Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Paule Chemical Headquarters and Laboratories in Alicante, Spain by ESTUDIO ARN ARQUITECTOS

Tuesday, December 17th, 2013

Article source: ESTUDIO ARN ARQUITECTOS 

Given the nature of today’s work processes, how can the workplace better support the employee and the company’s image? How can the workplace support all of the different activities involved with knowledge work – things like collaboration, creativity, innovation, deep thinking and mentorship? These are the questions this project tries to answer.

Image Courtesy © David Frutos

  • Architects: ESTUDIO ARN ARQUITECTOS
  • Project: Paule Chemical Headquarters and Laboratories
  • Location: Alicante, Spain
  • Photography: David Frutos
  • Typology: Office building, Laboratories
  • Site of the building: Polígono Industrial Tres Hermanas II. Aspe, Alicante. Spain
  • Total area in square meters: 1.349 m2
  • End of construction: April 2013
  • Quantity surveyorsJosé Vicente Carpena + Elena Rogel
  • Industrial EngineeringAv Ingenieros, María Amorós + José María Vidal
  • Telecommunications EngineerSantiago Varela Rizo.
  • Software used: AllPlan 2013

Office Conversion in Stockholm, Sweden by C.F. MØlLLER Architects

Tuesday, December 17th, 2013

Article source: C.F. MØlLLER Architects

A mix of new-built and a transformation of an existing brick office building, formerly occupied by TekniskaNämdhuset, part of the City of Stockholm, the idea behind the proposal is to retain a large proportion of the existing structure, and add a slab building and two smaller point blocks between the former office wings – a solution which, together with the jetty and new terraced stairs facing the water, opens up the buildings  to their surroundings and creates a new, recreational meeting place in central Stockholm.

Image Courtesy © C.F. MØlLLER Architects

  • Architects: C.F. MØlLLER Architects
  • Project: Office Conversion
  • Location: Stockholm, Sweden
  • Size: 29.000 m² (9.450 m² new-built)
  • Client: HSB Stockholm
  • Competition year: 2013
  • Prizes: 1st Prize in competition
  • Collaborators:  Tyréns, Transsolar, AKT II, DeBrand

Strijp R Housing by Diederendirrix Architects

Tuesday, December 17th, 2013

Article source: Diederendirrix Architects

Along with the urban development plan made in collaboration with Buro Lubbers, diederendirrix also developed the housing for a section phase of Strijp R. The ground-access dwellings vary in typology, size, layout and price but clearly form a whole. Our sources of inspiration are clearly visible. The characteristic appearance of the new housing with its jutting concrete roof edges and canopies, alternating roof shapes, storey-high windows and exceptional angles and bay windows is a charming echo of the industrial past of Strijp R.

Image Courtesy © Diederendirrix Architects

PARQUE SAN FRANCISCO in Puerto de la Cruz, Spain by equipo olivares & Atelier 56S

Sunday, December 15th, 2013

Article source: equipo olivares & Atelier 56S

The history of Parque San Francisco, the trace of this emblematic place, has a big importance in Puerto de la Cruz. His imprint is a part of each inhabitants memory and its spirit is both strong and lightweight in the same time. Its strength derives from the eventful history and lightness is connected with the elegance of the events held there in recent decades.

Image Courtesy © equipo olivares & Atelier 56S

  • Architects: equipo olivares & Atelier 56S
  • Project: PARQUE SAN FRANCISCO
  • Location: Puerto de la Cruz, Spain
  • Collaborators: JORGE DÍAZ, MAGDA STANISZEWSKA, ELENA MARTÍN, MIRIAM MARTÍN
  • Year of Completion: 2013

CALM House in Bunkyo ward, Tokyo by APOLLO Architects & Associates

Sunday, December 15th, 2013

Article source: APOLLO Architects & Associates

This three-story residence is designed to function not only as a house but as a guesthouse that occasionally accommodates foreign guests and exchange students. It is made of concrete using wood formworks composed of 40mm-wide cedar. The authentic and solid materiality of concrete is contrasted by sharp stainless steel louvers covering the second floor window, and this facade gives a touch of elegance to the streetscape of the neighborhood. Louvers effectively provide security and privacy at the same time.

Image Courtesy © Masao Nishikawa

  • Architects: APOLLO Architects & Associates
  • Project: CALM House
  • Location: Bunkyo ward, Tokyo
  • Photography: Masao Nishikawa
  • Architect: Satoshi Kurosaki
  • Date of Completion: April 2013
  • Principal Use: Private Housing
  • Structure: Reinforced Concrete
  • Site Area: 125.81m2
  • Building Area: 88.05m2
  • Total Floor Area: 225.67m2(70.55m2/1F, 74.53m2/2F,73.67m2/3F,6.92m2/PHF)
  • Structure Engineers: Masaki Structure (Kenta Masaki)
  • Facility Engineers: Shimada Architects (Zenei Shimada)
  • Construction: MaekawaConstruction

Glass office SOHO in Shanghai, China by AIM Architecture

Sunday, December 15th, 2013

Article source: AIM Architecture 

An all glass and mirror inner cladding exposes the infrastructure of SOHO’s new office building in Shanghai. The glass creates manifold reflections of the sales models and meeting rooms, while leaving the original height and structure in view. This creates a ‘double reality’ that merges with the stunning views of downtown Shanghai.

Image Courtesy © Jerry Yin

  • Architects: AIM Architecture
  • Project: Glass office SOHO
  • Location: Shanghai, China
  • Photography: Jerry Yin
  • Date of realization: September 2013.
  • Design team: Wendy Saunders, Vincent de Graaf, German Roig, Carter Chen and Jiao Yan.
  • Client: SOHO China
  • The project is designed and produced in Shanghai, where AIM Architecture operates since: 2005.
  • Software used: AUTOCAD and 3DMAX

Villa Anemolia in Megalochori, Santorini, Greece by MPLUSM Architects

Sunday, December 15th, 2013

Article source: MPLUSM Architects

This renovation is in Megalochori, an introverted and quiet village in Santorini. Dealing with a preexisting house, we wanted Villa Anemolia  to reach a level of heightened simplicity. The three vaulted rooms were preserved with minimum alterations. All previous furniture was removed -we chose built-in beds, wardrobes that merge with the walls and wooden sofa beds that flank the living area.

Image Courtesy © Memos Filippidis

  • Architects: MPLUSM Architects
  • Project: Villa Anemolia
  • Location: Megalochori, Santorini, Greece
  • Photography: Memos Filippidis
  • Architects in Charge: Memos Filippidis, Marita Nikoloutsou
  • Year: 2013
  • Area: 120 sq.m.
  • Contractor: Giorgos Tziotis

Mieke & Sander’s house in Boutersem, Belgium by BC Architects

Sunday, December 15th, 2013

Article source: BC Architects

A renovation extension of an existing farmhouse, with a new living and kitchen area.

Client Sander and Mieke want to build their home themselves with ecologic principles and a healthy and easy construction process. Sander, a forest manager, has thorough knowledge of wood. This made us choose wood as a principle building material for their home. A timber frame structure is isolated with recycled newsprint and finished with a planking of oak that Sander chose himself from within the forest.

Image Courtesy © BC Architects

  • Architects: BC Architects
  • Project: Mieke & Sander’s house
  • Location: Boutersem, Belgium
  • Client: Mieke Michels & Sander Jansens
  • Cooperation: Hanne Eckelmans
  • Budget: 150.000 € excl. VAT
  • Surface: 305 m2
  • Concept: 2011
  • Status: In construction

Room in a room by atmos studio

Sunday, December 15th, 2013

Article source: atmos studio

The clients for this small residential jewel have an expanding family but fixed walls. Since they couldn’t expand upwards or outwards, we had to build inwards. We designed a room within a room.

Image Courtesy © atmos studio

Project team:

  • Design: atmos (Alex Haw, Friedrich Vitzthum, Sneha Sumanth, Marvin Schlindwein, Anamaria Spulber)
  • Structural Engineering: Blue Engineering (James Nevin)
  • Contractor: Ventsislav Borisov
  • CNC cutting: Object Design (Tom Vaughn)

Wooden Skyscraper in Stockholm, Sweden by C.F. MØlLLER Architects

Sunday, December 15th, 2013

Article source: C.F. MØlLLER Architects

For the Västerbroplan plot in the Marieberg district, Berg | C.F. Møller has drawn up plans for a 34-floor wooden apartment building. The building is designed around a wooden structure with stabilising concrete cores.

Pillars and beams will be constructed using solid and cross-laminated timber and inside the apartments floors, ceilings and window frames will be made from wood, allowing the material to also be visible from the outside through the large windows. Wood is the natural choice when it comes to materials for innovative residential development: It is an environmentally friendly and durable material which creates a comfortable and healthy indoor climate and, surprisingly enough, also constitutes a very efficient protection against fire.

Image Courtesy © C.F. MØlLLER Architects

  • Architects: C.F. MØlLLER Architects
  • Project: Wooden Skyscraper
  • Location: Stockholm, Sweden
  • Size: 11450 m²
  • Client: HSB Stockholm
  • Competition year: 2013
  • Prizes: 1st Prize in competition
  • Collaborators: Tyréns, Transsolar, AKT II, DeBrand
GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Bentley:YII2017
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2017 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise