Open side-bar Menu
 ArchShowcase

Author Archive

Le Meridien Zhengzhou in China by Neri&Hu Design and Research Office

Wednesday, August 20th, 2014

Article source: Neri&Hu Design and Research Office

In their design for Le Meridien hotel, Shanghai-based firm Neri&Hu envisions a new landmark for Zhengzhou, the capital of Henan province. Henan, once the ancient political, economic and cultural center of China and home to many Emperors, today welcomes the international traveler. To showcase Henan’s history through its Arts (of Literature, Nature, Food, Theater, and Pattern) the architects conceived of the building as an “archive” of new and old artifacts that becomes a point of discovery for residents and travelers alike.

PG420_006

Image Courtesy © Pegenaute

  • Architects: Neri&Hu Design and Research Office
  • Project: Le Meridien Zhengzhou
  • Location: Zhengzhou, China
  • Photography: Pegenaute
  • Project Type: Hospitality – Hotel Tower
  • Completion Date: November 2013
  • Design Period: September 2009 – November 2013
  • Gross square footage: 43,000sqm
  • Exterior Program: 25 storey tower structure and cladding
  • Owner / Developer / Investor (Please provide all if not one company): Central China

Contractors / Consultants:

  • Curtain wall contractor: Beijing Jianghe Curtain Wall Co Ltd
  • Local Design Institute: South Architectural Design Institute
  • Curtain wall consultant: Axis Facades, Kaiteng Curtain Wall Design Consulting Co., Ltd.
  • Landscape contractor: Guangzhou Landscape Contruction Co.
  • Lighting consultant: LEOX Lighting Co.
  • Design Team: Lyndon Neri & Rossana Hu (principals-in-charge), Alex Mok (associate), Lina Hsieh Lee (senior architectural designer), Louise Ma (interior designer), Christina Luk (senior project manager) Dirk Weiblen, Wang Xiang, Windy Zhang, Victor Ung.

(more…)

SoHo-Nagoya in Japan by Kotaro Horiuchi Architecture

Wednesday, August 20th, 2014

Article source: Kotaro Horiuchi Architecture

The relocation of the bookkeeping agency empied a local in Nakaku, Nagoya, which was renewed to become a place for living and working.

The living space was designed to occupy the minimum possible area. In fact, the bookshelf is the main piece of furniture of this renovation. The shelves evolve as the wall goes by and become a table and then a bed. The latter has two functions and it serves as a working space when it’s not used for sleeping. The curved layers make the whole more unified since only one object is used. Also, the curves create a harmonious space suitable for work and everyday life.

Image Courtesy © Kotaro Horiuchi Architecture

Image Courtesy © Kotaro Horiuchi Architecture

(more…)

BRICKS, BLOCKS & OTHER ABANDONED ELEMENTS & PATCHES in Mocha, Ecuador by Al bordE architects

Wednesday, August 20th, 2014

Article source: Al bordE architects

To come back. Inhabiting the farm where he grew up. This action determines the intervention. The client inherited a stable and chose this spot to be his last home.

There is no decoration when we talk about designing for animals. Cows do not have aesthetic whims.

Image Courtesy © Francisco Suarez, Karina Barragán

Image Courtesy © Francisco Suarez, Karina Barragán

  • Architects: Al bordE architects
  • Project: BRICKS, BLOCKS & OTHER ABANDONED ELEMENTS & PATCHES
  • Location: Mocha, Ecuador
  • Photography: Francisco Suarez, Karina Barragán and  Al bordE architects
  • Project Manager: Mateo Naranjo
  • Construction: Miguel Ramos
  • Structural Engineering: Patricio Cevallos, Ing
  • Design: 2012
  • Construction: 2012
  • Area: 113 m2

(more…)

PATIO in Tokyo, Japan by Yaita and Associates

Tuesday, August 19th, 2014

Article source: Yaita and Associates

The client desired a simple form residence with a interior wide open inside but cannot be perceived from outside. This wish became the entire concept of the residence.

Image Courtesy © Shigeo Ogawa

Image Courtesy © Shigeo Ogawa

  • Architects: Yaita and Associates
  • Project: PATIO
  • Location: Tokyo, Japan
  • Photography: Shigeo Ogawa, Shinkenchiku-sha, Hiroyuki Hirai
  • Software used: Vectorworks
  • Architect in ChargeHisaaki Yaita , Naoko Yaita
  • Structural Engineer: Katsuharu Sugiura
  • Mechanical Engineer: Shimazu Design Office Ltd.
  • General Constractor: Nichinan Iron Constraction
  • Year: November 2011
  • Site area: 172.19m2
  • Footprint area: 79.41 m2
  • Total floor area: 226.86 m2

(more…)

Infoversum in Groningen, The Netherlands by architectengroep ARCHIVIEW

Tuesday, August 19th, 2014

Article source: architectengroep ARCHIVIEW

The Infoversum is unique, not only because of its fluent design and the unusual techniques being used, the exploratory and inviting role it will play in the community also make it special.

Conveniently located near the centre of Groningen,the Infoversum cannot be overlooked. It is a building that makes one curious and that needs to be explored. Never before have so many different fields of expertise, goals and techniques successfully been combined in one design.

Image Courtesy © architectengroep ARCHIVIEW

Image Courtesy © architectengroep ARCHIVIEW

  • Architects: architectengroep ARCHIVIEW
  • Project: Infoversum
  • Location: Groningen, The Netherlands
  • Software used: Rhino and Allplan
  • Architect In Charge: Jack van der Palen
  • Co-workers: Isabel Friederichs, Martin Runau.
  • Use: Crossing border 3D dometheatre
  • Site: public square
  • Building area: size of the building
  • Floor area ratio: 1380 m2
  • Structure system: monocoque construction
  • Seats: 265 multi-functional seats
  • Standing places: 400 people
  • Diameter dome: 23 m
  • Diameter screen: 20 m
  • Projectors: 8
  • Speakers: 60 speakers and 4 subwoofers
  • Instigator: Prof. dr. E.A. Valentijn
  • Client: Stichting Infoversum, Groningen, The Netherlands
  • 3D-steel: Central Industry Group, Groningen, The Netherlands
  • Construction period: March 2013 –June 2014

(more…)

OPSO in London W1U 5QL, UK by K-STUDIO

Tuesday, August 19th, 2014

Article source: K-STUDIO

OPSO is an all-day restaurant situated on the corner of Paddington Street and Nottingham Place in the London neighbourhood of Marylebone.

The brief was to create a design that would reflect the overall philosophy of the restaurant: Greek inspired, London made. For this concept to come across successfully the design, the menu and the branding had to come together coherently in one identity. We worked closely with the whole team to ensure that the design of the space is seen as a natural physical extension of the OPSO concept.

Image Courtesy © Tom Gildon

Image Courtesy © Tom Gildon

  • Architects: K-STUDIO
  • Project: OPSO
  • Location: London W1U 5QL, UK
  • Photography: Tom Gildon
  • Main Contractor: OWN Property & Development
  • M&E Engineer: OWN Property & Development
  • Structural Engineer: Michael Alexander Consulting Engineers
  • Lighting Engineer: HALO.

(more…)

View of Veere – House Kamperland in Netherlands by Bedaux de Brouwer Architecten

Tuesday, August 19th, 2014

Article source: Bedaux de Brouwer Architecten

The view from the location, over the water, to the historic silhouette of the town Veere (The Netherlands) is breathtaking. The living floor has been moved up, above the garden, pier and moored sailboats to be able to freely enjoy this magnificent view.

Image Courtesy © Luuk Kramer

Image Courtesy © Luuk Kramer

  • Architects: Bedaux de Brouwer Architecten
  • Project: View of Veere – House Kamperland
  • Location: Veere, The Netherlands
  • Photographer: Luuk Kramer
  • Project Architect: Jacq. de Brouwer
  • Team members: Cees de Rooij, Kees Paulussen
Image Courtesy © Luuk Kramer

Image Courtesy © Luuk Kramer

  • Interior: Liesbeth Annega
  • Relevant advisors: Laride Veldhoven, Goudstikker De Vries BV
  • Contractor: Bouwbedrijf van de Linde, Goes
  • Building period: april 2008 – july 2009
  • Gross floor area: 360m2
  • main Manufacturers/Suppliers: Floor: Seamless floor (DRT Floor); Sanitary: Van Boven, Den Dungen; Bricks: Röben Black; Window Frame: Reynaers Aluminum

(more…)

SDM APARTMENT in Mumbai, India by Arquitectura en Movimiento Workshop

Tuesday, August 19th, 2014

Article source: Arquitectura en Movimiento Workshop

Located in central Mumbai, our client builds a 6 story building, 2 for each apartment we simultaneously perform 3 interior design projects for 3 different clients, all from the same family; parents, (an older couple) and 2 families of young couples with children, each with different needs and personalities, this is how we address the same space with different distributions, each had a different reason on which interiors are designed, a concept far from typical housing in India, a space for living inside, contrasting with its urban context, with its social environment.

Image Courtesy © Arquitectura en Movimiento Workshop

Image Courtesy © Bharath Ramamrutham.

  • Architects: Arquitectura en Movimiento Workshop
  • Project: SDM APARTMENT
  • Location: Mumbai, India
  • Photography: Bharath Ramamrutham
  • Software used: Autocad,  to draw the plans and modeling with sketch up but many of our design are hand made.

(more…)

SINGLE-FAMILY RESIDENCE IN Tunquén, Chile BY CO2 Arquitectos

Tuesday, August 19th, 2014

Article source: CO2 Arquitectos

The House of Tunquén is situated at an intermediate level that occurs at a terrain with a slight slope facing the North front of the Casablanca stream wetland. The house is intended as a decomposing horizontal block eventually converting into a forest.

The private enclosures are lifted up from the ground with the purpose of leveling everything over the depth of the natural landscape and can be accessed by a gallery surrounded by a section of native vegetation.

Image Courtesy © Productora AndesEmpire

Image Courtesy © Productora AndesEmpire

  • Architects: CO2 Arquitectos (Arq. Cristián Oliva C. – Arq. Camilo Oliva A.)
  • Project: SINGLE-FAMILY RESIDENCE
  • Location: Tunquén, Chile
  • Photography: Productora AndesEmpire
  • Construction: CO2 Arquitectos.
  • Calculations of structure: Juan Martínez.
  • (Used) Materials: Wood, Glass, Concrete.
  • Interior surface: 127m2.
  • Terrace: 80m2.
  • Year: 2013

(more…)

ENTRE MUROS HOUSE in Tumbaco, Ecuador by Al bordE architects

Tuesday, August 19th, 2014

Article source: Al bordE architects

The wish to set up, the search for living in harmony with nature, the need of autonomy for each one of the three members of the family, the low budget (understood as the optimization of resources and spaces) and the phrase: “There is always another way of doing things and another way for living”, settled by her, were the starting point for the design.

Image Courtesy © AL BORDE

Image Courtesy © AL BORDE

  • Architects: Al bordE architects
  • Project: ENTRE MUROS HOUSE
  • Location: Tumbaco, Quito, Ecuador
  • Photography: Raed Gindeya
  • Software used: AutoCad and SketchUp
  • Client: Sra. Carla Flor
  • Site Area: 5000 m2
Image Courtesy © AL BORDE

Image Courtesy © AL BORDE

  • Constructed Area: 180 m2
  • Design Period: 2007
  • Construction Period: 2007 – 2008
  • Technical Advisor: Arq. Bolívar Romero, Rammed Earth Specialist
  • Construction: Sr. Miguel Ramos
  • Colaboration: Estefanía Jácome y José Antonio Vivanco

(more…)

Kenesto: 30 day trial
Bentley: -Rail and Transit Video
CADalog.com - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.



Internet Business Systems © 2018 Internet Business Systems, Inc.
25 North 14th Steet, Suite 710, San Jose, CA 95112
+1 (408) 882-6554 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy PolicyAdvertise