Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Hakko Kyoto by Osamu Morishita Architects & Associates

Tuesday, August 27th, 2013

Article source: Osamu Morishita Architects & Associates

The internet age. This description is already obsolete. This age is passing quickly. The cloud computing world is now.

When wandering about in the cloud of information, things are not recognized clearly for what they are as each bit of information is not clearly defined in either its characteristic or identity. In the cloud computing world, we can know “IT” without actually touching anything real. If we type a keyword in any search engine, we get the information we want quickly. Sports car, British car, SUV, Jaguar, Land Rover, and so on. In the clouds, we have already discovered what we need to know about the goods we desire to purchase. But they are not yet physical, just virtual.

Image Courtesy © Osamu Morishita Architects & Associates

Nuovi spazi espositivi Fondazione Cini onlus by Cattaruzza e Millosevich Architetti Associati

Tuesday, August 27th, 2013

Article source: Cattaruzza e Millosevich Architetti Associati

The new exhibition spaces for Fondazione Cini onlus, stem from the restoration of a building of the early nineteenth century, designed for a bonded warehouse, deeply changed by a heavy work of reclaim in 1954, functional to its reuse as a boarding school.
The works in 1954 lead to an obvious conflict with the original set-up:

Image Courtesy © Cattaruzza e Millosevich Architetti Associati

  • Architects: Cattaruzza e Millosevich Architetti Associati
  • Project: Nuovi spazi espositivi Fondazione Cini onlus
  • Construction and restoration company: Costruzioni e restauri G. Salmistrari S.r.l.
  • Project system: arch. Adriano Lagrecacolonna
  • Structures: Adriano Mantoan
  • Site engineering: Ing. Agostino Croff
  • Software used: AutoCad LT

GP practice by LENS°ASS Architects

Tuesday, August 27th, 2013

Article source: LENS°ASS ARCHITECTEN

The client wanted a consultancy space at home. The farmhouse itself is a typical courtyard farm. In order to protect privacy, and also to avoid creating a door in the rather blank outer walls, we opted for a brick gate, behind which a contemporary framework was constructed internally.

Image Courtesy © Philippe van Gelooven

  • Architects: LENS°ASS ARCHITECTEN
  • Project: GP practice
  • Photography: Philippe van Gelooven
  • Software used: Bentley Microstation Powerdraft and Adobe CS

supperclub Dubai in The Palm Jumeirah, United Arab Emirates by concrete

Tuesday, August 27th, 2013

Article source: concrete

DESIGN STORY / NARRATIVE

At supperclub, food, drinks, light and sound are in harmony, merged into an atmosphere that offers an escape from the everyday world. A visit to supperclub is an experience that washes over you, a sanctuary for the senses. The evening begins in a neutral environment, similar to a white canvas, which undergoes successive transformations into a café, restaurant, bar, theatre and club.

Image Courtesy © Paul Emous / concrete

  • Architects: concrete
  • Project: supperclub Dubai
  • Location: The Palm Jumeirah, United Arab Emirates
  • Photography: Paul Emous, concrete
  • Client: Vibe Middle East
  • Project team: Rob Wagemans, Marc Brummelhuis, Bart de Beer, Femke Zumbrink, Merijn Verduyn, Charlotte Key

manufacturers

  • General contractor: Bash Hesnef
  • Havc consultant: Bluehaus Group
  • Lighting consultant: Bluehaus Group
  • Audio visual consultant: WADG
  • Acoustic consultant: Acoustic Logic

AP House by MVN Arquitectos

Tuesday, August 27th, 2013

Article source: MVN Arquitectos

A terrace was created which allowed us to open up the views overlooking the sea on one side and mountains on the other. We located the building at the edge of the northern boundary at the highest viewpoint as the southern part was very steep. From this position we designed a floor layout that allowed us to enjoy the double prospect of the building and at the same time taking maximum advantage of what the site has to offer.

Image Courtesy © MVN Arquitectos

  • Architects: MVN Arquitectos
  • Project: AP House
  • Photography: MVN Arquitectos
  • Client: Private
  • Collaborators: María Pascual, architect
  • Tecnical Architect: Federico Alonso Cayuela
  • Consultants: 3D3, structure & service engineers, Ana García Masó, landscape architect
  • Contractor: Progall Obras
  • Final completion date: 2012
  • Construction period: 14 months
  • Gross floor area: 408,15 m2
  • Software used: Revit from Autodesk

The Wellin Museum of Art by Machado and Silvetti Associates

Tuesday, August 27th, 2013

Article source: Machado and Silvetti Associates

The Wellin Museum is prominently sited on a corner lot, across the road from the Art History department and across a gracious lawn from the future Theatre and Studio Arts Building. This collection of art buildings around a reconstructed pond, designed with Reed Hilderbrand Associates, will create a new arts quad at Hamilton and help develop visual and pedestrian connections between the two sides of campus, a stated goal of the College.

Image Courtesy © Anton Grassl / Esto

Atriumhaus am Waldrand in Mattsee, Austria by kleboth lindinger dollnig

Tuesday, August 27th, 2013

Article source: kleboth lindinger dollnig

The site with its distinct longitudinal form completes the building development of the village and marks a direct transition to the adjacent nature reserve. Without doing that the usual way by setting up a fence.

Under the pitched roof, required by the authorities, all functions are strung together: storage, carport, wardrobe, sauna, hall and the actual house itself. Prefabricated walls of exposed concrete hold up the roof, the wooden house was constructed underneath it.

Image Courtesy © Günter Richard Wett

  • Architects: kleboth lindinger dollnig
  • Project: Atriumhaus am Waldrand
  • Location: Mattsee, Austria
  • Photography: Günter Richard Wett
  • Project area: 300m²

Studio for an Architect by Robert Hutchison Architecture

Tuesday, August 27th, 2013

Article source: Robert Hutchison Architecture

This small 2-story art studio replaces an even smaller, uninsulated, structurally unsound, rat-infested 2-car garage. Through the use of a cantilevered concrete slab and cantilevered wood framing, the studio “pops out” in two directions to maximize usable floor area while reusing the original garage foundation.

Image Courtesy © Robert Hutchison Architecture

Bord-du-Lac House in Dorval, Canada by Henri Cleinge Architect

Tuesday, August 27th, 2013

Article source: Henri Cleinge Architect

Approached to renovate a 200 year old Quebec stone house and to design a significant addition, we were challenged to define a clear conceptual approach which would reconcile a contemporary architectural language to the ancestral home. The original structure once belonged to the Hudson Bay Company and had the main entrance facing the river, where the old road was situated. Over time, a new road was built on the back side of the house, which now became the front.

Image Courtesy © Marc Cramer

  • Architects: Henri Cleinge Architect
  • Project: Bord-du-Lac House
  • Location: Dorval, Canada
  • Photography: Marc Cramer
  • Project Architect: Henri Cleinge
  • Team: Henri Cleinge, Paulette Taillefer
  • Structural Engineer:  César Zelaya
  • General Contractor: Abitec
  • Cabinetry and custom built furniture: Kastella
  • Area : 9900 square feet
  • Budget: on request
  • Date of completion: 2012

Yingkou Plaza in China by DSD

Tuesday, August 27th, 2013

Article source: DSD

  • Architects: DSD
  • Project: Yingkou Plaza
  • Location: China
  • Photography: Qihua Liu, Kege Ling
  • Location : Bayuquan, Yingkou, Liaoning Province, China
  • Function: Theatre, Library, Flag Tower
  • Site area : 70,000㎡
  • Building area : 30,000㎡
  • Total Floor Area : ㎡
  • Stories :Theatre: 5, Library: 5
  • Structure (materials): Reinforced Concrete and steel frame
  • Finish:(exterior & interior) Theatre: Exterior: aluminum perforated plates, glass and Trespa Meteon
  • Interior: Trespa Meteon, stone and plaster
  • Library: Exterior: aluminum plates, glass and metal frame
  • Interior: Trespa Meteon, plaster and metal plates
  • Completed date : 1st, May, 2012
  • Design participation: Beijing Institute of Architecture Design
  • Client: Yingkou Economic and Technical Develop Zone
  • Interior Design: Theatre: Kege Ling, Jianguo Wang and Ye Zhang
  • Library: Ye Zhang
  • Landscape Design: Hui Liu
  • Structural engineer: Linghui Zhu
  • Constructional engineer: Qi Xu
  • Supervision: Kege Ling
  • Software used: Autocad 2008

Bayuquan Poly Theatre

Image Courtesy © Qihua Liu, Kege Ling

  • Designed by: SH-DSD
  • Assisted by: Yin Qin, Ding Wu and Long Chen from Shanghai Zhongsen Architecture Design
  • Interior Design: DSD, China Architecture Design & Research Group, Tsinghua Gongmei
  • Interior Designer: Jianguo Wang, Ye Zhang
  • Acoustic Design: China IPPR International Engineering Corporation
  • Stage Facility: China PLA General Armament Department
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy