Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Ananta Legian Hotel in Bali, Indonesia by Airmas Asri

Tuesday, July 30th, 2013

Article source: Airmas Asri

The concept of Ananta Legian Hotel lobby is inspired by BentarTemple which is described as a ”Kori Agung” that functioned as a gate. The grand steps towards the Lobby from the lower floor express the greatness of the Lobby as the “Kori Agung”. The balinese Serai stones are used in the building facade together with the pond and water fountain around the lobby to create ambience of balinese temple and the place of sacred liturgy of Hindu ceremony by pedanda—the high priest in Bali.

Image Courtesy © Airmas Asri

  • Architects: Airmas Asri
  • Project: Ananta Legian Hotel
  • Location: Bali, Indonesia
  • Clients, Owners: PT. Realestat Perdana
  • ME Consultant: PT. Skemanusa Consultama Teknik
  • Civil Engineering: PT. Ketira Engineering Consultant
  • Interior Consultant: Lobby by Airmas Asri, Guest Rooms by Yvonne Pekerti & Associate
  • Landscape Consultant: Rini Martadi & Associate
  • Construction Date: 2011 – 2012
  • Site Area: 3.133 m2
  • Gross Flor Area: 8.477 m2
  • Software used: AutoCAD , Sketch up and 3Dmax

Casa Ajijic in Jalisco, Mexico by Tatiana Bilbao

Tuesday, July 30th, 2013

Article source: Tatiana Bilbao

An adaptable, integrated, vernacular and low maintenance summer house was requested by the client. The demands of the housing program gave us the opportunity to use simple geometric shapes that responded to them in a successful way. The configuration of the cubes gave us the possibility of having individual spaces but also of having a complete unity by partly touching and overlapping into each other.

Image Courtesy © Iwan Baan

  • Architects: Tatiana Bilbao
  • Project: Casa Ajijic
  • Location: Jalisco, Mexico
  • Photography: Iwan Baan
  • Design: Tatiana Bilbao, Thorsten E nglert, Damián Figueras, Adriana Carvalho,  Alejandro Cabrales,  Marco Robles .
  • Structure: Jorge Cadena
  • Builder: Enrique Cabrera

The Left-Over-Space House in Brisbane, Queensland, Australia by Cox Rayner Architects

Tuesday, July 30th, 2013

Article source: Cox Rayner Architects

This narrow private house demonstrates what can be achieved on the myriad of ‘left-over’ spaces in inner cities, such as disused easements or parking lots.  In this case, a 3 metre wide tiny caretaker’s cottage, adjoining a Heritage Hall has been recycled and linearly extended into a family house for parents and two children.
The designers and owners Casey and Rebekah Vallance, two young talented architecture graduates who had topped their year at the University of Queensland, fell in love and married, bought the cheap, redundant lot in 2003.

Image Courtesy © Cox Rayner Architects

  • Architects: Cox Rayner Architects
  • Project: The Left-Over-Space House
  • Location: Brisbane, Queensland, Australia

Kent Vale Faculty Housing in Clementi Road, Singapore by MKPL Architects Pte Ltd

Tuesday, July 30th, 2013

Article source: MKPL Architects Pte Ltd

CLIENT BRIEF

The National University of Singapore (NUS) initiated a competition for the design of faculty housing in July 2007. The new development was an addition to the existing Kent Vale residential development within NUS’s land parcel situated at a prominent location at the gateway to the campus. MKPL’s proposal was the competition winning scheme having met the client’s brief to create an iconic building design for Kent Vale.

Image Courtesy © MKPL Architects Pte Ltd

  • Architects: MKPL Architects Pte Ltd
  • Project: Kent Vale Faculty Housing
  • Location: Clementi Road,  Singapore
  • Name of secondary practice to be credited, if applicable: N.A.

Australian Age of Dinosaurs Visitor Centre in Winton, North Queensland by Cox Rayner Architects

Tuesday, July 30th, 2013

Article source: Cox Rayner Architects

This project is located on top of a remote mesa in far north Queensland in outback Australia.
It was created as a visitor centre for people to witness first-hand one of the world’s most significant and cohesive dinosaur collections and it is remarkable for two reasons.
The first is its gestation.  Twelve years ago, a cattle grazier David Elliott accidentally stumbled on 100 million year old dinosaur fossils while mustering cattle.  Since then, he has become Australia’s leading palaeontologist who has engaged Winton’s whole community in the excavating, assembly and conservation of large dinosaurs.  Through these operations, Winton’s fragile farming economy has been transformed.

Image Courtesy © Cox Rayner Architects

  • Architects: Cox Rayner Architects
  • Project: Australian Age of Dinosaurs Visitor Centre
  • Location: Winton, North Queensland

The restoration of the Viale Europa-Via Matteotti area in Arezzo, Italy by Mauro Alpini

Tuesday, July 30th, 2013

Article source: Mauro Alpini 

This building, which partially replaces an existing building, feels rationalist in style. Midway between the suburbs and the historic centre, the building has an ‘L’ shape attached to an existing block which closes off a part of the neighbourhood. Its diverse functions find space on the various floors of the building.

Image Courtesy © Mauro Alpini

  • Architect: Mauro Alpini
  • Project: The restoration of the Viale Europa-Via Matteotti area in Subbiano, Arezzo.
  • Location: Arezzo, Italy
  • Photography: Mauro Alpini
  • Collaborators: Massimo Morandi, Slaven Penovic, Marino Presenti
  • Autocad: 2007
  • Year: 2009

W Guangzhou Hotel and Residences in Zhujiang Xincheng (Pearl River New Town), Guangdong by Rocco Design Architects

Tuesday, July 30th, 2013

Article source: Rocco Design Architects 

The W Guangzhou Hotel & Residences complex was designed in 2006 and the construction works began in the next year. After 6 year’s construction, W Guangzhou ushered in its grand opening in May 2013.
The architecture of W Guangzhou is a response both to the urban conditions of contemporary Guangzhou, and to the unique programme of a compact city hotel.
The building is an actual amalgamation of two components: a 317-room boutique hotel and a 160-unit serviced apartment under one single management.

Night view from southwest, Image Courtesy © Liky Lam

  • Architects: Rocco Design Architects
  • Project: W Guangzhou Hotel and Residences
  • Location: Zhujiang Xincheng (Pearl River New Town), Guangdong
  • Photography: Liky Lam
  • Design Date: 2006
  • Completion Date: 2013
  • Site Area: 22,630 sq m
  • Gross Floor Area: 106,500 sq m
  • Client: KWG Property Holding Ltd
  • Local Architect: Guangzhou Foreview Architect Institute
  • Interior Designer: Yabu Pushelberg, Glyph, AFSO, A.N.D., DesignWilkes
  • Structural Engineer: RBS Archectural Engineering Design Consultant Co Ltd
  • M&E Engineer: J. Roger Preston Ltd
  • Hotel Operator: Starwood Asia Pacific Hotels & Resorts Pte. Ltd

Different glass boxes inserted at various heights, Image Courtesy © Liky Lam

The building flanks a major boulevard (Xian Cun Road) along the central axis of the new CBD of Guangzhou. The lower hotel portion addresses the busy Xian Cun Road / Jin Sui Road turnabout, announcing the brand and projecting the glazed roof-top spa; while the taller apartment portion turns the corner of the quieter south-eastern Xian Cun Road junction.

Hotel and residences knited together to form and integrated building, Image Courtesy © Liky Lam

The two portions are architecturally unified into one monolithic block that presents a large-scale public image, defines the street edge and reinforces its linearity, but at the same time is punctuated in the centre with a large vertical ‘window’ that allows the inner landscaped park of the urban block to visually and spatially merge with the public street. This compositional gesture brings about an urban permeability that enhances the lighting and air flow pattern within the district.

Back elevation from inner courtyard, Image Courtesy © Liky Lam

Within the unified architectural mass, individual components are given their own expression: the private residential portion i.e. guest rooms and apartments are clad in dark granite / glass, their scale subtly defined by a matrix of vertical glass fins, while the public portion i.e. bar, restaurants and spa are enclosed in transparent glazed boxes that visually spring out from the dark background and allow the hotel’s ambience to radiate into the surrounding neighborhoods.

West facing façade with external glass shading features, Image Courtesy © Liky Lam

With major hotel functions needing to be stacked up vertically by virtue of the compact size of the urban lot, the architecture is an actual embodiment of an intriguing spatial journey from the ground up: a three-dimensional and intertwining sequencing of diverse spatial forms and experience, from the narrow and vertical entrance vestibule, to the spacious but intimate reception ‘living room’, to the transparent bar in the floating glass box, all the way to the green and semi-enclosed swimming pool resting on the building’s top.
The architecture of W visually intrigues, and at the same time creates a spatial odyssey that invites exploration and keeps senses invigorated.

Main reception hall infiltrated with natural daylight, Image Courtesy © Liky Lam

Main reception hall, Image Courtesy © Liky Lam

Entrance vestibule before the main reception hall, Image Courtesy © Liky Lam

Linkbridge over entrance vestibule, Image Courtesy © Liky Lam

Sky garden at top glass box, Night view from southwest, Image Courtesy © Liky Lam

Sky pool at top glass box, Image Courtesy © Liky Lam

Image Courtesy © Rocco Design Architects

Image Courtesy © Rocco Design Architects

Image Courtesy © Rocco Design Architects

Image Courtesy © Rocco Design Architects

Image Courtesy © Rocco Design Architects

Image Courtesy © Rocco Design Architects

Image Courtesy © Rocco Design Architects

 

MULTIMODAL INTERCHANGE of Saint-Nazaire in France by Tetrarc Architectes

Monday, July 29th, 2013

Article source: Tetrarc Architectes

Saint Nazaire railway station is the focal point of a public transport network for a sprawling town that is destined for further growth. The creation of a high-frequency bus route lead to the reworking of the roadways and parking areas for buses and coaches around the station as well as the development of the square in front of the station.

Image Courtesy © Stéphane Chalmeau

  • Architects: Tetrarc Architectes
  • Project: MULTIMODAL INTERCHANGE of Saint-Nazaire
  • Location: Saint-Nazaire, France
  • Photography: Stéphane Chalmeau
  • Completion: September 2012
  • Total area: 50,5 hectare
  • Project manager: Claude Jolly, J.P Mace
  • Project director: Romain Cateloy
  • Landscape architect: Louise Follin
  • Architect designer: Florent Delaboudinière

2 solution Renovation and enlargement of a garage workshop in Arezzo, Italy by Mauro Alpini

Monday, July 29th, 2013

Article source: Mauro Alpini

Image Courtesy © Mauro Alpini

  • Architects: Mauro Alpini
  • Project: 2 solution Renovation and enlargement of a garage workshop
  • Location: Arezzo, Italy
  • Photography: Mauro Alpini
  • Year: 2010
  • Collaborators: Massimo Morandi, Slaven Penovic, Marino Presenti

FLOW in Quebec, Canada By BAPTISTE DEBOMBOURG

Monday, July 29th, 2013

Article source: BAPTISTE DEBOMBOURG

Solo exhibition by Baptiste Debombourg at the Centre d’Art Actuel l’Oeil de Poisson from 03.05 to 02.06.2013, 541, rue de Saint Vallier Est, Quebec, Canada.
FLOW is resurrection, rebellion, the sudden mirror of our mass consumption society that kills human beings and the objects it mass-produces. Here the windscreens surge up like the wave that engulfs towns in catastrophe films such as 2012 or The Day After Tomorrow. They are broken, discarded, ignored objects that take the place by storm, rebel and attack us. Like ignored vomit being spewed out from on high.

Image Courtesy © l’Œil de Poisson

  • Architects: BAPTISTE DEBOMBOURG
  • Project: FLOW
  • Location: Quebec, Canada
  • Photography: l’Œil de Poisson
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
Bentley:Microstation License
xponential2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy