Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

International School in Ikast, Denmark by C.F. Møller Architects

Saturday, November 2nd, 2013

Article source: C.F. Møller Architects

The international school in Ikast-Brande (ISIB) has inaugurated a new 2,600 m2 building, which includes a school, after-school and kindergarten. C.F. Møller has designed the complex like a small town with individual volumes located around a square and winding streets.

Image Courtesy © Martin Schubert

  • Architects: C.F. Møller Architects
  • Project: International School
  • Location: Ikast, Denmark
  • Photography: Martin Schubert, Julian Weyer
  • Client: ISIB Ejendomsselskab A/S
  • Landscape architect: C.F. Møller Landscape
  • Engineer: Midtconsult
  • Contractor: KPC
  • Size: 2600 m2
  • Year: 2012-2013

Warehouse “Magasinet” in Hans Michelsengatan 10, Malmö by Metro Arkitekter

Saturday, November 2nd, 2013

Article source: Metro Arkitekter

Metro is responsible for the construction and renovation of the warehouse “Magasinet” into modern and flexible office. The warehouse was designed in 1951 by architect Thage Möller and has a unique character thanks to its terraces for direct loading and unloading of boats.

Image Courtesy © Rafael Palomo

  • Architects: Metro Arkitekter
  • Project: Warehouse “Magasinet”
  • Location: Hans Michelsengatan 10, Malmö
  • Photography: Rafael Palomo
  • Project Team: Claes R Janson, Rafael Palomo (responsible architects), Mikael Dankull (engineer), Henrik Troedson, Jens Ekander.
  • Developer: Wihlborgs Fastigheter AB
  • Area: 7 500 sqm
  • Year: 2013
  • Builder: MVB Syd AB
  • Engineer: Danewids Ingenjörsbyrå, Mikael Gullberg

Modern Farmhouse BY Design Insight Inc.

Saturday, November 2nd, 2013

Article source: Design Insight Inc.

Image Courtesy © Craig Caulfield

  • Architects: Design Insight Inc.
  • Project: Modern Farmhouse
  • Photography: Craig Caulfield
  • Software used: AutoCad, formZ
  • Interior designer: Lynne Shears, ASID
  • Local architects: BHH
  • GC: Tomlinson & Sons, Inc.

Suurstoffi Development in Risch Rotkreuz, Switzerland by SEFAR® Architecture

Saturday, November 2nd, 2013

Article source: SEFAR® Architecture

An iridescent glass façade created with SEFAR® Architecture Vision dresses up a high-rise building in ‘Suurstoffi,’ a new mixed-use development in Risch Rotkreuz, Switzerland. Vision produces a shimmering metal patchwork from the outside in and clear views from the inside out.

Image Courtesy © SEFAR® Architecture

  • Architects: SEFAR® Architecture
  • Project: Suurstoffi Development
  • Location: Risch Rotkreuz, Switzerland

Mews House in London’s Fitzrovia by TG-Studio

Saturday, November 2nd, 2013

Article source: TG-Studio

TG-Studio has fully modernised this Mews House in London’s Fitzrovia.

The three storey terraced mews house was formerly used as an office building before our client Mike Penn bought it in 2012. Mike, a well-known fashion/portrait/ horse photographer (“Best Horses in The World”), asked TG Studio to transform the building  into his London home and studio office. Now the accommodation comprises: ground floor, studio/office space with cloakroom and guest bedroom with en-suite; first floor, large full width entertaining space featuring kitchen, dining and living area; second floor, large master bedroom with en-suite and walk in wardrobe.

Image Courtesy © Philip Vile

  • Architects: TG-Studio
  • Project: Mews House
  • Location: London’s Fitzrovia
  • Photography: Philip Vile

ADMINISTRATIVE CENTRE in ZWEVEGEM, Belgium by BURO II & ARCHI+I

Saturday, November 2nd, 2013

Article source: BURO II & ARCHI+I

In an ingenious way – the introduction of a ‘light street’ – this renovation project adds new life, light and space to this deep and dark former offi ce building. This indoor street is the walkway for all reception functions, as well as the supporting element of this energetic concept.

Image Courtesy © Klaas Verdru

  • Architects: BURO II & ARCHI+I
  • Project: ADMINISTRATIVE CENTRE
  • Location: ZWEVEGEM, Belgium
  • Photography: Klaas Verdru
  • Client: Municipal Zwevegem

Team

  • EXÉCUTION: SILEGHEM & PARTNERS
  • ECOLOGICAL ASPECT: ESTER
  • Project director: Claude Labeeuw
  • Design architect: Arch. Steven Vanwildemeersch
  • Interior architect: Int. arch. Bart Decloedt

Status

  • Specified execution term: implementation by Sileghem & Partners
  • Actual execution term: implementation by Sileghem & Partners

Surfaces

  • Area surface: Land use of the building:
  • Gross floor area: 5.262 m²

Energy Performance [EPB]

  • E level: E30 – K level: K24

FINANCIAL DATA

  • Originally estimated budget: € 3.758.491,75
  • Contracted budget: € 5 678 645,23

Contractors

  • Closed shell construction: Detrac nv
  • Walls, ceilings and interior joinery: Bekaert Building Company nv
  • Floors, chape and patch work: Dé-bouw nv
  • Fixed furniture: De Grande Projects nv
  • Sanitary, HVAC: Develtere Chauffage nv
  • Electricity and data: Bryon nv
  • Lifts: Coopman Liften nv
  • Painting, curtains and signalisation: Van De Kerkhof bvba
  • Surroundings: Tuinen Descamps bvba

Greenbrook Nature Center by TEK Architects

Saturday, November 2nd, 2013

Article source: TEK Architects

Commissioned by The Greenbrook Nature Sanctuary, exhibitions within this visitors’ center building primarily focus on the human and geological history of the New Jersey Palisades region, and follow a linear, chronological arrangement. The building was constructed of natural, maintenance-free materials found on site, while natural light is the primary source of illumination. The construction cost was $275,000, and is an early example of sustainable design in a ground-up building.

Image Courtesy © TEK Architects

TECHNICAL AND INDUSTRIAL VOCATIONAL HIGH SCHOOL in Bursa-Nilüfer, Turkey by M artı D Mimarlık

Saturday, November 2nd, 2013

Article source: M artı D Mimarlık

PROJECT BACKGROUND

As its corporate social responsibility project, the Automotive Industry Exporters Union has targeted at establishment of a school to encounter the need for qualified employees in the sector and the initials steps for this school to be registered under the Ministry of Education have been taken in 2008.

Image Courtesy © Cemal Emden

  • Architects: M artı D Mimarlık
  • Project: TECHNICAL AND INDUSTRIAL VOCATIONAL HIGH SCHOOL
  • Location: Bursa-Nilüfer, Turkey
  • Photography: Cemal Emden

Project Design Phase

  • Date of start – Date of Completion: 11. 2008 -02. 2009

Construction Phase

  • Date of Start – Date of Completion:06. 2009 – 08. 2010
  • Employer: UİB Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları, Birliği (UIB Automotive Industry Exporters Union)
  • Architectural Group: Metin Kılıç, Dürrin Süer
  • Supervisor: Deniz Güner

Other Project Groups

  • Static Project: Tamer Paker
  • Electrical Project: Namık Onmu
  • Mechanical Project: Ekrem Evren
  • Total area of Construction: 32.000 m2
  • Size of Covered Area (m2): 32.000 m2
  • Type of Construction: Mixed steel and reinforced concrete system

ReForm of Garden in Ikoma, Nara by SPACESPACE

Saturday, November 2nd, 2013

Article source: SPACESPACE

This site is situated at a residential area in Ikoma-city, Nara where is little colder in winter compared to the inner-city of Osaka. But it shares a border with Osaka and the residents can commute in only 30 minutes, so it functions as a bedroom suburb of both Osaka and Nara. This area is a typical suburban residential area of Japan and designed to satisfy the orthodox practices of city planning. The inner road and the building distance are wide enough and each house has the southern garden.

Image Courtesy © SPACESPACE

  • Architects: SPACESPACE
  • Project: ReForm of Garden
  • Location: Ikoma, Nara
  • Principal use: residence
  • Site area: 211.58 m2
  • Building area: 83.14m2
  • Total floor area: 124.39 m2
  • Structure: LGS
  • Number of stories: +2
  • Completion: January, 2012

Moor House in Fitzroy, VIC, Australia by Andrew Maynard Architects

Saturday, November 2nd, 2013

Article source: Andrew Maynard Architects

How do you create a home in 4.5m?

It’s tricky, but a lot of fun. A family of four had lived in this modest, ageing house for almost eight years. As the children neared their teenage years something had to be done. Abandoning their home and moving elsewhere was not an option as the family was an important part of a thriving community.

Image Courtesy © Peter Bennets

  • Architects: Andrew Maynard Architects
  • Project: Moor House
  • Location: Fitzroy, VIC, Australia
  • Photography: Peter Bennets
  • AMA Team: Andrew Maynard, Mark Austin
  • Engineer: Coulthard Shim P/L
  • Date of completion: March 2012
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy