Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

villa in buggenhout, Belgium by OFFICE Kersten Geers David Van Severen

Wednesday, October 8th, 2014

Article source: OFFICE Kersten Geers David Van Severen

This freestanding dwelling is situated in the middle of a parcel between woods and an agricultural area near the village of Buggenhout. The enclosure—a modular steel fence—is an integral part of the design and defines the volume of the house. The surrounding unkempt garden is not included, and functions as an automotive access around the house. The dwelling itself is composed of two levels: an open “outside house” on the ground floor, and a closed “inside house” on the first story, with views of the woods and rural landscape. The outside house is conceived as a patio villa with a garden. Its thick double walls—two load-bearing layers of standard brick, painted white—carry a concrete platform that forms the base for the inside house. The inside house is a compact set of rooms in the depth of the roof of the patio villa. This is conceived as a wooden box that covers the platform, which is made watertight by covering it completely with a dark plastic membrane. All detailing on this project is designed from the inside out: the huge sliding windows are added to the façade in such a way that the frames are invisible and do not impose on the impressive views. These are directed at the still open, rural landscape, while the neighboring houses remain relatively invisible. By deliberately moving the fence in from the edges of the property line, the dwelling becomes actually “freestanding”—a rare luxury in parcelized Belgium.

Image Courtesy © Bas Princen

Image Courtesy © Bas Princen

(more…)

Weekend house in Merchtem, Belgium by OFFICE Kersten Geers David Van Severen

Wednesday, October 8th, 2014

Article source: OFFICE Kersten Geers David Van Severen

This weekend house occupies the complete surface of a deep lot in small town in Flanders. The long backyard of an existing row house is transformed into the weekend house proper; the whole length becomes the house, turning the existing building into a guest house. The new house is organized as a perspective sequence of four equal rooms, thus providing a sequence of similar spaces whose infill is always different. The sequence of spaces organizes a variety of distinct characteristics—a garden, a pool house, a courtyard, a living room. Central wall openings create an enfilade throughout the different spaces and a sliding glass roof enhances the flexibility of their usage. Each of the rooms gets its specificity through its particular furniture. Together they form a set of interlocking mini-universes.

Image Courtesy © Bas Princen

Image Courtesy © Bas Princen

(more…)

Great Fens Visitor Centre in wetland, Uk by Birds Portchmouth Russum Architects

Wednesday, October 8th, 2014

Article source: Birds Portchmouth Russum Architects

The proposal creates a holistic vision for the heart of the ambitious Great Fen masterplan.  The visitor experience is conceived to be delightful, interactive and informative with the Visitor Centre interwoven within a large mosaic of differing fen landscapes and habitats. Paths and canals radiate from the Visitor Centre to link with the rich wetland landscape.

 Image Courtesy © Birds Portchmouth Russum Architects

Image Courtesy © Birds Portchmouth Russum Architects

  • Architects: Birds Portchmouth Russum Architects
  • Project: Great Fens Visitor Centre
  • Location: wetland, Uk
  • Landscape Archietct: Englebeck Studio – Luke Englebeck
  • Structural Engineer: Techniker – Matthew Wells
  • Services Engineer: Synergy – Jim Grace
  • Cost Consultant: Exigere – Richard Hopper

(more…)

House in the Mountains in Cederberg , South Africa by Wolff Architects

Wednesday, October 8th, 2014

Article source: Wolff Architects

The site

The site for this house is on a farm deep in the Cederberg mountains in South Africa, a landscape dense with biodiversity of the Cape Floristic Region.

The setting for the house was determined by three factors, firstly a ‘bald’spot in the vegetation was selected (in consultation with botanists) to minimise the impact of the house on the flora.

Secondly, since the clients prefer to live outdoors as far as possible, “rooms”were found in the natural landscape which could accommodate outdoor cooking and eating, living and sleeping. The built part of the house facilitates living in the unbuilt part of the house.

Image Courtesy © Wolff Architects

Image Courtesy © Wolff Architects

  • Architects: Wolff Architects
  • Project: House in the Mountains
  • Location: Cederberg , South Africa

(more…)

Czech pavilion at EXPO 2015 in Milan, Italy by CHYBIK + KRISTOF ASSOCIATED ARCHITECTS

Wednesday, October 8th, 2014

Article source: CHYBIK + KRISTOF ASSOCIATED ARCHITECTS  

INTRODUCTION

The winning project of an international tender for the Czech Republic‘s pavilion at the World‘s Fair EXPO 2015 in Milan came from a young pair CHYBIK+KRISTOF ASSOCIATED ARCHITECTS. The pavilion is a house and an experience. But its life does not end when the World‘s Fair is over.

The submitter of the competition was the Office of the Commissioner of participation of the Czech Republic at the World‘s fair EXPO. At the end of 2013, the architects Ondrej Chybík and Michal Kristof won with the company KOMA Modular s.r.o., which will carry out the construction.

 Image Courtesy © CHYBIK + KRISTOF

Image Courtesy © CHYBIK + KRISTOF

  • Architects: CHYBIK + KRISTOF ASSOCIATED ARCHITECTS
  • Project: Czech pavilion at EXPO 2015
  • Location: Milan, Italy
  • Team: Ondrej Chybik, Michal Kristof, Krystof Foltyn, Pavel Hruza, Vojtech Kouril,  Veronika Mikulkova, Radim Musil
  • Partners: Miss3.cz – visualizations
  • Status: international public competition, 1st prize
  • Client: The Office of the Commissioner of participation of the Czech Republic at EXPO 2015
  • Implementation: KOMA Modular s.r.o.
  • Program: exhibition pavilion, restaurant, swimming pool
  • Size: 3 200 m2
  • Year: 2013-15

(more…)

Media Façade IMAGIC WEAVE® in Istanbul, Turkey by HAVER & BOECKER

Wednesday, October 8th, 2014

Article source: HAVER & BOECKER

Situated on the Asian side of Istanbul in an area of 950,000m², Teknopark Istanbul will host around a thousand local and foreign research and development laboratories.

Image Courtesy © HAVER & BOECKER

Image Courtesy © HAVER & BOECKER

  • Architects: HAVER & BOECKER
  • Project: Media Façade IMAGIC WEAVE®
  • Location: Istanbul, Turkey

(more…)

Single family house in Čurile, Slovenia by 3biro

Tuesday, October 7th, 2014

Article source: 3biro

Bela Krajina or White Carniola is a small traditional region in southeastern part of Slovenija. It is characterised by low carst hills, beautiful birch forests, vast wineyards and beautiful contryside. There are 4 dominant architectural typologies. So called Uskoški dvor is an arrangement of single storey building sets organised around the common court. Since the client had a relatively large plot and his wish was that the whole building develops in the ground-floor, this typology seemed as a perfect starting point.

Image Courtesy © Miran Kambič

Image Courtesy © Miran Kambič

  • Architects: 3biro
  • Project: Single family house in Čurile
  • Location: Čurile/ Bela Krajina, Slovenia
  • Photography: Miran Kambič
  • Client: private
  • Site area: 3345 m2
  • Building area: 33 m2
  • Total area: 245 m2
  • Structure: reinforced concrete foudation and support wall, timber frame construction
  • Construction: 2010

(more…)

Hotel Golden Holiday in Nha Trang, Vietnam by Trinhvieta-Architects

Tuesday, October 7th, 2014

Article source: CHYBIK + KRISTOF 

Located in the middle of the most crowded tourist center of Nha Trang, Vietnam, the hotel was designed to be a model of tropical city hotel to enjoy the seaside weather and healthy botanical environment of Nha Trang.

Image Courtesy © Hiroyuki Oki

Image Courtesy © Hiroyuki Oki

  • Architects: Trinhvieta-Architects
  • Project: Hotel Golden Holiday
  • Location: Nha Trang, Vietnam
  • Photography: Hiroyuki Oki
  • Architects Team: Naoya Sakamaki, Le Hoai Phuong
  • MEP Design: Tran Cuong
  • Structure Design: Trung Son JSC
  • Lighting Conceptual Design: Nguyen Nhi Hoai Anh
  • Construction Supervisor: Ta Xuan Loc
  • Structure: RC frames with Hollow Bricks
  • Site: 8.5m x 22m
  • Floor area: 2000 sqm / 12 stories

(more…)

AXIOM TOWN HEADQUARTER COMPLEX IN DUBAI SILICON OASIS, UAE BY MBAD ARQUITECTOS+X ARCHITECTS

Tuesday, October 7th, 2014

Article source: MBAD ARQUITECTOS+X ARCHITECTS

THE SITE IS LOCATED IN DUBAI SILICON OASIS, WHICH IS A 7.2 KM.SQ FREE ZONE IN DUBAI. IT HAS A FINISHED NETWORK OF ROADS ALLOWING QUICK ACCESS TO DUBAI’S MAJOR HIGHWAYS. ALTHOUGH THE AREA IS AN ARID, UNBOUND AREA THAT IS STILL DEVELOPING, ANY NEW CONSTRUCTION SHOULD RELATE TO THIS CONTEXT.

Image Courtesy © MBAD ARQUITECTOS + X ARCHITECTS

Image Courtesy © MBAD ARQUITECTOS + X ARCHITECTS

  • Architects: MBAD ARQUITECTOS + X ARCHITECTS
  • Project: AXIOM TOWN HEADQUARTER COMPLEX
  • Location: DUBAI SILICON OASIS, UAE
  • Collaborators: Paolo Russi, Marcelo Benvenutto
  • Site area: 410000 sqf (38090 mts2)
  • Project area: 178141 sqf (16257 mts2)

(more…)

Las Negras Waterfront in Nijar, España by Jesús Torres García

Tuesday, October 7th, 2014

Article source: Jesús Torres García

The landscape of this Almeria area has been used as scenery for forty years: from the birth of a genre such as the Spaghetti Western with Sergio Leone taking the lead with The Good, the Bad and the Ugly and A Fistful of Dollars, to modest productions such as How I won the war by Richard Lester. The fact that such an abundance of artists agrees in the choice of this enclave as a backdrop for their creations gives us an idea of its scenic quality. The isolation and the lack of development of this region have also helped.

Image Courtesy © Jesus Torres Garcia Architectes

Image Courtesy © Jesus Torres Garcia Architectes

  • Architects: Jesús Torres García
  • Project: Las Negras Waterfront
  • Location: Nijar, Almería, España
  • Quantity Surveyor: Juan Diego Guarderas García
  • Collaborators: Silvia Cama, Barbara Costantino, Laura González Romero  Sara Pavón, Alba Márquez, Alba del Castillo
  • Customer: Plan turístico de Níjar, Consejería de Turismo, Comercio y, Deporte de la Junta de Andalucía
  • Builder: Grucal Andalucía S.A.,  Juan José Viciana
  • Area: 6.800 m2

(more…)

Bentley: -YII 2018 Awards
AIA 2018
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise