entailed a new space management policy for the company, which turned the building into its new corporate headquarters.

Image Courtesy © Miguel de Guzmán

  • Architects: ACXT Architects
  • Project: New ONO corporate headquarters
  • Location: Pozuelo de Alarcón, Madrid
  • Photography: Miguel de Guzmán
  • CLIENT: Cableuropa S.A. (ONO)
  • PROJECT DIRECTOR: Ana Diaz González
  • Project Management:  Ana Díaz González, Javier Álvarez de Tomás
  • Costs: Jose Manuel Vidal de Torres
  • Structures: David García Menéndez, Jorge de Prado
  • Acoustics:  Mario Torices Fernández
  • Graphic Design: POLIEDRO
  • Administration: Vanesa Marrero
  • Site Supervision: Ana Díaz González, Javier Álvarez de Tomás
  • Project Execution Manager: Esther Arranz Gil

Kalvebod Waves in Copenhagen, Denmark by JDS Architects

Thursday, September 12th, 2013

Article source: JDS Architects

Kalvebod Brygge is situated opposite the popular Copenhagen summer hang out, Islands Brygge. Kalvebod Brygge has the potential to be Islands Brygge’s more urban counterpart but has, until now, been synonymous with a desolated office address devoid of life and public activities.

Image Courtesy © JDS Architects

  • Architects: JDS Architects
  • Project: Kalvebod Waves
  • Location: Copenhagen, Denmark
  • Photography: Henning Stuben
  • PROJECT: Waterfront, Urban Plan
  • TYPE: Competition, 1st Prize December 2008
  • SIZE: 4 000 M2
  • BUDGET: 7 000 000 EUR (52,000,000 DKK)
  • CLIENT: Copenhagen Municipality, Lokale og Anlægsfonden
  • TEAM: KLAR, JDS, Niras, Sloth Møller
  • STATUS: Completed August 2013

Yeomans House in Kent, England by AR Design Studio

Thursday, September 12th, 2013

Article source: AR Design Studio

Hampshire based modern architects, AR Design Studio have designed a highly contemporary four bedroom home located in the heart of the Kent countryside. Secluded and surrounded by mature trees and gardens, Yeomans nestles within the landscape incorporating a sophisticated integration of indoor and outdoor living spaces.

Image Courtesy © AR Design Studio

  • Architects: AR Design Studio
  • Project: Yeomans House
  • Location: Kent, England
  • Architecture Team: Andy Ramus & Mike Ford
  • Scheme: Private House

A room that glows in the dark by brigada

Thursday, September 12th, 2013

Article source: brigada

Inspired by the successful project Good ideas glow in the dark, the annual report of Adris Group that has won many awards, we designed and set up the pavilion for Adris at the Weekend Media Festival, the largest regional festival of media industry.

Image Courtesy © Domagoj Blažević

  • Architectsbrigada
  • Project: A room that glows in the dark
  • Photography: Domagoj Blažević

Cereza20 House in Cancún, México by Warm Architects

Thursday, September 12th, 2013

Article source: Warm Architects

The Cereza20 Residential Project consists of a versatile architectural program proposal for an adult couple. The housing conditions are optional. This means that the usage of the place may be either occupied entirely; or for future opportunities, it can be isolated depending on the conditions of the users.

Image Courtesy © CLIMATICA

  • Architects: Warm Architects
  • Project: Cereza20 House
  • Location: Cancún, México
  • Photography: CLIMATICA
  • Architect in charge: Carlos Armando del Castillo
  • Date: 2012
  • Area: 220 m2

Showroom Essebi in Agliana, Tuscany, Italy by MDU architetti

Thursday, September 12th, 2013

Article source: MDU architetti

A sea almost completely built, with a few remaining spots agricultural, crossed by the lines of the roadways of high slip along the east-west: this is the view of the plain of Florence, Prato and Pistoia from the hills that surround it. You can identify the three town centers to the higher settlement density that characterizes them than building more dispersed around them, but now the city has replaced the campaign in the perception of internal hierarchies of the territory. From this vantage point on the hills is only imaginable, at night, the darkness that up to fifty years ago enveloped with the few weak lights at its old centers: the transition from day to night was a gradual dissolution of the light in the silence.

