Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Choco Luce in Chuncheongnam-do, South Korea by studio_GAON

Thursday, January 19th, 2017

Article source: studio_GAON

In Gongju city, Lucia’s husband Johan built a chocolatery and named it <Choco Luce> next to <Lucia’s Earth>, a space provided to study and consume tea.

The building is roofed with blue tiles and is situated adjacent from the fence and the garden of <Lucia’s Earth>. As a layer of cement was, with care, peeled off of pillars from an old Hanok (Korean traditional house) that was revived into the chocolatery, the <Choco Luce> yields rather a modern atmosphere comparatively to that of <Lucia’s Earth>’s traditional sentiment. Re-visitation, I believe, indeed is a glimpse of an aspect of constructing property and a part of building history.

Image Courtesy © Youngchae Park

Image Courtesy © Youngchae Park

  • Architects: studio_GAON (Hyongnam Lim, Eunjoo Roh)
  • Project: Choco Luce
  • Location: Gonju-si, Chuncheongnam-do, South Korea
  • Photography: Youngchae Park
  • Project Team: Seongwon Son, Hanmoe Lee, Minjung Choi, Sangwoo Yi, Sungpil Lee, Joowon Moon
  • Use: Chocolatery
  • Site Area: 168.6
  • Building Area: 71.1
  • Gross Floor Area: 71.1
  • Building Scope: 1F
  • Height: 3.9
  • Building-Land Ratio: 42.17%
  • Floor Area Ratio: 42.17%
  • Structure: Timber Framing
  • Finish: Stucco
  • Design Period: 2014.12 – 2015.05
  • Construction Period: 2015.06 – 2015.09

(more…)

HOUSE RR in Buenos Aires, Argentina by Rivero Rolny Arquitectos

Thursday, January 19th, 2017

Article source: Rivero Rolny Arquitectos

“Structure as space designer”

Structure stops hiding behind the drawing and comes out to participate as the main character of the play.

Based on the structure performance, everything occurs. The stage combines different but simple lines, materials, forms and senses.

Image Courtesy © Arq. Manuel Agustin Valerio Landivar

Image Courtesy © Arq. Manuel Agustin Valerio Landivar

  • Architects: Rivero Rolny Arquitectos
  • Project: HOUSE RR
  • Location: St n° 655/23 Parque Sicardi. La Plata – Buenos Aires – Argentina
  • Photography: Arq. Manuel Agustin Valerio Landivar
  • Characteristics: low scale growing residential zone.
  • Sitearea: 402 mts2 – Corner 14×30 mts
  • Construction area: 80 mts2 (62 under covered)

(more…)

KT Apartment in Taipei, Taiwan by Marty Chou Architecture

Thursday, January 19th, 2017

Article source: Marty Chou Architecture 

This project is about designing a home for a young couple, their dog, and future child within a 70 M2  interior space, and how to make space within such a limited condition to create an unique living experience.

Image Courtesy © Kyle Yu Photo Studio

Image Courtesy © Kyle Yu Photo Studio

  • Architects: Marty Chou Architecture
  • Project: KT Apartment
  • Location: Taipei, Taiwan
  • Photography: Kyle Yu Photo Studio
  • Area: 70 M2
  • Year: 2015‐2016

(more…)

Pirineos 125 in Mexico City by VOLEVA Arquitectos

Thursday, January 19th, 2017

Article source: VOLEVA Arquitectos

Pirineos 125 is a department building that answers to the neediness of households  in Mexico City. The project maximizes all the areas reducing the circulations and  giving the priority to the living spaces. The building is spread in four levels, has  eleven departments and a roof garden. The departments, with 67 m2, have two  bedrooms with bathrooms, living-dining room and kitchen. The design provides  natural light to all the rooms and the curtain wall facade creates a shadow play  through the living room.

Image Courtesy © VOLEVA Arquitectos

Image Courtesy © VOLEVA Arquitectos

  • Architects: VOLEVA Arquitectos
  • Project: Pirineos 125
  • Location: Mexico City
  • Software used: Autodesk Revit, Autocad, and Photoshop

(more…)

La Belle électrique in Grenoble, France by Hérault Arnod architects

Thursday, January 19th, 2017

Article source: v2com

Electronic music is a new subject for architecture. Most of the times electro nights take place in spaces that were not specially designed for them: clubs or night clubs, warehouses, fields, stadiums… For the Grenoble project, the aim was to invent a specific architectural system for a new type of spectacle and relationship with the public, whilst allowing concerts with a more traditional configuration.

Image Courtesy © André Morin

Image Courtesy © André Morin

  • Architects: Hérault Arnod architects
  • Project: La Belle électrique
  • Location: Grenoble (Isère), France
  • Photography: André Morin
  • Client: City of Grenoble
  • Architectural team: Hérault Arnod Architectes, project manager, Camille Bérar, Project architect et Laetitia Capuano, Local executive architect, Nicolas Ingénierie, Mechanical, Batiserf, Structural enineering, Cabinet Denizou, Quantity surveyor, Ducks Scéno, Design, Lasa, Acoustical
  • Usable Floor Area: 2 790 m2
  • Cost: 6,97 M€ HT
  • Calendar: Competition October 2007, delivery 2015

(more…)

Multipurpose Hall at St. Bernard’s Secondary School in Mannya, Uganda by Studio FH Architects Ltd.

Thursday, January 19th, 2017

Article source: Studio FH Architects Ltd.

St. Bernard’s Secondary School’s new Multipurpose Hall is a combined assembly and dining hall providing room for 650 students. On a footprint of 680m² it accommodates a covered external auditorium including a simple stage and a school kitchen with associated servery, dish collection, stores and manager’s office.

Image Courtesy © Will Boase Photography

Image Courtesy © Will Boase Photography

 

(more…)

Rainy・Sunny in Tokyo, Japan by Mount Fuji Architects Studio

Thursday, January 19th, 2017

Article source: Mount Fuji Architects Studio

The site is there in a residential area in Tokyo, dense with low-rise buildings, located a little bit west to the center of the Kanto plain. 
The climate there is about to change from warm humid climate to rainforest climate in near future.

I’m not making a “house” this time. It should be a lasting “terrain” that induces “habitation”. My goal is to shape the terrain up to a freshly designed “residence” with no preestablished harmony sensed.

Image Courtesy © Ryota Atarashi

Image Courtesy © Ryota Atarashi

  • Architects: Mount Fuji Architects Studio
  • Project: Rainy・Sunny
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Ryota Atarashi
  • Design Team: Masahiro Harada + MAO (principals-in-charge) + Naoto Ishi , Kazuyoshi Nomura
  • Structural engineering: Jun Sato structural engineers
  • Structure: Reinforced Concrete
  • Site Area: 108.3m2
  • Building Area: 53.1m2
  • Total Floor Area: 79.5m2
  • Project year: 2008

(more…)

Izmir Transportation Hub in Turkey by Eray Carbajo

Wednesday, January 18th, 2017

Article source: v2com

Eray Carbajo receives honorable mention in national architecture competition to design the transportation and interconnection hub of Izmir, Turkey. The avant-garde design proposal redefines the ground level and creates a new topography through its multi layered elevated parks, urban plazas and interconnecting green paths.

Context

Having to live, work and circulate in a never-ending mobility; the society revolves around the entity of mobility. Relocation of information, services, people and furniture reforms everyday life.

Image Courtesy © Eray Carbajo

Image Courtesy © Eray Carbajo

  • Architects: Eray Carbajo
  • Project: Izmir Transportation Hub
  • Location: Izmir, Turkey
  • Client: Izmir Buyuksehir Municipality
  • Design: Inanc Eray – Architect, Gonzalo Carbajo – Architect
  • Design Team:

    • Architect: Ugur Imamoglu
    • Industrial Engineer: Pinar Guvenc Eray
    • Architect: Marco Mattia Cristofori
    • Architect: Anil Sakaryali
    • Architect: Elif Hazar Karahan
    • Architect: Iris Senel
    • Urban Planner: Oyku Arda
    • Architect: Ahlam Hamed
    • Architectural Intern: Egemen Onur Kaya
  • Consultants:

    • Construction Engineer: Mehmet Zafer Kinaci
    • Mechanical Engineer: Orhan Murat Gurson
    • Electrical Engineer: Basak Bozkurt
    • Electrical Engineer: Huseyin Gulsoy

(more…)

Social Housing “Colline aux Oliviers” in Tunis, Tunisia by Philippe Barriere Collective (PB+Co)

Wednesday, January 18th, 2017

Article source: v2com

This semi-rural/semi-urban new alternative development of 30 hectares is located in the governorate of Manouba on a hill near the Medjerda river on the South West edge of Jedeida city limits. Its eco-friendly planning design preserves and utilizes an existing olive grove estate, by placing small individual pavilions for collective housing and service facilities within its 4 475 existing salvaged olive trees and by planting tall sized trees plus a wild botanical garden for more local bio-diversity.

Social Housing Unit with Cultural Center on the ground floor and on the roof top, Image Courtesy © Abderhrrahman Ezzine

Social Housing Unit with Cultural Center on the ground floor and on the roof top, Image Courtesy © Abderhrrahman Ezzine

  • Architects: Philippe Barriere Collective (PB+Co)
  • Project: Social Housing “Colline aux Oliviers”
  • Location: La colline aux Oliviers, City of Jedaida Governorat of Manouba, Tunis, Tunisia
  • Graphic Artist: Ezzine Abderrahmen
  • Engineering Software: RhinoVAULT – Designing funicular form in Rhinoceros (Block Research Group BRG)
  • Client: Tunisian republic, Governorat of Manouba, Delegation of Jedaida
  • Team: Philippe Barriere Collective (PB+Co), Adnen Ben Tanfous (Associate Partner), Vicky Tessier, Azza Mezghani, Aboudou Azize Olawolé Marcos, Ibrahim Tameur Abbassi, Tania Paula Garza, Lucie Riedweg, Yosri Boukadida, Wael Ben Mansour
  • Real estate development company: Le Mont Fleury Groupe Bayahi
  • Engineer: Tarek Ghorbel, Structural Engineer, SOGEP Batiment, Tunisia
  • Date: 2016-2017

(more…)

Next Hydroponic Plant in Guanajuato, México by ccArquitectos

Wednesday, January 18th, 2017

Article source: ccArquitectos 

Built between two leaf-vegetable production warehouses, the idea behind this project was to locate the complex’s offices in a space that would draw attention to the constant interaction of the management departments in order to create a harmonious environment, moving away from the traditional office feel and toward a collective experience of working together with a shared purpose.

Image Courtesy © Onnis Luque

Image Courtesy © Onnis Luque

  • Architects: ccArquitectos (Manuel Cervantes Céspedes)
  • Project: Next Hydroponic Plant
  • Location: Guanajuato, México
  • Photography: Onnis Luque
  • Design Team: Lizett Matsumoto
  • Structural Engineer: Mauricio Pantoja, Fernando Calleja
  • Electrical Engineer: IESH Samuel Nischli

(more…)

Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley: Be Inspired Awards
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy