Open side-bar Menu

Author Archive

House in Hofit, Israel by Paritzki & Liani Architects

Tuesday, October 16th, 2012

Article source: Paritzki & Liani Architects

The house is the site itself. The place already has its own geometry created by a gradient rising some three metres. It has an ideal path; it is raised above the ground and visually seems to tower above the sea simply by following the perimeter of the site. This zigzagging forms the grammar of the project.

Image Courtesy © Amit Geron

  • Architects: Paritzki & Liani Architects
  • Project: House in Hofit
  • Location: Hofit, Israel
  • Photography: Amit Geron
  • Site Area: 919 m²
  • Total Floor Area: 267 m²
  • Number of Stories: 2
  • Status: Completed 2012


Hublot Pop-Up Store in Paragon Shopping Mall, Singapore by Asylum

Tuesday, October 16th, 2012

Article source: Asylum

Taking advantage of the majestic void space in Paragon Shopping Mall Singapore, an art installation, which spans across two floors, sweeps impressively across the area, inviting a sense of excitement and wonder. Tens of thousands of “black gems” rain down from above, resonating with the momentary quality of a pop-up store – an ephemeral, fleeting point in time, caught in a still image. Illustrating the legacy of the Hublot brand and its innovations, the installation seeks to recreate its notable paradoxical philosophy with an illusory space; magically solid yet porous and structurally monumental yet light.

Image Courtesy Asylum

  • Architects: Asylum
  • Project: Hublot Pop-Up Store
  • Location: Paragon Shopping Mall Singapore
  • Software used: Cinema 4D


The Plongeoir in Muttersholtz, France by SPRAY architecture

Tuesday, October 16th, 2012

Article source: SPRAY architecture

The \”Plongeoir\”, designed by Spray architecture is a hut placed in the middle of nature in eastern France. This ephemeral module of 14 m2 is an oblique you cross through a stepwell. Movements and perception of space are enriching the way of using it. You don’t just cross these steps but you live in.

Image Courtesy SPRAY architecture

  • Architects: SPRAY architecture
  • Project: The Plongeoir
  • Location: Muttersholtz, France
  • Artists: Antistatik ( ), THTF ( ), The INjustice
  • Area: 14 m2
  • Materials: Douglas, polycarbonate & OSB
  • Design: January – April 2012
  • Completion: may 2012 (3 days)
  • Budget: 7 000€
  • Software used: ArchiCAD


Footbridge Crossing L’Areuse in Neuchatel, Switzerland by GD Architectes FAS SIA

Tuesday, October 16th, 2012

Article source: Geninasca Delefortrie Architectes FAS SIA

When a place speaks, the most constructive reaction is to listen to it rather than to converse with it. The crossing of the Areuse at a precise point of the gauge was the demand.

The answer is this footbridge, an organic structure, ensuring a better echo with the site and the river. The objective power of this artefact holds in its ability the power to blend in perfectly with the site and get clearly noticed. There is no submission to the place but just respect.

Image Courtesy © Thomas Jantscher

  • Architects: Geninasca Delefortrie Architectes FAS SIA
  • Project: Footbridge Crossing L’Areuse
  • Location: Combe des Epines, 2017 Boudry, Neuchatel, Switzerland
  • Photography: Thomas Jantscher
  • Client: Canton of Neuchâtel
  • Civil Eegineer: Chablais and Poffet SA, Estavayer-le-Lac
  • Manufacturer Metal: Technical Metal Sàrl


Twisted House in Kvitfjell, Norway by JVA

Tuesday, October 16th, 2012


High in the mountain, 1000m above the ocean and close to the ski slopes, the cabin reflects the contours in the terrain to make room for a large family on holiday.
The cabin has seven floor levels connected differently to the surrounding terrain. These levels give various internal and external views.

Twisted Cabin-exterior (5) : Image Courtesy © JVA

  • Project: Twisted House
  • Location: Kvitfjell, Norway
  • Building Type: Cabin
  • Client: Withheld at the owners Request
  • Size: 360 sqm
  • Schedule: Finished 2011
  • Consultants: AS Fredriksen
  • Primary Architects: Einar Jarmund, Håkon Vigsnæs, Alessandra Kosberg, Claes Cho Heske Ekornaas


Cave Cafe in Subang, Malaysia by Meta- Studio

Tuesday, October 16th, 2012

Article source: Meta- Studio

The Cave Cafe is a place for people to chill out which serves the customers with finest coffee in Malaysia. The design of the Cave Cafe is inspired by the definition of cave. Cave is natural underground space large enough for a human to enter. Beside it is known as a big hole, the feeling of being inside an enclosed space with one or few sources of light is extremely important. Today’s cave is commonly safe and equipped with enough lighting installation. In Cave Cafe design, the level of brightness is maintained from behind the series of laser-cut stripes.

Image Courtesy Meta-Studio

  • Architects: Meta- Studio
  • Project: Cave Cafe
  • Location: Subang, Malaysia
  • Client: Cave Cafe
  • Project architect: Jaenes Bong
  • Project team: Jonathan Alotto, Jaena Bong
  • Area: 155m2
  • Software used: Autocad, Rhinoceros, Grasshopper, Cinema4D


Social workplace Combiwerk in Delft by i29 Interior Architects and VMX Architects

Sunday, October 14th, 2012

Article source: i29 Interior Architects

Combiwerk Delft is a Social Workplace (SW) company and offers custom work to people who, due to a physical, psychological or mental limitation, are not able to find a regular job. Besides these limitations, the possibilities and talents are especially looked at. A lot has changed and the emphasis lately has been shifted more to re-integration into the regular work force. The job centre (career square) has become much more important with respect to workplaces. Training is offered and tests are done in the kitchen of the company restaurant, the cleaning service and the office. Assembling, sorting and packing are done at the workplaces. Green and environmental services are also an important branch of the social workplace. The ambitious attitude of the company is striking. There is a strong, positive culture. The new construction was intended to clearly reflect this. Despite the limited resources and a clear wish for a sober approach, the building and decoration had to radiate quality. It had to convey attention and involvement, in order to stimulate a sense of pride in its users. An environment that supports that valuable work is being done here, with special people.

Building by VMX architects - Image Courtesy VMX architects

  • Architects: i29 Interior Architects and VMX Architects
  • Project: Social workplace Combiwerk
  • Location: Delft
  • Client: Combiwerk Delft
  • Size: 8500 m2
  • Photos interior: i29 l interior architects
  • Photos exterior: Ronald Tilleman
  • Interior design: i29 l interior architects
  • Exterior design: VMX architects


Point-Cloud Visualizations in Portland, Oregon, by i-TEN Associates

Sunday, October 14th, 2012

Article source: Bentley Systems, Incorporated

i-TEN Associates is a provider of GIS, photogrammetry, CAD, and computer-aided facilities management services. Using unfiltered point-cloud data, i-TEN can create 3D models and extraordinary visualizations that can be shared and viewed by anyone.

Image Courtesy i-TEN Associates

  • Architects: i-TEN Associates
  • Project: Point-Cloud Visualizations
  • Location: Portland, Oregon


Leyteire Square in Bordeaux, France by Debarre Duplantiers Associés

Sunday, October 14th, 2012

Article source: Debarre Duplantiers Associés

The historical centre of Bordeaux University sets a new beginning : the Opération Campus begins with urban design at its heart. These spaces are currently closed, intended solely for receiving deliveries, however the project intends to turn them into a lively heart of the University, where intermingling can take place. The initial meaning of “campus” can be retrieved through an intense central green space.

Image Courtesy © Debarre Duplantiers Associés

  • Architects: Debarre Duplantiers Associés
  • Project: Leyteire Square
  • Location: Bordeaux, France
  • Architecture: Universities, public facilities, housing, residential, commercial
  • Landscape: parks, urban spaces, bridges
  • Urban Design: city extension, eco-neighborhood, regeneration, urban strategies


Gate House IPKW in Amhem, The Netherlands by NL Architects

Sunday, October 14th, 2012

Article source: NL Architects

Industriepark Kleefse Waard is a successful business park in Arnhem focusing on innovative technologies. The park is spacious and features numerous beautiful industrial buildings both old and new.

One of the keys to the success of the IPKW is the safety policy; the premises are under permanent surveillance. The park is fenced and features a porter’s lodge. Visitors, employees and suppliers find their way to the terrain via this reception area. The lobby is open 24 – 7. All visitors are registered and announced and subsequently directed to their destination.

Image Courtesy © Jeroen Musch

  • Architects: NL Architects
  • Project: Gate House IPKW
  • Location: Amhem, The Netherlands
  • Photographs: Ralph Kämena and Jeroen Musch
  • Project Architects: Guus Peters and Bart Schoonderbeek (Schipper Bosch)
  • Client: Schipper Bosch – Bart Schoonderbeek
  • Concept Phase: Guus Peters, Arne van Wees, Gen Yamamoto
  • Team Members: Lorena Valero Miñano, Inés Quinteiro Antolín, Jaewoo Chon
  • Contractor: Karbouw
  • Facade Material: Scotchlite retro-reflective Sheeting by 3M 580 – 85


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley: Microstation Trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy