Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

House N in Gramastetten, Austria by Archinauten / Dworschak+Mühlbachler Architekten

Wednesday, January 23rd, 2013

Article source: Archinauten / Dworschak+Mühlbachler Architekten

The residential family home is located on a hillside that slopes towards the east on the outskirts of the city of linz. The topography of the building site, building regulations, and the location of the plot were defining parameters for the design and conception of the house. The result is a clear structure, which appears monolithic from the outside, but has a complex interior spatial structure.

Image Courtesy Archipicture, Archinauten

  • Architects: Archinauten / Dworschak+Mühlbachler Architekten
  • Project: House N
  • Location: Gramastetten, Upper Austria
  • Project: Residential Building
  • Building Area: 188m²
  • Client: Private
  • Completed: November 2010
  • Photographer: Archipicture, Archinauten

(more…)

Private House in Menorca, Spain by Dom Arquitectura

Wednesday, January 23rd, 2013

Article source: Dom Arquitectura

Being a summer house, the main idea is not only creating the interior spaces of the house, but distribute all outer space. The interior spaces seek good relations with the outside world, colonizing their surroundings and their views.

Image Courtesy Dom Arquitectura

  • Architects: Dom Arquitectura
  • Project: Private House in Menorca
  • Location: Menorca, Spain

(more…)

Residential Housing 26 units in Obhur, Saudi Arabia by Dom Arquitectura

Wednesday, January 23rd, 2013

Article source: Dom Arquitectura

The aim is to project 26 houses in the Obhur area. The client wanted to use the same isolated unit type, but generate differences in the street facade to avoid the traditional house complex with all the same.

Recalling the Islamic markets, we remind the Arabic spices image, located in the same container but with different color shades. Natural tones that would fit perfectly into our idea.

Image Courtesy Dom Arquitectura

  • Architects: Dom Arquitectura
  • Project: Residential Housing 26 units
  • Location: Obhur, Saudi Arabia
  • Software used: Autocad and 3dStudio Max

(more…)

Landscapes of Cohabitation in Antiparos, Greece by doxiadis+

Wednesday, January 23rd, 2013

Article source: doxiadis+

How does one build on the stark beauty of a Cycladic landscape without destroying it? This project seeks an answer to that very question. Placing such a rich development programme on this highly sensitive site necessitates a careful examination of the natural and historic elements which characterise the landscape: the amphitheatrical circle of hills, the seasonal streams, the juniper trees and frigana vegetation, the pezoules (agricultural terraces) and the xerolithies (dry stone walls).

Image Courtesy © Clive Nichols 

  • Architects: doxiadis+
  • Project: Landscapes of Cohabitation
  • Location: Antiparos, Greece
  • Area: 12 Ha
  • Scope: Site Planning, Landscape Architecture
  • Landscape Architects: doxiadis+ (Thomas Doxiadis, Terpsy Kremaly)
  • Client: OLIAROS S.A.
  • Photography: Clive Nichols, Cathy Cunliffe, Thomas Doxiadis
  • Software used: AutoCAD

Gymnasium Régis Racine in Drancy, France by Atelier d’Architecture Alexandre Dreyssé

Wednesday, January 23rd, 2013

Article source: Atelier d’Architecture Alexandre Dreyssé

The gymnasium Regis Racine is situated in Drancy north east Paris. The program of this building includes: an indoor sports hall 22 meters long and 44 meters large, a dance hall, a space for local associations and dressing rooms for teams and referees. It was designed for pupils of schools and colleges of the city of Drancy area, local associations and sports clubs. The sport hall was optimized for basketball regional competitions.

Image Courtesy Clément Guillaume

  • Architect: Atelier d’Architecture Alexandre Dreyssé
  • Project: Gymnasium Régis Racine
  • Location: Drancy, France
  • Project Director: Alexandre Dreyssé
  • Architectural Assistant: Sébastien Muller, Tuan Do
  • Client: Ville de Drancy
  • Engineers: Betom Ingénierie
  • Structural Wood Engineers: Tec Bois
  • Environmental Engineers: Cap Terre
  • Project Area 1 581 m²
  • Budget: Euro 2.2M
  • Project Year: 2011
  • Photographer: Clément Guillaume

(more…)

Dolomitenblick in Sesto, Italy by Plasma studio

Tuesday, January 22nd, 2013

Article source: Plasma studio

The building is located on a hillside in the Dolomites, at the end of a residential area.

The volume has been developed mainly from its pragmatic functional request to host 6 independent apartments with one common circulation: through a cut that marks the main access and the division of the units the volume is splitted into 2 halves. Besides its functional meaning this incision becomes the main defining element of the building: from the cut at either side a strip unfolds that forms the balustrade of a generous covered balcony and ends into the surrounding topography. Following the steep natural hillside with each floor the strips and the façade jump back.

Image Courtesy Hertha Hurnaus

  • Architects: Plasma studio
  • Project: Dolomitenblick
  • Location: Sexten, Sesto, Italy
  • Project: Residential Building with 6 unitsand undergroung garage
  • Client: Private
  • Size: 1.050m²
  • Completed: Summer 2012
  • Collaboratores: David Preindl, Peter Pichler, Nicoletta Gerevini, Daniela Walder, Maya Shopova
  • Photographer: Hertha Hurnaus

(more…)

Art Pavilion in Zeewolde, Netherlands by René van Zuuk Architects bv

Tuesday, January 22nd, 2013

Article source: René van Zuuk Architects bv

The ‘art-track Zeewolde’ is a seven kilometer route passing through an open-air exhibition of high-quality sculptural art. This sculpture park flows out into a pond that is surrounded by green slopes. In this pond the art pavilion The Imagination is located.

Image Courtesy © Christian Richters 

  • Architects: René van Zuuk Architects bv
  • Project: Art Pavilion
  • Location: De Verbeelding 25, Zeewolde, Netherlands
  • Photography: Christian Richters
  • Client: Foundation – De Verbeelding – art landscape nature
  • Program: Exhibition space, offices
  • Office: René van Zuuk Architects b.v., Almere  / NL
  • Design: René van Zuuk
  • Structural Engineer: Van de Laar, Eindhoven  / NL
  • Building Contractor: Kingma Bouw, Lelystad / NL
  • Site area: 650 m²
  • Floor area: 350 m²
  • Built-up area: 375 m²
  • Cubage: 1.315m³
  • Start of planning: 1997
  • Start of construction: 2000
  • Completion: 2001
  • Building costs: € 400.000,–

Spuntino Restaurant in Mexico City, Mexico by R-ZERO Studio

Tuesday, January 22nd, 2013

Article source: R-ZERO Studio

Spuntino (snack in Italian) was born in one of the most exclusive living and shopping centers of historical downtown Mexico City, a place to eat and drink quality wine, whose design aim lies in the creation of a contemporary yet pleasant ambience, almost homely, without abusing the over-sophistication that prevails in similar sites nowadays. Still, the starting point was a cold, colorless, not well lit locale, whose excessive height came about an uncomfortable sensation for the guests.

Image Courtesy R-ZERO Studio

  • Architects: R-ZERO Studio
  • Project: Spuntino Restaurant
  • Location: Mexico City, Mexico
  • Software used: Autocad 2010

(more…)

Beauty Center in Rome, Italy by Arch. Angelo Luigi Tartaglia

Tuesday, January 22nd, 2013

Article source: Arch. Angelo Luigi Tartaglia

It was the will of the Client to make a beauty center with a strong communicative impact, in which the user could immediately receive a message of efficiency, timeliness and sophistication. The container in which we would have to work is within a historic restricted building. The Superintendence has been an obstacle not easily pass. The volume in question is located on the first floor of an extension built in the early decades of the last century, in a noble palace in Rome.

Ground floor reception detail : Image Courtesy ANDREA ZANI

  • Architects: Arch. Angelo Luigi Tartaglia
  • Project: Beauty Center in Rome
  • Location: Rome, Italy
  • Software Used: Auto CAD
  • Photographer: ANDREA ZANI

Vivienda en C/ José Ortega y Gasset in Madrid, Spain by Beriot, Bernardini Arquitectos

Tuesday, January 22nd, 2013

Article source: Beriot, Bernardini Arquitectos

The project deals with the renovation of a 200m2 apartment in Madrid. About half of the apartment, corresponding to day-use spaces, conserved the original ceiling moldings and wooden floors. The project proposed to maintain these elements while opening up the plan, originally divided into rooms and corridors, to obtain one large and only living area. This is achieved by cutting the existing walls at a certain height, leaving on the ceiling part of their footprint and the moldings, like vaults or canopies defining specific places inside the greater space; entrance, kitchen and dining area are defined in this way.

Image Courtesy Yen Chen

  • Architects: Beriot, Bernardini Arquitectos
  • Project: Vivienda en C/ José Ortega y Gasset
  • Location: Calle Ortega y Gasset, Madrid, Spain
  • Project: Built 2012
  • Program: Housing Reform
  • Total area: 200 m2

(more…)

GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy