Open side-bar Menu

Author Archive

Periscope House in Kanagawa Prefecture, Japan by Kuno + Aida

Friday, August 10th, 2012

Article source: Kuno + Aida

A single-family residence located in a typical residential area, where two-story wooden houses are densely built. In order to obtain fine living environment while giving a minimum impact on the surroundings, we proposed a plan in which three volumes of the bedroom with the opening turned for the south are pulling out from the roof level as if they were a set of periscopes.

Image Courtesy Tatsuya Noaki

  • Architects: tele-design + Kuno + Aida
  • Project: Periscope House
  • Location: Zushi-shi, Kanagawa Prefecture, Japan
  • Program: Single Family Residence
  • Architects: Toshimitsu Kuno + Tomoro Aida (tele-design + Kuno Lab. + Aida Atelier, Inc.)
  • Design Team: Toshimitsu Kuno + Tomoro Aida + Yuki Nokura + Kazuki Watanabe + Satoshi Suzuki + Toshiharu Terashima
  • Software used: AutoCAD, FormZ, Illustrator, Photoshop


New Trade Fair in Milano, Italy by Studio Fuksas

Friday, August 10th, 2012

Article source: Studio Fuksas

The New Milan Trade Fair is an impressive construction, with a 5-kilometer perimeter and a 1,000,000 m² built surface that rises on a 2,000,000 m² land surface.

The New Trade Fair is made of eight big monoplanar and biplanar pavilions that, together, make a gross expositive surface of about 345,000 m², plus 60,000 m² outdoors. The whole route is on two areas, the one of the East entrance and the one of the West entrance. All the accesses and the exits to the Fair are organized through them. The buildings have got different functions (services, snack points, offices, hotel, commercial gallery, receptions of the pavilions, smaller expositive spaces). The placement of the buildings on the central axis is on different surfaces among water pools, green areas and epoxy resin floorings.

New Milan Trade Fair

  • Architects: Studio Fuksas – Massimiliano and Doriana Fuksas
  • Project: New Trade Fair
  • Location: Rho-Pero, Milano, Italy
  • Period: 2002-2005
  • Client: Fondazione Fiera Milano
  • Designer And Art Director: Doriana O. Mandrelli


Reframe in Montpellier, France by Paul Scales and Atelier Kit

Friday, August 10th, 2012

Article source: Paul Scales and Atelier Kit

Reframe was created by Paul Scales and Atelier Kit for the 7th annual ‘Le Festival des Architectures Vives ’ in Montpellier, France. The festival is comprised of an architectural walking tour through the historic city center where heritage sites are opened up to modern architecture. This years theme was ‘surprise’.

Image Courtesy Pierre Berthelomeau

  • Architects: Paul Scales and Atelier Kit
  • Project: Reframe
  • Location: Montpellier, France
  • Photography: Pierre Berthelomeau
  • The project was made possible by a grant from: Stimuleringsfonds voor Architectuur


Kirchplatz Office + Residence in Basel, Switzerland by Oppenheim Architecture + Design in collaboration with Huesler Architekten

Friday, August 10th, 2012

Article source: Oppenheim Architecture + Design

The design of this adaptive re-use project was born initially out of a design competition initiated by the City of Muttenz/Basel. The design was based on the renovation of an historic farmhouse situated within the historic center core of the city. The original farmhouse was constructed in 1743.  Today the converted farmhouse serves as an office for an architectural design company, provides community meeting space, and serves as a compelling link to a new, adjacent private residence.

Kirchplatz Office view (Image Courtesy Børje Müller)

  • Architects: Oppenheim Architecture + Design
  • Project: Kirchplatz Office + Residence
  • Location: Muttenz/Basel, Switzerland
  • Scope: Office building renovation 2,992 SF + new single family residence 3,015 SF. Architecture and Interior Design. In collaboration with Huesler Architekten
  • Photos by: Børje Müller


Wine Hotel Quinta Do Vallado in Peso Da Régua, Portugal by Guedes + de Campos

Friday, August 10th, 2012

Article source: Francisco Vieira de Campos

Jean Baudrillard defines architecture as “a mixture of nostalgia and extreme anticipation”. This idea comes along like a murmur in all the proposals, especially heritage projects. Each project always represents a renewed commitment to capture what is unique and non-transferable in each architectural episode.

Image Courtesy Fernando Guerra | FG+SG

  • Architects: Guedes + de Campos
  • Project: Wine Hotel Quinta Do Vallado
  • Location: Vilarinho De Freires, Peso Da Régua, Portugal
  • Client: Quinta do Vallado, Sociedade Agrícola, Lda.
  • Author: Francisco Vieira de Campos
  • Coordinator: Francisco Vieira De Campos
  • Project Team: Inês Mesquita, Mariana Sendas, Cristina Maximino, Adalgisa Lopes, Ana Leite Fernandes, Luís Campos, João Pontes, Joana Miguel, Francisco Lencastre, Tiago Souto E Castro, Miguel Brochado
  • Software used: AutoCAD


New Studenternas IP development in Uppsala, Sweden by Karlsson Wachenfeldt arkitekter AB

Friday, August 10th, 2012

Article source: Karlsson Wachenfeldt arkitekter AB

Uppsala is an expanding university town located north of Stockholm. Studenternas IP, a sports field with long traditions, is situated by the river Fyrisån in the very centre of the town within the park Stadsträdgården. The project is part of a major re-development of the south river area and includes housing, parks, sport facilities and infrastructure.

The location of the site is highly sensitive from a historical point of view, the scale and integrity of the surrounding park and river area must be preserved, also when introducing a large scale development. To the west the main Hospital of the region located, a large scale complex.

Park view

  • Architects: Karlsson Wachenfeldt arkitekter AB
  • Project: New Studenternas IP development
  • Location: Uppsala, Sweden
  • Design team: Mattias Karlsson, Maria Lundahl, Therese Wallström, Johan Rickardt
  • Owner: Municipality of Uppsala
  • Gross Area: Approx. 30 000m2
  • Status: Proposal


Design Proposal of International Competition of National Museum of Afghanistan by TheeAe LTD.

Friday, August 10th, 2012

Article source: TheeAe LTD.

Afghanistan’s culture that abides in the country was much ruined and deserted. Its new museum to catch up the lost richness and its cultural asset is necessitated to give hope and inspire people in that region.

Finding this design chance as a way to bring the lost heritage back to the present, the major concern for the architecture was not only about the collections but also emotional realm of space that requires a place to give a rest and the joy of the nature in its heritage safe and secured.

National Museum of Afghanistan

  • Architects: TheeAe LTD.
  • Project: Design Proposal of International Competition of National Museum of Afghanistan
  • Location: Afghanistan
  • Software used: Rhino


Hypercubus by STUDIO WG3

Thursday, August 9th, 2012

Article source: STUDIO WG3

The Hypercubus concept is based on three fundamental concepts:

– the use of open areas with available infrastructure (alternatively also self-sufficient)
– the construction of small modular living units that are transportable
– the creation of a new concept in tourism (the prepaid apartment) with a uniform corporate design.



  • Architects: STUDIO WG3
  • Project: Hypercubus
  • Team: WG3 sind DI Albert Erjavec, DI Matthias Gumhalter, DI Christan Reschreiter und DI Jan Ries.


Church of Sant Francesc Convent in Santpedor, Spain by David Closes Arquitecte

Thursday, August 9th, 2012

Article source: David Closes Arquitecte

The Sant Francesc convent, located in the small Catalan town of Santpedor, was built in the early 18th century by Franciscan priests. In 1835 the convent was sacked. Thereafter began the process of progressive deterioration of the building that ended with its demolition in 2000. Only the church remained standing, but in a completely ruinous state.

Image Courtesy Jordi Surroca

  • Architects: David Closes Arquitecte
  • Project: Church of Sant Francesc Convent
  • Location: Santpedor, (Catalonia), Spain
  • Area: 950 m2
  • Client: Santpedor City Council
  • Author: David Closes (architect)
  • Collaborators: Dídac Dalmau (construction engineer), BOMA (structures consultants), Toni Vila (industrial engineer), Jordi Surroca (photographer)
  • Date of project: 2005 (1st phase), 2010 (2nd phase)
  • Execution: 2006-2008 (1st phase), 2010-2011 (2nd phase)
  • Builder: Construccions F. Vidal / GrupSoler
  • Cost: 1.601.553 euros (vat included)


Livraria Da Vila in São Paulo, Brazil by Isay Weinfeld

Wednesday, August 8th, 2012

Article source: Isay Weinfeld

The Livraria da Vila is the result of the refurbishment of a two-story house, built on a very narrow plot in São Paulo.

From start, it was clear an open plan was needed, as to better arrange products and circulation. For that reason, significant structural alterations were performed to the existing building, such as the incorporation of metal parts that would make it possible to displace the pillars to the outer sections of the building, and reinforce its foundations.

Livraria Da Vila

  • Architects: Isay Weinfeld
  • Project: Livraria Da Vila
  • Location: São Paulo, Brazil
  • Collaborator: Domingos Pascali
  • Project Manager: Monica Cappa
  • Team: Marcelo Alvarenga / Juliana Garcia / Leandro Garcia
  • Date Of Commission: Sept 2006
  • Date Of Completion: Apr 2007
  • Built Area: 790 m²


GRAPHISOFT: ARCHICAD download 30-day FREE trial
Graphisoft ARCHICAD  Download a 30-Day FREE trial
TurboCAD pro : Start at $299 - Countless CAD add-ons, plug-ins and more.

Internet Business Systems © 2016 Internet Business Systems, Inc.
595 Millich Dr., Suite 216, Campbell, CA 95008
+1 (408)-337-6870 — Contact Us, or visit our other sites:
TechJobsCafe - Technical Jobs and Resumes EDACafe - Electronic Design Automation GISCafe - Geographical Information Services  MCADCafe - Mechanical Design and Engineering ShareCG - Share Computer Graphic (CG) Animation, 3D Art and 3D Models
  Privacy Policy