Image Courtesy © Pietro Savorelli

  • Architects: MDU architetti
  • Project: Showroom Essebi
  • Location: Agliana, Tuscany, Italy
  • Photography: Pietro Savorelli
  • Structural engineer: ing. Jacopo Ceramelli, ing. Alberto Antonelli, ing. Daniele Storai
  • Client: ESSE.BI divani e poltrone s.r.l.
  • Schedule: project: may 2004
  • Building: july-november 2004

Dimentions

  • Site: 930 mq
  • Gross area: 330 mq
  • Volume : 1600 mc

CASA Y in Torino, Italy by F:L architetti

Wednesday, September 11th, 2013

Article source: F:L architetti

Set on the hills just outside the city of Turin, CASA Y is a family house designed for a professional couple with 3 children. Clients’ needs were very large spaces devoted to family life and a low-impact energy and house.

Tucked into the hillside, this discreet volume consists in the juxtaposition of two simple parallelepipeds, one in fair-faced concrete and the other in glass covered with cor-ten steel. Concrete and cor-ten are a stylistic choice and a functional one, the answer to the client’s need of ease of maintenance and long-term durability.

Image Courtesy © Daniele Domenicali

  • Architects: F:L architetti
  • Project: CASA Y
  • Location: Torino, Italy
  • Photography: Daniele Domenicali, Fabrizio Caudana

The Botín Centre in Spain by Renzo Piano Building Workshop Architects & Octatube

Wednesday, September 11th, 2013

Article source: Renzo Piano Building Workshop Architects & Octatube

The Botín Centre

Octatube has been awarded the contract for the technical design, engineering, production and installation of all glass facades, roof lights, floors and exterior stairways of the Botín Centre project. The building is designed by Renzo Piano Building Workshop (RPBW) in association with Luis Vidal + Architects and shall become a new cultural and international highlight and icon in the port of Santander on the northern coast of Spain. Cantilevering above the sea and situated next to a large park, the Botín Centre will provide space for art, culture and educational activities organized by the Botín Foundation.

Image Courtesy © Renzo Piano Building Workshop Architects & Octatube

Voila House in Kuala Lumpur, Malaysia by Fabian Tan Architect

Wednesday, September 11th, 2013

Article source: Fabian Tan Architect

The brief was to transform a typical pitched roofed bungalow house into a modern contemporary home. The configuration of the bedrooms upstairs were retained, extended only to make the rooms larger. The major redesign focused on the ground floor with the disassembling of walls into open plan spaces.

Image Courtesy © Eiffel Chong

  • Architects: Fabian Tan Architect
  • Project: Voila House
  • Location: Kuala Lumpur, Malaysia
  • Photography: Eiffel Chong
  • Area: 475 sqm
  • Year: 2013

HOUSE L in Oosterhout, Netherlands by GROSFELD VAN DER VELDE ARCHITECTEN

Wednesday, September 11th, 2013

Article source: GROSFELD VAN DER VELDE ARCHITECTEN

The plot of House L is sited in the wooded environs of Oosterhout.

The existing landscape, the orientation to the rural surroundings and the planning conditions were the deciding factors in the siting of the dwelling at the rear of the plot.

The ground floor was raised with respect to the current ground level, with large glass surfaces positioned to look out over the rural landscape and terraces running the length of the building with an unbroken roof surface on corbelling, all of which allow the outer space to be experienced to the full. At the same time, the large roof projections are designed to prevent too much light entering.

Image Courtesy © Marcel Briaire

  • Architects: GROSFELD VAN DER VELDE ARCHITECTEN
  • Project: HOUSE L
  • Location: Oosterhout, Netherlands
  • Photography: Marcel Briaire, Rene de Wit
  • Client: private
  • Project architect(s): Pascal Grosfeld
  • Team members: Jeroen Michielsen and Joana Martinslima
  • Construction consultants (name, location): R2 constructie adviesbureau bv, Breda
  • Installation consultants (name, location): Schouten Installatie Advies bv, Breda
  • Acoustic consultants (name, location): n/a
  • Building contractor (name, location): Van Kessel Bouw bv, Geldermalsen
  • Gross floor area:  620m2
  • Programme: house with annexe
  • Initial design (month, year): February 2011
  • Final design (month, year): April 2011
  • Construction started (month, year): October 2011
  • Completion (month, year): June 2012
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy