Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

The Vertical Forest in Taiwan by Waterfrom Design

Sunday, February 2nd, 2014

Article source: Waterfrom Design

The Vertical Forest

The sky well and the patio are the most important element of this space which decide stream line. Designer set a vertical forest to help the air circulation between indoor and outdoor, like a lung for air-breathing animal.

Image Courtesy © Kuomin Lee

  • Architects: Waterfrom Design
  • Project: The Vertical Forest
  • Location: Taiwan
  • Photography: Kuomin Lee
  • Client: Mr. Liu
  • Category: Residential
  • Floor Area: 926m2
  • Layout: 1F/garage, living room , kitchen , dining area , game room, 2F/living room, study room , master room , fitting room, 3F/ living room, study room , master room , guest room, 4F/ laundry , temple room , garden
  • Design period: Jan 2010~May 2010
  • Construction period: Oct 2010~May2013
  • Materials: Granite ,Tile,Marble,Cypress, Limestone , Mosaic , aluminium , titanium

White Cave House in Kanazawa by Takuro Yamamoto Architects

Sunday, February 2nd, 2014

Article source: Takuro Yamamoto Architects 

White Cave House is a massive lump engraved by a series of voids interconnected in the shape of a kinked tube. The connection of voids – we call it Cave – is the theme of this house. Internal rooms are designed to enjoy the minimum views of Cave characterized by its whiteness. At the same time, this concept is also the practical solution to realize a courtyard house in Kanazawa city known for heavy snow in Japan.

Image Courtesy © Takuro Yamamoto Architects

  • Architects: Takuro Yamamoto Architects
  • Project: White Cave House
  • Location: Kanazawa
  • Use: independent residence
  • Site Area: 493.88m2
  • Building Area: 132.68m2
  • Total Floor Area: 172.33m2
  • Completion: June 2013
  • Design Period: February 2011-September 2012
  • Construction Period: October 2012-June 2013
  • Structure: Wood
  • Client: a married couple + a child
  • Structure Design: Yamada Noriaki Structural Design Office
  • Construction: Ninomiya-Kensetsu

OPEN Prototype for Temporary Sales Pavilion in Beijing, China by OPEN Architecture

Sunday, February 2nd, 2014

Article source: OPEN Architecture

As a unique Chinese architectural typology in recent years, sales pavilion reflects rather interesting phenomena. A sales pavilion will surely be built before the sales of almost every housing project in China. Extravaganzas as these pavilion buildings often are, in terms of form and décor, they normally bare almost no relationship to the actual housing marketed and sold inside. This building typology has been a beloved experimental field for elite architects practicing in China, offering much design and budget freedom that most other types of buildings do not enjoy. However, temporary buildings as they were born to be, these costly pavilions are often demolished shortly after the sales were completed, and in some lucky cases, converted to other functions.

Image Courtesy © Su Shengliang

  • Architects: OPEN Architecture
  • Project: OPEN Prototype for Temporary Sales Pavilion
  • Location: Beijing, China
  • Photography: Su Shengliang
  • Design Year: 2013
  • Status: Completed
  • Client: VANKE Beijing
  • Program: Reception, Exhibition Space, Playroom, Lounge, Bar, Office
  • Building Area: 1115 m²
  • Site Area: 6670 m²
  • Principals in Charge: Li Hu, Huang Wenjing
  • Project Team: Liu Xiujuan, Qiao Shawei, Laurence Chan, Daijiro Nakayama, Zhao Yao, Zhai Dongyuan, Jia Han, David Dominguez
  • Local Design Institute: CABR Technology Co., Ltd
  • General Contractor: Beijing ShengShiWei Engineering Co.,Ltd
  • Interior Construction: Beijing ShangRui Decoration Design Co., Ltd

G HOUSE in Como, Italy by Lorenzo Guzzini

Sunday, February 2nd, 2014

Article source: Lorenzo Guzzini 

The idea of the project is to value an abandoned villa from 19th century in Como, through an architectural re-elaboration of the owners’ s memories.

The family that live into this house is from a central region of Italy, Marche and they used to live among the medieval villages made in bricks. For them construction means matter, bulk and static.

Image Courtesy © Lorenzo Guzzini

Business Garden Warszawa Hotel in Warsaw, Poland by Studio Fuksas

Sunday, February 2nd, 2014

Article source: Studio Fuksas

Functions:

The project hosts several functions, a hotel with 160 rooms, a conference centre for roundabout 800 visitors, an event centre, retail areas, a restaurant a café, office spaces and 280 car parks.  All functions are orientated around an open space in the ground floor which is usable as the event centre, as the prefunction of the conference, the lobby of the hotel and a certain space fort the cafè.

Image Courtesy © Piotr Krajewski

  • Architects: Studio Fuksas
  • Project: Business Garden Warszawa Hotel
  • LocationWarsaw, Poland
  • Photography: Piotr Krajewski
  • PERIOD: 2008 – 2013
  • DEVELOPER: SwedeCenter
  • GENERAL PROJECT: JSK Architekci
  • ARCHITECTS BUILDING N.1: Massimiliano and Doriana Fu
  • AREA BUILDING N.1: 14.926 sq.m.
  • GENERAL CONTRACTOR: Hochtief Polska

(more…)

SUNLIGHTHOUSE in Pressbaum, Austria by juri troy architects

Sunday, February 2nd, 2014

Article source: juri troy architects

The Velux Sunlighthouse in Pressbaum near Vienna is the first co²-neutral single-family-house in Austria.

The challenge was to create a house that taps the full potential of the plot on the one hand and to develop an energy and ecology concept that would erase the ecological footprint of the house within the next thirty years on the other hand. What distinguishes this project from many ambitious preceding projects is the aim to combine minimized numerical values for energy efficiency with ambitious architecture in spite of an all but ideal plot.

Image Courtesy © juri troy architects

Kangju Community Center in Kunshan, China by Pu Miao Architecture

Sunday, February 2nd, 2014

Article source: Pu Miao Architecture

With modern buildings increasingly being designed as one large and centralized mass, this design revisited the decentralized model. Catering for senior residents living in the apartments around the park, the community center has a porous exterior appearance which resembles a forest that attracts people to enter.

Middle part of south elevation, Image Courtesy © Pu Miao Architecture

  • Architects: Pu Miao Architecture
  • Project: Kangju Community Center
  • Location: Kunshan, China
  • Software used: Autocad 2005.
  • Project Period: 2005-2006
  • Client: Kunshan City Construction, Investment and Development Co., Ltd.

Designer

  • Landscape: Zhuang Wei (Shanghai Landscape Architecture Design Institute, same below)
  • Structure: Xu Man
  • Plumbing: Li Wen
  • Electrical Engineering: Zhou Leyan

Townsville Flats in Queensland, Australia by Jeffery S. Poss, Architect

Sunday, February 2nd, 2014

Article source: Jeffery S. Poss, Architect

The plan amplifies the stunning front and laterals views to the water, as well as rear views back to Castle Hill.  Neighboring buildings are masked from the dwelling units by angling sidewalls, allowing centrally located spaces views of the waterfront.  The structure throughout is white precast concrete.

Image Courtesy © Jeffery S. Poss, Architect

  • Architects: Jeffery S. Poss, Architect
  • Project: Townsville Flats
  • Location: Queensland, Australia
  • Year: 2010-14
  • Design Associates: Workus Studio

Ordination Vienna Woods in Wienerwald, Purkersdorf by juri troy architects

Saturday, February 1st, 2014

Article source: juri troy architects

Not far from the Viennese boarder – in between the Wien River and the Wiener Street as well as in close proximity to Josef Hoffmann’s well-known sanatorium dating from 1905 – lies the Wienerwald surgery. The three-story high solid building accommodates three apartments in the top floor, which are illuminated by means of cut in terraces.

Image Courtesy © juri troy architects

  • Architects: juri troy architects
  • Project: Ordination Vienna Woods
  • Location: Wienerwald, Purkersdorf
  • Start of planning: June 2011
  • Start of construction: December 2012
  • Completion: September 2013

1/2 Stadium in Shijingshan district, Beijing by Interval Architects

Saturday, February 1st, 2014

Article source: Interval Architects

The project calls for an intervention of the existing sport ground in a public school of Beijing.  We define the project as a 1/2 stadium because the scale, size, formal expression and use of the architecture stand in between an official stadium and a blank sport field.

Image Courtesy © GU Yunduan

  • Architects: Interval Architects
  • Project: 1/2 Stadium
  • Location: Shijingshan district, Beijing
  • Photography: GU Yunduan
  • Software used: Rhino and Autocad
  • Principal Architect: Oscar KO, GU Yunduan
  • Site Area: 17,000㎡
  • Completion Date: November, 2013
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:YII2017 Register Now
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy